Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 23
    i/e regjistruar Maska e Anxhi
    Anëtarësuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    Romania
    Postime
    6

Intervistat për emigrim në Kanada

Hi!

Mendoj se do te ishte dicka shume e dobishme nje topic me kete teme per te gjithe ata persona qe presin te emigrojne ne canada dhe jane ne pritje te intervistes. Ata te cilet e kane kaluar kete eksperience te na tregojne dhe ne te tjereve. Edhe une dua te emigroj ne Canada dhe jam shume kurioze te di. Shume shtete kane forume te tilla me etapat e emigracionit me pershkrimin e intervistave etj. Ne shqiptaret asgje. ...... dhe megjithmend qe eshte per te ardhur keq.

Thx

Anëtarësuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    Romania
    Postime
    6
    ku jane shqiptaret qe kane emigruar ne Canada ???????? apo kane shume pune dhe nuk kane kohe te shkruajne 2 fjali???????? Pse e keni lene kete forum te bllokuar ne vend nderkohe qe ne te gjitha vendet e botes forumet e emigrimit jane shume aktive. Keni shkruar nga 30 faqe per kanadane si vend jo i pershtatshem dhe per intervistat asgje?????

thx

Anëtarësuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    Romania
    Postime
    6
    u pa puna ............ kur ta jap intervisten time do shkruaj une e para doshta ndohmoj dike.

bye

T'majt e jotja. Maska e Reiart
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    Atje ku arrin tymi i SHARRES
    Postime
    621
    EH. E ku ka shqiptare ne Kanada. Ata jane bere te gjithe kanadeze dhe nuk besoj se i bie ndermend ndonjerit se ka Shqiperi dhe shqiptare. Prandaj mos prit ndihme nga kanadezet.
    Injoranti eshte......
    Injorant nuk eshte ai qe nuk di, por ai qe nuk meson!

Anëtarësuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    Romania
    Postime
    6
    aq mire e thua ......... bravo
    me mire po informohem nga forumet e shteteve te tjera se ketu me zuri gjumi

i/e regjistruar Maska e friendlyboy1
    Anëtarësuar
    25-06-2002
    Postime
    769
    Un nuk jam ne kanada jam ne USA bej durim se ketu ka plot nga kanadaja dhe do te ndihmojn. Kanadaja eshte sot vendi me i leht per te emigruar dhe kuptohet me i veshtiri per te jetuar aq mir sa do te doje. So, gjerat kryesore per kanadan jan diploma universitetit, deg te ndryshme kan pik te ndryshme sigurish shkencat kan me shum pik, eksperienca e punes gjuha angleze dhe karakteri. Keto gjera i kishte pothuaj te njejta dhe australia sepse un u mundova te emigroj atije para nja 8 viteve. anyways good luck

Heartless Maska e White_Angel
    Anëtarësuar
    11-01-2004
    Vendndodhja
    Kristal......
    Postime
    1,293
    Anxhi !

Une vete nuk jetoj ne Canada por te pakten pak a shume te njejten procedure qe perdorin edhe ne Amerike , perdoret edhe aty. Se pari duhet te dish se per cfare ti kerkon te emigrosh ne Canada. Shkolle , azil politik . Persa i perket shkolles nuk e di se si funksionon , por per azil politik duhet te besh nje histori se perse ti je larguar nga Shqiperia , cilat jane arsyet qe ty te shtyn te kerkoksh strehim politik ne Canada , keto mund te jene te shumta. Ama mos harro dicka , historia duhet te jete shume bindese per Oficerin i cili do marri ne dore dosjen tende. Duhet te mundohesh qe gjithcka po te kesh mundesi ta shoqerosh me fakte. Gjithcka qe ti shkruan ne ate histori , qe do te jete "historia e jetes tuaj "( natyrisht ne thonjza) .Pasi e ben historine e dergon tek adresat e emigracionit , dhe ata mbasi e marrin ne dore dhe studiojne se cfare ju ke shkruar edhe derguar ty te dergojne daten e intervistes. Ketu intervista behet nga oficeri dhe nje perkthyes. Perkthyesin ketu mund ta marresh edhe vete ( kurse ne Canada me duket se e caktojne ata , ka shqiptare qe merren me ate pune) , pastaj behet intervista gjithmone rreth asaj qe ke shkruar ti , as me teper as me shume. Te pyesin rreth asaj. nese ti je e forte dhe ju mbush mendjen se vertet te kane ndodhur te tilla gjera , ath i gezofsh dokumentat, nese jo , fillojne procedurat e tjera qe jane me gjykates , me avokate edhe me humbje parash , pasi 1/99 vete i kane fituar letrat ne gjygj perballe gjykatesit. Por me sa kam degjuar ne Canada eshte mundesia me e lehte per t'i fituar , vetem mos shko ne vende me popullim te madh nga shqipetaret , pasi jane mesuar pak a shume me historite e tyre . Mundohu te shkosh nga veriu nje vend ku shume qe i kane humbur ne Amerike kam degjuar edhe njoh familje qe i kane fituar quhet Alberta ( kush eshte ne Canada e di me mire ku ndodhet) por aty po i fitojne letrat shume . Nje mundesi tjeter eshte edhe ,martesa me nenshtetas canadez , edhe aty duhet te besh nje interviste te shkurter , se si jeni njohur , dhe se cfare te ardhurash ka personi qe martohet me ty , pra qe te jete i zoti te te suportoj qendrimin tend me te . Por Canadaja ka edhe dicka te mire lejon edhe martesat midis sexeve te njejta , dhe me bashkejetese. Po te jesh e zonja , edhe te kesh vullnet dhe natyrisht FAT , mund t'ia dalesh mbane.

Te uroj gjithe te mirat edhe FAT

White_Angel
    O Zot per vete sdua gjë jo...por për prindërit nje dhëndër të bukur!

Anëtarësuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    Romania
    Postime
    6
    sidomos ajo keshilla e fundit per martese midis dy sekse shume interesante .................. ja u rekomandoj te gjitheve. Plsssssssss lexo dhe njehere topicun . nuk behet fjale ne cfare menyre mund te arish ne kanada eshte thjesht pershkrimi i intervistes qe kane dhene ata qe kane emigruar ne kanada me nje aplikim te thjeshte . sidoqofte thx shume per pergjigjen sepse asnje nuk u lodh te pergjigjet deri tani.

thxxxxx

Perjashtuar Maska e kurkushi
    Anëtarësuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi.Mund te udhetoj pa vize hyrese ne tere boten "interesante"
    Postime
    446
    Citim Postuar më parë nga Anxhi
    Hi!

Mendoj se do te ishte dicka shume e dobishme nje topic me kete teme per te gjithe ata persona qe presin te emigrojne ne canada dhe jane ne pritje te intervistes. Ata te cilet e kane kaluar kete eksperience te na tregojne dhe ne te tjereve. Edhe une dua te emigroj ne Canada dhe jam shume kurioze te di. Shume shtete kane forume te tilla me etapat e emigracionit me pershkrimin e intervistave etj. Ne shqiptaret asgje. ...... dhe megjithmend qe eshte per te ardhur keq.

Thx
    Kjo puna e informimit për migrim duket se është sikur informimi për jetën pas vdekjes...ata që vdesin vet nuk kanë më dëshirë as të dëgjojnë për ata që kanë mbetur pas dhe që presin informata prej tyre!...

Heartless Maska e White_Angel
    Anëtarësuar
    11-01-2004
    Vendndodhja
    Kristal......
    Postime
    1,293
    Citim Postuar më parë nga Anxhi
    sidomos ajo keshilla e fundit per martese midis dy sekse shume interesante .................. ja u rekomandoj te gjitheve. Plsssssssss lexo dhe njehere topicun . nuk behet fjale ne cfare menyre mund te arish ne kanada eshte thjesht pershkrimi i intervistes qe kane dhene ata qe kane emigruar ne kanada me nje aplikim te thjeshte . sidoqofte thx shume per pergjigjen sepse asnje nuk u lodh te pergjigjet deri tani.

thxxxxx

Anxhi !

Persa i perket temes tuaj edhe une asaj i jam pergjigjur. Po te lexoni me vemendje nuk ju kam treguar se si shkohet ne Canada , por procedurat qe ndiqen per nje azil politik. Me duket se ju nuk jeni e qarte vete se cfare ne te vertet kerkoni. Lexojeni edhe njehere me vemendje postimin tim , pastaj pergjigju. Pastaj persa i perket pershkrimit te intervistes qe ben me nje oficer ate ju kam treguar edhe une.

Mgjth eshte e kote te ndihmosh njerez qe nuk dine te vlersojne dicka te tille.Ndoshta bera gabim qe ju pergjigja temes tuaj . Mund te gjeni vende te tjera mbase ju ndihmojne me shume.

Gjithe te mirat

White_Angel
    O Zot per vete sdua gjë jo...por për prindërit nje dhëndër të bukur!

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Toronto
    Nga shoku_sar në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 526
    Postimi i Fundit: 20-11-2012, 13:03
  2. Tahir Veliu interviste per gazeten Intervista e Emigrantit
    Nga Tahir_Veliu në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 04-06-2011, 03:59
  3. Lufta Kunder Terrorizmit: arrestime ne Kanada
    Nga Darius në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 46
    Postimi i Fundit: 10-06-2006, 18:54
  4. Eksperiencat e jetës së emigrantëve në Kanada
    Nga OltiNushaj në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 31-05-2005, 10:20
  5. Ulet numri i pikëve të pranimit për në Kanada
    Nga Henri në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 22-10-2003, 01:28

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •