Saranda shpërthen për ndryshimin
Marshimi i fitores së demokratëve në rrethet e jugut ka përfunduar me mitingjet madhështore në Sarandë e Delvinë. Berisha, i shoqëruar nga bashkëshortja e tij Liri Berisha, nënkryetarja e Partisë Demokratike, Jozefina Topalli, dhe nga kryetari i Partisë Republikane, Fatmir Mediu, kanë përjetuar entuziazmin e jashtëzakonshëm dhe mesazhet e fitores së 3 korrikut të popullit të Sarandës dhe Delvinës. Manifestime mbarëpopullore janë konsideruar mitingjet e papara të Sarandës dhe Delvinës. Në Delvinë, Berisha u është drejtuar pjesëmarrësve, duke u thënë se ndryshimin e sheh fare qartë në entuziazmin e tyre të shkëlqyer. Delvinjotët po shkruajnë sot një kapitull të ri në historinë e tyre dhe të gjithë Shqipërisë. Ai i ka ftuar ata të votojnë për djalin e bregut, Arjan Dhimërtika, njeriun që do të bëjë shumë për Delvinën dhe Bregdetin. 3 korriku do ta ndajë Delvinën nga braktisja dhe Bregun nga uzurpatorët qeveritarë. Delvinjotët do të përsërisin 12 tetorin e vitit 2003. Delvinjotët dhe gjithë shqiptarët të bashkuar do të ndahen nga sistemi i mafias dhe korrupsionit. Kryetari i PD Delvinë, Dhurim Alinani , ka përcjellë nëpërmjet fjalës së tij angazhimin dhe sigurinë në fitore. Ndërsa kandidati për deputet i PR, i mbështetur nga PD dhe forcat aleate, Arjan Dhimërtika, është zotuar edhe njëherë para elektoratit të zonës 98 se do të mbetet gjithmonë qytetar besnik i Delvinës, Himarës dhe Bregut.
Saranda sot voton për gjithë Shqipërinë
Ylli Piro, kryetari i Degës së PD Sarandë, dhe të tjerë që e kanë marrë fjalë para detit të njerëzve në sheshin qendror të qytetit, e kanë patur të vështirë të përmbajnë emocionet. "Saranda do ta bëjë esëll Fatos Nanon më 3 korrik dhe do të tregojë se nuk ka fuqi që i tremb sarandiotët", ka thënë ai. Edmond Gjoka, kryetar i Bashkisë së Sarandës, është shprehur në fjalën e tij se "sot Besnik Aliaj ka marrë pagëzimin e Sarandës. PD do të fitojë se është parti e shpresës dhe e së drejtës. Kampi tjetër është shpërfytyruar se i erdhi fundi. Mitingun e kanë përshëndetur Eneralda Cakalli, në emër të brezit të ri, dhe Elsa Gjini, në emër të grave qytetare të Sarandës, të cilat kanë thënë se 3 korriku do të sjellë freski në këtë qytet të asfiksuar nga grykësia e qeveritarëve. Kandidati i zonës 100, Grigor Pasko, me fjalën e tij të sinqertë u është drejtuar sarandiotëve duke thënë se nuk ka Fatos dhe pionier të Fatosit të ndalin fitoren tonë të madhe. Kryetari i PR, Fatmir Mediu, u ka kujtuar sarandiotëve dhe gjithë bregasve se i ka ardhur fundi njeriut mashtrues dhe grabitës me emrin Fatos Nano. "Ai njeri që ka grabitur Sarandën dhe gjithë Shqipërinë, ai njeri që shpirtin e ka të zi, që asnjë moment nuk ka menduar për ju, do të ikë me turp. Ju keni misionin ta mbyllni përgjithmonë në kazino Fatos Nanon. Asnjë votë për atë që shkatërroi dhe rrëmbeu pronat tuaja", tha Mediu. Jozefina Topalli nuk e ka fshehur befasinë që i ka shkaktuar ky miting. "Ky është mitingu më i bukur që kam parë. Kurrë më e bukur se sot nuk më është dukur Saranda. Unë shoh sot këtu humbjen e Fatos Nanos. Regjimi i tij merr fund më 4 korrik. Sarandiotët ai nuk i gënjen dot me përrallat e Las Vegasit. Las Vegas Sarandën do ta bëni ju pa Fatos Nanon, pa ishujt përrallorë që kërkon të ndërtojë për vete. Saranda do të mbetet një ëndërr e keqe për të", është shprehur ajo.
Po bien sirenat e mbytjes së Fatos Nanos
Vërshimi i gjithë Sarandës, Ksamilit, Gjashtës dhe zonave të tjera të rrethit në sheshin ku Fatos Nano katër ditë më parë kërciti dhëmbët me fadroma, ka krijuar një atmosferë entuziaste dhe festive, që e ka detyruar zotin Berisha të dalë nga linja e fjalimeve të tij, t'u kushtojë më pak vëmendje analizave, fakteve, shifrave dhe argumenteve, dhe të rrëmbehet nga ekstaza e mitingut madhështor. Berisha ka marrë e ka transmetuar gjatë gjithë fjalës së tij mesazhe dashurie, respekti, optimizmi e shprese. "Gëzuar fitoren, qytetarë të ndryshimit! Sot, ju jeni më krenarë se kurrë dhe bëni më krenarë shqiptarët dhe Shqipërinë. Ju përcillni mesazhin e madh të fitores. Rrofshi ju, rroftë Saranda! Në këtë shesh jemi mbledhur për të firmosur një kapitull të ri në historinë tuaj dhe të Shqipërisë. Ju sot nuk votoni vetëm për Besnik Aliajn, por për gjithë Shqipërinë. Dua t'ju përshëndes me shumë dashuri e respekt!". Më poshtë, Berisha u kujtoi sarandiotëve dy fytyrat e Fatos Nanos, Fatosin e lulishtes së paqes dhe Fatosin që shkakton drithërima tek gjithë banorët me ruspat e shkatërrimit, Fatosin e ngrirjes së punës dhe të jetës. "Para katër ditëve, Fatos Nano bëri një provokacion të ulët, rrënoi shtëpitë tuaja, por nuk rrënoi dot shpresën dhe qëndresën tuaj. Ju sot i dhatë përgjigjen "ik nga Saranda, ik nga pushteti!". Të gjithë mahniten me mrekullitë tuaja, por mrekullia më e madhe është shpirti juaj. Qeverisja e ardhshme do ta kthejë Sarandën në qytetin më të lakmuar të turizmit. Ju siguroj se Saranda do të qëndrojë në krye të investimeve vendase e të huaja. Garantoj se të gjithë, punonjës civilë e ushtarakë, garantoj administratën, gjithë qytetarët se do të jenë në të drejtat e tyre të pamohueshme, se të gjithë bashkë do të zhdukim kancerin e korrupsionit". Berisha u është drejtuar sarandiotëve me thirrjen: "Votoni Besnik Aliajn, arkitektin e shkëlqyer, ideatorin, vizionarin, njeriun që e do Sarandën jo për vete, por që bashkë me ju do t'i japë asaj dritë e shkëlqim! Në këtë miting ka një shpresë, ka një mesazh: Bashkim, vetëm bashkim për të kapur të ardhmen. Sot po shkëputemi nga e shkuara. Sot po bien sirenat e humbjes së Fatos Nanos. Rroftë fitorja!". Besnik Aliaj, në përshëndetjen e tij, ka falenderuar qytetarët e Sarandës për mbështetjen dhe i ka ftuar ata që të gjithë bashkë të shohin përpara për një të ardhme të vërtetë dhe për të gjithë. "Le të shohim të gjithë para drejt fitores së madhe, drejt ndryshimit të madh".
Krijoni Kontakt