Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 42
    Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Meqe na e bere detyre shtepie ja ku po postoj dicka shkurt

Nje dite e pyeti Musai a.s. Zotin e tij: "O Zot.. Si i pergjigjesh Ti robit Tend mekatar nese te therret.. "O Zot"?

U pergjigj All-llahu i Madheruar te derguarit dhe robit te Tij: "I them... te pergjigjem robi im, te pergjigjem robi im, te pergjigjem robi im."

Me pas pyeti Musa a.s. All-llahun e Madheruar perseri: "O Zoti im si i pergjigjesh Ti robit tend te mire nese te therrret e te thote "O Zot"?

I tha All-llahu i madheruar: "I them: "Te pergjigjem robi im".

I tha Musa: O Zot, te thirri robi jot mekatar e Ti i the "te pergjigjem robi im" tre here, e kur te thirri robi jot i mire Ti i the "Te pergjigjem robi im" vetem nje here?
    I tha All-llahu i madheruar: "O Musa! Kur me thirri robi im i mire u mbeshtet tek punet e tij te mira, ndersa kur me thirri robi im mekatar u mbeshtet ne meshiren Time"

Thuaj: O roberit e mi te cilet i keni bere padrejtesi vetes suaj mos u beni pesimiste nga meshira e All-llahut!
    Injoranca nuk zhduket me top

Lightbulb Flaka E Qiririt!

Citim Postuar mė parė nga INDRITI
    Meqe na e bere detyre shtepie ja ku po postoj dicka shkurt
    INDRITI, pasi e konsideron detyrė shtėpie shkruarjen nė kėtė temė, dije qė, detyrat e shtėpisė nuk bėhen njė herė nė vit!...

Faleminderit pėr pjesėmarrjen!

Unė po sjell edhe njė tregim!

FLAKA E QIRIRIT

Njė herė nė njė lagje tė Stambollit kishte rėnė zjarri.
    Flakėt e zjarrit arrijnė deri nė shtėpinė e njė Pashai. Vajza e Pashait e cila ishte shumė e bukur, trembet shumė nga zjarri dhe pėr tė shpėtuar, del nė rrugė dhe fillon tė ecė pa e ditur se ku shkonte, derisa arriti e sfilitur pranė njė xhamie.

Aty pranė, pa njė dritė dhe skoi e u fut brenda. Nė dhomė pa njė nxėnės i cili po mėsonte nė flakėn e qiririt. Nxėnėsi i ēuditur e pyeti:

- Kush je ti?...Pėrse ke ardhur?..

- Nė shtėpinė time ra zjarri. Tė lutem mė mbro mua kėtė natė- ja ktheu vajza.

- Unė jam beqar, prandaj nuk mund ta kalosh natėn kėtu- i tha djali

- E ku mund tė shkoj unė nė kėtė natė tė ftohtė dhe tė errėt dimri?- e pyeti vajza.

Nxėnėsi e pa qė nuk kishte zgjidhje tjetėr, i dha vajzės ujė pėr tė pirė, i tregoi asaj krevatin e tij qė tė flinte, ndėrsa vetė u kthye dhe vazhdoi tė mėsonte. POr nuk po arrinte dot tė pėrqėndrohej nė mėsime.

Vajza duke bėrė njė gjumė tė trazuar ishte zbuluar.

Shejtani i fut kėtė mendim tė keq nė kokė djalit: "Mos e humb kėtė rast! Nuk tė vjen mė nė dorė njė vajzė kaq e bukur dhe njė rast i tillė! Askush nuk tė sheh dot..."

Por e mblodhi veten shpejtė. Zgjati njėrin gisht drejt flakės sė qiririt dhe foli me vete: "Flaka e kėtij qiririt tė kujton zjarrin e Xhehennemit. Po i bėre gjė kėsaj vajze tė pafajshme, do tė digjesh!..."

Gishti i dogji shumė dhe kėshtu u kthye pėrsėri te mėsimet.
    Por i njėjti mendim i ligė nuk po e linte rehat. Deri nė mėngjes luftoi shumė me veten pėr tė mos iu bindur shejtanit dhe kėshtu dogji nė flakėn e qiririt edhe disa gishta tė tjerė.

Vajza u zgjua nga gjumi aty nga mėngjesi , u mbulua dhe filloi tė ndjekė fshehurazi veprimet e djalit. Kur zbardhi mirė, mori njė pallto nga djali, e veshi dhe shkoi nė shtėpi dhe i tregoi nėnės sė saj gjithė ēka kishte ndodhur njė natė mė parė.

Kur e mori vesh edhe Pashai ngjarjen, mori edhe vajzėn e tij nė karrocė dhe shkuan nė shtėpinė e nxėnėsit. Pashai kur pa djaloshin me duart e lidhura, ngaqė ishte djegur mendoi:
    "Domethėnė, ky ėshtė djali pėr tė cilin mė tregoi vajza. Ka luftuar me nefsin e tij pėr tė mos bėrė ndonjė veprim tė keq dhe pėr kėtė ka djegur duart e tija.."

Shkoi tek nxėnėsi dhe i tha: "Ky vend qėndron akoma nė kėmbė, nė saje tė edukatės sė mirė tė njerėzve si puna jote. Eja nė shtėpinė time, ha, pi, fli dhe mėso aty..."

Nė fund nxėnėsi u martua me vajzėn e Pashait.

Marrė nga TAKVIM

Mendim personal mbi tregimin: Njeriu me edukatė tė mirė dhe qė ėshtė durimtar, nė fund gjjithmonė del fitimtar!

zEm
    “Tė mos ishte feja Islame, populli shqiptar do tė ishte shumė mė tepėr nė numėr, por jo shqiptar-F.Konica

Lightbulb Hz. Ebu Bekri dhe Hz. Aliu!

Njė ditė Hazreti Ebu Bekri shkoi nė shtėpinė e Resulullahut. Nė momentin qė po futej brenda, erdhi edhe Hazreti Aliu.

Hazreti Ebu Bekri i tha:"O Ali! Urdhėro, futu ti i pari".
    Hazreti Aliu u pėrgjigj: "O Ebu Bekr!Futu ti i pari sepse ti vrapon i pari nė ēdo punė tė mirė."

Futu ti i pari o Ali sepse ti je i pari i Resulullahut.

Si mund unė tė kaloj pėrpara teje? Unė kam dėgjuar nga Resulullahu tė thotė: "Dielli nuk ka ndriēuar mbi njė njeri nga populli im qė tė jetė mė i lartė se Ebu Bekri"

Unė nuk mund tė kaloj pėrpara teje, sepse ditėn qė u martove ti me Fatimenė, kam dėgjuar Resulullahun tė thotė: " I dhashė vajzėn mė tė mirė, burrit mė tė mirė".

Unė nuk mund tė kaloj pėrpara teje sepse Resulullahu ka thėnė:
    "Ai qė dėshiron tė shohė Ibrahimin alejhis-selam, le tė shohė fytyrėn e Ebu Bekrit!"

"Ai qė dėshiron tė shohė butėsinė e Ademit alejhis-selam dhe edukatėn e mirė tė Jusufit alejhis-selam, tė shohė Aliun."

"O All-llah kush mė don mua mė shumė dhe kush ėshtė mė i mirė nga Es'habėt e mi." All-llahu teala thotė:"O Pejgamberi im, sa baba i mirė ėshtė babai jot, Ibrahim Halili. Sa vėlla i mirė ėshtė vėllai jot, Ali ibn Ebi Talib."

"Nė qoftė se peshohet besimi i Ebu Bekrit dhe besimi i tė gjithė besimtarėve tė tjerė, besimi i Ebu Bekrit vjen mė i rėndė."

Kėshtu vazhduan pėr njė kohė tė gjatė dhe Resulullahu po i dėgjonte ato. Nga brenda u tha:

" O vėllezėrit e mi, Ebu Bekri dhe Aliu! Futuni brenda tani. Erdhi Xhebraili alejhis-selam dhe mė tha Engjėjt nė qiej po iu dėgjojnė, edhe po tė vazhdoni tė lavdėroni njėri tjetrin deri nė ditėn e Kijametit, nuk mund tė tregoni dot vlerėn e madhe qė keni te All-llahu teala!"

U pėrqafuan me njėri tjetrin dhe u futėn brenda.

Marrė nga TAKVIM!

zEm
    “Tė mos ishte feja Islame, populli shqiptar do tė ishte shumė mė tepėr nė numėr, por jo shqiptar-F.Konica

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792

Histori rreth sinqeritetit..

Ebu Hamid Gazaliu,permend tek libri i tij ''Ihja Ulume Din'' se nje adhurues (abid) mori vesh se disa njerez adhuronin nje peme ne vend te Allahut dhe doli ta proste,ndersa Iblisi i tha:Nese ti do presesh ate peme,ata do te adhurojnenje tjeter ,prandaj kthehu dhe adhuro Zotin Tend,por ky i thote qe patjeter do ta pres dhe perleshet me shejtanin dhe adhuruesi e mposhti ,ndersa shejtani menjehere i thotei je njeri i varfer ,ktheu ne adhurimin tend dhe une cdo dite do te sjell 2 monedha floriri poshte jastekut tend dhe nese don Allahu qe ajo te pritet do te dergoje nje pejgamber ta kryeje kete pune dhe ti nuk ke ndonje gjynah se ti nuk po e adhuron ate.Ai pranoi.
    Diten e pare i gjeti 2 monedhat ,ndersa diten e dyte nuk i gjeti dhe doli i zemeruar qe ta priste pemen por shejtani e ndaloi dhe u perleshen me njeri-tjetrin por shejtani e mposhti dhe ky i cuditur e pyet shejtanin se si munda te mposht heren e pare dhe me mposhte kete here?
    Shejtani i thote se zemerimi yt i pare ishte per hir te Allahut ,ndersa heren e dyte ishte per shkak te 2 monedhave qe nuk i gjete me.

Ahmed ibn Hanbeli degjon se ne Damask ndodhej nje dijetar qe dinte nje hadith te pejgamberit (alejhi selam) dhe u nis nga Bagdati per Damask.Kur arriti pyeti per sjelljen dhe virtytet e ketij dijetari.Ky kishte marre gusel,kishte hedhur parfum dhe kishte veshur rroba te mira.Kur u afrua afer shtepise se tij,pa se dijetari donte lidhte kalin i cili refuzonte qe te shkonte te ai,mblodhi cepin e rrobes se tij qe kali te mendonte se aty ndodhej tagji dhe kali e ndoqi nga pas.Imam Ahmedi u afrua dhe kur pa qe aty nuk kishte asgje u kthye dhe nuk pranoi ta merrte hadithin se ai qe genjeu kafshen mund te genjeje edhe njeriun.

Marre nga librielhemet e zemres

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-03-2006
    Vendndodhja
    ne tokė
    Postime
    2
    [QUOTE=fjollat]Fenomen i ēudtishėm nė Dibėr

Njė telefonatė nga njė qytetar nė Dibėr, mė njoftoi tė shkoj e tė shoh nė oborrin e njė shtėpie mrekullinė Kuranore nė rrjetin qė kishte thurur njė merimangė. Kur arrita nė kėtė shtėpi kishte shumė njerėz qė kishin ardhur ta shohin me sytė e tyre kėtė mrekulli tė dėgjuar dhe tė rrallė pėr ta parė.
    Destan Lala, pronar i kėsaj shtėpie, pėr Fakti-in deklaroi se:"Duke u kujdesur pėr lulet qė kam mbjellė nė oborrin e shtėpisė sime, mes dy tufave me lule vėrejta njė figurė tė ēuditshme qė kishte thurur merimanga nė rrjetėn e saj, nė mesin e sė cilės lexohej qartė emri MUHAMMED, Kjo gjė mu duk shumė e shenjtė, njė dhuratė e madhe magjepsėse dhe hyjnore nga Perėndia. Fillimisht pėrveē anėtarėve tė familjes sime nuk i tregova askujt. Pesė ditė i kalova duke e vėrejtur dhe ndjekur punėn e kėsaj merimange tė gjelbėr. Ditėn e gjashtė nuk mu durua dhe e bėra publik kėtė fenomen tė rrallė. Nė oborrin e shtėpisė sime erdhėn dhe ende po vijnė shumė qytetarė kureshtarė pėr ta parė dhe pėr t'iu bindur vetė kėtij fenomeni. Kėtė rast tė rrallė e shėnuam edhe me aparatin tonė fotografik, pėr t'ua plasuar dhe pėr t'i informuar edhe lexuesit tanė."

Rexhep Torte
    "Fakti"[/QUOT

moter e dashur

te kisha prefereuar te mos tregosh tregime te tilla sepse kam friken qe do te mitizosh pejagamberin a.s. - islami nuk eshte mitologji ajo eshte e vertete dhe argumenti eshte vete libri i cili zbriti permes te derguarit a.s. - keshtu qe nuk na duhen argumente te tilla. Per njerezit qe shohin dhe kane mendje ka mjaft argumente. Allahu i udhezofte.
    Besimi eshte besim dhe jo materie te cilen mund ta percaktojme me permasa dimensionale prandaj edhe eshte i tille.
    Ma ben hallall - kam vetem qellime te mira.
    selam

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anėtarėsuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Zana malit shum faliminderit per trregime, Zoti te shperbleft ...
    Desha vetem nje pytje ta bej, aj trregimi i Aliut dhe Ebu Bekrit a met vertet ka ndodhur ajo ngjarje apo vetem trregim eshte ?

Selam (paq)

In God I trust Maska e fjollat
    Anėtarėsuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes sė hitlerit
    Postime
    1,085
    Citim Postuar mė parė nga the artist
    moter e dashur

te kisha prefereuar te mos tregosh tregime te tilla sepse kam friken qe do te mitizosh pejagamberin a.s. - islami nuk eshte mitologji ajo eshte e vertete dhe argumenti eshte vete libri i cili zbriti permes te derguarit a.s. - keshtu qe nuk na duhen argumente te tilla. Per njerezit qe shohin dhe kane mendje ka mjaft argumente. Allahu i udhezofte.
    Besimi eshte besim dhe jo materie te cilen mund ta percaktojme me permasa dimensionale prandaj edhe eshte i tille.
    Ma ben hallall - kam vetem qellime te mira.
    selam
    Alejkum selam

I nderuar vėlla
    Allahu xh.sh. tė shpėrbleftė pėr qėllimet tua tė mira. Mua mė vjen keq qė e paske keqkuptuar qėllimin e kėtij artikulli. Nė kėtė artikull nė asnjė mėnyrė nuk tentohet qė figura e Profetit a.s. tė shndėrrohet nė figurė mitologjike, larg qoftė, artikulli mė tepėr flet pėr Madhėrinė e Zotit dhe shenjat qė ai ua dėrgon njerėzve qė kuptojnė. A thua vallė njerėzit duhet ti heshtin shenjat e Allahut xh.sh. vetėm pėr shkak se nė kėtė botė ekzistojnė njerėz me mendje dhe botėkuptime tė ngushta?

Ata tė cilėt i udhėzon Zoti nuk ka kush i shpie nė lajthitje dhe ata qė janė nė lajthitje nuk mund ti udhėzojė kush pėrveē Allahut tė Madhėruar. Prandaj vėlla i nderuar mos ki frikė, se figura e Pejgamberit tonė nuk ėshtė mitizuar qe 14 shekujt dhe nuk do tė mitizohet...
    I'm muslim, don't panic please.. oh bloody sheeps

i/e regjistruar Maska e buki19
    Anėtarėsuar
    20-09-2005
    Postime
    313

A'dham Ebu Hanife dhe pabesimtari

Pas nje zenke me fjale se kush e krijoj njeriun, Zoti apo u krijua vet nga natyra,nje pabesimtar dhe Ebu hanife
    caktuan nje duel verbal por qe te jet publik, pra ne nje xhamij para xhematit.Mirepo ate dite kur Ebu Hanife ishte nisur,tere diten kishte rene shi,e rruges duhej kaluar neper nje ure te improvizur me disa lisa te shtrir mbi dy brigjet e lumit,Kur Ebu hanife Arriti tek ura verejti se porea,uji i madhe i kishte marr lisat keshtu qe ishte i detyruar qe te pret deri sa te ulet niveli i ujit.Gjate asaj kohe pabesimtari kishte arritur me kohe dhe filloj qe t'i flas xhematit per cendrimin e vete se njeriu u krijuar vetvetiu nga natyra..dhe se Ebu Hanife eshte friguar dhe se nuk ka guxim qe te vij.
    Me vone kurr arriti Ebu Hanife kerkoj falje per vonesen dhe filloj te tregon per ate se cka i kishte ndodhur,dhe se nuk kishte si te kalon lumin.Pabesimtari e pyeti - ani cka bere per te kaluar.Ebu Hanife i tha se prita qe te ndertohet nje ure e re.Po si eshte e mundur te ndertohet nje ure e re?Pyeti ateisti .Ebu Hanife u pergjegj - po thjesht, duhej te prehen drunjt,te pastrohen nga deget,te vijn deri te bregu i lumit dhe pastaj te vendosen mbi lum,gje e thjesht.
    Po si eshte e mundur qe vetvetiu te behen te gjitha keto,te ndertohet nje ure,pyeti pabesimtari. - Un mendoj se me veshtir eshte te ndertohet nje njeri se nje ure,kur ju thoni se njeriu u ndertua vetvetiu,pse mos te ndertohet edhe nje ure,ja priti Ebu Hanife,duke nxitur gazin e te gjithe te pranishmive.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga buki19 : 13-03-2006 mė 16:28

Arrow

Citim Postuar mė parė nga Bani gjk
    Zana malit shum faliminderit per trregime, Zoti te shperbleft ...
    Desha vetem nje pytje ta bej, aj trregimi i Aliut dhe Ebu Bekrit a met vertet ka ndodhur ajo ngjarje apo vetem trregim eshte ?

Selam (paq)
    Selam!

Bani gjk!

Iu faleminderit pėr vlerėsimin e temės dhe qė jeni lexues i shkrimeve tė bėra nė kėtė temė.
    Tė gjitha tregimet (shkrimet) qė i kam sjellė kėtu, siē edhe mund ta vėrreni, ua shkruaj edhe burrimet se nga i marr ato. Megjithatė, sa i pėrket vėrtetėsisė sė ngjarjeve tė kėtilla qė kanė ndodhur nė tė kaluarėn, atė vetėm All-llahu xh.sh. mund ta dijė sepse ai ėshtė i Gjithdijshėm, ndėrkaq ajo qė unė mund tė them ėshtė se, vetėm nė fe nuk lejohet TRILLIMI, por edhe nėse ndodh njė gjė e tillė nga njerėzit, atėherė trilluesi do ta merr "shpėrblimin" e duhur nga i Madhėrishmi Zot!

Sidoqoftė tė gjitha burrimet e shkrimeve tė mia fetare, nė kėtė temė e gjetiu, janė burrime FETARE dhe besoj se, burimet fetare nuk mund tė prodhojnė trillime, apo tregime tė pavėrteta.

zEm

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anėtarėsuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Zana Malit ju faliminderit per pergjegjen, jam i knaqur shum me pergjegje tende, por vetem ktu nuk jom dakort me ty,
    Citim Zana Malit: burimet fetare nuk mund tė prodhojnė trillime, apo tregime tė pavėrteta.
    Por me gjith ate prap po te them Allahu xh.h te shperbleft per nijetin e mir qe e ke.

Selam (paq)

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Feja nė shėrbim te kombit
    Nga RaPSouL nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-04-2009, 19:52
  2. "Dr. dituria"
    Nga Sabriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 18-12-2008, 06:32
  3. Berisha dhe ligji per komunitetet fetare
    Nga white-knight nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-11-2008, 11:45
  4. Personalitete te medha te kombit shqiptar
    Nga DEN_Bossi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 40
    Postimi i Fundit: 03-09-2006, 17:23
  5. Debati mbi Ditėn e Ēlirimit
    Nga dardajan nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 227
    Postimi i Fundit: 23-02-2006, 04:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •