Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 26 prej 26
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Mire mo mire, prape nuk po them, ashtu eshte, qendrim pozitiv njerezor, por jo i krishter, se ne baze te kesaj, Krishti na del Fondamantalist, sepse Ai foli kundra shume rrugeve ne nje qellim...Kush nuk mbledh, shperndan; kush nuk eshte me mua, eshte kundra meje.

Ore, shumellojshmeria (lejohet, si ne shembellin e evolucionit, dmth brenda llojit, e jo jashte tij) nuk ka kuptimin se ideologji, fe, doktrina te ndryshme jane aspekte te ndryshme te te njejtes gje. JO!

Megjithate, ajo qe quhet "ekonomia" e Zotit ne Eterit e Kishes, beson se edhe pse disa jane jashte se te vertetes, ata mund te shpetohen.....per kete flet Shen. Pavli, e shume raste te ungjillit e DHR, por duhet theksu' se nuk i shpeton drejtesia doktrinore, por Hiri i Zotit, pra ne themi se kush nuk Beson Krishtin edhe kush nuk eshte brenda Kishes se Tij, per te nuk ka shpetim.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-04-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    174
    "Klodi" vete fillove me idealizmat ti...
    Ishe ti i pari qe shave dishepujt e Muhammedit si njerez jo ideale (bile me argumente te paverteta), pastaj te thashe une ato gjera per dishepujt biblike.
    Sidoqofte e leme me kaq kete muhabet...
    Sa mirė do tė ishte tė mos kisha lindur,
    por meqė kam lindur sa mirė do tė ishte tė mos vdisja,
    por meqė do tė vdesė sa mirė do tė ishte tė mos ringjallesha.
    por meqė do tė ringjallem sa mirė do tė ishte tė mos dėnohesha, e nėse dėnohem tė mos dėnohem pėrgjithmonė...

i/e regjistruar Maska e baobabi
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    407

Sipas meje

Kur u linda une dhe mesova per problemin e fese dhe te Zotit nuk kishte profete qe te me tregonin se cfare po u thoshte Zoti mbi organizimin fetar dhe kishtar.
    Ajo qe gjeta ne vend te sa me siper jane nje sasi kishash qe e quajne veten te krishtera dhe kjo sasi eshte me e madhe se nje.

Kam deshiren e madhe qe te kete vetem nje kishe te krishtere dhe qe te tregoje 100% ato qe tha Zoti Jezu Krisht.

Problemi eshte se qe te gjitha keto kisha qe jane sot, te gjithe individet perfshi edhe ty e mua jane njerez dhe jo profete.

Perderisa eshte e tille une duke zbatuar mbi secilen koke ekuivalencen para zotit jam i detyruar qe te te vendos ty ne nje nivel jo me te besueshem se sa vetja ime, secila nga kishat qe deklarohen si te krishtit dhe cdo individ tjeter.

Ti mund te perpiqesh sa te duash qe te me klasifikosh mua apo kedo tjeter sipas kritereve te tua por perseri ato ngelen njerezore dhe deklarimi yt mbi ndonje kishe si e vetmja kishe e Jezu Krishtit nuk te jep ndonje supermaci mbi pohime te tilla te dhena nga kisha te tjera.

Duke iu referuar shembullit te oreve te marre me siper ti dhe une jemi si nje nga sasia e madhe e oreve qe secila tregon kohen e vet dhe asnjera nuk tregon kohen absolutisht te sakte.

Suksese ne te gjitha drejtimet

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    B.Babe...kjo qe thua ti per kohet e sotme, ka vlejtur per te gjitha kohrat, edhe madje shembulli i yt i oreve prek jo vetem ne (jo profetet, sic thua ti), por edhe profetet e madje vete Krishtin. Gjithnje ai qe deshirom ti relativizoje gjerat e ben kete, edhe ky eshte kurthi me i madh, sidomos ne jeten shpirterore..., prandaj edhe Krishti i dha vlere te vecante besimit....se ne fund te fundit te verberit, te varferit e shume te tjere ordinere nuk paten ndonje arsye intelektuale me te mire e me te sofistikuar se farisenjte per ta besuar Krishtin, por ishte Hiri hyjnor qe kombinoi me besimin e tyre.....Pra edhe Krishti vete mund te behet fare lehte objekt i logjikes se oreve, e jo me Klodi e ndonje tjeter!

===============================

Duke shperndare TRAKTE Maska e DEBATIKU
    Anėtarėsuar
    12-08-2002
    Vendndodhja
    po ju ku jetoni?
    Postime
    221

Trakt te krishtereve

Jam 22 vjet gjushi im ka qene nje ortodoks i mirefillte dhe me ka mesuar te kem dashurine per zotin qe ne femijeri stergjyshi im ka ndertuar nje kishe mbas shfaqjes te nje endrre. Megjithate une kur isha ne moshe 14 vjec kam kaluar tek kisha katolike sepse ne kisha ortodokse kishte njerez qe une nuk i konsideroja si te krishtere mbasi kam ta kuar nene Terezen mbas disa muajsh jam larguar prape nga kisha katolike per tju bashkuar kishes protestante dhe misjonareve te saj per arsye se disa njeres ne kishen katolike nuk me dukeshin besimtare me veprimet e sjelljet e tyre.Ne vitin 1997 jam larguar ne greqi per arsye te gjendjes ne shqiperi dhe u mundova te largohesha nga kishat sepse njerzit qe une takoja ne kishe nuk i meritonin ato fjale qe degjonin ose e kunderta nuk degjonin fjalet e duhura.Atehere vendosa te mos shkoj me dhe fillova vetem te lexoj biblen.Por ndryshimi dhe pergjigjja qe une prisja erdhi kur ne bangat e shkolles ne greqi une i krishteri isha i ulur me nje djale qe e quante veten satanist banga ishte e ndare ne dysh dhe une shkruaja dhe pikturoja per zotin parajsen dhe ai per ferrin e satanin ne fund te shkolles ai pranoi krishtin si shpetimtar por per kete nuk ndihmova vetem une por edhe nje prift ortodoks i cili menyra se si fliste per zotin dhe krishtin ishte shume madheshtore ai e dinte qe une i takoja kishes protestante (m.gj.s. kisha ikur nga kisha protestante vazhdoja te quhesha i tille)megjithate ai me ndihmonte qe ne te arinim qellimin kryesor ai te pranonte jezus krishtin si shpetimtar.Perfundimi im fare i thjesht tjeter feja tjeter besimi dhe per sa i perket pyetjes pse kaq shume fe mos ju shqetesoje kjo, zoti i dij zemrat tona dhe ata qe do te shpetohen do te jene nga te gjitha <>dhe ata qe do te denohen perseri sepse dhe ata jane fetare.Zoti ju hapte syte dhe te shikoni se fundi po afron,jeta ketu eshte shume e shkurter por jeta tjeter e perjetshme.
    You can waste a whole lifetime
    trying to be
    what you thing is expected of you
    but you'll never be free.

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

debatikut

ne kete faqe eshte shkruar se ēfare do te thote te jeshe i krishtere ose biri i Perendise ose i shenjte(te treja kane te njejtin kuptim, i ndare nga bota per Zotin)

shko ketu --> " http://groups.msn.com/krishterimi/fj...86742173469037" <--
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Rreth Pėrhapjes Sė Islamit Ndėr Shqiptarėt
    Nga cobra nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 20-09-2012, 14:47
  2. Islamizimi te shqiptaret!
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-03-2006, 17:38
  3. "Letra te krishtera frymerore" nga Fenelon
    Nga inscrite nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 29-11-2005, 17:11
  4. Islamizimi I Popullit Shqiptar
    Nga altin55 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2004, 04:51
  5. Islamizimi te shqiptarėt
    Nga Agron Jozef Mje nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 31-03-2004, 05:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •