Urime zerit te mirdites per dokumentet qe solli. Por qe te theme te drejten nje jete kam qene person praktik dhe nuk pres te dalin statistikat qe te ndryshoj mendje.... mendjen ma ndryshojne gjerat qe has dita dites. Dhe ja ca has une dita dites:
Nje here e nje kohe na thonin ne fillore se viti ka 4 stine, Pranveren, Veren, Vjeshten edhe Dimrin. Nese di ndokush sot ndonje vend qe ka 4 stine do i lutesha te ma tregoj ku ndodhet se do marre plackat e do shkoj te vendosem atje (biles a doni te dini dicka tjeter, ketu ku jetoj une duket se edhe ca vjet duhen qe viti te mos ket asnje stine, PSE?).
Dikur babai im me nxirrte tere diten ne Diell sepse me thoshte se te bene mire ('helioterapi' i thonin doktoret)..... tani me del doktori dhe me thot nese nuk do te marresh ndonje kancer ne lekure mos dil ne Diell oret e mesdites (mos eshte edhe doktori komunist?). Ne Australi dhe vendet e tjera te nxehta po ia ndalojne fare te dalin ne Diell (dhe kjo nuk ndodhte gjithmone). Me vone cfare do na thone?
Banoret e Talivalit, nje shtet ishujsh poshte A. Latine, po bejne plan se ku te vendosen... sepse atdheu i tyre po mbytet!
Para tre vjetesh ne France vdiqen 12 mije vet nga vapa. Nese jeta e perditshme nuk perben argument, atehere cfare argumentesh doni ju?
Saper ata qe thone se nuk e ka fajin njeriu per ndryshimet e ambientit, nje keshille praktike: Hypni nje mengjes ne Dajt dhe shikoni njecik Tiranen nga siper, nese jeni ne moshe te pjekur mundohuni te kujtoni si dukej Tirana nga Dajti para 15 vjetesh? Pastaj zbrisni Dajtin dhe beni nje xhiro ne qytet, sa minuta do duroni pa ju dhembur koka dhe pa ju u marre fryma? Para 15 vjetesh ne Tirane mund te shetisje 24 ore pa asnje dhimbje koke ose marrje fryme! Sigursisht Tirana eshte ndotur teper.... por edhe qytetet e gjithe botes vazhdojne te ndoten, pavarsisht nivelit.
Fatkeqsisht.... njeriu eshte kthyer si puna e atij vampirit qe kur shikon gjakun i verbohen syte edhe truri dhe e vetmja gje qe i intereson eshte si ta fus gjakun ne trupin e tij pa menduar kostin dhe te ardhmen! Vampiri nuk njeh nene,nuk njeh shtepi, nuk njeh femije! Keshtu edhe njeriu vampir vret nenen e tij Toke, shkatron shtepine e tij dhe i heq femijeve te tij te drejten per te jetuar! Si perfundim cfare perfitoi ai vampiri nga gjaku qe piu (nese duke vrare cdo gje qe shikon perpara, do vije dita qe nuk do gjej me gjak per te mbijetuar)?
Krijoni Kontakt