Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 29
    Creator Spiritus Maska e Dito
    Anėtarėsuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahēen time
    Postime
    3,882
    Citim Postuar mė parė nga Humdinger
    Pra miku im, e kam kėtu fillin:
    po e deshe personin siē ėshtė me botėn shpirtėrore dhe tė arrish ta duash shumė (mbase dhe mė shumė se veten) atėhere ke rrėnjė nė njė mardhėnie.......ama po u nise, nuk mė pėlqyen xhinset e saj sot, apo kishte breēka pa lulka.......harroje sepse nuk arrin tė jesh jo nė dashuri, por as nuk ke konceptin se ēdo tė thotė dashuri.
    Nuk e kam personalisht me ty Odeon... lol... tė drejtohem meqėnėse je hapėsi i temės.
    Pikerisht miku im kete pergjigje desha te degjoj edhe une, por ja qe bota ndertohet keq, sepse ajo mbeshtet mbi fasada qe llamburisin shumengjyreshe. Nese vertet do doje ate cka mendoj une lexoje vijoj....

Une jam per idealizmin ne cdo aspekt, jam pikerisht per vlerat,
    Virtytin; qe aq shume e gjurmoj.
    Fisnikerine; qe perpiqem ta kem.
    Besimin; sepse dua te verbohem.
    Sinqeritetin; pa te cilin cdo gje vdes.
    Obligimin; i cili eshte parimor ne lidhje.
    Ndienjen; te cilen e perjetoj ne detajin me te parendesishem.
    Pastertine; sepse e adhuroj njeriun e zemres.

E pra keto jane pak a shume parimet e mia ne lidhjen intime, Njeriu mund te adaptohet ne gjithfare formash per te kenaqur syte e dikujt por kurre smund te jete origjinali.

Sikur te pyesja dicka miku im pasi me pelqeu analiza juaj; A do ta braktisnit te dashuren tuaj psh nese ajo ka ves te dale pa krehur apo do perpiqeshit te rregullonit kete aspekt te saj.

Dito.

................
    Anėtarėsuar
    19-11-2004
    Postime
    1,110
    Citim Postuar mė parė nga Odeon_relax
    Pikerisht miku im kete pergjigje desha te degjoj edhe une, por ja qe bota ndertohet keq, sepse ajo mbeshtet mbi fasada qe llamburisin shumengjyreshe. Nese vertet do doje ate cka mendoj une lexoje vijoj....

Une jam per idealizmin ne cdo aspekt, jam pikerisht per vlerat,
    Virtytin; qe aq shume e gjurmoj.
    Fisnikerine; qe perpiqem ta kem.
    Besimin; sepse dua te verbohem.
    Sinqeritetin; pa te cilin cdo gje vdes.
    Obligimin; i cili eshte parimor ne lidhje.
    Ndienjen; te cilen e perjetoj ne detajin me te parendesishem.
    Pastertine; sepse e adhuroj njeriun e zemres.

E pra keto jane pak a shume parimet e mia ne lidhjen intime, Njeriu mund te adaptohet ne gjithfare formash per te kenaqur syte e dikujt por kurre smund te jete origjinali.

Sikur te pyesja dicka miku im pasi me pelqeu analiza juaj; A do ta braktisnit te dashuren tuaj psh nese ajo ka ves te dale pa krehur apo do perpiqeshit te rregullonit kete aspekt te saj.

Dito.
    Nuk besoj se do ndahesha me tė pėr njė KRĖHĖR.

Anėtarėsuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahēen time
    Postime
    3,882
    Citim Postuar mė parė nga Humdinger
    Nuk besoj se do ndahesha me tė pėr njė KRĖHĖR.
    Me ke knoq haterliu lales, shpejt, bukur, paster pa gabime.
    Hajde te flasesh me ndonje qe te shikon edhe kepucet nga poshte vec e vec qe ti pelqeje opinionit se per ate vete aha pak rendesi ka cfare ndien.

Dito.

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Dito, edhe une nese do nxirrja ndonje shenim ne ndonje gazete ose internet per te kerkuar ndonje vajze kerkesa qe do shenoja fillimisht do ishte 'bote te gjere shpirterore'...

Po c'ti bejme qe robi, vec te tjerash, eshte kafshe paragjykuese. Pra cdo njeri ecen ne baze te paragjykimeve ose reflekseve pavarsisht se brenda tij mund te fshihet nje miresi e radhe. Per shembull, qe te kuptojme me mire, nese nje dite shikoja ne rruge nje person zhul e me jarge nuk besoj se do me ngjallte interesin per te kerkuar boten e brendeshme te tij ose cdo lloj interesi mbi te. (Shembulli im eshte pak ekstrem por mbase duhet te shikojm ekstremin qe te mundemi pastaj te arrijme tek hollesirat.) Perkundrasi nje person tjeter qe te duket i rregullt, mbase dhe i bukur (me sy qe per ty jane teper shprehes) ka me shume mundesi qe te te ngjalli interes. Nga andej e tutje mbase ai zhulanjosi mund te ket bote me te gjere shpirterore sesa ky i dyti por gjithmone do ekzistoj nje refleks qe do te ngalli interes tek tjetri, pra nuk do mundohesh nga hici te nxjerresh flori.

Pra duam s'duam kur i afrohemi fillimisht tjeterit bazohemi tek kriteret e jashtme (pa qene e nevojshme qe ky kriter i jashtem te jet bukuria -disa per shembull bazohen tek menyra sesi qendron tjeteri/a, te ecurit, veshja, te folurit por edhe tek shprehja e syve). Nga andej e tutje mundohemi te zbulojme boten e tij te brendeshme. Pra vetvetiu interesi lind nga pamja e jashtme. Problemi fillon kur pamja e jashtme behet kriter kryesor per te percaktuar dike dhe nuk te lejon te shikosh brendesine e vertet te dikujt!

Tani, per sa i perket pargykimeve eshte e vertet qe populli shqiptar eshte teper paragjykyes, te nxjerrin 100 konkluzione ne sekont..... dhe besoj se paragjykimi i tepert eshte i demshem. Megjithate besoj se mundemi ti zvogelojme paragjykimet, por asnjehere nuk mundemi ti fikim. Vegel e mire per te zvogeluar paragjykimet eshte niveli i larte arsimor, shpirteror, kulturor, pervojtar etj. i nje grupacioni. Por sic e dime publiku shqiptar nuk e gezon kete nivel, keshtu do vazhdoje te ket paragjykime dhe keshtu keto paragjykime do vazhdojne te kthehen ne modelin ndertues/themelues te nje shoqerie te tere!

ga ga Maska e bunny
    Anėtarėsuar
    09-06-2003
    Vendndodhja
    U.K
    Postime
    935
    ndersa vajzat vene re klasin e mashkullit ne paraqitje, dmth veshjen e tyre, makinat, menyren e te folurit, xhestet, dhe pse jo edhe fizikun e personit.

Pyetja ime konsiston ketu:

Vertet do vraponit pas ketyre aspekteve qe parashtrova me lart apo ju intereson me teper bota shpirterore e personit.

Dito.
    kurre nuk i kam vene re se cfare makine ka..mund te them qe veshja edhe ana fizike tregon pak a shum se cfare jete jeton ai person...por ama po te ecim vetem me keto...duhet te mosperpuqemi me thenjen ' mos e gjyko librin nga titulli'...kshq mund te them qe gjithmone kam pare/vene re shpirtin e atij personi..pasi do jet ai shpirt qe do me bej mua te qeshe...te lumtur etj etj..dhe jo makina e tij..apo bluzja..
    How can she fall, if there is no one there to catch her

** ParT oF mY LiFe ** Maska e LoveLyBruneTT
    Anėtarėsuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    *** Same plaCe I was Last niGht ***
    Postime
    805

Wink Interesante!!!!!!!!!!!

Me ke knoq haterliu lales, shpejt, bukur, paster pa gabime.
    Hajde te flasesh me ndonje qe te shikon edhe kepucet nga poshte vec e vec qe ti pelqeje opinionit se per ate vete aha pak rendesi ka cfare ndien.

Dito.

Por dhe une jam ne mendimin e shokeve me lart, Pamja e jashtme eshte kryesorja (nisja e dickaje te bukur midis dy te rinjve) Por theksoj nuk eshte cdo gje. Sa per paraqitjen e jashtme eshte ajo qe te ben te shofesh dy here apo me shume fshehtas nje djale kur je vetem, ose e shoqeruar , eshte pamja e jashtme qe te ben te mendosh cmendrira te pafajshme ndonjehere , eshte pamja ajo qe te fut ne mendime dhe ste len te qete , dhe pse jo shume e rendesishme eshte edhe menyra se si Vishet ky djale,? Ky ishte menimi im.

Anėtarėsuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahēen time
    Postime
    3,882
    Citim Postuar mė parė nga ESTER

Por dhe une jam ne mendimin e shokeve me lart, Pamja e jashtme eshte kryesorja (nisja e dickaje te bukur midis dy te rinjve) Por theksoj nuk eshte cdo gje. Sa per paraqitjen e jashtme eshte ajo qe te ben te shofesh dy here apo me shume fshehtas nje djale kur je vetem, ose e shoqeruar , eshte pamja e jashtme qe te ben te mendosh cmendrira te pafajshme ndonjehere , eshte pamja ajo qe te fut ne mendime dhe ste len te qete , dhe pse jo shume e rendesishme eshte edhe menyra se si Vishet ky djale,? Ky ishte menimi im.
    O zot o zot kush me tha per pamjen e jashtme, vajza me targen hollanda miss.

Nejse meqe i beson kaq shume asaj pamjes se jashtme i bie te jeni zhgenjyer mjaft here ju Shiko te shohesh nje shpirt qe ndricon fort me elegancen e tij brenda, se jashte e dihet c`sjell fasada.

Dito.

...
    Anėtarėsuar
    26-11-2003
    Vendndodhja
    PARIS me Xhej-n jo Lopezin jo :P o mo e mir se Lopezi
    Postime
    1,428
    Eshte "buzeqeshja" ajo qe te nxit ose jo te njohesh shpirtin dhe boten e brendshme te nje personi.

Gjerat s'prehen me thike. Ka nderthurrje. Ekstremet asnjehere s'jane te mira. Ka edhe risk.
    HOLLAND...

Ne momentin qe nuk je i dashuruar je nje specie qe ecen per inerci.Dhe po te jesh nje specie inercie nuk mund te dish se ca mban nje zemer brenda,dhe kur se di se ca mban nje zemer brenda smund te jesh i lumtur.Dashuria e ka te bukuren ne shpirtin qe fle brenda zemres.Kerkojeni.................................. ...............................................

...
    Anėtarėsuar
    26-11-2003
    Vendndodhja
    PARIS me Xhej-n jo Lopezin jo :P o mo e mir se Lopezi
    Postime
    1,428
    Citim Postuar mė parė nga amoxil
    Ne momentin qe nuk je i dashuruar je nje specie qe ecen per inerci.Dhe po te jesh nje specie inercie nuk mund te dish se ca mban nje zemer brenda,dhe kur se di se ca mban nje zemer brenda smund te jesh i lumtur.Dashuria e ka te bukuren ne shpirtin qe fle brenda zemres.Kerkojeni.................................. ...............................................

S'pajtohem fare me ty. Dmth nje qe nuk eshte i dashuruar jeton se duhet te jetoje, pasi i hyn oksigjeni pa dashje ne hunde? Kete thua me pak fjale?

Sta pash fare emrin edhe se di ne je vajze apo djal, por ndryshe nga ty une i them te te tjereve jo si ndonje keshille shume kopetente por per hir te muhabetit shoqeror: "Mos kerkoni dashuri, por jetoni dhe silluni ne menyre te tille qe ta meritoni dashurine. Pastaj dashuria do tu gjeje vete, atehere kur sdo tia u prese mendia."

Njerizit nuk lindin ne jete me qellim qe te dashurojne. Dashuria nuk eshte jeta. Dashuria eshte nje flavor eshte si kripa qe i hidhet gjelles e ne kete rast JETES. E ben gjellen te shijshme, por kujdes mos i hidhni me shume se cduhet se do pendoheni qe po hani ate "gjelle". Eshte kripe e rrezikshme. Pra kripen me karar ne kete rast.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Del Monako : 08-07-2005 mė 18:53
    HOLLAND...

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Si e pėrballoni diskriminimin?
    Nga Marya nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 03-12-2022, 17:42
  2. Turqia deri nė vitin 2040 pėrsėri do tė “mbisundojė” nė rajon
    Nga Vista nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 140
    Postimi i Fundit: 20-10-2012, 13:34
  3. Nga Rudolf Xhuliani dhe Dora Bakojanis tek Edi Rama.
    Nga Humdinger nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-02-2007, 07:48
  4. Holandezėt, vlerėsim maksimal piktorit Naim Maqedonsi
    Nga Shijaksi-London nė forumin Arti botėror
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-01-2007, 07:08

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •