Close
Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 75
    Perjashtuar Maska e romeoOOO
    Anëtarësuar
    27-08-2005
    Postime
    1,542
    Ky fenomen ndodh sepse ne jemi popull i ri ne emigrim dhe si rrjedhoje jemi te pa organizuar!

Po te shikoni komunitetet e tjera, ato kan shume e shume kohe para nesh ne emigrim dhe kjo do te thote nje njohje me e mire te sistemit, me shume eksperience e keshtu me radhe.

Sa per faktin qe midis nesh ka egoizem, zili, inat etj etj ajo eshte edhe ke kombesite e tjera, nuk eshte vetem tek ne, nuk kuptoj pse kur flasim per veten tone duhet patjeter te jemi patjeter negativ.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    Mungoj une, i.e. nje mbret, ideja e te cilit t'i grumbulloje gjithe shqiptaret.

Popull pa mbret ku doni te shkoje? E si doni te organizohet? Duhet me shpik nje mbret se shqiptaret s'i ke per demokraci. Qe te kesh demokraci duhen ca shekuj mbreteri. Sa vjet mbreteri kane pasur shqiptaret?
    Ignore List: Den Bossi

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    egoizimi inati zilia e njeri tjeterit

te shikosh vajzat shqipo ne rug edhe te flasesh jan gati te vrasin njeri
    apo cunat shqiptar qe bejn si gangsya sikur kan cliru boten ketej skan lek ne xhep
    por makin luksi kan lek jo
    cte thosh me per shqiptarin kot sja ben bota po u mblodhen 3 shqiptar filloj sheri kjo eshte e pakta se ka te tjera "P

me negativ ska si shqiptaret gjith te mirat
    Partizoni

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2005
    Vendndodhja
    QUEENS, NYC
    Postime
    160
    e pse mer njerez flisni keshtu keq per komunitetin tone ne SHBA?? Pa asgje mburrje, eksagjerim apo epitet te ktij lloji mund te themi qe jemi emigrantet me te integruar ne nje periudhe relativisht te shkurter, me histori te pasur tashme ne SHBA, me nje lobby tashme jo me dhe aq te vogel, me siguri financiare qe cdokush do ua kish zili, me brezin e meparshem qe ka vene emer ne biznes ne saje te vullnetit te madh dhe djerses se ballit, dhe brezin e sotshem qe shkollohet ne shkollat me ne ze dhe rrjedhimisht cdo dite degjojme per avokate (jo emigracioni po dhe fusha tjera te drejtesise) politikane, aktore, artiste etj. Kemi komunitetet tona te oganizuara shume mire ne cdo ane te amerikes. Tani pse cifutet u sigurojne te veteve banesen, punen, etj etj e ne se bejme ket gje ne komunitetin tone? As mos u krahasoni me cifot, se kur nuk ka cu ben amerika ketyre gje pervecse ti mbaje ne pellembe te dores, as duhet ta vrasim mendjen dhe ne. Nuk e di per ju, po une per vete jam krenar per komunitetin tone ne SHBA.
    interist

ThjeShtENjeMysAfiR Maska e fatijonuk
    Anëtarësuar
    16-03-2006
    Vendndodhja
    In the land of the unkown man
    Postime
    137
    Ne Shqiptaret jemi te bashkuar dhe si e kane thene edhe parafolesit e mi kur eshte e duhur ne japim ndihmen per njeri trjetrin. Komunitetet shqiptare jane dicka e mire dhe per shembull ne qytetin ku une jetoj ne kemi krijuar skuadra futbolli dhe luajme te gjithe. Ky eshte nje shembull i thjeshte por qe tregon se bashkimi dhe shoqerimi me shqiptare eshte nje fakt ekzistues.
    Persa i perket nje ose dy shqiptareve qe ndoshta nuk duhan te flasin ose sic thoni juve jane kapadallij, mos e co me tutje sepse edhe po te jetoje ne Shqiperi mos prit qe e gjithe bota do te flasin me ty. Desha te thosha qe mos pretendo te besh shok/shoqe te gjithe Shqiptaret qe ti takon e njeh ne vendin ku jeton

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    Citim Postuar më parë nga sonnyinter
    e pse mer njerez flisni keshtu keq per komunitetin tone ne SHBA?? Pa asgje mburrje, eksagjerim apo epitet te ktij lloji mund te themi qe jemi emigrantet me te integruar ne nje periudhe relativisht te shkurter, me histori te pasur tashme ne SHBA, me nje lobby tashme jo me dhe aq te vogel, me siguri financiare qe cdokush do ua kish zili, me brezin e meparshem qe ka vene emer ne biznes ne saje te vullnetit te madh dhe djerses se ballit, dhe brezin e sotshem qe shkollohet ne shkollat me ne ze dhe rrjedhimisht cdo dite degjojme per avokate (jo emigracioni po dhe fusha tjera te drejtesise) politikane, aktore, artiste etj. Kemi komunitetet tona te oganizuara shume mire ne cdo ane te amerikes. Tani pse cifutet u sigurojne te veteve banesen, punen, etj etj e ne se bejme ket gje ne komunitetin tone? As mos u krahasoni me cifot, se kur nuk ka cu ben amerika ketyre gje pervecse ti mbaje ne pellembe te dores, as duhet ta vrasim mendjen dhe ne. Nuk e di per ju, po une per vete jam krenar per komunitetin tone ne SHBA.

me fal por komunitet shqiptar ne chicago skam par ktu kujt i thua komunitet ti ???

dmth ku eshte ky komunitet se un spoe shikoj ne chicago spo shikoj ndonje

te vetmen qe shikojm jan per festen e flamurit kur bejn mbremje aty po organizus mbremjesh edhe un e bej so dicka e madhe ktu ne us

por puna eshte se komunitet i i cdo lojj race tjeter ne usa jan mete bashkuar ne shqipot nuk shikojm dot veten me sy
    ps mori nje shpi ai tjeteri sthemi ta gezoj por me drog i beri
    dmth cdo gje jemi kundra jemi ziliqar kemi inat nje shqipo ktu qepo tja besh where u from ja bejn usa ok kur ju thoty ti je fierake ja ben no
    so i lini keto gjerat se shqipot sdo jen kur te bashkuar mbase ne ny jan por chicago jan fak tap
    Ndryshuar për herë të fundit nga mario_kingu : 18-05-2006 më 12:24
    Partizoni

ne krahet e zemres time Maska e LOTI_NE_SY
    Anëtarësuar
    24-04-2006
    Vendndodhja
    brenda ne shtepi edukoj dy arushet e mij us
    Postime
    105
    Ne MI _DETROID ku jetoj tani ka shum komunitete per shqiptaret ....organizohen aktivitete te ndryshme pothuajse cdoo muaj organizohen koncerte ....gjithashtu dhe kur jan festat kombetare mbahen fjalime dhe mblidhen shqiptaret pa dallim malsor apo shqiptar brena shqiperis ....TE PARAFOLSI ME LART NUK ESHTE CUDI QE VAJZAT APO DJEMT SHQIPTAR NUK TE FLASIN OSE TE PERBUZIN POR KJO ESHTE SI PASOJ E MENDJELEHTESIS OSE MENDJEMADHESIS QE GEZOJN KETA PERSONA.... DHE CDO PERSON KA RRETHIN E TIJ SHOQEROR APO MIQESOR DHE PSE DIKUSH MUNDOHET TE POSHTEROJ ME FJAL APO MOS RESPEKTIMIN E TE QENURIT NJERI ......KETO NJIFEN NE CDO LLOJ SHOQERIJE ......MEGJITHATE UN KAM NJOHUR NJEREZ QE KAN QEN TE PERSEKUTUAR NE KOHEN E KOMUNIZMIT NE SHQIPERI DHE JETOJN NE DETROID JAN FAMILJE SHUM TE RESPEKTUARA DHE NJEREZ SHUM TE THJESHT DHE JAPIN NDIHMEN E TYRE PER SHQIPTARET QE VIJN NE EMIGRIM .....

JAM KRENAR QE JAM SHQIPTAR......

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    E Pse t'jemi te bashkuar ? Cdo bejme ?

Une kam ate parimin " Delja qe ndahet nga kopeja .. eshte individualiste" -- e ka thene njeri ketu ne forum , spo mention names . lolol

So preferoj te jem e tille .
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar Maska e hope31
    Anëtarësuar
    23-11-2002
    Vendndodhja
    ketu
    Postime
    1,054
    bashkimi ben fuqine Pink.

kjo vlen edhe po te jesh ne vendin tend , por kur je ne vend te huaj eshte me e domosdoshme per njemije nje aresye.
    Fjalet e pa thena nuk lendojne kurre.
    Don't wait for extraordinary circumstances to do good,try to use ordinary situations
    :^proton

i/e regjistruar Maska e Era1
    Anëtarësuar
    19-12-2004
    Postime
    1,307
    Citim Postuar më parë nga PINK
    E Pse t'jemi te bashkuar ? Cdo bejme ?

Une kam ate parimin " Delja qe ndahet nga kopeja .. eshte individualiste" -- e ka thene njeri ketu ne forum , spo mention names . lolol

So preferoj te jem e tille .
    Eh moj Pink vetem llafe i ke sepse, pikerisht kete gje e shkruan ne nje forum shqiptar dmth qe te pelqen te jesh mes shqiptaresh
    Firma ime eshte : SHQIPTARE

Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Himarë, mësimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  2. Greqia u jep shtetësinë minoritarëve
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  3. Lufta Italo-Greke dhe shqiptarët
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 20-02-2005, 20:07
  4. C'ka eshte Shqiptaria?
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 23-07-2004, 12:28
  5. Islamizimi I Popullit Shqiptar
    Nga altin55 në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2004, 04:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •