Dy shok ishin te pandar prej ne femijeri,u shoqeronin cdo here,njeri prek ktyre ishte i pasur kurse tjeteri i varfer dhe pas nje kohe ky i varfuri shkoi te kerkoi disa te holla borxh,ky ja dha dhe i tha qe nuk dua te mi kthejsh,pas nje kohe ky i pasuri u feju i erdhi ky shoku dhe i tha:kam nje lutje deri tej ti:A mundesh te ndahesh ti nga e fejuara jote se une e dashuroj ate,dhe ky u nda prej saj ndersa ky tjeteri e fejoj ate.Pasi kaluan disa vite ky i pasuri u ba i varfer kurse ky qe ishte i varfer u ba shum i pasur,dhe ketij te varferit ju ashpersu aq shum qendja sa tha do te shkoj te shoku im dhe do ti kerkoj pune.....shko te zyra e shokut te tij edhe ai posa e pa me buzqeshje e priti dhe pas qe kaloi nje kohe qe po bisedonin i tha shoku:Shiko shoku im kam ardher per te kerkuar pune ketu tek ti dhe ky ja priti menjeher:Ska pune,dilem prej zyres.Doli ky dhe po mendon rruges si mund qe ky shoku im te ma baj keshtu....dhe derisa po mendonte e pa nje plak duke i mledhur do molla naper tok qe i kishin ra prej shportes edhe kerkoi ndihmen e ketij,mir ky i ndihmoi dhe shko ne shtepi dhe pas nje jave i vje nje zarf ku i shkrunte se ti je trashigimtar i gjitha pasuris te filanit,kurse ky ishte ai plaku qe i kishte ndihmu me i mbledh mollat,e mori ky at pasuri dhe fillo te punoj me te dhe nje mbremje derisa ishte ne shtepi vetem i trokiti dera e hapi ky dhe pa nje plake e cila kerkonte ca gjera per te ngrene,ky e mori edhe e futi mbrenda i dha per te ngrene dhe ne fund i thaj loke une skam askend ketu vetem jetoj po pasi edhe ti qenke vetem jetojm bashk,edhe ti me sherben mua po edhe jeton me mua,plaka pranoi.Kaluan disa muaj edhe ky djali kishte ba dikun afer 30 vjet dhe fillo plaka ta pys pse sje martu ky ju pergjigj se sum ka ardh nafaka ala,ateher plaka i tha une e njof nje vajz eshte e ndershme,e bukur......mir ky djali pranoi u feju e bani dasmen dhe ne te e ftoi edhe shokun e tij te vjeter,dhe doli ky djali dhe mbajti nje fjalim tha
am pas nje shok te vjeter qe per ta une gjitha i bajsha,me erdh me kerkoi pare i dhash dhe i thash qe mos te mi ktheje,ma kerkoi te fejumen edhe prej saje u dajta e aj e morri,kurse kur i kerkova pune aj me perzuni prej zyres se tij,dhe e mbaro tregimin ky pastaj i ngrit shoku i tij i vjeter dhe tha
regimin per te cilin foli ky ai djali jam une,filluan dasmoret ta shifnin me habi,pastaj vazhdoi:
1.I kerkova para borxh ngase e disha qe ka dhe u friga se mos po devijon.
2.Ja kerkova te fejumen ngase e dija qe ajo ishte e pa ndershme dhe nuk deshta qe shokut tim ti nxihet jeta.
3.Kur me kerkoi pune ky, nuk i dhash ngase nuk deshta qe ta shoh shokun time me posh se vetja,pastaj baben time e bana nje plak te vjeter ne rrug duke i mbledhur mollat qe i i kishin ra dhe gjith pasurin time ja shkrova atij si trashigimi,nene(plaka qe kerkoi per te ngrene) time e bana sherbetore ne shtepin e tij,kurse motren time ja dhash per nuse
JA RABEL ALEMIN MA MUNDESO QE EDHE NE TE BEHEM NJE SHOK SI KY DHE TE KEM NJE SHOK SI KY.....AMIN
Krijoni Kontakt