Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 35

Tema: Krishterimi

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Krishterimi

Une jetoj ne Itali dhe nese degjon katoliket ketu ne Itali thone: "Feja katolike eshte ajo qe mban traditen e krishtere dhe qe eshte e vetmja fe e paster e krishtere..".E bukura eshte se nese pyet ortodoksit, ata te thone se Feja orthodokse eshte e vetmja qe u mbajt e paster dhe qe ndjek traditat e eterve.

Zoti ka thene se do te dalish shume te krishtere dhe qe do te jene te rreme, por per ti njohur duhet vetem te ndiqet ajo ēfora Zoti ka thene ne Ungjilin e Mateut 7:21-23
    Jo ēdo njeri qė mė thotė: "Zot, Zot" do tė hyjė nė mbretėrinė e qieve; por do tė hyjė ai qė kryen vullnetin e Atit tim qė ėshtė nė qiej.

Shumė do tė mė thonė atė ditė: "O Zot, o Zot, a nuk profetizuam ne nė emrin tėnd, a nuk i dėbuam demonėt nė emrin tėnd, a nuk kemi bėrė shumė vepra tė fuqishme nė emrin tėnd?".

Dhe atėherė unė do t`u sqaroj atyre: "Unė s`ju kam njohur kurrė; largohuni nga unė, ju tė gjithė, qė keni bėrė paudhėsi".
    Nese dikush kryen vullnetin e Atit qiellor dhe jo kush kryen vullnetin e e eterve...

nese doni te dini nje gje, Feja katolike dhe ortedokse dhunojne lidhin e Perendise sepse ne fakt eshte shkruar ne Eksodin 20:4-6
    Nuk do tė bėsh skulpturė ose shėmbėlltyrė tė asnjė gjėje qė ndodhet aty nė qiejt ose kėtu poshtė nė tokė ose nė ujėrat nėn tokė.

Nuk do tė pėrkulesh para tyre dhe as do t`i shėrbesh, sepse unė, Zoti, Perėndia yt, jam njė Perėndi xheloz qė dėnon padrejtėsinė e etėrve mbi fėmijve tė tyre deri nė brezin e tretė dhe tė katėrt tė atyre qė mė urrejnė,

dhe unė pėrdor dashamirėsi pėr mijėra, pėr ata qė mė duan dhe qė zbatojnė urdhėrimet e mia.
    . Ortodoksit dhe katoliket bejne te kunderten e kesaj gjeje..

Nejse ashtu siē thuhet Pema njihet nga frytet dhe jo nga gjethet.

I krishtere i vertete eshte kush pranon personalisht Jezusin ne jeten e vete dhe fillon te lexoje Fjalen e Perendise dhe fillon te lutet ēdo dite..vetem atehere do te njohi te verteten dhe do ta jetoji sepse i vetmi qe tha: "Une jam udha, e verteta dhe jeta.." ishte Jezusi dhe jo ndonje njeri tjeter dhe Jezusi vdiq ne kryq per njerezit dhe jo Maria shen Pietri apo ku ta di une..

Zoti ju bekofte
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574

Re: Krishterimi

Postuar mė parė nga i krishteri
    I krishtere i vertete eshte kush pranon personalisht Jezusin ne jeten e vete dhe fillon te lexoje Fjalen e Perendise dhe fillon te lutet ēdo dite..vetem atehere do te njohi te verteten dhe do ta jetoji sepse i vetmi qe tha: "Une jam udha, e verteta dhe jeta.." ishte Jezusi dhe jo ndonje njeri tjeter dhe Jezusi vdiq ne kryq per njerezit dhe jo Maria shen Pietri apo ku ta di une..
    I krishter i vertete eshte ai qe pranon Krishtin ne jeten e tij, dhe jo ai qe lutet apo lexon biblen.

Keto jane gjera te shtuara i dashur I Krishter. Leximi i bibles dhe lutja vijne si rezultat i te qenit te krishter, te cilat nuk jane kushte per te qene i krishter.

Kushdo qe ka pranuar Krishtin ne jeten e Tij, eshte lindur se lartmi, fryma e tij eshte ngjallur dhe ajo fryme jeton dhe ka nevoje te ushqehet me ushqimin e vertete. Dhe ai ushqim eshte vete Jezu Krishti. Dhe ajo fryme e gjen Krishtin nepermjet lutjes, e gjen Krishtin ne vellezerit dhe motrat, pra ne kishe, e gjen Krishtin ne bibel.

Kur fryma merr Krisht, ajo rritet, gjallerohet, forcohet. Por kur ushqehet mishi ne vend te frymes, eshte mishi qe gjallerohet, forcohet, rritet. Dhe sic e dime mishi lufton frymen dhe fryma mishin.

Le te kemi kujdes pra si te krishtere qe jemi, te ushqehemi ne fryme dhe jo ne mish. Por mos harroni, se mishi mund te ushqehet edhe me gjera "frymore". Mishi nuk eshte vetem mekati qe ne mendojme, por mish eshte edhe mendja jone, mencuria jone, vetedrejtesimi yne, dhe cdo gje e mire dhe e moralshme ne syte e botes, por qe eshte e jona. Le t'i kerkojme Zotit te na hape syte dhe te shohim se sa shume gjera qe neve i konsiderojme te Tijat, nuk jane te Tijat por tonat, pra mish dhe jo fryme.

Fakti qe une mund te lexoj biblen me shume se nje tjeter, apo mund te lutem me shume se nje besimtar tjeter, nuk me ben mua te krishter me te madh, me te pjekur dhe me te forte se tjetrin.

Kjo sigurisht nuk do te thote se nuk duhet te lutemi apo te lexojme biblen, por t'i bejme keto gjera ne fryme dhe jo ne mish. Nese lutja dhe leximi i bibles me bejne mua qe te mburrem para te tjereve apo para vetes sime, atehere dicka nuk po shkon mire me mua. Lutja dhe leximi i bibles, apo cdo gje tjeter qe bejme ne si te krishtere duhet te kene nje qellim te vetem: te ushqehemi me Krishtin, te perjetojme Krishtin, ta njohim Ate sa me thelle.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    AMEN!
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Protestantet thone:
    Mos shkelni Ligjin duke bere ikona!
    Por Bijte e Perendise jane mbi Ligjin!

Tradicionalistet thone:
    Pa ikona nuk mund te lutemi!
    Por Bijte e Perendise jane Ikonat e Tij!

Nuk eshte Tradita e eterve as Ligji i Moisiut qe na shpie te Krishti!
    Kur para Ligjit te Moisiut u gjet fajtor vete Moisiu, c'shpresojme ne te tjeret?

Mbi Kryqin e Tij u shfuqizua cdo gje e kesaj bote te rene dhe prej brinjes se Tij dolem ne, Eva e Re, Kisha, e cila ka vetem nje cilesi:
    HYJNORE!

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660
    liveintwoplaces:

Para se te flasesh i dashur vella lexoje me mire sepse ti me kundershtove pa lexuar mire ate qe kam shkruar. Shiko se ē'kam shkruar une..
    I krishtere i vertete eshte kush pranon personalisht Jezusin ne jeten e vete dhe fillon te lexoje Fjalen e Perendise dhe fillon te lutet ēdo dite..
    ------------------------------------------------------------

I Dashur mik Matrix duhet te dish se mbi Fjalen ose mbi ligjin e Perendise asnjer nuk mund te dali siper dhe nuk mund te jete me i madhe sepse nese do ta dish(nese nuk e di) Izraeli po kalon pasojat e mekatit te vet, dmth te asaj qe nuk e llogariste qe duhet te ndiqte ligjin sepse Ai eshte mesuesi yne dhe ashtu siē thote dhe Pali tek Romaket 7:7
    Ēfarė tė themi, pra? Se ligji ėshtė mėkat? Ashtu mos qoftė! Mėkatin unė nuk do ta kisha njohur, veē se me anė tė ligjit; sepse unė nuk do ta kisha njohur lakminė, po tė mos thoshte ligji: ``Mos lakmo!``.
    dhe mbaj mend kete gje te fundit(12,14)
    Kėshtu ligji ėshtė i shenjtė, dhe urdhėrimi i shenjtė, i drejtė dhe i mirė.

[Sepse ne e dimė se ligji ėshtė frymėror, por unė jam i mishė, i shitur mėkatit si skllav.
    Nese ti je i zoti te gjykosh Fjalen e Perendise, kjo Fjale do te te gjykoj ne fund fare...

mos harro nje gje qe thuhet ne 2Tim.3:16-17
    I gjithė Shkrimi ėshtė i frymėzuar nga Perėndia dhe i dobishėm pėr mėsim, bindje, ndreqje dhe pėr edukim me drejtėsi,

qė njeriu i Perėndisė tė jetė i pėrkryer, tėrėsisht i pajisur pėr ēdo vepėr tė mirė.
    Prandaj mos guxo me i dashur mik qe te nxjerresh fjale te kota por mati fjalet kur flitet per Fjalen e Perendise sepse do te gjykohemi per ēdo gje qe themi dhe qe bejme(dhe me teper per ēdo gje qe themi ndaj Bibles dhe qe bejme ndaj Bibles).

me respekt i krishteri...Zoti te bekofte
    DASHURIA

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Vella Matrix une e kuptoj se ti nuk ke qellim te keq kur thua se, ne jemi mbi ligjin e Perendise. Po keshtu dhe vella i Krishtiri duhet te jete me permbajtur, pasi shpeshhere nuk dime gjithshka ne bibel, prandja dhe e lexojem ate per gjete gjithe jetes. Tek Mat:5:17, Jezusi deshmon dhe thote:
    " mos mendoni se une erdha per te shfuqizuar Ligjin dhe Profetet, une nuk erdha per ti shfuqizuar por per ti plotesuar. "
    Pra askush nuk mund te dale mbi Ligjin e Perendise. NE te Krishteret qe besojme ne Krishtin Jezus, nuk jemi me nen Ligj, pra nuk jemi me nen ndeshkim te Ligjit, pasi ate e permbushem me ane te Krishtit, i cili nuk e shkeli Ligjin ne asjne pike. Pra Jezsusi ishte i DREJTE, qe do te thote se ai ishte i pamekate, dhe te jesh i pamketa do te thote te mos e shkelesh Ligjin ne asnje pike te tij. Njeriu vete nuk mund ta permbushte plotesisht Ligjin e Perendise( pershkak te mekatit), prandja dhe Krishti erdhi. Ne tani nepermejt vepres se Krishtit ne kryq, nuk jemi me ne denim te ligjit, por jemi nen Hir te Perendise. Ja se si thote Pali tek letra e Gal:3:20
    " Une u kryqezova bashke me Krishtin dhe nuk roj me une por Krishti ron ne mua, dhe jeta qe jetoj ne mish e jetoj ne besimin e birit te Perendise, qe me deshi dhe dha veten per mua."
    Te vdesesh me Krishtin do te thote te jesh i vdekur per MEKATIN, dhe i vdekur per mekatin do te thote , te mos jesh me nen denim te Ligjit, sepse Ligji evidenton mekatin. Pali thote se, pasi une u kryqezova se bashku me Krishtin, qysh ne ate moment nuk roj me une( si njeri ne vullnet te misht dhe nen mekat) por Krishti ron ne mua. Cfare do te thote, "Krishti rron ne mua"? Tek 1Kor:30, Pali deshmon dhe thote se, Jezusi u be per ne DREJTESI. Pra, " Krishjti rron ne mua" do te thote: DREJTESIA e Perendsie ne mua. Ky fakt na ben te DREJTE para Perendise, dhe te jesh i DREJTE para Perendise, do te thote te jesh i pamekatshem, dhe te jesh i pamekatshem do te thote: te mos jesh shkeles i Ligjit. Por si e arritem kete? Kete e arritem me ane te Krishtit, sepse me ane te rringjalljes se tij ne arritem DREJTESINE. Kjo eshte rruga e Hirit , te cilen e jetojme ne Besimin e Birit te Perendise Zotit Krisht. Por a mekatojme ne? Persa kohe qe jemi ne mish, edhe mekatojme, por nepermjet Gjakut te Krishtit i cili u dha per shkak te mkateve tona, ato PASTROHEN menjehere sapo ne vijem ne PENDESe dhe kerkojme FALJE prane Fronit te hirit. Ky eshte Hiri i Perendise, qe qendron me ne deri ne fund.
    Ja pra si thote Pali tek Romak:6:14.
    Ne fakt mekati nuk do te kete me pushtet mbi ju sepse nuk jeni nen Ligj por nen HIR.

Sa per Leximin e bibles, ate e lexon vetem ai qe ka Krishtin ne zemer, pasi Fjala e Perendise eshte ushqimi BAZE qe ushqehet cdo i krishtere Frymor. Kujto fjalet e Jezusit si ai ju tha apsotujve:
    " Por Ngushelluesi Fryma e Shenjte , qe Ati do ta dergoje ne emrin tim, do tju MESOJE cdo gje dhe do tju kujtoje te gjitha keto qe ju thashe."
    Fryma nuk mund te MESOJE te Krishtirin, nese ai nuk i neneshtrohet Bibles. Fryma nuk mund te te kujtoje mesimet e Jezusit, nese nuk lexon biblen. Te krishteret me te dobet dhe me religjionoze jane pikerisht ata qe nuk marin ushqim te perditshem ne Fjale , ne mesazhin dhe perkushtimin biblik. Heretizmat, ndarjet, dhe largimi nga Krishti, ndodh pikerisht per shkak te menjanimit qe i behet Fjales biblike. NE njohim Krishtin, aq sa njohim fjalen biblike. Ne i bindemi Krishtit, aq sa i bindemi fjales ne bibel. Ne e duam Krishtin aq sa e duam fjalen biblike, ne bejme per Krishtitn aq sa zbatojme fjalen biblike. Fjala eshte Arma e Besimtarit, dhe Fryma eshte DORA qe drejton kete Arme ndaj te ligut dhe pushteteve te erresires Efes:6:17.
    Une mendoj se vella Livein. ne kete rast nuk eshte ploteisisht i qarte ne ate cka te inkurajon. Askush nuk mund te njohe Krishtin, nese Fryma nepermjet Fjales biblike nuk ja Zbulon. bibla eshte bere per ne, qe dhe ne nepermejt saj te njihemi konkretisht me fjalen e Krishtit, me te njejten fjale qe apsotujt digjuan.
    Deshmuesi

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Persa i perket Bibles, do doja t'u beja te gjitheve keto pyetje:

Cila pjese e DHR u shkrua e para, kur u shkrua dhe perse u shkrua?
    Deri ne shekullin e katert kur Bibla u kanonizua, Cili ishte ushqimi i te krishtereve?
    Deri ne shekujt e fundit kur secili prej nesh ka mundesine te kete Biblen ne shtepi, Cili ishte ushqimi i te krishtereve?
    A mund te kete Bibel pa Kishe?
    A mund te kete Kishe pa Bibel?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 23-12-2003 mė 05:08

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Krishterimi? Ne cilin varg te Bibles e keni lexuar fjalen Krishterim? Atehere perse e zini ate ne goje?

Jezu Krishti nuk ka "Krishterimin" si familjen e Tij, ka KISHEN E TIJ TE SHENJTE, per te cilen ndau trupin dhe derdhi gjakun e Tij, te cilin ne i marrim me kungim.

Te krishtere na quajne te pafete apo besimtaret e besimeve te tjera. "Krishterimi" ne vetvete i referohet historise se KISHES se Jezu Krishtit, ashtu sic i referohet edhe qyteterimit Perendimor qe ne themel te vete ka besimin tek doktrina e Bibles, fjales se Perendise. Pro fjala "krishterim" nuk ka asgje te perbashket me besimin tek Jezu Krishti.

Njerezit qe i largohen KISHES dhe adhurimit te drejte mijra vjecar, justifikojne vetveten me terma si "Krishterimi".

Albo
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

bukur

Hej Albo ku eshte shkruajtur fjala(ose emri)Bibel ne Shkrimet e Shenjta?Ne fakt ne fillim u quajten te krishtere ne Antioki(Veprat 11:26)
    Dhe plot njė vit ata u bashkuan me atė kishė dhe mėsuan njė numėr tė madh njerėzish; dhe, pėr tė parėn herė nė Antioki, dishepujt u quajtėn tė Krishterė
    nese ti nuk harrin ta kuptosh emrin krishterim, ai vjen nga emri i krishtere qe ka dy kuptime te perbashketa:

1- ndjekes i Jezusit

2- sepse jemi ndjekesit e Jezusit kemi marre dhe emrin e Tij(Krisht) qe do te thote i vajosur i Perendise(Joeli 2:28) etj etj.

Nuk ka nevoj qe te jete e shkruar ne Fjalen e Perendise emri Krishterim sepse edhe nje femij ne shkollat fillore e di se Krishterim vjen nga Krishtere(nese dikush ka bere gjuhe)...
    Nuk ta thash per te te ofenduar por per te te treguar se Fjala e Perendise e treon por kush nuk ka marrdhenje te paster(pa ndikime nga te tjeret apo nga ndonje fe)nuk mund ta kuptoj ashtu siē eshte.
    ----------------------------------------------------------

Letra e Jakobit eshte ajo me e vjetra si leter ne Dh.R. dhe u shkruajt rreth vitit 45, pastaj eshte letra e 1-2 e Thesalonikasve rreth vitit 52 etj etj.

nese do nje keshille "pyet Zotin per keto gjera dhe do te te japi nje pergjigje qe ti te mos ngelesh i zhgenyer nga njerezit".

sa per ate qe the qe a mund te kete Bibel pa kishe..Mos harro se Kisha e Perendise nuk eshte qe shohim me sy materjal sepse siē thoshte dhe nje i krishtere(sherbetor i Zotit) kisha e kishes eshte e Perendise sepse jo te gjithe ata qe shkojne ne kishe kane mardhenje ose kane pranuar Zotin..

Eshte kisha qe ka nevoje per Biblen dhe jo Bibla nevoje per kishen..Kisha drejtohet dhe bazohet ne Biblen(Fjalen)..

ska kuptim te thuhet se Fjala e Perendise ka nevoje per kishen ndersa nese thuhet: "Kisha ka nevoje per Fjalen e Perendise" atehere ka kuptim sepse eshte e vertete.
    .................................................. ................

Sa per Ligjin e Perendise, Ai ishte mesuesi yne. Une jetoj ne ligj nese jetoj ne mekat(nuk jetoj nen hirin e Perendise) por nese jetoj nen hirin e Perendise nuk kam nevoje per ligjin sepse nese ligji thote mos bej imazhe dhe skulptura, une nuk i bej jo sepse Ligji mi thote por sepse Zoti me ka modeluar dhe skam nevoje te me thuhet kjo gje sepse une nuk e bej pa u thene..

Ligji i Perendise eshte per te gjithe ata qe jetojne akoma ne mekatet qe ligji i ndalon.
    Ligji eshte per te gjithe ata qe e shkelin ligjin por nuk eshte per ata qe nuk eshkelin dhe qe bejne me teper sesa ligji..

me respekt i krishteri
    DASHURIA

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Shpesh here perpiqemi te bejme ngatresa ne veten tone. Kisha e Krishtit ka nje FILLIM, dhe ky fillim ze fill me apostujt. Ishin pikerisht apsotujt ata qe predikonin fjalen e Perendise, te cituar dhe te mesuar nga Fryma e Perendise. Kjo ishte arsyeja se perse Jezusi ju tha apsotujve , per ardhjen e Ngushelluesit Fryma e Perendse. Po keshtu disa mendojne se bibla eshte veper e Kishes. Ne kete pike duhet te jemi te kujdeseshem, pasi duhet te deshmojme drejt se Bibla eshte veper e Perendise. Profetet dhe besimtare te ndryshem shkruajten te frymezuar nga Fryma e Perendise. Pra asnjehere nuk mund te themi se, Bibla eshte nje veper e kishes. Ajo ju dha Kishes prej Perendise, per MESIM, QORTIM, NDERTIM dhe per EDUKIMIN simbas DRREJTESISE se Perendise . Tek 1Timot:3:16 aspotulli Pal e deshmon kete fakt. Ja si thote ai:
    " E gjithe SHKRONJA eshte prej Frymes se Perendise..."

Qysh ne fillim te vargut Pali deshmon drejt dhe na tregon se i gjithe Shkrimi vjen prej Perendise, pra nuk eshte veper e njeriut qofshin keta edhe besimtare. Pra cdo predikim dhe mesim qe jepnin apsotujt e Krishtit dhe me pas dishepujt e tyre, ishte i Frymezuar nga Fryma e Perendise, dhe bazohej ne vertetim te Shkrimeve te shenjta. Kisha e pare vertet nuk kishte nje Bibel te permbledhur ashtu sic ne e kemi sot, por apsotujt predikonin te njejten fjale dhe te njetin mesim, qe bibla permban . Pra nuk duhet te mendojme se, ne ate kohe kur ende bibla nuk ishte permbledhur, predikoheshe tjeter mesim apo tjeter fjale . Veshtroni letrat e apsotujve dhe librin e veprave, dhe do te shihni se gjate gjithe kohes qekurse kisha lindi , Perendia ka dhene ne kishe te njeten fjale dhe Fryme te Shenjte.
    Brezi i sotem ne te cilin ne jetojme ( pra kisha sot), ka nje bekim te madh, pasi ne sot kemi Biblen e Perendise, ku gjithsecili eshte ne gjendje qe ta kete ne shtepi si prone te tij, dhe ta lexoje ate ne cdo kohe.
    Te dashur vellezer te krishtere!
    Le te falenderojme Perendine , qe beri te mundur per ne , qe ne te kemi te plote fjalen e tij , nermjet te cilit Fryma na meson, na udheheq, na nderton dhe na qorton, ne menyre qe ne te ecim denjesisht ne Krishtin. Lavderoni Zotin per kete gje, pasi per ta sjelle kete liber dhe per ta shperndare ate ne mbare boten, eshte derdhur shume gjak mund e sakrifice. Shume te krishtere jane vrare , turturuar dhe perndjekur, ne menyre qe fjala e Perendise te jete kudo e shpallur dhe prezente, pasi ky ishte dhe eshte vullneti i Zotit Krisht Mark:16:15.
    Zoti ju Bekofte.
    deshmuesi

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •