Close
Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 75
    i/e regjistruar Maska e DEA27
    Anëtarësuar
    18-08-2004
    Postime
    511
    Se di per shtetet e tjera po ketu ku jetoj une, ne angli shqiptari per shqiptarin eshte ujk!!Jam shume e zhgenjyer nga menyra se si shqiptaret sillen me njeri-tjetrin, mos te futem ne detaje se me vjen per te vjelle, shqiptaret ketu kane arritur deri aty sa vetem se ti ke pune dhe ai ska, ka denancuar ne social, se ti punon, ne emigracion se ti je ne te zeze, ne pune se ti punon me letra fallco
    e jo me te flitet per organizime, shoqata dhe ndihme per njeri-tjetrin! ka pasur te ardhur nga vendet me te prapambetura te botes por gjithmone rrinin bashke ne vendet e punes, ndihmonin njeri tjetrin, kurse shqitaret i shikon nje ne nje tavoline dhe nje ne tjetren duke pergojuar njeri-tjetrin! uroj dhe vertete uroj qe kjo te jete vetem eksperienca ime! une ende besoj se shqiptari ashtu si cdo komunitet tjeter ne mergim, do jete nje bashk -atdhetar , ku ti te ndash problemet hallet, eksperiencat, te keshilohesh e argetohesh!!!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga DEA27 : 18-05-2006 më 16:52
    failure is not an option!

Perjashtuar Maska e shkodrane82
    Anëtarësuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Sunshine State
    Postime
    1,750
    Se di vallahi po mu me acarojne disa kur shprehen ke shku psh ne Jacksonville uppupu mbushe me Shqiptare...and?? Cdo kush ka punen e vet, e per me shum te behet qejfi kur ndin gjuhen tende duke u fole ne supermarket, kinema po neper kafene. Dhe ne Shqiperi ka shtresa te larta, te mesme dhe te ulta.
    Po kete lloj dallimi si bejne Shqiptaret jashte shteti s'kam mujte me e pa kund. Bravo i qofte atij tjetrit nqs merr 2000$ ne jave, pse po e kam inat biles mebehet qejfi qe jane mire...
    Ja pra sic thanen shume tjere zilia, inati me pa njeni - tjetrin mire s'na len ne Shqiptarve me ba hajer ne vend te huaj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga shkodrane82 : 18-05-2006 më 17:05

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    [QUOTE=shkodrane82]Se di vallahi po mu me acarojne disa kur shprehen ke shku psh ne Jacksonville uppupu mbushe me Shqiptare...and?? Cdo kush ka punen e vet, e per me shum te behet qejfi kur ndin gjuhen tende duke u fole ne supermarket, kinema po neper kafene. Dhe ne Shqiperi ka shtresa te larta, te mesme dhe te ulta.
    Po kete lloj dallimi si bejne Shqiptaret jashte shteti s'kam mujte me e pa kund. Bravo i qofte atij tjetrit nqs merr 2000$ ne jave, pse po e kam inat biles mebehet qejfi qe jane mire...
    Ja pra sic thanen shume tjere zilia, inati me pa njeni - tjetrin mire s'na len ne Shqiptarve me ba hajer ne vend te huaj.[/QUOTE

i agre with u
    Partizoni

<-----
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Postime
    985
    Citim Postuar më parë nga Larsus
    mund te kete dhe vepra Pinku, mos ja hiq mundeiste e vetshprehjes.
    Pinkut ose i ka hyre , ose ja kane futur...friken lol
    Per ket ve doren ne zjarr

Per te mos dale nga tema...Zilia & Inati !
    Marrim psh komunitetin cifut ! Te vetmin cifut qe punonte pune krahu ( dmth ishte mekanik ) e kam pa ne nji fabrike ku duke fillu prej tek bosi dhe duke mbaru tek ky qe po tham , ishin me gersheta...dmth jewish !
    Vjen tjetri prej Izraelit , mblidhet komuniteti i tyre e ndihmon me pune , para , shtepi...etj etj !
    Vjen nji shqiptar ktu , shumica i japin zemer duke i thane...kthehu mor se s'duhet gja ky vend lol.
    E kshtu...shqiptaret duket sikur jane vu ne gare me njeri-tjetrin , kush t'ja kaloje tjetrit ! Di njenin qe bleu shpi ( ndersa punonte dy pune...nji ne lavazh dhe mbasdite ne nji McDonalds...imagjino) vetem e vetem se kojshia i tij prej te njejtit vend , kishte ble shtepi ktu lol.
    E ka morgage 600 dollar ne muaj dhe mezi e paguan i shkreti...por te pakten asht balle-hape sepse eshte 'si gjithe te tjeret'...lol
    Ndryshuar për herë të fundit nga AgainstAllOdds : 18-05-2006 më 22:45
    ...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466
    sic kane thene dhe shume te tjere siper meje.......Inati, xhelozia, mendjemadhesia po ashtu dhe mendjevogelsia, fshatarlleku, simptoma "tani qe erdha ne amerike arrita qiellin", etj etj. Jo vetem komunitetet qe kane shume kohe ktu, por (ne kundershtim me larsus) edhe europiano lindoret qe kane ardhur ktu pak a shume ne te njejten kohe qe kemi ardhur dhe ne. Une kam shume shoqeri me romune, boshnjake etj. dhe i kam pare qe jane shume me te organizuar sesa ne. Biles matane organizimit, thjesht jane te afrueshem me njeri tjetrin. Shqiptaret kur jane ne prezencen e njeri tjetrit, jane shume te tendosur dhe nervoze sikur do rrifen me grushta. Pa le ata/ato tipat qe duan te tregojne se sa mire e dine anglishten (shumica kane dy tre vjet ktu), duke thene "excuse me" ne nje koncert shqiptaresh. A medet medet, them me vete kur i digjoj!
    Ndryshuar për herë të fundit nga i_pakapshem : 19-05-2006 më 12:49

viva voce
    Anëtarësuar
    05-09-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    758

Shqiptaret

Une mendoj qe ky mosafrim qe kemi eshte mjaft kompleks. Era 1 ka spjeguar disa prej tyre. Me lejoni te vazhdoj edhe une me c'me thote kjo fare mendje qe kam...

-Shqiperia, ose me mire shqiptaret historikisht kane qene te ndare nga njeri tjetri dhe mundesite e komunikimit i kane pasur me te pakta...shqiptaria pra, nuk ka qene nje shtet i mirefillte ku te perfshiheshin te gjithe shqiptaret dhe trojet shqiptare.
    Kjo lloj ngarje eshte e modeluar nga fati dhe nga njeriu.
    Fati e ndertoi relievin e Shqiperise te tille qe ka bere te pamundur komunikimin midis krahinave dhe qyteteve shqiptare, per pasoje edhe unifikimi i kulturave ka qene i pamundur. Nga ana tjeter duke qene gjithmone nen pushtim nuk duhet nenvleresuar edhe roli i pushtuasit per te percare popullsine. Ka kaq ndryshime nganjehere sa te vjen cudi,si dy fshatra fara afer njeri tjetrit kane zakone aq te ndryshme. Edhe shamine e kokes grate e fshatit e lidhnin ndryshe... edhe ngjyren e saj e kishin te ndryshme...Ajo qe na ben te mburremi, pra larmia e kulturave, valleve, kengeve, etj eshte nje bumerang nga ana tjeter.
    Feja po ashtu ka luajtur rol ne largimin e shqiptareve nga njeri tjetri. Ketu nuk paragjykoj fene si te tille( di qe po ta lexojne besimtaret kete do te me versulen...kini durim!)E kam fjalen per kleriket dhe jo per dogmen. Duke u rritur ne Shqiperi kam pasur rastin te lexoj Kuranin, dhe Biblen sigurisht mes miqsh me te cilet na bashkonin gjera te tjera me te fuqishme se feja ne vetvehte(humanizmi, shqiptarizmi, etj) dhe kam pare qe te dyja dogmat jane jo te papranueshme(seicili le te zgjedhe cfare i pelqen).

Shqiparia as orientale por as dhe oksidentale, ne fakt gjithmone nen ndrydhjen e tyre ka marre sa ka mundur dhe bere te veten prej tyre. kety kam parasysh: kulturen, kenget, muziken, filmat, moden, krehjen e flokeve bile edhe te ecuren( ne dinim me mire jeten e kengetareve italiane se sa ate te atyre shqiptare???) Te rinjte shqiptare pra imitonin ate qe u dukej me i kendshem. Mark Krasniqi, tek gjurme e gjurmime, shpjegon se edhe emrat shqiptare ne nje periudhe iu pershtaten ketyre presioneve. Keshtu filluan te cfaqen emrat e aktoreve, pastaj te futbollisteve dhe pse jo edhe te politikaneve te cilet ne i kemi kerkuar bile edhe gjer ne Kine.
    Sa per fene ne Shqiperi(me falni por nuk e njoh fare gjendjen dhe ndikimin e fese tek shqiptaret e Kosoves) dua te shtoj qe edhe feja e krishtere edhe ajo myslimane ka qene e larmishme. Feja e krishtere e ndare ne katolike dhe ortodoke (ajo katolike ishte me e unifikuar) , ndersa ajo ortodokse ka qene e shumellojshme. Ne Elbasan tjeter, Kavaja tjeter, Korca autokefale, Delvina helenike me menyra shume te ndryshme liturgjie.; shto dhe ate qe prifterinjte nuk harronin te mallkonin palen tjeter. Secili donte te shtonte grigjen e tij. E njejta gje eshte edhe sot.
    Feja muslimane historikish ka qene e ndare ne myslimane dhe bektashinj.
    Por edhe myslimanet e Korces nuk ishin si ata te Peqinit.( te me falin te dy palet) Eshte e njohur qe ne Korce ka pasur orkester filarmonike qe ne vitin 1930 dhe perberja e orkestres ishte mikse. Dua te them qe fete ne kete qytet kane qene jo aq te ndara.
    Ne Shkoder psh nje mysliman mund te martohej me nje katolike e VV, por kurre me nje ortodokse e cila identifikohej me serbin, pra feja atje kishte edhe ngjyra nacionaliste.
    Ne efakt ka edhe shume shkaqe te tjera si ngjyrat pedagogjike(mesuasi ne Shkoder e spjegonte letersine ndryshe nga ai i Korces dhe te dy mburrnin qytetin e tyre si me te perparuar. Po ashtu shkaqe kufitare (Greqia Serbia Italia ndikonin be menyre te vazhdueshme) relievi Myzeqeja ishte me bej ne koka ndersa malsori ishte me i lire. Historike po ashtu...rajone te ndryshme kishin histori te ndryshme.

Gjendja sot ne USA
    Eshte shume e veshtire qe ne nje kohe kaq te shkurter ne mergim te mundesh te organizohesh spontanisht. Keshtu shqiptaret edhe ata qe nuk jane fetare filluan te ndjekin liturgjite fetare sepse duke shkuar atje takohen me komunitetin. Kjo nga ana tjeter po i percan shqiptaret e feve te ndryshme. Njoh shqiptare qe ne Shqiperi nuk shkonin ne faltore ose shkonin fare pak...ketu ata jane antare te rregullt???!!! Si duhet ta kuptoj kete zell.. si frymezim fetar???!!! Te them te drejten per ata qe une njoh (e theksoj kete) une nuk besoj shume dhe kerkoj falje, por eshte si ajo puna e sh Thomait me gishtin.
    Ne USA jane te rralla kafenete(perjashto NY) dhe mundesi per te takuar nje mik ke fare pak dhe shume pak per te njohur miq te rinj sidomos kur nuk ke edhe mundesi financiare.
    Se fundi dua te them qe edhe shteti ame eshte i pastabilizuar per te ndihmuar shqoptaret qe te mos percahen pa le te bashkohen. Nuk ka asnje inisiative sado te vogel nga ana e personelit te ambasadave.
    Respekt per shqiptaret qe perpiqen te bashkohen
    Meshire per ata qe nuk e kane kete mendje.
    Dhe urim per nje Shqiperi te unifikuar nga ana teritoriale.
    DP
    Ndryshuar për herë të fundit nga dp17ego : 19-05-2006 më 22:42
    sereno

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anëtarësuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Egoismi edhe Zilia qe kemi kunder njeri tjetrit na pengojme te ecim perpara.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,599
    Sepse Shqiptaret jashte shtetit sidomos ketu ku jetoj e kane akoma edhe per turp te thone qe jane shqiptare.Mendoj qe akoma edhe kur dalin flasin gjuhen e huaj ku jetojne anglisht,italisht,greqisht e kane per turp akoma te flasin ne vende publik ne shqip.Keshtu ne vet i largojme midis nesh shqiptaret .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    shqiptari nuk i ze bese shqiptarit.

i/e regjistruar Maska e hope31
    Anëtarësuar
    23-11-2002
    Vendndodhja
    ketu
    Postime
    1,054
    qe do te ndryshojme, do te ndryshojme kjo dihet e shihet mire

psh kjo qe njeh ti, mario, e eshte shprehur keshtu, keto mendime nuk i ka patur kur ka qene ne shqiperi

po nga vjen ky largim e ndarje ne mes shqiptareve, te pakten ne emigrim, kjo eshte per te ardhur keq dhe le pasoja ne te ardhmen
    Ndryshuar për herë të fundit nga hope31 : 25-07-2006 më 05:52
    Fjalet e pa thena nuk lendojne kurre.
    Don't wait for extraordinary circumstances to do good,try to use ordinary situations
    :^proton

Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Himarë, mësimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  2. Greqia u jep shtetësinë minoritarëve
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  3. Lufta Italo-Greke dhe shqiptarët
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 20-02-2005, 20:07
  4. C'ka eshte Shqiptaria?
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 23-07-2004, 12:28
  5. Islamizimi I Popullit Shqiptar
    Nga altin55 në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2004, 04:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •