Do me habise nje "informaticien" te gjeje vleren sa eshte nje logaritem i thjeshte log( 10+sqrt(-1)*1 ) me qe juve permendi logaritmet. Tema i perket shkences jo informatikes.
Pres ketu te jene njerez me te ndershem.
Do me habise nje "informaticien" te gjeje vleren sa eshte nje logaritem i thjeshte log( 10+sqrt(-1)*1 ) me qe juve permendi logaritmet. Tema i perket shkences jo informatikes.
Pres ketu te jene njerez me te ndershem.
Postuar më parë nga Tito Kopertoni
log(10 + (sqrt(-1) * 1)) = 1.00216069 + 0.0432855458 i
Nuk jam e sigurt , por them se mund te jete i sakte![]()
Përmbi za, që lëshon bylbyli,
Gjuha shqipe m'shungullon,
Hajde se po kthehem te e bej:Postuar më parë nga Lexusja_1963
hmmmm sakte....!!!
Ndryshuar për herë të fundit nga Alket123 : 08-06-2004 më 11:40
Po sikur the qe te jemi te ndershem , pa kerkuar per informacione , po se dhe ti i sheh vete ne internet kete se dija , mendova se ishte thjesht nje ekuacion nga diuria jote , nejse thash se nuk jam e sigurt keshtu qe me faletPostuar më parë nga Tito Kopertoni
, dhe nuk kam pse genjej , per ate qe nuk e di apo se kam iden .
Pershendetje .
Përmbi za, që lëshon bylbyli,
Gjuha shqipe m'shungullon,
sipas google Tito del ajo qe ka sjelle Lexuesja me lart
Veprimi i pare: sqrt(-1) * 1 = i
Veprimi i dyte: log(10 + i) = 1.00216069 + 0.0432855458 i
Meqe ti qenke i ditur ne kete fushe, tregona pergjigjen e sakte dhe si mberrin tek ajo.
Ne faqen e tutorial qe na ke sjelle behet fjale per log (1+ i), jo log(10 + i).
Po ta vendosesh ne google pergjigjen qe dhate me lart jep. Madje po ta zberthesh pak :
log (10+(-1^(1/2)) * 1) = .9542425094
Bottom of the barrel we now continue now with experts ne fushen e shkencave kompjuterike.Postuar më parë nga Dita
Nuk eshte aq lehte me dy veprime. Shto 4 veprime te tjera. Me kalkulator e besoj me nje behet jo me dy.
hmmmm google qenka kalkulator nuk e dija. thank you!
Postuar më parë nga Tito Kopertoni
Sot jam akoma larg shtepise, si me pushime te themi, dhe meqenese me duhet te rri zgjuar dhe per pak ore, isha duke lexuar kete teme. Te them te drejten perseri nuk arrij te kuptoj cfare te ka gjetur me njerzit e shkencave kompjuterike, aq me teper ne kete lloj teme kur pikerisht keta njerez duhen "nderuar" per arritjet e tyre. Gjithashtu nuk e kuptoj perse konsiston ne zgjidhjen e logaritmit me lart (detyra shtepie?!)..
Po te jap nje zgjidhje qe sikur e ndrita tani duke e koklavitur çik oren time te vone...
Do e zgjidh nje here me shkronja dhe do e shpjegoj gradualisht (pasi as vete nuk jam e sigurt).
(a + b*i) --> r*e^(i*t)
log(a + b*i)
= ln(a + b*i)/ln10
= ln(r*e^(b*i*t))/ln10
= [ln(r) + ln(e^(b*i*t))]/ln10
= [ln(r) + (b*i*t)lne]/ln10
= (ln(r) + b*i*t)/ln10
= (ln(r) + i*t)/ln10 <--- (b =1)
Ne planin komplex x-coordin. = 10 (ne rastin me lart) dhe y -coordin. = 1 (qe eshte para i).
Pra keshtu mund te gjejme rezen = r = sqrt[(10)^2 + (1)^2] = sqrt(101) ose dhe kendin qe ka pika (10+1) ne planin kompleks, dmth t = arctan(1/10).
Dmth :
(ln(r) + i*t)/ln10
= [ln(sqrt(101)) + i*arctan(.1)]/ln10
= [.5ln101 + i*arctan(.1)]/ln10
Une studioj MIS jo shkencat kompjuterike (edhe pse ju shkoj pak anash dhe cik nga mezi ketyre shkencave) dhe te them te drejten nuk jam aq e mire ne math, po shpresoj te kem dhene pak a shume ate qe po kerkoje me lart. Nq se kjo nuk eshte ajo qe doje, te lutem shkruaj shqip dhe me sakte, se cfare zgjidhje kerkon dhe cfare lidhje ka ajo me temen e hapur.
Pershendetje
Fiori
WOW
Eshte gje e mire kur shikon qe ka edhe femra inteligjente te cilat ketu ne postime i gjen me kokrra... (nuk dua te ofendoj por po them te verteten)Bravo Fiori !!!
Krijoni Kontakt