Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 23
    [L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    DEcriptimi perhere vret nga zotesia e admin per te mbrojtur rjetin e tij.

Nese admin di se cfare behet e ja pret mednja se si duhet ta mbroje kompjuterin pa qene nevoja per WEP WAP WAP-SEK WAP2 Radius etj etj mund ta mbroje rjetine tij sa me mire. Nese ai admin eshte avdall atehere mjafton nje snifer i sfaredoshem edhe jeni me regull

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    Ardi dakort jam me ty po nuk po flitet per siguri kompjuteri sesa per siguri rrjeti.
    Nese nje sherbim mund te emulohet totalisht pa dallim ne nje ambient ndryshe nga ai origjinali e vetmja menyre per ta bere me te sigurte per sot jane perdorimi i enkriptimit(apo duihet te themi kodimit?!).
    Nuk e di kush eshte qellimi jot por kjo ishte pershtypja dhe kritika ime!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-10-2004
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    66
    Comwiev usht nje software per windows qe mundesh me kry pun ose me auditor

Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    Postime
    2,678
    qoska ajo qe dua te them eshte se shumica e personave qe perdroin decryptimin e perdorin per arsye se duan te marin akses ne sherbimet qe ky wireles kryen si te perdorin internetin apo te marin file kenge apo me the te thashe. Decryptimin e perdorin per te gjetur key te sigurise qe te lidhen me kete sherbim por ama nese netadmini i keti sherbimi eshte i "mirenjohur" ne kuptinuin se di se cfare ben atehere ai mund te perdore filtrime MAC mund te perdore kufizime mund te perdore porta edhe filtra IP gje qe e ben shume shume te veshtire per ata qe duan te lidhen te arine dicka me sukses. Kjo eshte ajo qe doja te thoja

Ardi
    N. H. Schwarzkopf

Nuk jam shume i sigurte per kete por me duket se te rrjeti pa tela vetem te dhenat kriptohen, adresat e IP dhe MAc-et mund te shikohen lehte.
    Me korrigjoni nese e kam gabim.
    Mos shikoni kisha e xhamia feja e shqiptarit ėshtė shqiptaria -Pashko Vasa

Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    Postime
    2,678
    Kinezi ne wireles kriptohen paketat qe dergohen nga antena jote ne antenen qendrore duke u vene ketyre paketave nje key qe ti ja cakton. Duke ditur se paketa eshte ajo qe permban te gjitha informacionet si Frame, Header, IP, MAC etj atehere edhe ato te dhena ndodhen brenda paketes.

Ardi
    N. H. Schwarzkopf

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anėtarėsuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahēen time
    Postime
    3,882
    Ndjehem disi i cuditur nga keto mundesite e lehta qe japin disa mbi acces network-un, nuk eshte e pamundur te hyet por jo dhe aq e lehte. Te marrim rastin tim konkret, askush nuk mund te marre rrjet tek mua si provider nese une nuk dua. Kam nen zoterim 200 ip te lira dhe te shfaqura kudo per cilindo, por harruat qe ip-te une si provider i kam lene vetem nje byte/sec dhe nese ju futeni nuk keni shans te punoni me te?
    Pra te gjitha adresat qe une i kam dhene me qera i monitoroj sistematikisht mbi shpejtesine dhe nderhyrjet e mundshme deri tek shumefishimi i portave, ndersa te tjerat qe jane te lira nuk e kam problem qe te me hyjne sepse aty do torturojne veten me idene qe hyra sepse per te punuar as behet llaf fare sepse shpejtesia eshte mizerabel.
    Pra e thjeshte: mund te hysh por kurre s'mund te kesh shpejtesi per te punuar.

Dito.

mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    Gjithmone me ka pelqyer cilesia e sherbimit e ISP ne Shqiperi dhe ti po e verteton akoma me shume qe IT sa vijne e behen me te mire pasi fitojne me shume siguri ne vetvete!

Gjithsesi vazhdo keshtu dhe do te ecesh perpara!

P.S. Ne rrjeten pa tela te pakten MAC adresa eshte e paenkriptuar dhe shumicen e rasteve dhe adresa IP per shkak te rritjes se performances se rrjetit(megjithese shumica e paisjeve te rrjetit sot mund te bejne kriptim(kodim?!) ne cip) dhe rrugetimit(routing). Per sa i perket sigurise se ketyre rrjetave qe jane BROADCAST ne vetvete siguria e vetme qendron ne cilesine e monitorimit dhe kriptimit.
    IT jone me siper nuk e imagjinon qe une mund te zhbiriloj trafikun per 2-3 dite ku ai s'ka mundesi te me dedektoje fare te gjeje celesin dhe te bej trafik sikur te isha dikush tjeter dhe siguria e tij do te shkonte ne plehra bashke me dhimbjen e kokes qe do ti sillnin telefonatat e klienteve qe ankohen me linjen. Por une si i zgjuar qe jam mund ta bej kete gje ne paralel me te gjithe linjat e klienteve te tij duke perdorur VAP(virtual access points) me "ARP POISON", sigurisht nuk ekziston akoma ne Windows mbase vetem me disa paisje INTEL te pakten VAP, ose disa variante te tjera dhe ti them klienteve te tu ik e p...u .

Mendoje njehere dhe pastaj me thuaj se cfare do te thote siguri dhe se sa veta mund te jene duke bere kete ne momentin qe po lexon! Sigurisht dyshimet lindin ne telefonaten e radhes nga klienti mos valle ....!

Une jam i mendimit qe me shume duhet te degjojme se sa te flasim.
    Apo duhet te them me shume duhet te mesojme qe te kemi me shume c'te tregojme!

Me te mira!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qoska : 03-06-2006 mė 14:31

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-07-2006
    Postime
    1
    tung ej me falni une ketu i gjeta local dhe remote ip me wireless po si mund te konektohem aty

O cuna por me nje kompjuter desktop a mund te lidhesh ne internet me kete rrjetin wireless , nese po cfare pajisjesh duhet te kesh?

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Si sigurohet rrjeti pa tela (wireless)
    Nga Fiori nė forumin Rrjeti kompjuterik
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 10-08-2009, 19:12
  2. Rrjeti lokal ngadalėsohet papritur
    Nga x-e-n-i nė forumin Rrjeti kompjuterik
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 14-04-2006, 13:23
  3. WIMAX e ardhmja e teknologjise wireless
    Nga benseven11 nė forumin Rrjeti kompjuterik
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 21-11-2005, 21:58
  4. Philadelphia, qyteti me wireless Internet per te gjithe
    Nga Albo nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-09-2004, 11:34
  5. Si te ndaj skedaret ne njė rrjet pa tela (wireless)
    Nga ILovePejaa nė forumin Rrjeti kompjuterik
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 07-02-2004, 18:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •