Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 33 prej 33
    i/e regjistruar Maska e baobabi
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    407
    Femrat islame nuk behen synet vetem ne Afrike por edhe ne Ameriken e Veriut. Vetem para dy javesh vdiq nje foshnje nga syneti.
    Ne afrike eshte me masive

i/e regjistruar Maska e Danieli
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Tirana
    Postime
    134

.

O Musa, c'meresh me ate njehere, une kame diskutyar me ate edhe me pare, ai do vetem ta kundershtoj Islamin, pavaarsisht nese eshte ajo e verteta apo jo.
    Imagjino se cfar dije ka, duke thene se synetimi i femrave behet sipas pershkrimit te Kuranit, ku e ke ti i nderuar Jeshuashua AJetin e Kuranit?

Te vetemet qe flasin mbi kete, jane disa hadithe te dobeta tek Sunne Ebu Dautit, pikerisht problemi me kete liber eshte se atje ndodhen shume hadithe te dobeta, sipas disave ka edhe tregime Israelije, pra me prejardhje ne hebrejet.Kurs eper subjektin ne fjal sipas disave hadithet jane te shpifura.
    Kjo praktik veprohet pikerisht nga ato vende ku nuk meret shume parasysysh sunneti, pors evetem sa kjo praktik ka mbetur si tradi.
    Kurse ne vendet ku studjohen hadithet, dhe pikerish jna earabet ata qe uy japin shume rendesi haditheve, nese jane te verteta apo te dobeta, atje sic tha dhe Mussai kjo praktik nuk zbatohet.

Po me sa duket Jesyshuasi nuk i ka lexuar mire faqet qe sjelle, ne disa prej tyre thuhet se kete e praktikonin edhe femrat kristiane dhe hebreje, sidomos be Etiopi dhe Kenia.

Pra ne Etiopi, nje vend me nje numur te konsideruesheme kristianesh, dihet qe Kisha Etiopjane eshte shume e njohur, per me teper mbi kete Kishe vizito faqen e meposhteme:

http://www.islamic-awareness.org/Bib.../BibleTex.html

Githashtu nga hebrejt e Etiopis, kjo praktikohej me pare dhe njihej me tremin "Falashas".
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Danieli : 04-09-2002 mė 09:38
    Apo jo?

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anėtarėsuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    Ore Daniel qe ke paturpesine te perdoresh nje emer hebre ne forum.
    Lexo nje here shkrimet e mia me siper si dhe diskutimet ndermjet meje dhe Ndues e pastaj fol. Ti nisesh nga aresye te dobeta duke me share dhe ofenduar pa asnje shkak. Une nuk jam mysliman dhe ti nuk mund te me detyrosh te them ate qe do ti. Une nuk jam mysliman, por ne asnje menyre nuk i urrej myslimanet, sepse do bija ne kundeshtim me besimin tim, dhe kete ia kam shpjeguar edhe Ndues.
    Une kurre nuk e di se cfare shkruhet ne kuran mbi synellikun e femrave, por te shkruajta se sipas kuranit keto pjese qe heqin quhen te papastra. Tashti une nuk jam studjues u kuranit, qe te di me hollesi te gjitha, per kete te kemi ty ne forum, te na japesh fakte kuranore, por kuptohet pa na ofenduar dhe share. Tani na doli se qenka shkruar neper hadithe kjo gje. Po ku mund ta dije besimtari i pashkolle se ky hadith ben apo nuk ben? Kur ia tregon apo lexon dikush ai ben ashtu sic shkruhet.
    Si i klasifikon ti hadithet? Ai hadith qe te pelqen eshte i mire dhe ai qe nuk te pelqen eshte i dobet? Ka rregulla per kete?
    Une kurre nuk kam bere propagande kunder islamit, por cdo baze e dikutimit tim ka qene ne kuran, suret dhe ajetet e kuranit. Dhe jua kam sjelle cdo ajet qe flet per luften e per vrasjen e jo myslimaneve.
    Deri tani nuk kam marre asnje pergjigje serioze prej teje, biles e keni bastarduar temen mbi kuranin dhe karakterin luftenxites te tij.
    Daniel, E zeza eshte e zeze dhe a bardha e bardhe. Ai qe ka sy di ti dalloje, por ai qe nuk ka ose nuk do ben te kunderten.
    Ditėt e njeriut janė si bari;
    ai lulėzon si lulja e fushės;
    nė qoftė se era i kalon sipėr,
    ai nuk ėshtė mė dhe vendi i tij nuk njihet mė.
    Por mirėsia e Zotit vazhdon nga pėrjetėsia nė pėrjetėsi
    pėr ata qė kanė frikė prej tij,
    dhe drejtėsia e tij pėr bijtė e bijve,
    pėr ata qė respektojnė besėlidhjen e tij
    dhe mbajnė nė mendje urdhėrimet e tij
    pėr t`i zbatuar nė praktikė.

Psalmi 103

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema tė Ngjashme

1. Objektet fluturuese tė paidentifikuara, UFO
    Nga Darius nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 1059
    Postimi i Fundit: 01-04-2024, 14:01
  2. Suedia, aty ku femrat jetojnė parajsėn
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 78
    Postimi i Fundit: 13-05-2012, 12:02
  3. Femrat dhe meshkujt komunikojnė ndryshe
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 17-04-2009, 10:51
  4. Si jane Femrat shqiptare ne realitetin e sotshem
    Nga Dito nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 09-10-2004, 16:53
  5. Femrat dhe ekonomia - Nga Kotelja!
    Nga Dita nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 08-07-2002, 14:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •