pse bre burre atehere vajzat shqiptare (muslimane) nuk na behen synet?, hajt na trego zoteri misionari?
Flm
pse bre burre atehere vajzat shqiptare (muslimane) nuk na behen synet?, hajt na trego zoteri misionari?
Flm
albanish by nature
Femrat tona nuk behen synet, sepse ka mbetur pak nga koha e krishtere. Prandaj ne nuk martohemi me gjakun tone, kusherirat sic e bejne turqit dhe arabet. Apo e ben ti kete?
Ditėt e njeriut janė si bari;
ai lulėzon si lulja e fushės;
nė qoftė se era i kalon sipėr,
ai nuk ėshtė mė dhe vendi i tij nuk njihet mė.
Por mirėsia e Zotit vazhdon nga pėrjetėsia nė pėrjetėsi
pėr ata qė kanė frikė prej tij,
dhe drejtėsia e tij pėr bijtė e bijve,
pėr ata qė respektojnė besėlidhjen e tij
dhe mbajnė nė mendje urdhėrimet e tij
pėr t`i zbatuar nė praktikė.
Psalmi 103
jezushaus, je grandioz, metevertet, ty je PAK para prifterinjve te mesjetes, dmth. qendron MBY ta, mere kete si levdat.
Ky perparim i yti shihet edhe tek karakaterizimi i im, ku thua se une MENDOJ turqisht, kurse parardhesit e tu te deges se misionarizmit mendonin se kur shqiptari konvertonte, ata e nderonin kombin, pasiqe per ta feja islame ish karakteristike e popullit turk. Dmth. nje shqiptar qe konvertonte (a anetare i familjes, a larg saj) beheshi TURK.
Tash kete ty e transferon ne menyre reciproke edhe tek martesa, ku nje adet SPECIFIK turk (pjesa e anadollit) po i ve karakter mbarefetare (duke mos ditur se ky adet eshte si rugekalim ne ndonje situate te veshtire).
Jezushaus, a mund te me ndjekish a jo?, nese jo, atehere do te shprehem me thjesht.
Logjika katastrofike e zoteriut thote:
Nuk behen synet se ka mbetur kjo sjellje nga koha e krishtere?, edhe arabet, edhe turqit, edhe azia qendrore, edhe , edhe, edhe,.... indonezianet nuk behen, se na paska mbetur nga krishterizmi. Dhe ne nuk martohemi me gjakun tone???, cvka ka te beje kljo tash me temen?, pse mor shok e tollovit leshin?, a nuk eshte karakteristike per shtepite mbreterore europjane martesa mes kusherireve?, tek popuj te krishtere?
Kjo me con lengun:
Vajzat e krishtera ne afrike detyrohen te behen synet???, pooooo, nje POOOO e madhe, detyrohen se pari nga NENAT e tyre, dhe se dyti NGA SHOQERIA KU JETOJN.
Flm
Dhe mjaft me ato lojerat rhetorike, se nuk te kan hije, pasiqe edhe ato i tollovit andej e kendej, por jo si duhet.
albanish by nature
I nderuar Ndue,
nuk eshte hera e pare qe polemizojme bashke dhe besoj se i mban mend diskutimet e meparshme, ku e idealizoje dhe e lartesoje periudhen e pushtimit turk. Me kujtohet edhe kur shaje Skenderbeun me sa te mbante.
Ketu po diskutojme per rrethprerjen (synetin) e femrave ne shume vende myslimane. Aresyeja perse e bejne kete eshte feja islame, sepse sipas kuranit ato pjese qe presin ato jane te papastra. Literature ke sa te duash ne internet. Dhe eshte e qarte qe nuk eshte nje tradite e ketye popujve, por nje tradite islamike.
Keshtu eshte dhe me martesat e personave te nje gjaku. Turqit arabet dhe myslimanet e tjere martohen me njerez te gjakut te tyre, me kusherinj te pare. Por shqiptaret jane i vetmi popull qe nuk e ka marre kete zakon te ndyre islamik. Kjo sepse ne si popull dime se ceshte emire dhe e keqe. U kthyem ne fene islame nga halli, e druri, por kemi ruajtur traditat me te mira shqiptare, qe i kemi nga kohe e te qenurik te krishtere.
Ja edhe disa link ne anglisht mbi rrethprerjen (synetin) e femrave ne vendet islamike:
http://www.amnesty.org/ailib/intcam/femgen/fgm1.htm
http://www.fgm.org/
http://www.religioustolerance.org/fem_cirm.htm
http://www.who.int/frh-whd/FGM/
http://www.feminist.com/resources/ar.../inter/fgm.htm
http://www.aap.org/policy/re9749.html
Psalmi 103
Zoteri, jeni metevertet qesharak!!!
Se pari KURRE nuk e kam share skenderbeun, ketu me keqtrajtoni pa baze, dhe vet keni then se i keni ruajtur shkrimet e mia te mehershme, nese kete kam bere, atehere keni leje nga meje qe te sillni prova te tilla, por mos flitni ketu pa baze, nese keni mundesi tu kundershtoheni thenieve te mia ne menyre te duhur, atehere mos ktheni vemendjen kah skenderbeu, por mbahuni temes ketu, a u kuptuam a jo?
Edhe njhere, synetimi i femrave ne afriken e zeze eshte nje tradite paraislamike, dhe krejtesisht e vendosur ne trojet. Kjo tradite ka mbijetuar islamin, ka mbijetuar edhe kolonializimin, por FATKEQESISHT do te mbijetoje edhe tentimet e botes se civilizuar.
Synetimet thuhet se jane bere ne shenje solidarizimi me burrat, qe nga koha e profetit abraham, dhe jane sjelle ne trojet e afrikes se zene nga roberit zezak, qe ne ato kohera kane qene sherbetore ne qendrat urbane.
Netevertet kur'ani nuk e ceken bile as synetin per meshkujt, e mos bejm fjale me per femrat. Ka edhe shenime te thenieve te profetit te muslimaneve ne lidhje me kete, ku ai thot, se nese pritet (gjenitalet e femrave), atehere te mos demtohen (si tek synetimi i plote, mendoj se nuk ka nevoje te pershkruaj). Pra ai jep vetem nje keshille, e cila ka ndikuar me shume se sa do te ndikojn tentimet e botes se civilizuar per te zhdukur kete tradite, ose se paku ta zbute.
Kontributi qe ka dhene islami eshte me se i matun, dhe problemi i lihet vepruesit ne dore.
Thash edhe me larte, ky akt, per ne natyrisht jonjerezore, eshte per shoqerite e atjeshme tejet i rrendesishem, pasi garanton pranimin e vajzave ne shoqerine, nje vajze e pasynetuar, nuk ka mundesi te jete pjese e shoqerise. Kjo ska as ne minium te beje me islamin, sic pretendon zoteriu ketu ta shes.
Syneti, eshte ne traditen islame tek meshkujt thelle i mbjellur ne shoqeri, sipas vendeve dhe popujve, ky akt festiv familjar behet ne moshat e ndryshme te femijeve, tek shqiptaret eshte thelluar mosha 6 deri me 9 vjecare, dhe synetimi i meshkujve shihet nga ana medicinale tejet pozitiv. Me rrendesi eshte edhe veprimi i profetit te muslimaneve ne lidhje me te konvertuarit, ku ai ua le ne vetvendosje muslimaneve te ri te bejne synetin, ose ta lene, ai nuk i ka detyruar, pasiqe nuk ka baze Kur'anore.
Ku zoteriu e sheh kete OBLIGIM mua nuk me eshte e qarte, mendoj se posedoni ndonje Kur'an me modern se gjithe muslimanet e botes, a eshte ashtu zoteri?.
Perfundimisht, por nuk besoj se do te hije ne koke, NUK ESHTE TRADITE ISLAME, pasiqe njihet ne nje rajon te vogel, ku ka edhe ideologji dhe ndikime tjera KRAHAS islamit, poashtu tek te krishteret veprohet ne te njejeten menyre, pra mos na shit ketu gjera te shtremberuara. Synetimi i vajzave eshte i kufizuar ne nje rajon, dhe nuk praktiokohet nga pjesa dermuese e muslimaneve, ergo, nuk mund te jete AS PARIM, e AS TRADIT islame.
Flm
albanish by nature
o Ndue nuk kam kohe me kerku tash neper disketa shkrimet e tua, por kur ti gjej do ti nis me e-mail.
A eshte islamik syneti femrave apo jo, le te diskutojne edhe te tjeret. Lere propaganden menjane dhe flit te verteten ashtu sic eshte.
te pershendes
Psalmi 103
==============================Postuar mė parė nga Nuh Musa
o hugo, per tu be femra synet duhet me pat K...., dhe nese e ka ate gje, atehere ajo do te quhej mashkull. Kjo eshte arsyeja, perse femrat nuk behen synet. Ose don ketu indirekt te na tregosh dicka?
Flm
HAHAHAHAHA , Nuh, je i modh per nere! Mua s'para me pelqejne e s'me bejne zakonisht shume pergjigje per te qeshe!
Ai qe ka hap temen, shpresoj te mos e kete bere per qellime foshnjarake ofendimesh1 Nuh Musa e dha pergjigjen (pra zakone pagane te mbetura ne popuj te paformuar islamike afrikane) edhe une them se ashtu eshte!
Mos e kaloni temen ne sulme koti te tjera pa patur nevoje!
o zoteri, une i jam perbetuar te vertets, duhet te kesh verejtur me!
Po aty ku nuk kam dyshim, ashtu edhe shprehem.
UNE KURRE NUK KAM GENJYER, NESE DIKU E KAM THENE TE PAVERTETEN, ATEHERE PA HIRE, DHE JU LUS TE ME KESHILLONI.
Une pa dyshim mmundi te akuzoj edhe fene e krishtere per kete dukuri te shtremberuar (relative), por nuk e bej, pasiqe mua me intereson e verteta.
Flm
albanish by nature
Nus Musa je pergjigjur me vend.Por tani ju ka nxjerrur pune jesushaus.ho cfare ju ka bere juve ai,ja u beri vaginen lecke fare Tani merruni ju me ate.
Edhe kete e mesova se behen gocat synet.
Po ku paskeni qene me perpara ju,cfare nuk meson ketu ne forum.
O nus musa u doka saldatrice ne vendet arabe per te shijuar virgjerine.
Jesushaus ato vajzat arabe qenken te mira per llape se i kane hequr pjeset e keqija.
Jesushaus me saldatrice e prishin arabet virgjirine.
Vazhdoni vazhdoni se qenkeni te cuditshem.
Krijoni Kontakt