ja ne usa i kan dekumentat po njeri nuk bashkohet LpP
shqioptar edhe kur blen shpi ja ben jo shqiptar afer se na prishet reahti
ja ne usa i kan dekumentat po njeri nuk bashkohet LpP
shqioptar edhe kur blen shpi ja ben jo shqiptar afer se na prishet reahti
Partizoni
mire nuk i le te bashkohen zilia per arritjet e nj-tj, nje pjese e tyre
po pjesa tjeter
ata qe kane probleme, edhe ata nuk i sheh bashke
te pakten t'i bashkonte halli
keshtu e kemi patur tradite te pakten dikur
Fjalet e pa thena nuk lendojne kurre.
Don't wait for extraordinary circumstances to do good,try to use ordinary situations
:^proton
Emigrantet s`bashkohen dot...
Shtetet ku ata kane emigruar s`jane te bashkuara me njera tjetren,fete e atyre shteteve s`jane te bashkuara,kulturat dhe "demokracia" e ketyre shteteve ne te cilat kane vershuar emigrantet shqiptare neper bote poashtu s`jane te njejta por shume te ndryshme.Edhe vet keta te ikur nga "monizmi", me deshiren e flakte te gjej secili nga ata veq e veq nje lumturi te ndryshme nga tjetri, perkunder monizmit qe ua impononte vetem nje lumturi dhe nje begati apo vetem nje kulture dhe menyre jetesore, keta tani s`bashkohen dot asnjehere...
Mos u bashkofshin asnjehere ata qe jane ndare,mos u ndafshin asnjehere ata qe jane bashke!
Ndryshuar për herë të fundit nga kurkushi : 10-09-2006 më 17:01
ne kemi nje ego te tepruar dhe jemi shume ziliqare me njeri tjetrin flas per europen se ne amerike mund te jene punet me ndryshe.
ne perpara se te mbeshtesim njeri tjetrin mbeshtesim nje austriak gjerman apo ku di une cfare.TURP po e provoj vete se sa te mbeshtesin shqiptaret kur ke nevoje
Mua me ka ndodhur qe nje shqiptare (te cilen po e quaj X), e cila kur erdhi ne Hollande dola e prita ne aeroport dhe pas nje viti kur nuk kishte me nevoje per ndihme tha te dikush tjeter qe nuk me njihte, dhe per me teper te ky person qe X tha qe nuk me njihte ishte i huaj dhe merre me mend se si tingellon genjeshtra ne veshet e nje te huaji dhe pastaj ska nevoje per koment opinioni i te huajve per shqiptaret .(pra personi qe ishte i huaj pasi pyeti personin X nese me njihte mua, dhe ajo tha jo, atehere ai me pyeti mua nese e njihja X, dhe une qe i them me shume gezim PO, ai atehere thote qe ketu ka dicka qe nuk shkon ose qe une se kuptoj, dhe me vone e pyes personi X qe pse tha qe nuk me njihnte dhe X u pergjigj qe une jap cfare do pergjigje qe dua).
Pra dhe sot se kam kuptuar qe pse shqiptaret sillen ne kete menyre jashte shqiperise, jo se ne shqiperi sillen me mire, por jashte shqiperise te ben me shume pershtypje sjellja e tyre dhe per faktin qe ndihemi te gjithe te barabarte "te huaj"
Lelab e kam dhe une sa te duash histori te tilla
Sa interesant,tani e paskeni marrur vesh ju kete!Dhe me e keqja do thoja eshte qe ende s`e dini shkakun!Kur shqiptaret ne Shqiperi ishin te bashkuar ,at kohe s`kishte emigracion.Emigranti eshte si qeni i degedisur nga shtepia e tij qe i duhet te lehe aty ku ha dhe ta mbroje ate qe i jep per te ngrene!Postuar më parë nga hope31
Bye!
bobo Kurkushi
shume e prere ne mendimin e shprehur me siper
ti je emigrante apo jeton ne vendlindje?
Fjalet e pa thena nuk lendojne kurre.
Don't wait for extraordinary circumstances to do good,try to use ordinary situations
:^proton
Per Mendimin Tim Shqiptare Nuk I Lejon Te Bashkohen Me Njeri Tjetrin ........xhelozia Materialiste ..................asgje Tjeter
Ju Pershendes............
Tema eshte shum e bukur dhe me vend .
Fatkeqsisht do te thoja me bindje te plot ,Shqiptarve ju mungojme shum vyrtite qe te jen te bashkuar dhe te dashur ne Emigrim .Jetoj ne U.S.A prej shum kohesh, nga malli dhe dashuria per bashk atdhetaret me ka detyruar shum raste qe te ndihmoj ,sigurisht qe kam pasur dhe mundsit per te ber dicka per ta .Dhe un ne Shqiperi kam lindur dhe jam rritur ,aty kam dhe soket e femjnis. Konstatova se sot ne emigrim njerzit kan shum mungesa , te cilat nuk munt te na bashkojne kurr
Sinqeriteti , shum na mungon respekti , xhelozia ,kemi nje egoizem, qe nuk mund ta krahasosh me as kerkun ne bot. Jemi te terbuar nuk kemi edukat duam vetem te na japesh ndere, por nje her te mos ju ngrem telefonin se nuk kemi mundsi ,harrojme gjithshka behemi te poshter genjeshtar etj etj .Nuk kemi menyren e komunikimit jemi idiot pa rrog, prandaj mund te quheshim me mir kafsh me rroba .Ju kerkoj falje te gjithve ketu sa do ta lexoni por jam djegur disa her nga Qulli nxehet dhe perseri po digjem sepse jeta nuk mbaroi, nuk mund ta ndrroj karakterin qe kam perseri dotju pergjigjem kush te me kerkoj ndihme, por kam gjetur nje ngushllim ne vetvete ma di zoti kurr mos ma dite njeri . lexova dike aty ku fliste per nje goc qe e ka ndihmuar ne holland ,po qendron sic po shkruan bravo i qofte .Por vec nje dicka te ket parasysh mos vall ky diali harroi qe po e ndihmonte dhe kerkonte ti ngatrronte gjerat me dicka tjeter qe ne shqip i ton shfritzim ose mareje (Demshperblimit )sigurisht qe nga vet eksperienca e jona pote na thuash nje mirmengjes te nxorrem dashnore ne shoqri ,po na buzeqeshe hajde mor se nje putan eshte e njoh un kur nuk dim te pergjigjemi realitetit kurr e njohim ..Te me falni dhe nje her qe flas kaq keq por ki eshte nje ralitet qe ne jetojme sot sic po e shikojme smund te bashk jetojme te mbledhur dhe te bashkuar
Ndryshuar për herë të fundit nga Cobra1 : 23-09-2006 më 14:18
Krijoni Kontakt