Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 13
    i/e larguar
    Anëtarësuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    Do me habise nje "informaticien" te gjeje vleren sa eshte nje logaritem i thjeshte log( 10+sqrt(-1)*1 ) me qe juve permendi logaritmet. Tema i perket shkences jo informatikes.

Pres ketu te jene njerez me te ndershem.

Citim Postuar më parë nga Tito Kopertoni
    Do me habise nje "informaticien" te gjeje vleren sa eshte nje logaritem i thjeshte log( 10+sqrt(-1)*1 ) me qe juve permendi logaritmet. Tema i perket shkences jo informatikes. Pres ketu te jene njerez me te ndershem.

log(10 + (sqrt(-1) * 1)) = 1.00216069 + 0.0432855458 i

Nuk jam e sigurt , por them se mund te jete i sakte
    Përmbi za, që lëshon bylbyli,
    Gjuha shqipe m'shungullon,

i/e larguar
    Anëtarësuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Postime
    1,499
    Citim Postuar më parë nga Lexusja_1963
    log(10 + (sqrt(-1) * 1)) = 1.00216069 + 0.0432855458 i

Nuk jam e sigurt , por them se mund te jete i sakte
    Hajde se po kthehem te e bej:
    hmmmm sakte....!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Alket123 : 08-06-2004 më 11:40

Rezultat jo i sakte. Ishe ne klase te kalculusit III kur eshte shpjeguar ekuacionet analitike? Genje genje se dicka do ngeli. As ne google nuk kerkove?

http://ndp.jct.ac.il/tutorials/complex/node26.html
    Po sikur the qe te jemi te ndershem , pa kerkuar per informacione , po se dhe ti i sheh vete ne internet kete se dija , mendova se ishte thjesht nje ekuacion nga diuria jote , nejse thash se nuk jam e sigurt keshtu qe me falet , dhe nuk kam pse genjej , per ate qe nuk e di apo se kam iden .

Pershendetje .
    Përmbi za, që lëshon bylbyli,
    Gjuha shqipe m'shungullon,

Konservatore Maska e Dita
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Postime
    2,925
    sipas google Tito del ajo qe ka sjelle Lexuesja me lart

Veprimi i pare: sqrt(-1) * 1 = i

Veprimi i dyte: log(10 + i) = 1.00216069 + 0.0432855458 i

Meqe ti qenke i ditur ne kete fushe, tregona pergjigjen e sakte dhe si mberrin tek ajo.
    Ne faqen e tutorial qe na ke sjelle behet fjale per log (1+ i), jo log(10 + i).

Administratore Maska e Fiori
    Anëtarësuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Po ta vendosesh ne google pergjigjen qe dhate me lart jep. Madje po ta zberthesh pak :

log (10+(-1^(1/2)) * 1) = .9542425094

i/e larguar
    Anëtarësuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Postime
    1,499
    Citim Postuar më parë nga Dita
    Veprimi i pare: sqrt(-1) * 1 = i

Veprimi i dyte: log(10 + i) = 1.00216069 + 0.0432855458 i
    Meqe ti qenke i ditur ne kete fushe, tregona pergjigjen e sakte dhe si mberrin tek ajo.
    Ne faqen e tutorial qe na ke sjelle behet fjale per log (1+ i), jo log(10 + i).
    Bottom of the barrel we now continue now with experts ne fushen e shkencave kompjuterike.

Nuk eshte aq lehte me dy veprime. Shto 4 veprime te tjera. Me kalkulator e besoj me nje behet jo me dy.

i/e larguar
    Anëtarësuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Postime
    1,499
    hmmmm google qenka kalkulator nuk e dija. thank you!

Administratore Maska e Fiori
    Anëtarësuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Bottom of the barrel we now continue now with experts ne fushen e shkencave kompjuterike.

Nuk eshte aq lehte me dy veprime. Shto 4 veprime te tjera. Me kalkulator e besoj me nje behet jo me dy.

Sot jam akoma larg shtepise, si me pushime te themi, dhe meqenese me duhet te rri zgjuar dhe per pak ore, isha duke lexuar kete teme. Te them te drejten perseri nuk arrij te kuptoj cfare te ka gjetur me njerzit e shkencave kompjuterike, aq me teper ne kete lloj teme kur pikerisht keta njerez duhen "nderuar" per arritjet e tyre. Gjithashtu nuk e kuptoj perse konsiston ne zgjidhjen e logaritmit me lart (detyra shtepie ?!)..

Po te jap nje zgjidhje qe sikur e ndrita tani duke e koklavitur çik oren time te vone...

Do e zgjidh nje here me shkronja dhe do e shpjegoj gradualisht (pasi as vete nuk jam e sigurt).

(a + b*i) --> r*e^(i*t)

log(a + b*i)
    = ln(a + b*i)/ln10
    = ln(r*e^(b*i*t))/ln10
    = [ln(r) + ln(e^(b*i*t))]/ln10
    = [ln(r) + (b*i*t)lne]/ln10
    = (ln(r) + b*i*t)/ln10
    = (ln(r) + i*t)/ln10 <--- (b =1)

Ne planin komplex x-coordin. = 10 (ne rastin me lart) dhe y -coordin. = 1 (qe eshte para i).

Pra keshtu mund te gjejme rezen = r = sqrt[(10)^2 + (1)^2] = sqrt(101) ose dhe kendin qe ka pika (10+1) ne planin kompleks, dmth t = arctan(1/10).

Dmth :

(ln(r) + i*t)/ln10
    = [ln(sqrt(101)) + i*arctan(.1)]/ln10
    = [.5ln101 + i*arctan(.1)]/ln10

Une studioj MIS jo shkencat kompjuterike (edhe pse ju shkoj pak anash dhe cik nga mezi ketyre shkencave) dhe te them te drejten nuk jam aq e mire ne math, po shpresoj te kem dhene pak a shume ate qe po kerkoje me lart. Nq se kjo nuk eshte ajo qe doje, te lutem shkruaj shqip dhe me sakte, se cfare zgjidhje kerkon dhe cfare lidhje ka ajo me temen e hapur.

Pershendetje

Fiori

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    WOW
    Eshte gje e mire kur shikon qe ka edhe femra inteligjente te cilat ketu ne postime i gjen me kokrra... (nuk dua te ofendoj por po them te verteten)Bravo Fiori !!!

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •