Une jetoj ne Itali dhe nese degjon katoliket ketu ne Itali thone: "Feja katolike eshte ajo qe mban traditen e krishtere dhe qe eshte e vetmja fe e paster e krishtere..".E bukura eshte se nese pyet ortodoksit, ata te thone se Feja orthodokse eshte e vetmja qe u mbajt e paster dhe qe ndjek traditat e eterve.
Zoti ka thene se do te dalish shume te krishtere dhe qe do te jene te rreme, por per ti njohur duhet vetem te ndiqet ajo ēfora Zoti ka thene ne Ungjilin e Mateut 7:21-23Nese dikush kryen vullnetin e Atit qiellor dhe jo kush kryen vullnetin e e eterve...Jo ēdo njeri qė mė thotė: "Zot, Zot" do tė hyjė nė mbretėrinė e qieve; por do tė hyjė ai qė kryen vullnetin e Atit tim qė ėshtė nė qiej.
Shumė do tė mė thonė atė ditė: "O Zot, o Zot, a nuk profetizuam ne nė emrin tėnd, a nuk i dėbuam demonėt nė emrin tėnd, a nuk kemi bėrė shumė vepra tė fuqishme nė emrin tėnd?".
Dhe atėherė unė do t`u sqaroj atyre: "Unė s`ju kam njohur kurrė; largohuni nga unė, ju tė gjithė, qė keni bėrė paudhėsi".
nese doni te dini nje gje, Feja katolike dhe ortedokse dhunojne lidhin e Perendise sepse ne fakt eshte shkruar ne Eksodin 20:4-6. Ortodoksit dhe katoliket bejne te kunderten e kesaj gjeje..Nuk do tė bėsh skulpturė ose shėmbėlltyrė tė asnjė gjėje qė ndodhet aty nė qiejt ose kėtu poshtė nė tokė ose nė ujėrat nėn tokė.
Nuk do tė pėrkulesh para tyre dhe as do t`i shėrbesh, sepse unė, Zoti, Perėndia yt, jam njė Perėndi xheloz qė dėnon padrejtėsinė e etėrve mbi fėmijve tė tyre deri nė brezin e tretė dhe tė katėrt tė atyre qė mė urrejnė,
dhe unė pėrdor dashamirėsi pėr mijėra, pėr ata qė mė duan dhe qė zbatojnė urdhėrimet e mia.
Nejse ashtu siē thuhet Pema njihet nga frytet dhe jo nga gjethet.
I krishtere i vertete eshte kush pranon personalisht Jezusin ne jeten e vete dhe fillon te lexoje Fjalen e Perendise dhe fillon te lutet ēdo dite..vetem atehere do te njohi te verteten dhe do ta jetoji sepse i vetmi qe tha: "Une jam udha, e verteta dhe jeta.." ishte Jezusi dhe jo ndonje njeri tjeter dhe Jezusi vdiq ne kryq per njerezit dhe jo Maria shen Pietri apo ku ta di une..
Zoti ju bekofte
Krijoni Kontakt