E disha se kishe me e fillu me Kusturicen dhe me repertorin e tij qe shume regjizore nga vullkani Ballkanas e deshirojne.Tre filma i kam pà dhe m'jan duk me nji force t'pa imagjinueshme.Edhe pse s'marr vesh nga kinematografia,me duket nje regjizore assez original,edhe pse origjinaliteti nuk ka ekzistu nojhere dhe s'ka me ekzistu kurre.Arti i Kusturices asht i forte,teper energjik,por me filmin e fundit te tij,nuk m'dha nji te tille shije.Ishte ma i shplam me famen qi kishte sesa me fajin qi ndjen çdo krijues kundrejt publikut,se duhet gjithmone me rujt karakterin e nje vepre te mire,te perforcume prej pervojes dhe jo nga meshira qi duhet me mush sallat e kinemase sepse ato po myllen,ma chi se ne frega,t'myllen te tana,kshu qi kodra ka me shku per lesh dhe ka me lan injorancen pa gjume dhe kan me u detyrue mos me pa ma flliqsina por,me u perkujdes per shnetin e trunit.Njashtu si dhe per mc donaldsin qi helmon gjakun dhe deshiren per me jetue mire,njashtu dhe kinemaja e bame per me mush sallat,helmon deshiren per me ushqye trunin me rrena,sepse kinemaja asht rren me bisht.Vetem arti i piktures,njata qi dijshin me pikturue,asht madhshti,hyjni,nji ushqim per me shkue n'paradis,siç i bate i mallkuemi Michelangelo apo i droguemi De Vinci.Sot,askerrkush s'din me pikturue,medet per lekt qi shpenzon shtei per me i dhane bojna artistave,qi dikush i qun bojnaxhi sepse nuk kan mastera n'marketing apo n'drejtesi,por injoranca asht e shperndame kudo.
Une jam tuj prit vllaznit Dardenne,ishalla po m'japin i fije ushqim t'mire sepse Jarmuscin,ma shavi edhe nji vajze qe e kishte pa ne New Yorkun e largt.Une s'jam tu shku.As edhe i lek kinemase kot.M'vjen keq per ju qi harxhoni lekt edhe kohen,por m'bani nji ner edhe mu per mos me m'ik koha dhe vlera monetare.
Paç krijimtari t'mir o autor.
Falemners per zbehjen e injorances dhe ndriçimin e shpirtit me kto pun qi po hedh n'forumin e poltikes dhe injorances se pafun.Shikjo sesi i kan dhan ransi misseve shal perjashta,dhe e kan vu sis lajm sensacional n'hapje.Masaker per trunin;kurse per bienalen,as edhe i rrjesht.A thu se nuk asht nji aktivitet kulturor me ransi.Injoranca.
Nji gja t'vogel miqsore,une petite chose:au lie de dire jevg c'est mieux si on dit rom,n'est-ce pas?C'est un peu injuste.
Miqsisht.
Krijoni Kontakt