Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 30
    gone Maska e helene
    Anëtarësuar
    26-02-2003
    Vendndodhja
    shume larg
    Postime
    913
    Per cfare fillimi po flasim ? Ku fillon ky fillim ?
    Tani ti do te filozofosh kot se koti , se po te vrasesh pak ,mendjen e kupton dhe vete besoj kur eshte "fillimi" , eshte ath kur femija pagezohet, kur e cojne ne kishe apo ne xhami dhe ai s'e ka idene as per cfare behet fjale.Kjo eshte "njohja" fillestare per nje femije me fene se parimet dhe filozofite ne ate moshe s'i kupton , kshu me duket

...
    Anëtarësuar
    26-11-2003
    Vendndodhja
    PARIS me Xhej-n jo Lopezin jo :P o mo e mir se Lopezi
    Postime
    1,428
    Citim Postuar më parë nga Qafir Arnaut
    Une vete e kam nderru fene nja 5 here. Eshte tipike e Shqiptarit ta beje kete pune, prandaj nuk eshte sjellje 'pa karakter'

Tipike e Shqiptarit?
    Mos na fusni me i thes mer daj se s'jena te gjithe "Shqiptar" si ty.
    HOLLAND...

Larguar.
    Anëtarësuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Citim Postuar më parë nga ~Geri~
    Une u rrita ne nje sistem ateist nuk kam mesuar prej prinderve te mi fene sepse edhe ato u rriten ne nje sistem ateist.Kam qene ne kishe dhe e kam shikuar konceptin e Zotin ne teologjine kristiane si nje koncept qe nuk perputhesh me natyrshmerine e pranimit te llogjikes sime.Prandaj e pashe te arsyeshme dhe shume te llogjikshme monoteizmin Islam pa ndikuar tek mua, turqit apo arabet, italianet apo grekerit pra thjesht kjo ishte zgjedhja ime.
    Ama kjo ishte pergjigja qe me dhe o Geri ?
    Geri, e kam fjalen qe kur thua me lart qe une zgjedh fene qe me ka zgjedhur Zoti, kjo do te thote qe ti nuk ke zgjedhur ASGJE. Sepse ate e ka bere Zoti per ty. Ti vetem po bindesh, prandaj mos krijo iluzione kot e mos shih endrra ne diell sepse keto jane gjera krejt pakuptim. Une kur zgjedh diçka, e zgjedh kete sepse eshte KREJTESISHT ne doren time, ta bej apo mos ta bej kete. Nqs Zoti me ka nderhyre ne kete mes duke me thene qe kam zgjedhur une per ty, atehere une i them qe shume mire ke bere, por mos me thuaj se ma le ne dore mua. Ja keshtu Geri, se kam pershtypjen qe nuk je larg sofizmit kur silleshin anash e anash pa thene asgje.

i/e larguar
    Anëtarësuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    Citim Postuar më parë nga helene
    Mendoni se eshte e drejte qe femijet te njohin qe ne fillim fene e prinderve te tyre vetem dhe te pranojne vetem ate fe si te tyren, pa pasur njohuri per fete e tjera?
    Ju vete do nderronit fe??? Nese po,pse? Nese jo, prape pse?

Personalisht mendoj qe njerezit duhet te kene te drejte te zgjedhin fene dhe idete qe duan te ndjekin, dhe jo tu "imponohet" feja e prinderve.
    Ju si mendoni???
    Cfare kupton ti me konvertim? Nese nenkupton konvertim ne fe armenet jane nje shembull perfekt i rezistimit te konvertimit nga feja e te pareve.

Ne Iran ka kisha armene dhe asiriane. Individet e ketyre komuniteteve taksohen me shume se nje individid myslyman iranian dmth fitim ka shteti nga keta armene te pabindur.

Duhet te ju kujtohet helene se armenet nuk jane si shqiptaret por shume te lidhur me fene e tyre. Popullata me gjak armen ne Armeni eshte 99.99% e krishtere. Permend patundshmerine e armeneve ne rezistimin kunder konvertimit ne fe si gjenocidi armen nga Turqia etj.

Konvertimi nga feja e krishtere dje ishte i denueshem por jo sa nga feja myslymane. Megjithate denimi i konvertimit nga feja myslymane ishte dhe eshte vdekja si denim. Keshtu eshte shkruar nga Kuran nje nga librat e shenjte te fese myslymane, kaq mund te them.

Konvertimi nga feja e krishtere ne ditet e sotme eshte i padenueshem sot ne mos i paperfillshem dhe mbase eshte ajo qe mendoni juve personalisht se e drejta i ngelet individit. Sot ne shoqerine e krishtere apo europiane eshte e dukshme kjo.

Ah harrova mendimin tim! Une mendoj se e drejta ime per te u konvertuar eshte si thote hoxha i qytetit. Nuk e di si quhet ai por di qe eshte njeri i zotit.

p.s.: Ibrahim Rrugova u konvertua nga feja myslymane ne ate te krishtere katolike. Si mendojne mylymanet si individ pa pyetur hoxhen per kete veprim te Rrugoves?

Dje pashe zotin ne enderr! Nuk po tallem! Prape harrova si ishte endrra. Zoti ishte ne nje tavoline me Janullatosin dhe hoxhen e qytetit tim ne kulb. Po pinin raki. Pashe Mohammed Atta ai i kullave binjave i cili nuk kishte 70 femra por 700 femra. Erdhi aty tek keta ne klub me Benz Mercedez. Pastaj u zgjova me deshiren te rregjistrohesha ose ne ushtrine Amerikane ose tek Al Kaida.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Alket123 : 28-09-2005 më 18:45

viva voce
    Anëtarësuar
    05-09-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    758
    Për mendimin tim, njeriu ka të drejtë të zgjedhë fenë që do.
    Problemi shtrohet pak ndryshe. Duke u nisur nga ajo që të gjitha fetë propagandojnë se ato janë njëra më e mire nga tjetra, njeriu I shkretë nuk di se ç’të zgjedhë.
    Budistët thonë që ata janë më të mirët, predikojnë paqen, dashurinë, etj, etj, pot të njëjtën gjë bëjnë edhe nja 10 fe të tjera që njoh unë, pa permëndur sektet.
    Cilën fe të zgjedhë i ziu njeri, cila është më e mira.Atëhere lind edhe një pyetje tjetër:
    A ka mundësi ky njeri për të njohur të gjitha fetë?
    Sigurisht që jo.
    Atehere ç’na mbetet?
    Të mbajmë atë fe që kemi.
    sereno

i/e larguar
    Anëtarësuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Postime
    1,499
    Budistët thonë që ata janë më të mirët, predikojnë paqen, dashurinë, etj, etj, pot të njëjtën gjë bëjnë edhe nja 10 fe të tjera që njoh unë, pa permëndur sektet.
    Jane 1000 fe jo 10 pa numeruar sektet. 10 jane me te medhate. Vetem feja strikte myslymane ka 300 sekte. Ata qe kane zerin e trashe jane sunite.

bashkekohor Maska e ~Geri~
    Anëtarësuar
    21-06-2004
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    914
    Citim Postuar më parë nga oiseau en vol
    Ama kjo ishte pergjigja qe me dhe o Geri ?
    Geri, e kam fjalen qe kur thua me lart qe une zgjedh fene qe me ka zgjedhur Zoti, kjo do te thote qe ti nuk ke zgjedhur ASGJE. Sepse ate e ka bere Zoti per ty. Ti vetem po bindesh, prandaj mos krijo iluzione kot e mos shih endrra ne diell sepse keto jane gjera krejt pakuptim. Une kur zgjedh diçka, e zgjedh kete sepse eshte KREJTESISHT ne doren time, ta bej apo mos ta bej kete. Nqs Zoti me ka nderhyre ne kete mes duke me thene qe kam zgjedhur une per ty, atehere une i them qe shume mire ke bere, por mos me thuaj se ma le ne dore mua. Ja keshtu Geri, se kam pershtypjen qe nuk je larg sofizmit kur silleshin anash e anash pa thene asgje.
    Tani nese ti nuk e kupton atehere pune per ty.Une te thashe se zgjodha dhe perdora zgjedhjen time nga shume alternativa fesh zgjodha islamin , sigurisht qe zgjedhja ka lidhjen me bindjen.Se ne fillim duhet te dish qe te veprosh, ne fillim duhet te bindesh dhe pastaj te zgjedhesh.Prandaj mos y hyj filozofirave kot si koti.Ajo qe ka zgjedh Zoti per njeriun si fe hyjnore eshte tjeter gje kurse zgjedhja ime midis alternativave per te qne ateist, budist, krishter, hinduz ose Musliman eshte zgjedhja ime.Pikerisht prandaj Zoti pruri profetet qe ti orintojne njerzit ne zgjedhjet e tyre duke iu paraqitur fakte per tu bindur sepse pa fakte dhe pa bindje llogjike nuk quhet zgjedhje por meriton frazen Verberi.Pikerisht prandaj te thashe qe me pare kam qene ne kishe dhe tani jam musliman.

Prandaj mos e ngatarro dhe nderliko ceshtjen aq shume.

Nese ne bote ka shume fe atehere une mendoj se perderisa Zoti eshte Nje dhe feja hyjnore Nje do jete, pavarsisht se cfare fesh ose emertime krijojne njerzit e thjeshte, ndersa te gjithe profetet kane ardhe me nje fe te vetme.Njerzit pastaj me vone krijuan fete e tyre personale, ose konceptet dhe ligjet fetare qe ato deshiruan.Nese do fakte atehere jam shume i gatshem ti parqes por ne nje teme me titull tjeter.
    "Ta duam "Shqiperine", si shqiptaret "Ameriken"

gone Maska e helene
    Anëtarësuar
    26-02-2003
    Vendndodhja
    shume larg
    Postime
    913
    Cfare kupton ti me konvertim? Nese nenkupton konvertim ne fe armenet jane nje shembull perfekt i rezistimit te konvertimit nga feja e te pareve.
    S'kam perdorur kund fjalen KONVERTIM fol ore shqip.

Ne fakt ti ke bere gjithe ate shpjegim qe s'ka lidhje fare me temen, sepse une s'kam pyetur çfare dini nga feja neper bote, sepse kete kushdo mund ta gjej neper lilbra dhe web etj etj ka burime plot. Qellimi i temes ishte thjesht te shifja si JU mendoni qe do silleshit me femijet tuaj, apo si eshte eksperienca personale e secilit, Armenia s'me intereson ose te pakten po te me interesonte do hapja teme me titull tjeter
    Me fjalen NDERRIM une nenkuptoj kalimin nga feja ne te cilen te tjere te kane pagezuar, apo bere synet apo praktikant i se ciles jane prinderit e tu dhe rrjedhimisht dhe ti deri ne njefare moshe , ne nje fe "formulat" dhe ritet e te ciles i ke njohur me vone dhe per te cilen deri ne ate moment nuk kishe informacion.
    Dy shoke te mite psh njeri katolik dhe tjetra myslimane jane bere prej dy muajsh budiste sepse u pelqen menyra e arsyetimit ne ate fe,u pelqen fakti qe ne kete fe i lihet ne dore vete individit zgjedhja etj etj, po kete e kane bere pasi kane mare informacion per te treja keto fe.

i/e larguar
    Anëtarësuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Postime
    1,499
    Citim Postuar më parë nga helene
    S'kam perdorur kund fjalen KONVERTIM fol ore shqip.

Ne fakt ti ke bere gjithe ate shpjegim qe s'ka lidhje fare me temen, sepse une s'kam pyetur çfare dini nga feja neper bote, sepse kete kushdo mund ta gjej neper lilbra dhe web etj etj ka burime plot. Qellimi i temes ishte thjesht te shifja si JU mendoni qe do silleshit me femijet tuaj, apo si eshte eksperienca personale e secilit, Armenia s'me intereson ose te pakten po te me interesonte do hapja teme me titull tjeter
    Me fjalen NDERRIM une nenkuptoj kalimin nga feja ne te cilen te tjere te kane pagezuar, apo bere synet apo praktikant i se ciles jane prinderit e tu dhe rrjedhimisht dhe ti deri ne njefare moshe , ne nje fe "formulat" dhe ritet e te ciles i ke njohur me vone dhe per te cilen deri ne ate moment nuk kishe informacion.
    Dy shoke te mite psh njeri katolik dhe tjetra myslimane jane bere prej dy muajsh budiste sepse u pelqen menyra e arsyetimit ne ate fe,u pelqen fakti qe ne kete fe i lihet ne dore vete individit zgjedhja etj etj, po kete e kane bere pasi kane mare informacion per te treja keto fe.
    Zura armenet si shembull universal nga paganizmi jane konvertuar me deshire ne krishterizem pa pranine e ndonje ushtrie te huaj. Perandorine Romake te Lindjes u konvertua nga te krishteret dhe jo Perandoria Romake e Lindjes i konvertoi te krishteret.

Kur erdhi nje ushtri e huaj, ajo turke, armenet as me deshire as me force nuk u konvertuan. Nje nga gjenocidet me te medhaja eshte ai armen nuk i konvertoi dot nga krishterizmi.

Helene me fjalen nderrim apo konvertim dhe nuk jam une i pari qe perdor si fjale por mijera te tjere psh. ne gazeta ne gjuhen shqipe une kuptoj me force ose me deshire.

Helene nderrimi i fese behet me deshire ose me force! Ti si mendon eshte mendimi im? Une sapo e thashe.

i/e regjistruar Maska e Engelchen
    Anëtarësuar
    31-10-2005
    Postime
    11
    Citim Postuar më parë nga ~Geri~
    Une u rrita ne nje sistem ateist nuk kam mesuar prej prinderve te mi fene sepse edhe ato u rriten ne nje sistem ateist.Kam qene ne kishe dhe e kam shikuar konceptin e Zotin ne teologjine kristiane si nje koncept qe nuk perputhesh me natyrshmerine e pranimit te llogjikes sime.Prandaj e pashe te arsyeshme dhe shume te llogjikshme monoteizmin Islam pa ndikuar tek mua, turqit apo arabet, italianet apo grekerit pra thjesht kjo ishte zgjedhja ime.

O Gero je me fat qe jeton ne Shqiperi dhe jo ne ndonje vend islam, sepse po ta nderrosh atje fene sipas qefit te presin koken.
    Ti duhet ta dish me mire kete, se sheriati i denon me vdekje ata cilet largohen nga feja muslimane.
    Opsioni i nderrimit te fese vlen vetem ne vendet e zhvilluara mentalisht dhe nuk egziston ne vendet islamike.
    Per sa kohe te jetosh ne shqiperi apo ne ndonje vend te zhvilluar je i lire te zgjedhesh, por mos mendo se kudo eshte keshtu.

Pershendetje

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema të Ngjashme

1. Deklarata universale e të drejtave të njeriut dhe Islami
    Nga Cappuccino në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 30-11-2013, 13:37
  2. Islami Ndërmjet Lindjes E Perëndimit
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 21-06-2011, 13:41
  3. Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 18-04-2006, 18:06
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Të drejtat e njeriut në Islam
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-02-2005, 17:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •