Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 33
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Nuk ju lejohet te flisni ne kete menyre (nuk eshte garripllek).

Vajzat arabe, edhe ne mos paste nder to fare te krishtera, jane te nderuara sikunder jane....

...edhe mos tju them, se ketu ne Angli kam pare disa, qe te lesh mend e kokes per bukurine e tyre!

Therritini trurit...per garriplleqe ka forume te tjera!

i/e regjistruar Maska e Danieli
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Tirana
    Postime
    134

.

Ore Jesushuas, se ari mir se na u ketheve, une ne fakt mendova se do ti thirrje mendjes ti mor djal, por prap rrotte mbete, po te shaj sepse ti e meriton per tu share, sepse se pari nje nje genjeshtar, mashtrues etj.

Na fle se ky veprim behet sipas "pershkrimit ne Kuran" te me falesh, sille ajetin?
    Ku e ke?
    Je a s'je genjeshtar?

Kjo nuk eshte nje praktik religjoze Islame, porse nje tradit qe behet ne disa vende Islame, ne fakt ne ato vende ku nuk e dine se cfar eshte Islami i vertet.

Porse moss valle kete e bejen vetem muslimanet (nese do ti quajm te tille)?
    A e di ti se ne disa vende si Kenia, Etiopi etj ku ma nje maxhiranc te konsiderueshme kristianesh, grat kristianke e praktkpjne kete?

Nuk e dike e, epo ske se si ta dishe, sepseedhe ato faqe qe sjelle, nuk i ke lexuar, te keshilloj qe ti lexosh.
    Po ta perseris edhe njehere, eshte nje tradit dhe jo nje urdher Islam, ndoshta kandonje hadith te dobet, (nese e ke iden se cfar eshte), porse asnje argument unanim qe ta beje kete gje te detyrueshme...

Tani pa na i shpjego pak, pse keti femrat kristiane ne vende te tilla, si Kenia, Etiopi, apo edhe disa femra hebreje e praktikojne kete?
    Apo jo?

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anėtarėsuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    Ore Daniel sapo jam kthyer nga Shqiperia dhe me prite me dy kembet e para.
    Atyre femrave i heqin pjeset e papastra sipas ritit islam. kam vene me teper se 10 links mbi kete teme me siper. Lexo pak se cthone. Me thua edhe genjeshtar.
    Te thuash qe vajzat e krishtera e bejne kete eshte turp.
    Keshtu Daniel se ke vene dhe emer izraelit, emrin e armikut tend, mbaje gojen se kam folur me fakte. Thuaj ndue Mojsiut te ta perktheje nga gjermanishtja ate artikuloim dhe pastaj flasim.
    tung tung
    Ditėt e njeriut janė si bari;
    ai lulėzon si lulja e fushės;
    nė qoftė se era i kalon sipėr,
    ai nuk ėshtė mė dhe vendi i tij nuk njihet mė.
    Por mirėsia e Zotit vazhdon nga pėrjetėsia nė pėrjetėsi
    pėr ata qė kanė frikė prej tij,
    dhe drejtėsia e tij pėr bijtė e bijve,
    pėr ata qė respektojnė besėlidhjen e tij
    dhe mbajnė nė mendje urdhėrimet e tij
    pėr t`i zbatuar nė praktikė.

Psalmi 103

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    O jezushaus, a e njeh Dr. Christof Heger?, ofenduesin dhe diffarmuesin me te madh ne skenen gjermane te islamit!, nje kooeperues i mire i Adelgunde Mercensäckers, i njoh edhe une kundershtaret e islamit, dhe e din cka?, me vjen keq, se si nga populli yne toelrant te dalin njerez te tille sikur ty.
    Me perzonin e lartpermendur kame patur do diskutime, dhe dije, ty nuk je asgje.

Nese don te propagosh fene tende, atehere pse ne kete menyre?, kjo eshte DOBESI dhe nuk te sjell sukses, as nder shqiptaret e krishtere mendoj.

Nese jemi te drejte, suneti eshte i perhapur ne te gjitha fete, si ata monoteiste po edhe ne ata tjerat qe jane prezente ne ato regjione. Detyra jone, nese shohim nje aty, duhet te jete qe te kontribojm te gjithe per te DOBESUAR kete akt, por per te ndaluar mendoj se nuk ka gjasa. Islami e ka bere kete me hadithin e lartpermendur (eshte hadith i dobet daniel), dhe ka arrijt sukses, duke mbrojtur femrat deri ne nje shkalle, por duke mos rezikuar prekje te tradites, e cila kultivohet disa MIJE vjet, ky eshte problemi kryesore. Ndalime te rrepta shkaktojn effektin e kundert, edhe kjo eshte e qarte.

Edhe ne arabine saudite kete akt e praktikojn afrikan te ardhur, e jo vendasit, poashtu edhe ne kanada (e gjithkund ku ka njerez nga keto vise), ku rrastesisht vitin e kaluar kam patur mundesi te ndjek nje emision te tille.

Flm
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anėtarėsuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    Or Ndue se me cmende sot.
    Une as po propagandoj fe apo ndonje gje tjeter. Une kam mendimin tim e ti ke tendin. Nuk eshte e thene te na perputhen mendimet. Nuk jemi te gjithe njesoj, bota eshte e larmishme. Une kur flas per islamin nuk nisen nga ndonje urrejtje apo ndonjie deshire per tu hakmarre per dicka.
    Dr Heger nuk e njoh dhe nuk e di nese eshte armik i islamit. Ndue ti jeton ne Austri dhe ke nje formim te mire intelektual, dhe ne shume gjera je humanist, por te mungon dicka. Te mungon toleranca ne lidhje me fene. Nese une te kundershtoj per dicka kur diskutojme per islamin kjo nuk do te thote qe une te urrej ty ose dike tjeter dhe se jam armiku yt. Mbase sipas kuranit une duhet te gurezohem, por kjo s'do te thote se ne jemi armiq, sepse ne rradhe te pare jemi ne te njejten anije dhe duhet, dhe ne kemi edhe Vestand. Une si i krishter nuk te urrej, dhe nuk te quaj armik. Edhe po te ishe armiku im nuk do te te urreja, sepse Jezusi thote: "Duajini armiqte tuaj. Bekojini armiqte tuaj dhe lutuni per ta."
    Cdo gje qe kam degjuar une mbi synetin e femrave, lidhet me besimin mysliman. Mbase une nuk di shume gjera per kete, por me aq sa kam degjuar dhe lexuar eshte keshtu. Nuk mund ti them te bardhes e zeze. Nese ke argumenta te pastra na i trego.

Kjo teme u hap nga nje cilimi e u zgjat dhe u stergjat shume. Per shume eshte nje gje e re, sepse kujt mund ti shkoje ndermend se behen femrat synet. Une kur e degjova per here te pare ne nje emision televiziv, kujtova se nuk isha ne vehte. Per fat te keq eshte e vertete. Menyra sesi trajtohen femrat ne shume vende te botes eshte makabre. Per fat te keq ne kohe te ndryshme kjo gje eshte bere edhe ne vendet e zhvilluara. Karakteri i njeriut eshte i tille, do qe te zoteroje mbi tjetrin ta shfrytezoje me te dobtin, ne kete rast femren. Njeriu eshte i lindur i tille, sepse ai eshte armik i Perendise , eshte mekatar. Vetem nje mund ta sheroje njeriun, vetem Perendia me ane te sakrifices se Jezusit ne kryq.

"E VERTETA DO T'JU BEJE TE LIRE..." thote Jezusi.

KERKOJENI TE VERTETEN
    Ditėt e njeriut janė si bari;
    ai lulėzon si lulja e fushės;
    nė qoftė se era i kalon sipėr,
    ai nuk ėshtė mė dhe vendi i tij nuk njihet mė.
    Por mirėsia e Zotit vazhdon nga pėrjetėsia nė pėrjetėsi
    pėr ata qė kanė frikė prej tij,
    dhe drejtėsia e tij pėr bijtė e bijve,
    pėr ata qė respektojnė besėlidhjen e tij
    dhe mbajnė nė mendje urdhėrimet e tij
    pėr t`i zbatuar nė praktikė.

Psalmi 103

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Keshtu me pelqen me mire zoteri!

Natyrisht se eshte i lidhur me islamin, pasiqe pjeset ku praktiokohet kjo gje jane nen influencen e islamit, “te themi shumica. A e din cka?, ne nje emision doli nje here nje plake, dhe po bente be ne vehte e ne zot, se VET kish lexuar ne Kur'an per synetimin. Une te tregova, as ne Kur'an, as te transmetimet nga jeta e pejgamberit NUK ka te dhena per synetimin e femrave (pervec asaj keshilles qe e ceka, dhe ai transmetim eshte i dobet).

Ka njerez te provincave te ndryshme qe e mbrojn kete adet, natyrisht, por nuk eshte karakteristik per islamin. Thash, fakti se ne krejt shtresat e shoqerise dhe ne krejt fete e ideologjite e rajonit eshte i perhapur ky adet, tregon se nuk mund te jete nje risi e islamit, por vecem nje dukuri rajonale, apo specifike per DISA popuj.

Ne fakt shumica e trojeve ku jetojn keta njerez eshte muslimane, por kjo eshte e vetmja bindje me islamin, dhe, edhe nese ty jezushaus nuk deshiron qe te lidhish kete me difarmime kunder islamit, kjo automatikisht a“shtu mirret, pasiqe ne shumicen e rasteve ky fakt perdoret si argument kunder islamit, dhe une ty te njoh si nje propagues te fese se krishtere, dhe ndergjegjesisht e dij se do ta kapish rastin per shfrytezim, nese je ndryshe, atehere do te lutesha te tregosh edhe anen tjeter tenden qe une deri“sot nuk kame patur mundesi ta njoh.

Organizata te ndryshme qe mundohen te luftojn kete po e marin problemin nga rrenja, dhe natyrisht se nuk e akuzojn islamin, ata mundohen nepermjet te arsimit te ngrejn nivelin mendor, dhe me kete mendimin shoqerore, qe keshtu vetvetiu ata te shohen "nevojen" e kesaj dukurie.

E vetmja akuze qe mund ti leshohet islamit ne lidhje me kete, eshte PSE e toleroj, dhe nuk e nderpreu?, por nese e analizojm thelle domethenien e synetimit te femrave, atehere verejm nje tradite MIJEVJECARE dhe nje symbol me karakter tejet te pashmangshem per shoqerine. Prandaj une kam dyshim se bota e civilizuar mund te arrij ndonje sukses. Ndoshta ai synetimi i madh qe quhet do nderpritet, por nuk do te zhduket krejt tradita besoj.

Thjesht, islami deri diku e ka ignoruar kete dukuri, pasiqe e vlereson si pune private te njerezve, dhe metevertet, krejt kryerja e cremonialit dhe poashtu SHTYPJA psihike qe ushtrohet ndaj vajzave vjen nga vet Femrat e shoqerise, ku nje shoqe qe nuk eshte e synetuar nuk eshte "in", dhe ka gjasa te mbyllet nga shoqeria, te mbetet pa martuar dhe te kaloj nje jete ne deshprime, kurse dhimbja qe shkakton syneti ne krahasim me domethenien e metutjeshme eshte irrelevante. Eshte keq, por keshtu qendrojn gjerat, dhe mos harojm se ketu kemi te bejem me popuj te paarsimuar dhe qe jane ne perditshmeri ne lufte kunder urrise dhe etjes, e jo qe kane kohe te mirren me nje problem qe vec ne syte tane eshte problem. Ndoshta ne shumicen e rasteve NDIHMESIT (ata qe do te mundohen per shuarjen e tradites) do te perbuzen e shahen, dhe ndoshta edhe do te debohen.

Flm

PS: Jezushaus, te lutem, vec mua mos me akuzo per jotolerant ndaj fese!!!, kete e ke krejtesisht gabim, une te kam thene cdohere, propago fene tende, eshte e drejta jote, por jo ne shpine te islamit, duke e ofenduar ate, kjo nuk eshte e drejte dhe nuk te sjell merita, mos haro se ne jemi shqiptare, dhe do ta kesh shume rrende. Sa per diskutime nderfetare, jame gati te dikutojm, keshtu edhe na keshillon profeti yne, por ne menyre te civilizuar, dhe pa ofendime, edhpse potenciali per ofendime ne pyetje fetare eshte me i madh se cdokund tjeter, pasiqe pozicionet ne fe jane te definuara dhe nuk ka levizje, por nje diksutim per njohje te njeri tjtrit cdohere eshte i frytshem.

Dhe per cfare te gurezohesh?, ne diksutime fetare nuk ka ligj, dihet se aty diskutohet seriozisht dhe ne dobi te te gjithve, per ate te keshilloj te jesh i matun ne fjalet. Pozicionet e diksutuesve jane te qarta, dhe qellimi eshte i qarte, pra nuk ka ligj.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nuh Musa : 03-09-2002 mė 03:30
    albanish by nature

Perjashtuar Maska e SSALB
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    Royal Leamington Spa, UK
    Postime
    107
    Une s'e kuptoj pse ky Jezushausi lodhet me ju. Ai ju shpejgon se eshte rit islam, ju s'pranoni. Ai ju jep prova materiale (nepermjet lidhjeve ne internet)-ju s'pranoni.

Po qe se eshte rit islamik dhe eshte i vertetuar ne web, pse harxhon kohen kot mor burre dhe u shpjegon rrobve kot. Ti tenden e bere, po qe se tjetri nuk pranon as provat ai nuk ha pyke. Per mua pak rendesi ka eshte rit islamik apo i krishtere. Perderisa Jesushaus jep prova, ndersa te tjeret vetem llafe bosh, kuptohet qe me e rrende eshte fjala e jezushausit. Fjala e tij, e bashkangjitur me prove eshte bindese. Cdo njeri me logjike te paanuar nga ndonje fe do besonte fjalen e tij, derisa dikush ti provonte te kunderten.

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    O ssalb, a ke sy ne balle?, pastaj, ate cka lexon, a ta transferon truri ne ate menyre qe ta kuptosh, dhe se fundi a e njeh mire gjuhen shqipe?

Cfare prove don?, cfare argumenti don?, a pak kam shkruar?, nese nuk je ne gjendje te kuptosh mire shqipen, atehere bema me dije, e do te shkruaj me thjesht dhe me shkronja me te medha.

Me rrendesi eshte, jezushaus tha ne shkrimet e para, eshte parim KURANORE, une i dhash pergjigjen se NUK KA SHENIME KURANORE, DHE SE BILE AS PER MESHKUJT KURANI NUK HUMBE FJALE, dhe se transmetimet nga perditshmeria e pejgamberit te muslimaneve poashtu e kane vetem "NJE" KESHILLE (jo rregull, nje fjale mbanesh, qe thuhet me PARENDESI) te dobet mbi kete gje. Islami bazohet ne Kur'an dhe ne Sunetin (tzransmetimet), cfare pergjegjesie don ateher nga islami per nje gje qe nuk e perpunon?, dhash edhe akuzen qe mund tja vendojm islamit.

Flm
    albanish by nature

Perjashtuar Maska e SSALB
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    Royal Leamington Spa, UK
    Postime
    107
    Nuh Musa

Shume nxituar e ke mare kete muhabet mor djale, une as te tregova gje syte e as te dyshova aftesite e trurit tend (paēka se menyra e polemikave te tua pasqyron mire kapacitetin tend), sikur po me ben ti.

Me cfare lexova une (se tema qelloi shume e gjate) Jezushausi nuk tha "eshte parim KURANORE" sic po ma argumenton ti. Po tha eshte zakon Islamik. Ai kete e mbeshteti ne faqe interneti te paaneshme (qe nuk kishin te benin fare me fene). Ndersa ato qe po me thua ti jane vec fjalet e tua. Ti nuk po me sjell prova asnjanese (liber/reviste/gazete/raport/faqe interneti a ku di une cfare) qe te me mebeshtetesh ato qe thua. Ti shkruan, po e vetmja gje qe une shof ne ekran eshte bla-bla-bla di bla. Shume llafe, pak esence.

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Te keshilloj edhe njehere te lexosh tekstet me vemendje, qe mos te me marresh kohen kot e kot.

Pyetje, nese barazia 1+1=2 qendron njehere e shkruar me dore, njehere e shtypen ne leter, dhe nje here e shtypun ne kalkulator, ciles barazi do ti besoje?, dhe cila prej tyre eshte e vertete?

Cka te pengon ne shkrimet e mia?, pse nuk ofroj libra e tekste te autorizuara?, cka thash me pare, a perseri nuk lexove?, Kur'ani dhe Suneti (dy gjera te reja per teje, pa dyshim) por kur te mesosh se cjane keta dy gjera, atehere lajmerohu perseri.

Jezushaus ka ofruar me linkat e tij punen qe jane duke kryer organizata te ndryshme, por ai me dashje a pa dashje, tash me nuk me intereson e tollovit edhe islamin me kete dukuri, qe edhe per mua eshte e papranueshme.

Shoki, nese nuk jeni ne gjendje te me kuptoni, atehere me mire lenja mbanesh kete gje, dhe shiqoni punet tjera. Per bla, blaja metevertet nuk kemi kohe.

Mendon se metevertet une de humb kohen, e te gjurmoj tash faqe interneti per te ti sjelle teje ketu?, fute ne google termin islam ose circumisation dhe caj koken me jave e muaj. Une te tregoj ujkun, ty don se pari te ta tregoj tragun, e pastaj ujkun.

Flm
    albanish by nature

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Objektet fluturuese tė paidentifikuara, UFO
    Nga Darius nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 1059
    Postimi i Fundit: 01-04-2024, 14:01
  2. Suedia, aty ku femrat jetojnė parajsėn
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 78
    Postimi i Fundit: 13-05-2012, 12:02
  3. Femrat dhe meshkujt komunikojnė ndryshe
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 17-04-2009, 10:51
  4. Si jane Femrat shqiptare ne realitetin e sotshem
    Nga Dito nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 09-10-2004, 16:53
  5. Femrat dhe ekonomia - Nga Kotelja!
    Nga Dita nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 08-07-2002, 14:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •