Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 19 prej 19
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-02-2005
    Postime
    127
    Autor, mundesh te gjesh plot filma Europian dhe Asiatik ne U.S----ne metropolet----por keto filma jane ne pergjithesi (ka dhe me cilesi) te dobet sepse jane seleksionuar pikerisht per shijet e publikut Amerikan qe nuk mund te gelltise dicka teper ndryshe nga mentaliteti i vet. Dhe keto jane ato te metropolit, le te mos permendim fushat dhe arat e amerikes.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-02-2005
    Postime
    127
    Pink, te lutem, listen ku e gjete, ne Internet Movie Database? Sepse aty i kam pare te rradhitur keto filma si me te miret te shekullit, me nja dy, tre filma Italian dhe Francez futur diku.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-02-2005
    Postime
    127
    Autor, vdes per Rocco e i suoi fratelli ( Luchino Visconti) Itali 1960

Nje pyetje: Si te duket Scarface origjinal me ate te 84's. Per mua origjinali eshte teper propagandues dhe i dyti (re-make) me duket si nje histori me shume tema, si imigracioni, arritja e dickas nga asgjeja, ambicja e tepert, dhe ne fund tragjedia e pashmangshme. Habitem qe s'e pash ne listen poshte. Ndoshta sepse konsiderohet si 'Gangser' film nga kritiket e jo me teper, por per mendimin tim ai eshte nje epik-film.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Shikoje mire listen e viteve '30: Scarface ( Howard Hawks ) U.S.A. 1932 !

Sa per re-make e '84-es, qe nuk figuron ne listen "time", siē kam shpjeguar, ate liste NUK e kam "shpikur" une, por jam bazuar ne disa te tilla, te bera nga revista prestigjioze te kinemase (me se shumti, ato revista qe perzgjedhin JO filmat qe kane patur sukses komercial, por mbi te gjitha, ata qe jane konfirmuar si vepra filmike me vlerė dhe qe kane mbetur ne memorjen e kinefilėve). Keshtu qe, nuk mund te them pse versioni i '84-es nuk figuron...

Une kam pare krejt rastesisht vetem disa pjese te "Scarface" re-make, me regjizor Brian De Palma ( pra te 1984-es) , por JO gjithe filmin, dhe me eshte dukur se filmi ishte vjeteruar qe prej vitit te daljes (nuk di nese arrij te shpreh ē'dua te them....). Per mua, nje film "plaket", duket i vjeteruar, - JO SE ĖSHTĖ I VJETER, kurrsesi, por koha e ka vjeteruar, ne sensin e keq te fjales, pra si te thuash, filmi nuk i ka rezistuar kohes... . Gjithsesi, ky eshte nje opinion i vagėt imi, dhe u bene nja 2-3 vjet qe kur pashe disa fragmente nga filmi ne fjale.

Rocco e i suoi fratelli - eshte nga mė te miret e Viscontit, doemos! Ndofta jo mė i preferuari per mua (nga ky regjizor). Nese do te me thonin te zgjidhja nga filmat e Viskontit, ... hmmm, besoj se do zgjidhja "Il gattopardo", edhe pse nuk kam pare "Senso" dhe "Ossessione" (flas per filmat mė te njohur te tij, pasi me sa di, ai ka bere rreth 15).

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-02-2005
    Postime
    127
    Perse te duket "Scarface" i vjeteruar........sepse ajo kohe (kokaina, imigracioni kubanez, kriminaliteti, Disko, Tafmaja e 80-va) nuk egsistone me ne Amerike? Keto jane elemente siperfaqesor te filmit, por temat e historise jane te perjeteshme. Ai eshte nje film tragjik me nje anti-hero pikerisht sepse ky njeri reprezanton c'do njeri qe behet dicka ne jete me forcat e veta dhe me ne fund krenaria, ambicia e tepert, verberimi dhe elemente shoqeror e mbysin. Ne qoftese e shikon filmin ne siperfaqe, vertet, i vjeter duket, por po ta veshtrosh ne barazim me nje roman si te tipit Balzac i.e. Pere Goriot ose Iluzioni i Madh, filmi del nga kufizimet historiko-kulturor dhe merr kuptim te plot , te perjetshem. Pra nen paraqitjen ordinere vizuale te tij rreh nje pulse i tmerrshem i tragjedise.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Anja,
    Kurrsesi per nga tema, por ato pak imazhe qe pashe (te thash qe NUK e kam pare filmin) mu dukėn te tilla (nga ana vizuale, dhe JO "permbajtja"). Por e perseris: NUK e kam pare filmin ne teresi...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Citim Postuar mė parė nga anja bojku
    Perse te duket "Scarface" i vjeteruar........sepse ajo kohe (kokaina, imigracioni kubanez, kriminaliteti, Disko, Tafmaja e 80-va) nuk egsistojne me ne Amerike? Keto jane elemente siperfaqesor te filmit, por temat e historise jane te perjeteshme. Ai eshte nje film tragjik me nje anti-hero pikerisht sepse ky njeri reprezanton c'do njeri qe behet dicka ne jete me forcat e veta dhe me ne fund krenaria, ambicia e tepert, verberimi dhe elemente shoqeror e mbysin. Ne qoftese e shikon filmin ne siperfaqe, vertet, i vjeter duket, por po ta veshtrosh ne barazim me nje roman si te tipit Balzac i.e. Pere Goriot ose Iluzioni i Madh, filmi del nga kufizimet historiko-kulturor dhe merr kuptim te plote , te perjetshem. Pra nen paraqitjen ordinere vizuale te tij rreh nje pulse i tmerrshem i tragjedise.
    Anja, te kam kujtu ty dje, sepse pashe " The Untouchables" (1987), nje tjeter film nga Brian de Palma (autori i remake-ut te "Scarface") dhe qe me pelqeu (per te thene nje te vertete ). Tema mbetet e njejte, pra jemi ne vitet '30, vitet e Al Capone-s, por mesa duket, kjo eshte teme e preferuar e kinematografise se De Pama-sė.

Scarface Maska e kliton
    Anėtarėsuar
    11-07-2005
    Vendndodhja
    hungari
    Postime
    3
    Autor! po te kesh 3 ore te lira, shikoje Scarface te Al Pacinos. gjynah qe nje njeri me kaq horizont si ty, mos te kete pare ate film. ai eshte filmi i preferuar i c'do personi qe e cmon sadopak krenarine si virtyt.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Citim Postuar mė parė nga kliton
    Autor! po te kesh 3 ore te lira, shikoje Scarface te Al Pacinos. gjynah qe nje njeri me kaq horizont si ty, mos te kete pare ate film. ai eshte filmi i preferuar i c'do personi qe e cmon sadopak krenarine si virtyt.
    Ok Kliton, por duhet te dish se, edhe pse kinematografia eshte nje nga pasionet e mia kryesore, eshte e pamundur te shikosh te gjithe filmat qe jane prodhuar ! Per me teper qe kam pare versionin e pare, pra "Scarface" i 1932 nga Howard Hawks.

Nga ana tjeter, mos harro qe, sikurse shumica e forumasve, edhe une kam kaluar 24 vite te jetes sime ne Shqiperine e periudhes komuniste dhe veēse 12 vjet kam qe jetoj ne nje vend perendimor e ku me jepet plotesisht mundesia te shikoj ē'deshiroj.

Megjithate, nga ē'kam kuptuar nga "Scarface" i 1932-shit, tema e nje filmi te tille nuk eshte krenaria (per me teper, ne si shqiptare, mė duket se jane ca virtyte te tjera qe duhet te vleresojme, siē eshte urtesia, respekti per tjetrin etj etj. Krenarine ne e kemi me kilé, biles e kemi mė se shumti ne formen e arrogancės ) :

"Scarface" eshte film qe mė sė shumti do te tregoje se ngjitja e shkalleve te hierarkisė se drogės perfundon gjithmone ne te njejtin konkluzion: del gjithmone nje ujk per te ngrėnė ujkun tjeter ! Kete gje konfirmojne shpesh filmat e Brian De Palma-s, qe eshte nje regjizor teper i talentuar dhe shpesh konsiderohet si poeti i violencės.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Duke pritur princin - Intervistė me Bela Tarr
    Nga kino nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 02-12-2008, 13:36
  2. Studime shqiptaro-ilirike
    Nga dodoni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 50
    Postimi i Fundit: 18-04-2008, 17:05
  3. Lufta e Serbise me Historine
    Nga Eni nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 03-12-2007, 17:01
  4. Pėr dėshmitarėt e Jehovait
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29
  5. TOP10 i kinematogarfise boterore
    Nga autori nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 15-06-2005, 10:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •