Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 75
    i/e larguar Maska e Homza
    Anëtarësuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    Une flas per faktin se cfare pengonte Shqiptaret ktu ne londer per tu bashku mes veti.

Gjer para 2 apo 3 vjetesh shumica e emigracionit shqiptar ne UK ishte ne te zeze, flitej nami se si kishte spiuna shqiptar qe bashkepunonin me Home Office me i largu emigrantet Shqiptare.

Ktu hyni frika, tashi kjo frike eshte kthy ne nje far lloj arrogance. Kjo osht per Shqiptsret e UK, per emigranetet tjere ne EU e USA, nuk di.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    londer
    Postime
    3
    kurse un them se inatin qe kemi ndaj njeri tjetrit ne ne te gjitha kohrat e kemi treguar urrejtjen ndaj njeri tjetrit dhe me vjen keqe per kete gje jan disa vende qe ne duhet ti kemi zili pse mos te na ken ne te tjeret
    E bukur mu duk dita kur te takova,dhe me pas te dashruova po me e hidhur mu duk dira kur te tradheto

<-----
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Postime
    985
    lol Leila
    Me duket paske move andej nga exiti 25 ne I-84 ( ja kam harru si e ka emrin ai vend ) por e di qe ka shqipo me kile , plus nja 2-3 klube qe u ndalsha nganjihere kur vija nga MASS..
    anyway
    E di qe shqipot e kane profesion te dyte thashethemin , por mbushja menjen vedit dhe burrit to care less..
    Fat ne jeten bashkshortore
    ...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466
    Citim Postuar më parë nga Leila
    Eh mer AAO, ne (Central) Jersey eshte ndryshe, isha mire e bukur, dilja per qejfin tim, vishja cfare te doja (xhinse te grisura te gjunjet dhe my Superman T-shirt, qe s'i vesh dot kurre ketu) e s'me hidhte njeri syte dy here, which was nice. Kurse tani qe jam te shtepia e burrit ku eshte dinga me Shqipo (dhe si rezultat nje tjeter realitet nga ai i NJ-it qe njohim ne te dy), kam frike te dal se neser a pasneser, kur vete per vizite diku, me thone, "Filani me tha qe te ka pare ketu-aty. C'po beje?" ose, "He mi, vajte bleve patllixhane dje?" Me dijne gjithe Shqiptaret se cfare po gatuaj duke me pare cfare kam ne dore ne supermarket. Bej kujdes kur hedh plehrat, s'dal me pizhame e shapka sic dilja ne NJ se thone, "Ua, vishka dhe pizhama roze kjo?" sikur c'ka per te komentuar ketu. Gjithsesi, ky eshte nje realitet mes Shqiptareve qe une e kam pranuar dhe kam bere paqe me te, se ne fund te fundit nuk u be qameti se moren vesh se c'po gatuaj.

Por mua me vjen keq qe jemi kaq patriote ketu e ne realitet, bizneset tona falimentojne, dhe kjo jo per faj te pronarit, sepse klubi Shqiptar ishte njesoj si ai Italian -- kishte pije, duhan, bilardo, bixhoz, c'te duash. Sa here qe kaloj te klubi Italian, fytyra te njohura te gjitha, te ulur te shkallet. Kaloj nga ai Shqiptar... you can hear the pin drop. Teori eshte kjo? Pastaj, une shetis... kam komente dhe per shtete te tjera pervec Jerseyt

Me vdiqe nga te qeshurit me ato "Me dijne gjithe shqiptaret se cfare po gatuaj duke me pare cfare kam ne dore ne supermarket" ose "Bej kujdes kur dal te hedh plerat se thone "ua vishka pizhama roze kjo". Classic qoutes.

Nejse te kthehemi te tema. Ka te drejte Leila 100% per ate qe thote. Une postimet e mia i kam bere ne fillim kur kjo teme u hap dhe skam cte them me pervecse te riperseris veten. Nga nje ane shqiptaret thone larg shqiptarve dhe nuk shkojn ne klub shqiptar, nga ana tjeter rrine afer njeri tjetrit (conciously or unconciously) ne klube italiane ose greke. Sic e kam thene eshte injoranca, shpirtvogelsia, mendjevogelsia etj etj qe na mban larg njeri tjetrit. C'nuk digjoj ne chicago per shqiptare qe e bejne veten italiane, grek ose gjys italian gjys grek etj etj vetem per mos te thene qe jane shqiptare. Edhe sikur ksi lloj njerzish te jene nje perqindje e vogel e popullates shqiptare bejne dem te madh ne bashkimin e njerzve. Pjesa tjeter pastaj edhe pse nuk mohon kombesine e tyre (ktu ne chicago prap fjala) ikin larg e larg neper suburbs vetem per tu larguar nga shqiptaret e tjere, duke bere komente te tipit "larg shqiptarve se bejne sherr, thashetheme, jane ashtu jane kshu etj etj". S'mund te presesh bashkim kur njerzia mendon kshu....

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    Vertet, cfare ju pengon per tu bashkuar???
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

i/e regjistruar Maska e Syriana
    Anëtarësuar
    08-07-2006
    Vendndodhja
    A walk in the clouds..
    Postime
    105
    Materializmi i sotem dhe egoja e gjithsecilit jane pikat kryesore qe shqiptaret jo vetem ne emigrim ,por dhe ne shqiperi s'po gjejne nje gjuhe te perbashket edhe pse flasim te njejten gjuhe!

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    Citim Postuar më parë nga Syriana
    Materializmi i sotem dhe egoja e gjithsecilit jane pikat kryesore qe shqiptaret jo vetem ne emigrim ,por dhe ne shqiperi s'po gjejne nje gjuhe te perbashket edhe pse flasim te njejten gjuhe!
    shume drejt e ke kushurire,

Po diskutonim dje ne darke, me nje mikun e nje shokut tim qe kishte ardhur nga Austria.

Ai po thoshte qe popujt jane te ndare. Turqit jane per qebape, ose per magazina frutash, Jugosllavet per ndertim, kurdet per ngarkim shkarkim, pra kane tipare te ndryshme,

Kurse shqiptaret po thonte s'rrine dot me njeri-tjeter, as me shqiptaret, duan te rrine secili me vete edhe ne ato raste kur pallatet kane ambjente te perbashketa...

C'te besh, jemi individualista...
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

i/e regjistruar Maska e Syriana
    Anëtarësuar
    08-07-2006
    Vendndodhja
    A walk in the clouds..
    Postime
    105
    Eh ashtu eshte i dashur kushe jemi koke me vete.Shoqerise po ja ze vendin interesi vetjak. Mazalla se e lene nje dite pune per nje feste te perbashket shqiptaret e dashur.Por edhe nese behen dy shqiptare bashke domosdo do ndodhi ndonje e pabere.Te ka lezet shpirti kur del ne nje park dhe i shef arabianet kur rrine te gjthe bashke ,ose spanjollet.
    - S'ka me keq kur dhe te huajt e kuptojne sa e duam njeri tjetrin..
    Jo shume kohe perpara ne nje bar ketu te NY po ziheshin dy shqip. dhe dikush nga bari therret policine. Vjen policia dhe i merr ne pyetje te dy keta shqiptaret.
    Nga je i thote te parit. Shqiperia pergjigjet..Po ti tjetri.. Edhe ky po ashtu..
    Ok,pra vazhdoni e zihuni u thote polici dhe iken.lol
    Cfare do themi ne kete rast? Pse s'na do bota ,kur sduam gjakun tone, njeri-tjetrin.

i/e regjistruar Maska e nursezi
    Anëtarësuar
    21-06-2003
    Vendndodhja
    boston, MA
    Postime
    339
    Citim Postuar më parë nga Syriana
    Te ka lezet shpirti kur del ne nje park dhe i shef arabianet kur rrine te gjthe bashke ,ose spanjollet.
    .
    Neve qe nuk shkojme me njeri tjetrin kjo dihet po tani mos i bejme dhe te tjeret me shume se c'jane. Arabet me njeri tjetrin jane pak a shume si ne. Me duket se po i pe me njeri tjetri dicka do i ndodhi amerikes lol. Per temen mendoj se neve nuk na le krenaria "nevoja per te qene gjel" ne c'do moment te shkojme mire me njeri tjetrin. Kjo krenari arrin shpeshhere ne gomarllek te dukshem.

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    {Dokumentat} e para qe pengojne Emigrantet qe te mos Mblidhen. E Dyta Se cili per vete Zoti per te gjith thot xhaxhi naimi

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Himarë, mësimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  2. Greqia u jep shtetësinë minoritarëve
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  3. Lufta Italo-Greke dhe shqiptarët
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 20-02-2005, 20:07
  4. C'ka eshte Shqiptaria?
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 23-07-2004, 12:28
  5. Islamizimi I Popullit Shqiptar
    Nga altin55 në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2004, 04:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •