Close
Faqja 0 prej 18 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 179
    i/e regjistruar Maska e RTP
    Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756

Cool Kryqëzohet një murgeshë e pushtuar nga djalli

E Hënë, 20 Qershor

Manastiri rumun, Shenjëtorja e Trefishtë, kryqëzon murgeshën 23 vjeçare: Ishte e pushtuar nga djalli

Nga Edmond Prifti
    MEDIALB.com

Një ngjarje e rrallë dhe po aq e rëndë ka ndodhur në Manastirin “Sfânta Treime”, në Rumani, - ku prifti Daniel Koroxheanu, dhe katër murgesha të këtij manastiri, kanë kryqëzuar një murgeshë 23 vjeçare, - me arsyetimin se shpirti i saj ishte i pushtuar nga djalli.

Murgesha 23 vjeçare, Irina Korniç, vdiq, - pasi qëndroi 3 ditë e lidhur në një kryq druri (nga data 13 deri në datë 15 Qershor). Murgesha e re u kryqëzua nga katër murgesha dhe një prift, - gjatë një ‘riti fetar’ në një manastir ortodoks të Rumanisë lindore, dhe u la pa ngrënë dhe pa pirë, deri sa dha shpirt.

Lajmi konfirmohet nga policia e Vasluit dhe është bërë publik nga agjencia rumune e lajmeve, Mediafax. "Ajo ishte e pushtuar nga shpirtëra të këqinj, dhe ne jemi lutur për të. Nga këndvështrimi fetar jemi sjellë drejtë" - ka thënë në polici prifti, Daniel Petru Koroxheanu, - kreu i manastirit të Tënak-ut, në provincën e Vasluit.

Edhe më parë murgesha e re, ndoshta e përfshire nga shqetësime skizofrenie, ishte mbyllur për disa ditë në një ndërtesë të manastirit, me këmbë dhe duar të lidhura dhe ishte lënë pa ujë ose bukë, më datë 15 qershor 2005.

Tashmë policia, por edhe autoritetet fetare kanë nisur një hetim për të zbuluar sesi kanë rrjedhur ngjarjet. Ndërkaq kur përfaqësuesit e Kishës Ortodokse, dhe më ekzakt të Episkopisë Hushilor, kanë shkuar për të hequr nga funksionet e tij, at Koroxheanu, ka shpërthyer në revoltë. Prifti dhe disa banorë të fshatit - kanë sulmuar kleriket e Kishës Ortodokse dhe janë mbyllur brenda në manastir.

Sipas të përditshmes, Evenimentul Zilei (Evenimenti i Ditës), “Ndaj vrasësve të murgeshës Irina Korniç, - priftit Daniel Koroxheanu, dhe murgeshave Nikoleta Arkaleanu, Adina Ciopraga, Elena Otelea dhe Simona Bardanasu u mor masa e arrestit burg pa afat, nga prokurorët pranë Prokurorisë së rrethit Vaslui. Këta të fundit kanë dëgjuar deri tani 24 persona, pjesa më e madhe e tyre, murgesha të Manastirit Shenjëtorja e Trefishtë (Atit – Birit dhe Shpirtit të Shenjtë)”.

Murgesha Marta, e pranishme në këtë vrasje makabër ka deklaruar se, “me mëshirën e Zotit u lutëm, dhe në qoftë se nuk do të bëhej më mirë do t’a çonim tek doktori, por ishte dëshira e Zotit që ajo vdiq”.

Sipas Prokurorit, Ovidiu Berinde, “në këto momente po presim përgjigjen e rezultatit final të Institutit të Mjekësisë Ligjore në Iash”. Po kështu, Berinde ka sqaruar për E.Z. se, “vdekja e murgeshës ka ardhur si pasojë e shokut hipovolemik (ulja e volumit të oksigjenit në gjak) që u favorizua nga shumë faktorë si, dezhidratim, gjendje stresi, konsum energjish, por edhe si pasojë e lidhjeve që i ishin bërë mbi pjesën e barkut dhe në gjoks”.

Mjeku, Dan Petroviç, - i cili diagnostikoi i pari kufomën e vajzës së re 23 vjeçare deklaroi se, “Ajo kishte disa plagë të thella në gojë dhe shenja të dyshimta në qafë...”.

Marrë nga Evenimentul Zilei & News 24

Edmond Prifti është editor për MEDIALB.com.
    Me respekt
    rtp-ja

ps. "........Te gjithe kane te drejte te mendojne..
    por ka shume njerez qe i kursejne mendimet!"

bitter girl Maska e marsela
    Anëtarësuar
    11-06-2002
    Postime
    1,163
    Edhe per nje subjekt filmi do me dukej e frikshme kjo histori...
    Si justifikohet ne kete menyre marrja e jetes se nje njeriu..?
    Ka ndonje lloj kontrolli mbi keto manastire?
    Vertet e cuditshme...Djalli...?
    Inner beauty takes some finding, but it lasts forever..

________
    Anëtarësuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Thua te jete aq i shenjte ai At Danieli sa qe pa iu dridh dora ia coj tej pertej gozhdat ne duar ksaj mjeraneje."E beme qe ta shpetojme nga djalli dhe shpirtrat e keqinj"...Justifikim shume i dobet qe nuk vlen as para ligjeve Zotit as para ligjeve shtetit.Jezusi nuk urdheroi te kryqezohet njeri se e kane pushtuar shpirtrat e keqinj apo djalli.Shteti qe nuk i merr parasysh keto brockullat besoj se do ta coj ne vend drejtesine duke mos falur kete akt kafsheror.Te marrin shembull dhe tjeret qe para se me nxjerr djallin me hu apo duke kryqezuar ta cojne te semurin andej nga djajte me bluza te bardha se ku i dihet....
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756
    Floriri
    Vajza 23 vjecare lihet pa buke,uje..me dite te tera!!
    Murgesha Marta,ka deklaruar se, “me mëshirën e Zotit u lutëm, dhe në qoftë se nuk do të bëhej më mirë do t’a çonim tek doktori, por ishte dëshira e Zotit që ajo vdiq”.
    Pytem:
    Fliska Zoti me Murgeshat dhe priftin?
    (..hmm,mu dashka te shkoj ne Rumani!)

Eh Marsela

Deri sa policia hetoi rastin,isht vone."Djalli"kishte nderrue jete!!
    Kjo eshte mizerie!Ne kete shekull te ndodhin gjera te tilla?

Ketu nuk flasim per nje person te cmendur,
    numerohen 5,prifti dhe 4 murgesha VENDOSEN per jeten e vajzes se shkrete...

Çmenduri!
    Ndryshuar për herë të fundit nga RTP : 21-06-2005 më 09:51

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Me sa duket, shkaqet "ekzorcizmit" kane qene me te thella se sa "deshira per te ndihmuar".

Kjo vajze kishte pasur mosmarreveshje me priftin qe urdheroi te kryqezohet. Me sa duket, gjate sherbeses se te Dieles kishte debatuar publikisht me te.
    Kjo vajze kishte punuar me pare si baby-sitter dhe nuk kishte shfaqur asnjehere shenja skizofrenie.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 21-06-2005 më 10:24
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Injoranca gjendet kudo.
    Rrezikshmeria e saj eshte ne perpjestim te drejte me rendesine e sferes ku shfaqet. Feja eshte shume e rendesishme per disa njerez, si pasoje injoranca aty eshte shume e rrezikshme jo vetem per ata njerez.
    Me vjen keq per 23-vjeçaren.

In God I trust Maska e fjollat
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes së hitlerit
    Postime
    1,085
    Prifti dhe murgeshat është dashur të dijnë se kryqëzimit nuk i shpëtoi as zoti i tyre (Jezusi), e le më një njeri i thjeshtë...

Kushedi, ndoshta edhe ringjallet!
    Ndryshuar për herë të fundit nga fjollat : 21-06-2005 më 10:25

Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756
    Citim Postuar më parë nga fjollat
    Prifti dhe murgeshat është dashur të dijnë se kryqëzimit nuk i shpëtoi as zoti i tyre (Jezusi), e le më një njeri i thjeshtë...
    kam qellue pak si i rande prej tulit e
    i marr vesh gjonat ma ngadale...po me fol drejt,
    nuk e morra vesh Fjollen ku dashti me dal?!

Ndryshuar për herë të fundit nga RTP : 22-06-2005 më 03:51
    Me respekt
    rtp-ja

ps. "........Te gjithe kane te drejte te mendojne..
    por ka shume njerez qe i kursejne mendimet!"

In God I trust Maska e fjollat
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes së hitlerit
    Postime
    1,085
    Citim Postuar më parë nga RTP
    kam qellue pak si i rande prej tulit e
    i marr vesh gjonat ma ngadale...po me fol drejt,
    nuk e morra vesh Fjollen ku dashti me dal?!

RTP

Kur ta kuptosh ku deshën të dalin prifti dhe murgeshat me kryqëzimin, ndoshta e kupton ku desha të dal unë me postimin tim!

Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756
    Fjollat
    Ma lehte e ke te replikosh mire,se te ngacmohesh pa hile!

Perseris,fjalia yte ashte tabu ne kuptim te fjales per mue.
    Po u ndive e ofendueme,me fal,kjo nuk ishte arsyja pse kerkova spejgim.

Ma merr mendja se nuk jam i vetmi,
    ka ketu edhe te tjere qe nuk te kane kuptuar!?
    Apo e kunderta!
    Kerkoj spjegim....

Faqja 0 prej 18 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. 17 janar - Shën Andoni i Madh - nga Athanasi i Madh
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 17-01-2025, 13:33
  2. A eshte jezusi Zot ?
    Nga altin55 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 14-09-2007, 06:15
  3. Nje pyetje rreth krishterimit ...
    Nga Gostivari_usa në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 23-11-2006, 08:19
  4. Te poseduar nga djalli...
    Nga Mina në forumin Pyetni psikologun
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 29-06-2003, 22:52
  5. Më keq se djalli!
    Nga Pellazgu në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-10-2002, 00:35

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •