Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 21
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681

Shqipja e Andeve

Kerkoj melodine Shqipja e Andeve esht melodi e viteve 80 tip meksikane shum e bukur e din gjo nonji se ku mund ta degjoj apo shkarkoj ?

faleminderit

hōmė, dy javė shkrimi e s'ta ka var njeri?! Sa milet i keq qė janė mėr jau.

meqė tė kena tė lagjes, ;) kėnga quhet El Condor Pasa (shqipėrim: Shqiponja fluturon / Kondori kalon) dhe ėshtė peruviane. Normalisht ka mbi 10 variacione tekstuale qė kanė tė bėjnė me tė korra e tė mbjella, ose me ringjalljen e Zotit Diell apo tė perandorit tė fundit Inkas birit tė Diellit (qė personifikohej me kondorin e Andeve ashtu si Zeusi me shqiponjėn), ose me dashurinė etj, varet nga artistėt.

Kam pėrshtypjen se ti kėrkon njė version qė ėshtė vetėm me flaut, pa instrument shoqėrues, diēka tė tillė ka pas transmetu RT andej nga '80 mė duket, po as unė nuk e kam gjet pėr qamet atė version, qė nuk e di a ekziston, po ashtu e maj men kur kom qenė ēerr. Kshu qė merr ktė ktu poshtė iher ne shofim.

Los Incas - El Condor Pasa.mp3 (5.16 MB)
    zbrite ktu: http://s22.yousendit.com/d.aspx?id=2...22L7TXJAK82KSF
    do tė jetė nė kėtė adresė sot e pėr 1 javė, pastaj shuhet automatikisht

Grupi Los Incas ėshtė peruvian, luan kryesisht muzikė folklorike, mė i njohuri jashtė Peruje pėr kėtė lloj. Kėnga mė lart luhet me kena, flauti i Andeve dhe shoqėrohet me ēarango, vegla tradicionale me tela e Perusė sė Jugut dhe mė vonė e gjithė Perusė dhe e Bolivisė.

PS. nqs nuk ėshtė kjo kėnga qė ke nė mend, ka mundėsi tė jetė dhe Bariu Vetmitar, qė u bo hit mas shumė pilafi si kolonė zanore te Kill Bill, nga GZ. nejse, dėgjoje kėtė e mė thuj. rrotull jena

shnet
    Alle Serben müssen sterben

Pamje nga Peruja

Meqė ra llafi, njė grup me muzikė tė bukur folklorike nga Peruja ėshtė dhe Viento de los Andes (Era e Andeve). Normalisht ėshtė vetėm njė anėtar, Hoze Arsiniegas (Jose Arciniegas) dhe pėrdor dhe zamponja - flautet me shumė pipėza tė shkallėzuara. Kjo luhet me fryrje me shtytje dhe ka atė tingullin karakteristik qė identifikohet meiherė si "muzikė e Andeve" :). Poshtė kam ngarku njė kėngė tė shkurtėr:

Viento de los Andes - Nuca Llacta.mp3 - (2.30 MB)
    http://s24.yousendit.com/d.aspx?id=1...62V70HH74VF1WL
    sot e pėr 1 javė

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    O legjion trimi po ca ti bosh po t'mos ishe ti do rrite edhe 2 vjet dhe s'do pergjigjej njeri, nejse melodin e degjova eshte ajo qe kerkoja dhe u mallengjeva shum pasi kam shum kujtime te asaj kohe.
    Varianti qe kam degjuar une esht pak shum pak ndryshe nga ky aty nga fundi po ne 99% eshte ajo qe prisja, ehhh c'osht interneti ben nji pytje shpreh nje deshire e del dikush e ta realizon , kete melodi e kan degjuar shum pak vet ne Shqiperi dhe ju jeni nje nga ata, me siguri jeni i moshes time.
    Kam edhe nji pytje

pse qendron vetem nje jave dhe fshihet automatikisht ?

Tani qe e mora vesh kush jane dhe nga jane po takoj nji mikesh peruvjane ktu dhe me siguri do ma gjej nji cd te kti grupi.

Ok vllajo shum faleminderit per mundimin
    e ja kolofsh mir kudo qe te jesh.
    ciao
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dardajan : 01-07-2005 mė 18:48

Perjashtuar Maska e diikush
    Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Legjion, faleminderit per muziken qe ofrove.

P.S. Kujt ti bjere rasti ne Time Square (NYC) le ta degjoje aty, nga ai grupi qe e luan ne trotuar, se edhe ata bukur e luajne

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Dhe diskutojme pastaj mbi parandjenjat,lol

Sot kisha ne mendje kete melodi qe jam munduar me kohe qe ta gjej por skam ditur si ta kerkoj perarsye se nuk dija emrin e grupit.Kjo melodi fantastike ish nder me te degjuarat ne Radio Tirana,fill pas lajmeve dhe motit ne mengjeset e atyre viteve.

Po ajo qe sme shkonte ndermen ishe se do gjeja nje teme per te pikerisht sot si dhe muziken ne MP3.

Shume faleminderit Legjion
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

Citim Postuar mė parė nga dardajan
    pse qendron vetem nje jave dhe fshihet automatikisht ?
    rregullat e server-it plako, ka nja dy servera qė i mbajnė "gjoja" pėrgjithmonė, po nuk kanė shpejtėsi tė mirė, ky duket mė stabėl

---

kam ca albume me muzikė folklorike tė Andeve. pėlqimet e mia janė vetėm Kili, Peruja, Ekuadori dhe Bolivia. kėto kanė muzikėn mė tė "painfektuar" nga spanjollėt.

me nge, ndonjė ditė, mund t'i boj upload, po isha si nė qef, hehe - po deshi njeri se nuk ka ku i gjen nė vend tjetėr, boni zė

shnet

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    legjion djali legjion trimi e shof se i paske pik te dobet ato muzikat anej
    paske edhe ca koleksione po je dakort me me dhon dicka jam gati mund te perdorim SKYPE esht i thjesht dhe deri diku i shpejt nuk e di a e njef pseudonimi im aty eshte ...po deshe ta jap ne pm.

ok ??
    shnet

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Huazimet e gjuhėve tė huaja nga gjuha shqipe
    Nga bela70 nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 650
    Postimi i Fundit: 06-03-2024, 14:35
  2. Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 07-07-2009, 15:33
  3. Fjalori latin-shqip i Frank Bardhit
    Nga King_Gentius nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 18-01-2006, 23:46
  4. Pastėrtia e Gjuhės Shqipe
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-03-2003, 03:41
  5. Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 26-04-2002, 19:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •