Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 20
    Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Të mirat e fesë

Ja per keta flas une kur flas kunder fese, per keta njerz te cilet njofin vecse dhunen. Keta qe kercenojne ne Tirane sot(neser ne Shkup, Prishtine.....). Une kur flas per islamistet nuk flas per 99% te shqiptareve te fese muslimane, flas per 1% te cilet finansohen nga arabet dhe veprojne ashtu si i diktjne ata. Edhe hoxhallaret duhet te zgjedhen nga ata, edhe predikimi duhet te diktohet nga ata...
    Per keta flas une. Kto jane te "mirat" efese.
    Sa gezohen serbet, greket dhe gjithe armiqet e kombit.
    Sigurisht e dine per cka eshte fjala, se paku ju qe jeni ne Shqiperi duhet ta dini.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    E mira e fese eshte sepse u jep njerezve zemer, kurajo, nje shpjegim per gjerat e pashpjegueshme. Njerezit qe besojne ne fe jane me optimiste. Mua me duket sepse kane dicka te ndertuar, te gatshme, dhe e vetmja gje qe u mbetet eshte te ngjyrosin figurat. Ndersa ateistet/agnostiket fillojne "from scratch," nga e para, duke perfshire teorite e tyre per jeten, rregullat, synimet qe kane ne jete, cfare duhet e cfare s'duhet te beje, deri ne c'pike mund te pranohet nje akt, si te arsyetojne vendin/dobine e tyre ne univers, morali, etika, etj.. Feja ne nje fare menyre, siguron te mbaje gjalle civilizimin duke i bashkuar, duke u dhene rregulla (mos vrit, mos bej keq), duke i bere te ndihen me mire ("Feja jone eshte suprem"), duke u dhene vend ne univers, nje arsye per te ekzistuar, si edhe siguron "survival of the fittest," nje lloj fanatizmi dhe nevoje psiko-biologjike qe njeriu te mos ndryshoje besimet e tij kur dikush vjen dhe ia cenon... pa cka se feja ka efektet anesore te veta, si psh shtypja e individualizmit. Mgjs ne e provuam edhe pa fe me Enverin dhe mungesa e fese nuk siguron medeomos individualizem.

Serbet dhe Greket jane besimtare fanatike per vete, keshtu qe sarkazmi i "te mirave te fese" me duket fare pa vend. Dhe e keqja eshte se kur nje Ortodoks apo nje i Krishtiere ben nje krim, feja e tyre quhet rastesi, ndersa kur Myslimani ben nje krim, te gjithe e marrin me mend se feja ka patur rol kryesor ne ate krim.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Leila : 13-06-2005 më 14:18
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

Të mirat e fesë?

After Buddha was dead, his shadow was still shown for centuries in a cave - a tremendous, gruesome shadow. God is dead; but given the way of men, there may still be caves for thousands of years in which his shadow will be shown. -And we- we still have to vanquish his shadow, too.
    Nietzsche

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Leila, une ketu po flas per rast konkret qe ndodhi ne Shqiperi. Nuk jam duke folur per ceshjet globale.
    Nuk e di se a depertojne lajmet nga Shqiperia tek ti atje ne Poro?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    E sotshmja nuk gjykohet pa patur parasysh te kaluaren, "the bigger picture." Memorje selektive i them une. Personalisht mendoj qe askush nuk u jep asnje shans Myslimaneve. Secili ka nje opinion per ta.

Juve krenoheni se mbaheni me fakte & vertetime, ne vend te nje besimi te verber prej ku varen besimtaret e tjere. Krenoheni per llogjiken tuaj te forte qe tejkalon injorancen dhe deshiren njerezore per nje shpjegim te te panjohures. Nqs jeni vertete kunder fese (une nuk jam besimtare, agnostike), a nuk mendoni te adoptoni dicka me pak ekstreme? Me sakte, a nuk mendoni te mos vini VETEM fene myslimane ne shenjester? Ne fund te fundit, gjate perpjekjeve per te themeluar nje menyre jetese me te llogjikshme se sa njerezit e lashte, e keni bere dhe kete nenforum si kult. Po shoh ekstremista ateiste/agnostike qe me ngjasojne tamam si besimtaret fanatike tek forumi tjeter. Mire ateistet, po agnostiket cne? Keta duhet te kishin qene ne mes, duke gjetur nje middle ground (normalitet) midis besimtareve dhe jo-besimtareve.

Agnostiket NUK kane as edhe nje arsye ne bote per te cilen te jene kaq fanatike. Madje me duket absurde qe ndakan nenforum me ateistet. Me duket edhe me shume absurde qe paskan nje nenforum to begin with.
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    E sotshmja nuk gjykohet pa patur parasysh te kaluaren, "the bigger picture." Memorje selektive i them une. Personalisht mendoj qe askush nuk u jep asnje shans Myslimaneve. Secili ka nje opinion per ta.
    Nuk eshte e vertete.. te gjitha fete jane njelloj dhe ashtu trajtohen..

Juve krenoheni se mbaheni me fakte & vertetime, ne vend te nje besimi te verber prej ku varen besimtaret e tjere. Krenoheni per llogjiken tuaj te forte qe tejkalon injorancen dhe deshiren njerezore per nje shpjegim te te panjohures.

Nqs jeni vertete kunder fese (une nuk jam besimtare, agnostike), a nuk mendoni te adoptoni dicka me pak ekstreme? Me sakte, a nuk mendoni te mos vini VETEM fene myslimane ne shenjester?

Serisht, nuk eshte e vertete.. Zoti qe thone besimtaret eshte i njejte per te gjithe, keshtu qe nuk ka patur diferencime.. eshte perdorur gjithmone shenja fraksion --> / --> (Bibla/Kurani.. Jehovah/All-llah)

Ne fund te fundit, gjate perpjekjeve per te themeluar nje menyre jetese me te llogjikshme se sa njerezit e lashte, e keni bere dhe kete nenforum si kult.
    vertete? po e mesoj tani.. po c'ne kult?

Po shoh ekstremista ateiste/agnostike qe me ngjasojne tamam si besimtaret fanatike tek forumi tjeter.

Mire ateistet, po agnostiket cne? Keta duhet te kishin qene ne mes, duke gjetur nje middle ground (normalitet) midis besimtareve dhe jo-besimtareve.

Sepse ka dhe pyetje: "A ka zot?" dhe ka dhe njerez qe pergjigjen "nuk e di"..
    ku te shkruajne ata?

Agnostiket NUK kane as edhe nje arsye ne bote per te cilen te jene kaq fanatike. Madje me duket absurde qe ndakan nenforum me ateistet. Me duket edhe me shume absurde qe paskan nje nenforum to begin with.

________
    Anëtarësuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    He mer oktapod qe nuk le ngjyre pa ia vesh gezofit luspa shume.Por dicka otapod, gjakut qe te rrjedh nder damare nuk ia ndryshon dot aromen dhe ngjyren sepse nuk e ke arrit akoma ate stad.Te kam thene njehere e ta perseris, ti urren fene islame vetem se ke gjak te krishteri jo se arrin te arsyetosh gjera qe nuk shojne ne te.Dhe desh harrova keto titujt qe vendos jane fenomen ne vete.Tepke si
    titujt e gazetave qe per ti shitur vendosin ndonje titull qe te heq petullen..."Ne Tirane zylyf alidem tasqebabi goditi me thike Bom xhemal Keten" shkon tek faqja e cte shohesh mo Zylyfit policia i keshte kapur nje thike qe qeronte molle me te por simbas hetimeve gjoja na paskesh mbetur ne tentative goditja ndaj bashkefshatarit nga peza Ketes pra.

Mundohu te dalesh nga lekura se nuk eshte krim.Shikoji gjerat ashtu sikur duhet.Un nga plaku jam katolik verior nga plaka bektashi gjirokastre por asiher nuk ma ka ndjere te mbaj anen gjakut ne keto pune.POR une kur kundershtoj fene islame nisem me fakte qe burojne nga substanca e saj...pyes,interesohem derisa te marr pergjigjen e paqartesive...

Gabimet qe ben ti
    1-Per nje akt qe bejne disa besimtare te nje komuniteti ti perfshin duke thene qe ja "te mirat e fese"
    2-Ti je shume i paditur nga fete-------->pra ne shkrimet e tua ka shume budalleqe.

3-Nu je objektiv,anon dhe urren dicka per te cilen nuk ke informacion por qe je ushqyer nga ambjenti qe ta urresh..

keto qe te them jane te verteta e mos me bej derr verr
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

Crucified nun dies in 'exorcism'

BBC - Saturday, 18 June, 2005, 20:30 GMT 21:30 UK
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4107524.stm

A Romanian nun has died after being bound to a cross, gagged and left alone for three days in a cold room in a convent, Romanian police have said.

Members of the convent in north-west Romania claim Maricica Irina Cornici was possessed and that the crucifixion had been part of an exorcism ritual.

Cornici was found dead on the cross on Wednesday after fellow nuns called an ambulance, according to police.

A priest and four nuns were charged with imprisonment leading to death.

I don't understand why journalists are making such a fuss about this - Father Daniel

Orphan

Police say the 23-year-old nun, who was denied food and drink throughout her ordeal, had been tied and chained to the cross and a towel pushed into her mouth to smother any sounds.

A post-mortem is to be carried out, although initial reports say that Cornici died from asphyxiation.

Local media reports that the young woman had arrived at the remote convent three months before, having initially gone there to visit a friend and opted to stay.

She grew up in an orphanage in Arad, in the west of Romania.

Mediafax news agency said Cornici suffered from schizophrenia and the symptoms of her condition caused the priest at the convent and other nuns to believe she was possessed by the devil.

"They all said she was possessed and they were trying to cast out the evil spirits," police spokeswoman Michaela Straub said.

Father Daniel who is accused of orchestrating the crime is said to be unrepentant.

"God has performed a miracle for her, finally Irina is delivered from evil," AFP quoted the priest as saying.

"I don't understand why journalists are making such a fuss about this. Exorcism is a common practise in the heart of the Romanian Orthodox church and my methods are not at all unknown to other priests," Father Daniel added.

If found guilty of killing Cornici, Father Daniel and the accused nuns could face 20 years in jail.

------------------

Fakti që prifti nuk sheh ndonjë gabim në atë që ka bërë është domethënës. Kisha ka vepruar asisoj për shekuj me radhë dhe kjo ka qenë më se normale, pse u dashka që tani të futet në burg prifti për këto veprime normale humanitare të kishës? Shumë pyetje me vend. Ç'faj ka prifti kur feja e konsideron ekzorcizmin gjë normale?

Ky artikull ka lidhje dhe me atë temën për dyzimin e gjykimit të sistemit juridik. Hem pranon "zotin", hem hedh poshtë ata që flasin e veprojnë në emër të tij. Double standards in full motion.
    Alle Serben müssen sterben

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Citim Postuar më parë nga iliria e para
    Ja per keta flas une kur flas kunder fese, per keta njerz te cilet njofin vecse dhunen. Keta qe kercenojne ne Tirane sot(neser ne Shkup, Prishtine.....). Une kur flas per islamistet nuk flas per 99% te shqiptareve te fese muslimane, flas per 1% te cilet finansohen nga arabet dhe veprojne ashtu si i diktjne ata. Edhe hoxhallaret duhet te zgjedhen nga ata, edhe predikimi duhet te diktohet nga ata...
    Per keta flas une. Kto jane te "mirat" efese.
    Sa gezohen serbet, greket dhe gjithe armiqet e kombit.
    Sigurisht e dine per cka eshte fjala, se paku ju qe jeni ne Shqiperi duhet ta dini.
    Iliria ashtu sic te thashe edhe tek tema tjeter :"Mos mi ngatero mua hunden me kthesene kamzes" eshte e vertete qe ka hunde ne formen e asaj kthese por nuk dmth qe jane te njenjta.
    E para ti nis e flet car te mirash kemi nga feja dhe me pas nuk merresh me fene por merresh me anetaret e nje filan feje qe kushedi sa larg saj mund te jene.
    Megjithate nuk te ve faj sepse keto komplekse te kane shoqeruar gjithmone dhe nuk arrin te besh me diferenca.

Nese po flet per ato nje perqind Islamistesh dije qe nje perqindeshi nuk eshte i konsiderueshem fare perpalle 99%.
    ne nuk munjd ta hedhim tutje nje roman vetem per faktin se nuk na palqen faqja e pare apo parathenia e tij , apo fotoja e autorit gjukimi korrekt behet ne fund o moderator i dashur.
    Nuk thone kot qe :"njeriu eshte armik in asaj gjeja per te cilen ska njohuri" e njenjta gje ndosh me ty, dhe bie shpesh ne sofizem duke nisur te gjukosh njerezit, dhe askush ste ka lene gjukates.
    Eshte pak larg Lushnja me karabunaren nese do flasim per te mirat e fese kjo teme nuk me duket per diskutim, eshte e njenjta me ate temen e thesit me para qe na servire me "mendjetrashesine" tende prej moderatori
    Moderim te mbare.
    Injoranca nuk zhduket me top

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Citim Postuar më parë nga darwin
    Nuk eshte e vertete.. te gjitha fete jane njelloj dhe ashtu trajtohen...
    Jo darwin nuk eshte e vertete qe te gjitha fete jane njelloj, ndoshta e perbashketa me e madhe e tyre eshte vetem tek e quajtura :"fe" dhe eshte e padrejte te japesh te njenjtin gjukim mbi to.
    po te jap nje shembull:"Ne Kosove domates i thonin patllixhan dhe nuke di nese e di?
    Tani nje pyetje te ben une:"nese ne kosove thirret patllixhani me emrin e domates, duhet ti themi domate ne?

Citim Postuar më parë nga darwin
    Serisht, nuk eshte e vertete.. Zoti qe thone besimtaret eshte i njejte per te gjithe, keshtu qe nuk ka patur diferencime.. eshte perdorur gjithmone shenja fraksion --> / --> (Bibla/Kurani.. Jehovah/All-llah)
    Ketu ke te drejte Zoti eshte nje per te gjithe dhe nese ndryshojne emrat nuk dmth qe eshte tjeter Zot, dolem serish tek domatja pra nese domates ne kosove i thone patllixhan nuk dmth qe ajo nuk eshte domate
    Psh Zotin ne Italisht i thone Dio, ne Arabisht Allah, ne shqip Zot etj etj... por fjala Allah nuk perdoret vetrem nga muslimanet ne Arabi por edhe te krishteret Allah e perdorin... Nuk shoh diferenca ketu...

Ps. me fal per nderhyrjen...
    Injoranca nuk zhduket me top

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  2. Shtresimet e identitetit kulturor shqiptar
    Nga Albin në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 16-02-2006, 14:33
  3. Qëndrimet e Perëndimit ndaj Islamit dhe mulimanëve
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-02-2006, 17:46
  4. Si ta braktisim fenë?
    Nga Lunesta në forumin Agnosticizëm dhe ateizëm
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 20-11-2005, 19:33
  5. Ateizmi, ati i të këqijave që na kanë zënë
    Nga ~Geri~ në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 27-10-2005, 15:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •