Sh teme e bukur pasi kam shume per te thene.
Mendimi ime eshte: Une kam jetuar dhe ne Greqi dhe ne Amerike qe jetoj sot. Kur jetoja ne Greqi thoja nuk shkoj kurre ne Shqiperi e kaloja ultra. Kurre nuk mendoja te vija neper forume shqiptare qe te flas me shqiptare sepse kisha shqiptare plot rreth e qark dhe qe e kalonim ultra jo ndonje organizim kushedi se ca por te pakten ne rrethin e aferm shoqeror e kalonim sh mire pa mungesen e ferkimeve domosdo sepse fundja ishim rreth 15-20 vete ne ate shoqeri por bottom line eshte qe e donim njeri tjetrin.
Ndodh qe kur kam ardhur ne Amerike shqiptaret jane me te percare. Une mendoj qe kjo ndodh nga ambicje e tepert e shqiptareve dhe ngaqe i jane futur punes si gomer. Flas per ta sepse une per vete s'futem ne ate katigori pasi kam pune zyrtare dhe jam free mbasditeve dhe weekends.. Por ndodh qe une jam free por shumica ketu kane dyqane Pizza ato jane dite e nate pune nga 10 e mengjesit ne 11 e darkes 7 dite ne jave ose 6 ne jave dhe nje dite cte bejne me perpara. Beri njeri filloi ty thon majtas e djathtas qe boj pare (sna lejne as tangerlliqet neve do themi sa bojme e sa prishim e sa vejme ne banke) dhe fillun te gjithe ty bo te njejten gje. Keshtu qe shumica jane pune dite e nate sic thashe. Dhe si gare kush te boj me shume pare kush te blej shtepia me te bukura e nje gare koti pa pasur nje fitimtar sepse as njeri nga ata nuk behet Bill Gates por te gjithe enderrojne te behen. Kush i ka i ka per vete. Keshtu qe une psh flas nga experienca personale dhe cfare shoh rreth e qark gjithmone ngaqe dikush ka me shume nga dikush tjeter hyn dhe inati, zilia, thashethemet, talljet me njerezit, perdorim i njerezve (e kam pare dhe kete disa qe skane i lejne ato qe kane ti perdorin sic i do b*tha atyre) dhe prandaj ndodhin gjith keto gjera. Te gjitha problemet midis shqiptareve fillojne nga leku te pakten me sa shof une. Nga keto arsye me lart eshte my choise qe une te mos bej shoqeri me keta qe kam rreth e qark dhe qe jane te tille. Mos ma merrni per te keq se nuk po shaj ato qe kane businesset e veta se edhe burri im ka businessin e vet ai thjesht e ka business qe s'eshte nevoja te punoj dite e nate ka dhe ai pothuajse ore zyrtare dhe punon ndonje te shtune por po shaj ato persona qe i kushtojne kaq shume vemendje lekut qe skane fare jete personale dhe ngaqe skane meren me ato qe kane nje lloj jete...
Kam degjuar sh here qe sh shqiptare s'duan te vijne ne Amerike sepse ketu eshte vetem pune. S'eshte e vertete mund ta besh jeten ku te duash dhe si te duash dhe ne Shqiperi dhe ne Amerike.. Vetem do punosh me pak do maresh me pak si gjithandej por sic thashe kur vjen ketu dhe shikon qe te disa bejne sh leke thua ti po une pse te mos i bej??? Per lekun behen te gjitha ndryshon dhe karakterin e njeriut..
Tek te gjitha keto me lart ka te beje temperamenti shqiptar qe nuk jemi ne PERGJITHESI jemi zileqar dhe ambicjoz dhe sduam qe tjetri te jete me mire se ne dhe gjithashtu jemi shume thashethem dhe as njeri nuk shikon shpine e vet por gjithmone shofim te komshiut.....
Dicka me ben pershtypje te gjithe qe flas qahen per te njejtat gjera si puna ime por cuditerisht te gjithe te njejten gje bejne LOOL..
Krijoni Kontakt