Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 29 prej 29
    Crazy-Albanian Maska e Tony Montana
    Anėtarėsuar
    25-06-2002
    Vendndodhja
    Londer,UK
    Postime
    397
    une mendoj se Jesusi tani ndondhet ne Kine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ciao
    da da da da da
    "MAKE WAY FOR THE BAD GUY"

Updating.... Maska e Wordless
    Anėtarėsuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154
    Keto debate i kane kushtuar njerzimit 1000 vjet kohe te humbur.
    Perfundimisht askush nuk ka prova te 'prekshme'. Ēdo gje qe thoni ju ngalet ne kuadrin e spekullime dhe vetem diten e vdekjes secili perje nesh do gjeje te verteten.
    Nesa pas vdekjes asgje nuk ndodh dmth qe gjith 'librat e shenjte' kane qene veēse genjeshtra.
    Ne te kundert nese diēka del para nesh atehere me te pare e me te bere. Por jam i pergatitur per te gjitha situatat. Nese me thone do shkosh ne ferr ok, nese me thone do shkosh ne parajse ok. Ne fund te fundit ku qendron ndryshimi? Kudo ku te shkosh do mesohesh e s'do te bej me pershtypje as vuajtja e as qejfi!!
    Nese kuptimi i parajses e ferrit humbet atehere humbet dhe kuptimi i besimit! Kjo do shmange dhe shume semunje nervore nga te cilat vuajne shuma nga ata qe besojne verberisht!

Ku eshte Jezusi? Askush nuk e di!!! Te gjitha ato qe thuhen jane krijesa te imagjinates. Une mendoj qe duke vedekur, trupi i tij eshte dekompozuar si zakonisht. Molekulat e trupit te tij jane shperndare e thithur nga rrenjet e bimeve e transportuar kudo!
    Shpriti egziston persa kohe trupi eshte ne jete. Me vdekjen e trupit shpirti merr fund gjithashtu!

Mendimi im eshte qe Krishti eshte kudo si pjese e lendes qe perben Universin ashtu si ēdokush prej nesh.

Ajo qe ka ngele e pavdekshme prej tij eshte mesazhi i paqes qe i ka percjelle njerezimit. Dhe njerezimi sot me shume se kurre ka nevoje per kete mesazh ne ditet e sotme! Emri me i goditur qe kam degjuar per Krishtin eshte 'Princi i Paqes'!!

Shendet e te mira!

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    TE LUMTE RONI!
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

*KOSOVARE* Maska e Arjeta
    Anėtarėsuar
    17-10-2002
    Vendndodhja
    Danimarke
    Postime
    184
    Jezu krishti ka shku ne nje operacion ne Hene kur te kthehet te tregoi???? hahahahahhaahaah
    [size=0.5]Sometimes friends
    cause You pain & happiness
    they come & go
    but one thing 4 sure
    they Love & miss you,
    believe me I am 1
    of them......!!![/size]

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    FIRENZE
    Postime
    23
    ok ok ok jezusi vajti te ati i tij.Versioni tjeter eshte qe pasi u ringjall i keputi nje dhe vajti ne Kashmir dhe u martua dhe beri shume femije dhe pasardhesit e tij sot e kesaj dite kane fuqi paranormale.Ne kashmir ndodhet shtepia e ketij njeriu te shenjte qe edhe indianet e venerojne dhe ndodhet dhe varri i tij:Nuk ja u shpjegoj dot me mire se kaq por heren tjeter do tju sjell argumentat e duhur.Hajd qofshi mire
    Kshuuuuuu

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    gjilan
    Postime
    71
    1- Vdekja e Jezusit ishte e rendesishme, sepse vdiq per mekatet tona, edhe Perendia e lejoi kete gje qe neve te jemi te falur nga mekatet tona. ne fakt duhej gjak i pa fajshem ose nje njeri pa mekat qe te vdiste per njerezit mekatare.
    --------
    Nga kjo qe lexojme na ben te kuptohet se vdekja e zotit ishte e rendesishme per te na i fal mekatet(Po anuk mundi zoti pa vdekur fare te na i fal mekatet neve?Por njerhere iu dash te vdes e pastaj...pastaj dihet s`ka zot,s`ka mekat per tu shpaguar,ngase s`kem kujt ti japim llogari.E shihni se nga eso theniesh dalin idete ateiste?e shihni se ju keni fajin e ēdo ateisti?Por,ska gfje sepse zoti ka vdekur dhe ju jeni te lire.)
    Na dele dhe nje kunderthenie e pakuptimtitoj:"1- Vdekja e Jezusit ishte e rendesishme, sepse vdiq per mekatet tona, edhe Perendia e lejoi kete gje qe neve te jemi te falur nga mekatet tona. -Njehere Jezui vdiq,ne anen tjeter Perendia lejoi kete...
    Shtrohet pyetja:ē`na qenka Jezui ketu,Zot apo ..?Vertete kjo eshte aq e pakuptimt.
    ----------------------------------
    eshte llogjike qe nje myslyman nuk e pranon rringjalljen e Jezusit. ne fakt Jezusi nuk u ringjall me nje trup te vdekshem por me nje trup te pa vdekshem(filipjanet 3:20-21), ""... do te na ringjalle me nje trup te lavdishem si e tij(e Jezusit)..."!
    jezusi nuk ka nje trup te vdekshem por te pa vdekshem edhe nje trup te lavdishem(ate trup qe do te kene ata qe Perendia do t'ju jap jeten e Perjeteshme, parajsen)!Edhe ketu pyes,vdiq apo nuk vdiq Jezui?????????!!!!!!
    ------------------------------------------------------------------
    Madje pėr shkak tė thėnies sė tyre: "Ne e kemi mbytur mesihun, Isain, birin e Merjemes, tė dėrguarin e All-llahut". Po ata asnuk e mbytėn as nuk e gozhduan (nuk e kryqėzuan nė gozhda), por atyre u pėrngjau. Ata qė nuk u pajtuan rreth (mbytjes sė) tij, janė nė dilemė pėr tė (pėr mbytje) e nuk kanė pėr tė kurrfarė dije tė saktė, pėrveē qė iluzojnė. E ata me siguri nuk e mbytėn atė.

4:172.
    Mesihu nuk tėrhiqet prej asaj se ėshtė rob i All-llahut, nuk tėrhiqet as engjėjt mė tė zgjedhur. Kush tėrhiqet prej adhurimit ndaj Tij dhe bėn mendjemadhėsi, Ai do t'i ringjallė dhe do t'i tubojė tė gjithė pranė Tij.

5:17.
    E mohuan (e bėnė kufr) tė vėrtetėn ata qė thanė se: "Zot ėshtė ai, Mesihu bir i Merjemes" Thuaju: " Nėse dėshiron All-llahu ta shkatėrrojė Mesihun, birin e Merjemes, nėnėn e tij dhe gjithė ē'ka nė tokė, kush mund ta pengojė atė?" Vetėm Atij i takon pushteti i qiejve, i tokės dhe ē'ka nė mes tyre. Ai krijon ēdo gjė qė dėshiron. All-llahu ėshtė i gjithfuqishėm pėr ēdo gjė.
    5:72.
    Bėnė kufr (mohuan tė vėrtetėn) ata qė thanė: "All-llah ėshtė ai, Mesihu, bir i Merjemes". E vetė Mesihu, (Isai) tha: "O beni israil, adhuronie All-llahun, Zotin tim dhe Zotin tuaj, sepse ai qė i pėrshkruan Zotit shok, All-llahu ia ka ndaluar (ia ka bėrė haram) atij xhennetin dhe vendi i tij ėshtė zjarri. Pėr mizorėt nuk ka ndihmės.
    5:75.
    Mesihu, bir i Merjemes, nuk ėshtė tjetėr, vetėm se i dėrguar; para tij pati shumė tė dėrguar. Nėna e tij ishte e drejtė (e ndershme). Qė tė dy ata ishin qė ushqeheshin (si njerėzit tjerė). Ja, si u sqarohen atyre argumentet dhe shih pastaj sesi i kthejnė shpinėn tė vėrtetės!
    9:30.
    E jehuditė thanė: Uzejri ėshtė djali i All-llahut, e tė krishterėt thanė: Mesihu ėshtė djalė i All-llahut. Ato ishim thėnie tė tyre me gojėt e tyre (fraza tė thata), qė imitojnė thėniet e jobesimtarėve tė mėhershėm. All-llahu i vraftė, si largohen (nga e vėrteta)!
    9:31.
    Ata i konsideruan "ahbarėt" (priftėr jehudi) tė tyre, "ruhbanėt" (murgjit e krishterė) tė tyre dhe Mesihun (Isain) birin e Merjemes, pėr zota pos All-llahut, ndėrsa ata nuk janė urdhėruar pėr tjetėr (nga pejgamberėt) pos pėr adhurimin ndaj All-llahut njė, e qė nuk ka tė adhuruar tjetėr pos tij. I lartė ėshtė Ai nga ēka i shoqėrojnė.
    haker007

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    gjilan
    Postime
    71
    O shen pal i vonuar,ti ose je injorant i perbetuar ose njeri me intelekt te kufizur,se perndryshe nuk mund te jete.Nese eshte ndryshe ateher del se ti kur shkruan ne forum je ne gjendje kome,pra nuk je invetedijshem se ē`shkruan.
    ------------------------------------------------------------------
    haker007

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    fillimisht dua te komentoj thenien e atij qe ka hapur temen.
    vella i dashur kur thote qe eshte kthyer tek une jezusi (ne kuran) allahu ka kuptimin qe eshte ka shkuar ne boten tjeter. po te shohesh ne kuran flet se te gjithe njerezit do te kthehen tek zoti...pra sipas jush i nderuar kjo do te thoshte se jemi te gjithe zoter???
    "dhe kthimi eshte vetem tek allahu i madheruar..

kam nje pyetje per te krishteret???
    a eshte zoti i padrejte?????
    ju thoni se zoti vdiq ne kryq . qe dper mekatet tonamth se cdo mekat qe bejme ne kete bote do te na falet.
    une neser do vras dike. do perdhunoj disa vajza etc etc....
    dhe ne fund si une dhe si ato qe une dhunova do shkojme ne parajse.
    zoti juaj po tregohet i padrejte ndaj atyre qe une dhunova apo jo?????????????
    ju lutem pergjigjuni kesaj pyetje.

TJATER ne qofte se na qenkan falur mekatet atehere nuk existon ferri. e vertete eshte kjo??? kur ne disa pjese te bibles flet per ferrin???

TJATER ne qofte se sipas jush zoti erdhi ne toke per te falur mekatet. Pse zoti do na lindte ne nje ambjent kaq te padrejte si toka. thjesht mund te na dergonte ne parajse. dmth skishte pse te vinte te merrte mekatet dhe me pas akoma te linte nje pabarazi ne toke?? qe te beheshin padrejtesira etc etc...

ju faleminderit

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    baobabi dhe dicka tjeter
    ajetet qe ke cituar nga kurani si ke perkthyer mire i dashur
    ajeti nga sure nisa eshte si me poshte (i marre nga albislam.com)

158. Pėrkundrazi, All-llahu e ngriti atė pranė Vetes. All-llahu ėshtė i poltfuqishėm, i dijshėm. (nisa: 158)

PRA KA NJE NDRYSHIM TE MADH MIDIS E NGRITI TEK VETJA DHE "E NGRITI PRANE VETES"

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  2. Justin Dėshmori: Apologjia e parė
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:48
  3. Shėrbesa dhe lutje kishtare
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:16
  4. Ka qėnė Krishti revoltues apo anarkist?
    Nga Tannhauser nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 02-09-2006, 10:55
  5. Shtate Fjalet e Fundit (Porosia nga Kryqi)
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 29-04-2006, 19:21

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •