Close
Faqja 4 prej 10 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 94
    Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    hahahahahahahahahah ohhhhhhhhhhh c'u kenaqem hahahahahahah ik se lat nom as fiziken e klases shtat nuk mani men. fotograf thot ai hahahahahahaha ok ok ja t'ju edukoj pak

ne nje reth kartoni ngjitni shtat ngjyrat e ylberit edhe cpojini nje vrime ne qender (kartonit dmth se mos keqkuptoheni) edhe futni majen e lapsit aty lol futini nje te rrotullume me dor (upssss) dhe hapini syt e shikoni. ca do shifni nuk jua tregoj se i del lezeti eksperimenit

hahahahahahahahahah

po mire mer me verte nuk e dini qe te gjitha ngjyrat bashke formojne te bardhen ??? shum keq te gjith te hapin librin e fizikes dhe du ktu pergjigjet pas eksperimentit

ahahahahahahahahaha
    RIPPR

...........
    Anėtarėsuar
    24-12-2002
    Vendndodhja
    home
    Postime
    678

!!!!!

Sa habi me vjen me kete teme qe u bera 2 vjet ne forum dhe mund te jet diskutuar mbi 5tema ky topic dhe si conclusion ka dalu e njejta qe gjysma jan pro e gjysma tjeter jan kundra por ne fund te fundit asnjeri nuk e ben edhe ata qe kan arritur ta perjetojne kte experience kan perfunduar te humbur.

Per veten time u bera 7vjet ne angli dhe kam par e kam komunikuar me shum njerez qe jan ngjyra dhe kultura te ndryshme. Duke filluar qe nga Anglezi vete ata e duke perfunduar tek zezaket shumica thojne qe se kan problem por te gjith ne fund te fundit e pranojne qe do ishte me mir dhe me e lehte me rracen e vet.

*Ktu behet fjal per Shqiptaret, po kemi nje mentalitet tjeter nga bota, por ashtu thojne edhe shtetet tjera per veten e vet ndaj botes prandaj ka mundesi mos ta ulim kulturen tone aq shum sa po ulet sepse eshte turp dhe po tregojm sikur kemi turp se kush jemi.

Ne mendimin tim un i rrespektoj te gjitha rracat se fundja fundja ska pyll pa derra dhe nuk eshte fair te urresh nje person te zi qe mund te jet shum i mir per arsye se jan tjeret te keqinj. Por pse ka njerez qe respektoj sdo thot se mund te pranoj ti perziej ne jeten time aq thell. Te gjith jemi rritur ndryshe por Shqiptaret shumica vin nga familje te forta dhe te respektueshme dhe jemi mesuar te gjith qe familja ka value shum te madh ne jeten tone dhe nuk mundemi ta hedhim poshte. Per veten time jam kundra lidhjeve me partnere ngjyra te ndryshme gjithashtu dhe kultura, per arsye sepse un ne familjen time jam frymzuar ndryshe dhe me pelqen qe nje dit edhe familja ime qe do krijoj te jet kaq e afert me njeri tjetrin dhe te jet kaq e paster dhe me besim lidhja mes prinderve dhe femive. Vertet thojne qe dashuria nuk pyet, por ama ne nje menyr pyet sepse e ke ti ne dor se ke ke deshir te njohesh dhe ke ske deshir. Neqofse nuk te pelqen te lidhesh me te huaj ateher sdo e lejosh veten te afrohesh aq shum me nje person qe te biesh ne dashuri, sepse smund te dashurosh dike me nje jav ose thjesht ti mbash miq.

Un kam par shum raste qe shqiptaret flas per gocat sepse cunat skam degjuar ose kam par ndoenjeher nje te till. por gocat shqiptare i kam par vete qe jan dashuruar me te zinj dhe ne fund te fundit kuptohet familja e saj se ka pranuar dhe kjo ka zgjedhur te hedh familjen posht e te vazhdoj jeten me personin qe ajo mendon se eshte dashuruar. Mbas nje far kohe edhe me ate eshte ndar sepse ne jemi rritur dhe edukuar ndryshe dhe nuk na puqet asnje zakon ose menyr jete me ata. Kur personi fillon te rritet dhe e shef jeten nga nje kend tjeter fillon i kupton kto gjera qe secili te mbaj te veten se sot ne shpi ndodhin sherre jo ti nga qyteti e jo nga fshati dhe po behem gjera te medhaja e jo mo te thuash ti je i zi e familja jote ben kshu ashtu etj etj.

Saper ata qe jan rraciste: Te jetosh ne nje vend jasht atdheut tend, te tregosh rracizem jeta sdo te shtyej kurr perpara ose do te kthej mbrapa ose do ngelesh ne mes rruges ter jeten. Mbaje racizmin per vete dhe mos u perzi me te tjeret neqofse nuk te pelqejne qe ne kte menyr as ste bie kush ne qaf as nuk i bie. Po tregove racizem ke shum pak mundesi te kuptosh jeten per arsye se prsh ne Angli me shum se gjysma anglis jan rraca te ndryshme dhe kan pushtuar anglin rreth e rrotull.

Mua per 7 vjet ketu sme ka quajtur kush njeher rraciste ose me ka akuzuar per rracizem sepse kurr se kam ber veten. Vertet sme pelqejne kto rraca te ndryshme por sdo thoja se jam rraciste sepse un nuk eshte se i urrej nga ngjyra se tani ashtu i ka ber zoti, un nuk i pelqej sepse nuk me pershtaten kultures dhe edukates time dhe kaq. Gjith miqt e mi te huaj mund te thojne qe kjo kurr sdo u lidhte me nje te huaj jo vec ata me ngjyre por as edhe nje anglez ose italian etj etj per arsye sepse nuk e mohon kurr kulturen dhe traditen e vet sado qe e ka krijuar jeten dhe e jeton te perditshmen ne shoqeri te huaj. Perkundrazi kam qen aq e zonja qe tja them ne sy zezakve dhe rracave tjera se cmendoj un per shumicen e tyre ose edhe per kulturen e tyre, por ata qe kan dashur ta kuptojne e kan kuptuar dhe ne fund kan vazdhuar e me kan respektuar sepse kam dal zot dhe kam tregua krenari me dhun per kulturen dhe traditen time, tamam sic bejne ata tek te tjeret, prandaj shum njerez i urrejne sepse ata jan te zotet te cohen dhe te na ulin neve e tregojne se kush jan.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga AngelGirl : 14-06-2005 mė 08:53
    What we do does not define who we are. What defines who we are, is how we rise when we fall!!

In God I trust Maska e fjollat
    Anėtarėsuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes sė hitlerit
    Postime
    1,085
    Perkundrazi kam qen aq e zonja qe tja them ne sy zezakve dhe rracave tjera se cmendoj un per shumicen e tyre ose edhe per kulturen e tyre, por ata qe kan dashur ta kuptojne e kan kuptuar dhe ne fund kan vazdhuar e me kan respektuar sepse kam dal zot dhe kam tregua krenari me dhun per kulturen dhe traditen time, tamam sic bejne ata tek te tjeret, prandaj shum njerez i urrejne sepse ata jan te zotet te cohen dhe te na ulin neve e tregojne se kush jan.
    AngelGirl,
    Ke shumė kundėrthėnie nė postin tėnd!

kam dal zot dhe kam tregua krenari me dhun per kulturen dhe traditen time,

Sinqerisht, mė duket shumė qesharake kjo fjali qė e ke shkruar, sidomos kur e lexoj vazhdimin e fjalisė... whatever!!!

Kurse sa i pėrket temės, sigurisht se ēdo njeri ėshtė i lirė tė zgjedh pėr vete, tė jetojė dhe krijojė familje me kė tė dojė... nuk ėshtė aq tragjike.
    Personalisht mendoj se ėshtė mė mirė qė martesat tė jenė brenda-shqiptare, (jo se jemi mė tė mirė se popujt tjerė, as mė tė kėqij), thjeshtė, sepse jemi njė gjak dhe pėrshtatemi njėri me tjetrin.

...........
    Anėtarėsuar
    24-12-2002
    Vendndodhja
    home
    Postime
    678
    Fjollat vertet secili ka mendimin e tij dhe ti je kunder timit, gjithsesi e respektoj mendimin e gjithkujt, por ne ate qe kam shkruar un nuk ka asgje per te qeshur ketu, por po te behesh pak me e kuptueshme dhe te mendosh qe jo te gjith kan ber shkoll shqip dhe din te shprehen me fjal qe mund te ngjajne me mir, do u mundoje ta kapje se ku e kisha fjalen e njejta gje edhe kur lexon vazhdimin e fjalise. Neqofse ti jeton aty ku shkruan se jeton ateher e keni shum te veshtir ta kuptoni peruljen qe i behet shqiptarve nga te huajt sidomos zezaket, dhe vertet te ishte ktu nuk do e duroje dot, o do zgjidhje te beje gjullurdi e sherr ose tu tregoje e urt por duke ja fut me te qeshme e te ngjeshme.

Shqipetaret ne shqiperi nuk e shofin kurr jetesen e rracave tjera se si jan ata dhe si jetojne etj, dhe prandaj do e ken shum te veshtir te kuptojne dhe te gjykojne shum gjera.
    What we do does not define who we are. What defines who we are, is how we rise when we fall!!

i/e regjistruar Maska e Era1
    Anėtarėsuar
    19-12-2004
    Postime
    1,307
    Ē'mendim kam ?
    Dmth te paragjykoj . E kush jam une qe duhet te paragjykoj zgjedhjet e njerzve qe jane te lire te marrin e te duan ke te duan ata.
    Dmth te gjithe jemi askush per te gjykuar zgjedhjet qe bejne te tjeret dhe administrimin qe ata i bejne jetes se tyre.
    Kjo teme me duket pa kuptim qe ne hapjen e saj.
    Firma ime eshte : SHQIPTARE

In God I trust Maska e fjollat
    Anėtarėsuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes sė hitlerit
    Postime
    1,085
    Citim Postuar mė parė nga AngelGirl
    Fjollat vertet secili ka mendimin e tij dhe ti je kunder timit, gjithsesi e respektoj mendimin e gjithkujt, por ne ate qe kam shkruar un nuk ka asgje per te qeshur ketu, por po te behesh pak me e kuptueshme dhe te mendosh qe jo te gjith kan ber shkoll shqip dhe din te shprehen me fjal qe mund te ngjajne me mir, do u mundoje ta kapje se ku e kisha fjalen e njejta gje edhe kur lexon vazhdimin e fjalise. Neqofse ti jeton aty ku shkruan se jeton ateher e keni shum te veshtir ta kuptoni peruljen qe i behet shqiptarve nga te huajt sidomos zezaket, dhe vertet te ishte ktu nuk do e duroje dot, o do zgjidhje te beje gjullurdi e sherr ose tu tregoje e urt por duke ja fut me te qeshme e te ngjeshme.

Shqipetaret ne shqiperi nuk e shofin kurr jetesen e rracave tjera se si jan ata dhe si jetojne etj, dhe prandaj do e ken shum te veshtir te kuptojne dhe te gjykojne shum gjera.
    AngelGirl,

Pa keqkuptime! I respektoj mendimet e tė tjerėve nė mėnyrė qė nuk mundohem ti imponoj mendimet e mia. Kurse, sa i pėrket fjalisė sate qė kisha cituar, ndoshta ėshtė ēėshtje e gjuhės dhe mėnyrės sate tė tė shprehurit, por pėr mua ėshtė e paqartė si mund tė shprehish "krenari me dhunė pėr kulturėn dhe traditėn...".

Shpresoj se nuk je detyruar tė rafish ose vrasėsh ndonjė zezak pėr tė shprehur kulturėn dhe traditėn tonė me krenari...

Freedom Maska e Bianconero
    Anėtarėsuar
    07-11-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    263
    Citim Postuar mė parė nga Fiona
    WAW, per nje person qe ka nick bianconero, shume mendime te cekta. Cfare dmth nicku jot pastaj? Edhe ku hyn respekti per kombin ketu, nqs mendon te shkosh me nje person te rraces tjeter? (me ngjyre apo pa ngjyre). Ti dmth, je kundra te gjitheve, vetem shqiptar, se pastaj s'ke "respekt per kombin"....interesant dmth, si mendojn njerezit. Per vete, jam PRO-interracial marriages. Ciao!!!
    Nick-un Bianconero nuk e kam vene qe te shtoj miqesine mes popullit shqiptar dhe atij afrikan!!! Ne kete rast me dukesh shume e ceket ti. Se c'dmth hapi syte ose ve syze nese eshte nevoja!

Respekti per kombin hyn kudo, ne cdo levizje qe ben ti, une dhe te gjithe shqiptaret. Supozojme se ju lind deshira sic te ka lindur apo mund te te lind ty, per t'i mbrojtur nga racizmi, te gjitha vajzat shqiptare, martohen me te zinj dhe fundi dihet pastaj. Gjithsesi flm zotit, keto qe per mendimin tim jane femra kot, jane shume pak dhe mjafton injorimi. Theksi im bie pikerisht te ngjyra sepse kjo ngjyre te ''ef-in'' ndryshon shume. Jam me tolerant kur behet fjale per te huaj te tjere dhe eshte normale kjo sepse pak a shume i njoh te gjitha rracat apo pupujt. Njeriu qe nga pamja e pare fillon dishezen pastaj...!

Ne fund te fundit ti ke jeten tende dhe eshte e drejta jote te duash ke te duash. Une ja dua te miren cdo Shqiptari, prandaj shpreh mendimin tim ketu dhe mundohem ta ndaj te miren nga e keqja, me aq sa di, kuptohet. Qenja ime nuk eshte aq e ''madhe'' sa te kete vend per urrejtje, qofte as per Bin Laden, por ama te zezes i kam thene dhe do i them e zeze.

Ciao ciao Fion-ushe, pac fatin me te mire
    Mekat qe talenti nuk eshte semundje ngjitese, sepse kesisoj nuk do te kishim kaq shume budallenj neper kembe.

Frederik Rreshpja

Anėtarėsuar
    07-11-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    263
    Citim Postuar mė parė nga Acid_Burn
    E para ktij me lart ja meshtes menimin... shume mendje e holle. Nese te shajn nga lart ti shaj nga poshte se kjo te ben te ndihesh mire.

Hajde ashu Hajde

Sa i perket temes. Shqiptari nuk eshte me i mire nga jo shqiptari, as i bardhi nga i ziu as i verdhi nga i kuqi , PERVEC SE NE CILESI. Preferencat quhen preferenca per aq kohe sa jane zgjedhje te lira. Zgjedhje e lire eshte atehere kur ti zgjedh jasht kornizave qe te vendos rrethi shoqeror, familja etj ose kur zgjedh ne baze te ketyre te fundit sepse edhe ti je dakort me to.

Pyetja qe shtrohet ketu ka te beje me mendimin e secilit per lidhjet interaciale. Nje pjese e madhe e juaja e keni kuptuar gabim. Nuk eshte fjala vetem per binomin Bardh-Zi por edhe per kombinimet e tjera. Cfare eshte akoma me e keqe disa prej jush pasi tregojne se sa ngushte e kane kuptuar pyetjen, mundohen te imponojne opinionin e tyre mbi lexuesit sepse ashtu ju pelqen atyre. Edhe mas nja 10 - 15 postimesh do shofim qe kemi dale krejtsisht jasht teme.

Ka te tjere qe ktu kujtojn se jane te padogana edhe flasin si flitet atje. (si puna Bardhaziut). Nese do shikonit problemin gjere do te kuptonit qe jetojme ne nje kohe kur secili ka te drejte te zgjedhe ate qe do. Edhe jo vetem kaq, por edhe kur e do dhe sa e do. Refuzimi i dickaje vetem pse ka ngjyre nuk ka piken e logjikes. Bota eshte e larmishme ne rraca, lloje dhe cilesi. Eshte e drejta e secilit te krijoje mardhenie me ate qe deshiron. Kjo s'ka te beje aspak me LLOJIN ne pergjithsi. Mardheniet jane individuale dhe si te tilla duhet te trajtohen. Nuk ka pse te gjykohen individet ne baze te llojit. Mire e ka thene Tilonce qe ne shqiptaret kemi turp te themi qe jemi shqiptar ne perendim. Te gjithe na e bejne me gisht, por kjo nuk do te thote qe ju dhe une jemi ajo kategori shqiptaresh qe s'kan lene gje pa bere. Mjaft me gjerat siperfaqsore. Mundohuni te shifni brenda.

Tashi me leni t'ju tregoj disa kuriozitete. Vite me pare kam jetuar ne shtepine e nje plaku nga Etiopia. Pasanik, shume i edukuar dhe me zemer shume te madhe. Te gjithe njerzit qe e njihnin benin be ne koke te tij. Nje bashkmoshatar i tij nje dite me tha: Ai eshte si patellxhan, i zi jasht por i bardhe brenda.

Para dy vjetesh ne Afriken e Jugut kam pasur fatin e madh te takohem me Nelson Mandelen. Nobelist njeri me zemer shume te madhe. Kam mbetur i mahnitur ne cdo drejtim dhe aspak nuk me pengonte pajma e jashtme per t'i kuptuar shpirtin.

Per disa vite me rradhe kam pasur nje komshi kinez. Njeri i mrekullueshem. Shume i edukuar shume i dashur shum mikprites dhe shum bujar. Me ka ndihmuar dhe e kam ndihmuar sa here eshte paraqitur nevoja. Kemi ngrene specialitetet e njeri-tjetrit dhe ruajme kujtime te mrekullueshme.

Qe mos zgjatem shume. Zelanda e Re eshte ndoshta vendi numer nji ne bote per rrespektimin e te drejtave te njeriut ne cdo drejtim. Per denimin e diskreminimit racial, ethnic apo fetar. Ndoshta pa ardhe ktu ju nuk do me kuptoni kurre ndoshta nuk keni pse te me kuptoni. Ca shkrujta me lart eshte thjesht mendimi im. Per te gjithe racistat e ketij forumi kesilla ime : shikoni filmin MALCOMX

ja dhe nje paragraf i thene nga MalcomX

In his own words, as told to Alex Haley, Malcolm wrote "Never have I witnessed such sincere hospitality and such overwhelming spirit of true brotherhood as is practiced by people of all colors and races here in this Ancient Holy Land, the home of Abraham and all the other Prophets of Holy scriptures. For the past week I have been truly speechless and spellbound by the graciousness I see displayed all around me by people of all colors. I have been blessed to visit the Holy City of Mecca .... " There were tens of thousands of pilgrims, from all over the world. They were of all colors, from blue eyed blonds to black skinned Africans. But we were all practicing in the same ritual, displaying a spirit of unity and brotherhood that my experiences in America had led me to believe never could exist between the white and the non-white.
    ''Tu ba si djal i mire'', i ben tjeret te arrijne ne konkluzione te ndryshme! Gjithsesi ketu eshte per te shprehur mendimin secili dhe para se te regjistrohemi, nuk na kerkohen diploma, keshtu qe kuptohet qe kemi mentalitet te ndryshem, shkollim te ndryshem dhe zemren e dimensioneve te ndryshme, por dhe surratin te ndryshem. S'ke pse me kujton ''pa-doganat'' mua ti servil i vetvetes sepse cdo fjale eshte brenda temes.

Nelsonin e respektoj dhe une sic bene ti, nuk kam pas fatin ta takoj sic e kishe ti por s'me ka ngelur brenge gjithsesi. Une nuk i dua nen toke, i dua te jetojne sa me mire, sigurisht, por e keqja eshte se gjakun nuk e perziej me ta.

Gjithsesi ti z. Acid Burn vazhdo misionin se nuk e kam ndermend te lodh trunin me ty as me ata/ato qe jane kundra mendimit tim. Nje mesazh me kushton 2 minuta kohe dhe nuk eshte sakrifice!

Tung
    Mekat qe talenti nuk eshte semundje ngjitese, sepse kesisoj nuk do te kishim kaq shume budallenj neper kembe.

Frederik Rreshpja

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar mė parė nga TiLoNcE
    good one
    disa lloj kafshesh sa do te Zbardhen jasht..still shum Katran mrena ..so i soj osht
    cdo njeri ka preferencat e tij..po kjo si jep te drejt te kaloj ne fyerje dhe racizem
    te pakten shqiptaret sduhet te flasin per Racizem..mos haroni se njelem rrugve te botes..ju me diskutoni ngjyren e lekures

kjo osht qesharake

Tilonce neqoftese kjo te duket qesharake atehere si te duket kur dikush do te martoj dike nga qyteti i tij/saj, kur nje qytetare smundet te martoj nje fshatar, kur nje djal smund te martoj nje vajze qe ka familjen me biografe te keqe etje...pra neqoftese te duket qesharake rracizmi ndaj zezakve atehere motra mendohu me thelle per gjerat qe jane njeqind here me qesharake (qe ndodhen dhe ndodhin gjithemone midis shqiptarve)...kur ka te bej me nje lidhje zezak-i bardh, si shqiptare qe je duhet te kuptosh qe eshte problemi me i rendesishem ne nje lidhje...mund ta shikosh kete problem si qesharake, por shume shqiptar as nuk buzeqeshin kur marrin vesh per nje lidhje te tille, jo me te qeshin

Ne jemi racist per gjerat me te vogla, as qe s'diskutohet qe do jemi racist ndaj zezakve.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga *~Rexhina~* : 14-06-2005 mė 11:30
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

Anėtarėsuar
    07-11-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    263
    Citim Postuar mė parė nga love_ya
    bianconero,
    edhe shqiptaret ne krahasim me gjermanet (racen ariane) quhen me ngjyre. Si do ndiheshe ti nese keta popuj qe jane puro te bardhe fillojne diskriminimin kunder shqiptareve???/
    Mesa di une edhe ne Shqiptaret jemi rrace Ariane (nese gaboj, mos qesh shume te lutem )

Une nuk kam filluar diskriminin kunder zezakeve, thjesht nuk dua qe te ''binjakezohemi'' sepse do shnderrohemi ne nje kopesht te vogel zoologjik. Pastaj, se kemi perjetuar ne kurriz racizmin ne vende te ndryshme (personalisht s'me ka ndodhur), tani duhet te pranojme edhe ate qe s'na pelqen per hir te ''miresise''?!

Asnje here nuk mendoj se mendimi im eshte i perkryer, por mbetet mendimi im dhe kuptimi i mendimit tim eshte: ''dua ta ruajme rracen tone shqiptare sepse shume here na eshte cenuar''

Ja kalofsh mire love ya

Frederik Rreshpja

Faqja 4 prej 10 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ē'mendoni pėr Bleona Qeretin?
    Nga blondina nė forumin Muzika shqiptare
    Pėrgjigje: 417
    Postimi i Fundit: 18-07-2011, 19:38
  2. Ē'mendoni mbi akademik Rexhep Qosja?
    Nga kosovar nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 1189
    Postimi i Fundit: 14-10-2009, 17:52
  3. Ē'mendoni pėr flamurin e ri tė Kosovės?
    Nga ~Geri~ nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 346
    Postimi i Fundit: 03-06-2007, 12:31
  4. Cmendoni per shoqerine shqiptare ne krahasim me ate te huajen???
    Nga selina_21 nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 20-01-2005, 07:21

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •