Close
Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 94
    Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    A e dini se :

Sa me shume ngjyra te perzihesh aq me shume i afrohesh se bardhes ?? E thene ndryshe te gjitha ngjyrat bashke formojne te bardhen. Pra E BARDHA eshte produkt i bashkimit te zezes me te kuqen (s'guxojm mos jemi shqiptar) e pjeses tjeter te spektrit.

Perzihuni sa me shume qe te ZBARDHENI !!!
    RIPPR

Bebiiiiiii dove je? Maska e TiLoNcE
    Anėtarėsuar
    11-05-2003
    Vendndodhja
    tu bo not
    Postime
    1,116
    Citim Postuar mė parė nga Acid_Burn
    A e dini se :

Sa me shume ngjyra te perzihesh aq me shume i afrohesh se bardhes ?? E thene ndryshe te gjitha ngjyrat bashke formojne te bardhen. Pra E BARDHA eshte produkt i bashkimit te zezes me te kuqen (s'guxojm mos jemi shqiptar) e pjeses tjeter te spektrit.

good one
    disa lloj kafshesh sa do te Zbardhen jasht..still shum Katran mrena ..so i soj osht
    cdo njeri ka preferencat e tij..po kjo si jep te drejt te kaloj ne fyerje dhe racizem
    te pakten shqiptaret sduhet te flasin per Racizem..mos haroni se njelem rrugve te botes..ju me diskutoni ngjyren e lekures

kjo osht qesharake
    o-le-le firma

Love's Lover Maska e ice_storm
    Anėtarėsuar
    24-12-2003
    Vendndodhja
    fajv 1 for
    Postime
    1,043
    po mir se nqs diskriminohesh nga te tjeret kjo sdo te thote qe smund te diskriminosh lol

perkundrazi duhet te qisesh inatin me dike qe e ke ma posht (ose te pakten ashu beson)
    domini sumus
    sumus servi
    ubicumque
    nusquamque

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    E para ktij me lart ja meshtes menimin... shume mendje e holle. Nese te shajn nga lart ti shaj nga poshte se kjo te ben te ndihesh mire.

Hajde ashu Hajde

Sa i perket temes. Shqiptari nuk eshte me i mire nga jo shqiptari, as i bardhi nga i ziu as i verdhi nga i kuqi , PERVEC SE NE CILESI. Preferencat quhen preferenca per aq kohe sa jane zgjedhje te lira. Zgjedhje e lire eshte atehere kur ti zgjedh jasht kornizave qe te vendos rrethi shoqeror, familja etj ose kur zgjedh ne baze te ketyre te fundit sepse edhe ti je dakort me to.

Pyetja qe shtrohet ketu ka te beje me mendimin e secilit per lidhjet interaciale. Nje pjese e madhe e juaja e keni kuptuar gabim. Nuk eshte fjala vetem per binomin Bardh-Zi por edhe per kombinimet e tjera. Cfare eshte akoma me e keqe disa prej jush pasi tregojne se sa ngushte e kane kuptuar pyetjen, mundohen te imponojne opinionin e tyre mbi lexuesit sepse ashtu ju pelqen atyre. Edhe mas nja 10 - 15 postimesh do shofim qe kemi dale krejtsisht jasht teme.

Ka te tjere qe ktu kujtojn se jane te padogana edhe flasin si flitet atje. (si puna Bardhaziut). Nese do shikonit problemin gjere do te kuptonit qe jetojme ne nje kohe kur secili ka te drejte te zgjedhe ate qe do. Edhe jo vetem kaq, por edhe kur e do dhe sa e do. Refuzimi i dickaje vetem pse ka ngjyre nuk ka piken e logjikes. Bota eshte e larmishme ne rraca, lloje dhe cilesi. Eshte e drejta e secilit te krijoje mardhenie me ate qe deshiron. Kjo s'ka te beje aspak me LLOJIN ne pergjithsi. Mardheniet jane individuale dhe si te tilla duhet te trajtohen. Nuk ka pse te gjykohen individet ne baze te llojit. Mire e ka thene Tilonce qe ne shqiptaret kemi turp te themi qe jemi shqiptar ne perendim. Te gjithe na e bejne me gisht, por kjo nuk do te thote qe ju dhe une jemi ajo kategori shqiptaresh qe s'kan lene gje pa bere. Mjaft me gjerat siperfaqsore. Mundohuni te shifni brenda.

Tashi me leni t'ju tregoj disa kuriozitete. Vite me pare kam jetuar ne shtepine e nje plaku nga Etiopia. Pasanik, shume i edukuar dhe me zemer shume te madhe. Te gjithe njerzit qe e njihnin benin be ne koke te tij. Nje bashkmoshatar i tij nje dite me tha: Ai eshte si patellxhan, i zi jasht por i bardhe brenda.

Para dy vjetesh ne Afriken e Jugut kam pasur fatin e madh te takohem me Nelson Mandelen. Nobelist njeri me zemer shume te madhe. Kam mbetur i mahnitur ne cdo drejtim dhe aspak nuk me pengonte pajma e jashtme per t'i kuptuar shpirtin.

Per disa vite me rradhe kam pasur nje komshi kinez. Njeri i mrekullueshem. Shume i edukuar shume i dashur shum mikprites dhe shum bujar. Me ka ndihmuar dhe e kam ndihmuar sa here eshte paraqitur nevoja. Kemi ngrene specialitetet e njeri-tjetrit dhe ruajme kujtime te mrekullueshme.

Qe mos zgjatem shume. Zelanda e Re eshte ndoshta vendi numer nji ne bote per rrespektimin e te drejtave te njeriut ne cdo drejtim. Per denimin e diskreminimit racial, ethnic apo fetar. Ndoshta pa ardhe ktu ju nuk do me kuptoni kurre ndoshta nuk keni pse te me kuptoni. Ca shkrujta me lart eshte thjesht mendimi im. Per te gjithe racistat e ketij forumi kesilla ime : shikoni filmin MALCOMX

ja dhe nje paragraf i thene nga MalcomX

In his own words, as told to Alex Haley, Malcolm wrote "Never have I witnessed such sincere hospitality and such overwhelming spirit of true brotherhood as is practiced by people of all colors and races here in this Ancient Holy Land, the home of Abraham and all the other Prophets of Holy scriptures. For the past week I have been truly speechless and spellbound by the graciousness I see displayed all around me by people of all colors. I have been blessed to visit the Holy City of Mecca .... " There were tens of thousands of pilgrims, from all over the world. They were of all colors, from blue eyed blonds to black skinned Africans. But we were all practicing in the same ritual, displaying a spirit of unity and brotherhood that my experiences in America had led me to believe never could exist between the white and the non-white.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Acid_Burn : 14-06-2005 mė 02:36
    RIPPR

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Citim Postuar mė parė nga friendlyboy1
    Cmendoni per ata djem/vajza shqiptare qe kan nje te dashur qe nuk eshte e bardh ose qe jan martuar me nje partner me ngjyr.
    Te gjitha opinionet jan te mirpritura, nuk ofendohet askush prej asnje opinioni qe mund te jepni.

Asgjte te veqante nuk do mendoja! Thjesht fat dhe lumturi per ta!

E di qe ngjyra nuk ka te beje me dashurine por disa njerez e kane te veshtire te bien ne dashuri me dike me ngjyre (verdhe,zi ap c'far do) dhe nje nga ata jam une.E prapseprap nuk mendoj se eshte racizem! Ne dashuri ben me shume ate qe ta do zemra dhe jo mendja.

Ne nje shoqeri te nje niveli bashkekohor gjera te tilla nuk i bejne pershtypje njeriut ! Mirpo ne Shqiperi dyshoj nese dikush do ishe i mirpritur te veje me nje nuse te zeze fjala vjen

Nje shoqe e imja e ngushte (nga kursi) eshte zezake.Me plot kuptim shoqe
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

super saiyan Maska e vampiro
    Anėtarėsuar
    04-04-2005
    Vendndodhja
    eneh probe
    Postime
    293
    E para ktij me lart ja meshtes menimin... shume mendje e holle. Nese te shajn nga lart ti shaj nga poshte se kjo te ben te ndihesh mire.

Hajde ashu Hajde

Sa i perket temes. Shqiptari nuk eshte me i mire nga jo shqiptari, as i bardhi nga i ziu as i verdhi nga i kuqi , PERVEC SE NE CILESI. Preferencat quhen preferenca per aq kohe sa jane zgjedhje te lira. Zgjedhje e lire eshte atehere kur ti zgjedh jasht kornizave qe te vendos rrethi shoqeror, familja etj ose kur zgjedh ne baze te ketyre te fundit sepse edhe ti je dakort me to.
    po kur jam jasht ktyre kornizave dhe prap nuk ma ngref asnji rac tjeter si i bohet? mplelqejn vetem raca ime? quhet prap zgjedhje e lire, apo atehre e kan fajin alienet e sajentologjis?

Pyetja qe shtrohet ketu ka te beje me mendimin e secilit per lidhjet interaciale. Nje pjese e madhe e juaja e keni kuptuar gabim. Nuk eshte fjala vetem per binomin Bardh-Zi por edhe per kombinimet e tjera. Cfare eshte akoma me e keqe disa prej jush pasi tregojne se sa ngushte e kane kuptuar pyetjen, mundohen te imponojne opinionin e tyre mbi lexuesit sepse ashtu ju pelqen atyre. Edhe mas nja 10 - 15 postimesh do shofim qe kemi dale krejtsisht jasht teme.
    po mire o xhaxhi ktu eshte forumi romances - pyet robi per dashuri e marredhenie me raca te tjera - ca konsidero brenda teme ti politiken e nelsonave me malcolmat e?

Ka te tjere qe ktu kujtojn se jane te padogana edhe flasin si flitet atje. (si puna Bardhaziut). Nese do shikonit problemin gjere do te kuptonit qe jetojme ne nje kohe kur secili ka te drejte te zgjedhe ate qe do. Edhe jo vetem kaq, por edhe kur e do dhe sa e do. Refuzimi i dickaje vetem pse ka ngjyre nuk ka piken e logjikes.
    ku e ke hallin ti se ca m'pelqen mua? une i refuzoj se ngjyra e tyre nuk ma ngref, si t'ia bojm tashi? i du gocat e bardha mer lal, si bora- ku e ke hallin ti? sikur cik me lart ke then qe esht pun preferencash?

Bota eshte e larmishme ne rraca, lloje dhe cilesi. Eshte e drejta e secilit te krijoje mardhenie me ate qe deshiron. Kjo s'ka te beje aspak me LLOJIN ne pergjithsi.
    e pra po ti pse na imponohesh xhaxhi? e drejta ime t'me mos dua asnji race tjeter e te krijoj lidhje vetem me ata te races time

Mardheniet jane individuale dhe si te tilla duhet te trajtohen. Nuk ka pse te gjykohen individet ne baze te llojit. Mire e ka thene Tilonce qe ne shqiptaret kemi turp te themi qe jemi shqiptar ne perendim.
    u skuqem nga turpi me mo- un per vete s'kam pas ankesa, po ti?

Te gjithe na e bejne me gisht, por kjo nuk do te thote qe ju dhe une jemi ajo kategori shqiptaresh qe s'kan lene gje pa bere. Mjaft me gjerat siperfaqsore. Mundohuni te shifni brenda.
    po preferencat qe the me lart

Tashi me leni t'ju tregoj disa kuriozitete.
    ora prrallave? flm

Vite me pare kam jetuar ne shtepine e nje plaku nga Etiopia. Pasanik, shume i edukuar dhe me zemer shume te madhe. Te gjithe njerzit qe e njihnin benin be ne koke te tij. Nje bashkmoshatar i tij nje dite me tha: Ai eshte si patellxhan, i zi jasht por i bardhe brenda.

Para dy vjetesh ne Afriken e Jugut kam pasur fatin e madh te takohem me Nelson Mandelen. Nobelist njeri me zemer shume te madhe. Kam mbetur i mahnitur ne cdo drejtim dhe aspak nuk me pengonte pajma e jashtme per t'i kuptuar shpirtin.

Per disa vite me rradhe kam pasur nje komshi kinez. Njeri i mrekullueshem. Shume i edukuar shume i dashur shum mikprites dhe shum bujar. Me ka ndihmuar dhe e kam ndihmuar sa here eshte paraqitur nevoja. Kemi ngrene specialitetet e njeri-tjetrit dhe ruajme kujtime te mrekullueshme.

Qe mos zgjatem shume. Zelanda e Re eshte ndoshta vendi numer nji ne bote per rrespektimin e te drejtave te njeriut ne cdo drejtim. Per denimin e diskreminimit racial, ethnic apo fetar. Ndoshta pa ardhe ktu ju nuk do me kuptoni kurre ndoshta nuk keni pse te me kuptoni. Ca shkrujta me lart eshte thjesht mendimi im. Per te gjithe racistat e ketij forumi kesilla ime : shikoni filmin MALCOMX

ja dhe nje paragraf i thene nga MalcomX

In his own words, as told to Alex Haley, Malcolm wrote "Never have I witnessed such sincere hospitality and such overwhelming spirit of true brotherhood as is practiced by people of all colors and races here in this Ancient Holy Land, the home of Abraham and all the other Prophets of Holy scriptures. For the past week I have been truly speechless and spellbound by the graciousness I see displayed all around me by people of all colors. I have been blessed to visit the Holy City of Mecca .... " There were tens of thousands of pilgrims, from all over the world. They were of all colors, from blue eyed blonds to black skinned Africans. But we were all practicing in the same ritual, displaying a spirit of unity and brotherhood that my experiences in America had led me to believe never could exist between the white and the non-white.
    po kto ca lidhje kishin me temen? si propagand politike me duken- po mir me xhaxhi, mendimi jot eshte qe tna tregosh ne se ca duhet te bejm, apo qe t'japesh mendimin tend se 'Cmendoni per ata qe kan marr nje partner me ngjyr' sic thot dhe hapesi? po ti ku i je pergjigj temes?

nji her flet per te drejta qe te zgjedhim, nji here na flet se "duhet" kshu, se kshu ka dal moda sot e? e ne fund s'eshte vetem pune ngjyre o xhaxhi- nqs ty dallimet mes racave e nacionaliteteve te duken vetem pune ngjyre- ca dreqin ke qe vjen e flet shqip ne forum shqiptar, ka dhe esperanton per moden e re gjuhe e perzier qe te behet e bardhe.

po vetem nji gje tjeter se- pse qellimi i perzirjes esht qe te behen te bardhe njerezit? se gjoja sikur s'ka dallim midis ktyre ngjyrave - njisoj sikur jane, apo jo -
    atehere pse qeka si qellim qe te gjithe koloret e bashkuara te benetonit te behen te bardhe? te bardhet nuk jan superior apo jo? na fute ne mendime xhaxhi se mos jan superior me ndonji fare menyre te bardhet. e mo xhaxhi. mo xhaxhi, luan me mendjet tona feminore

i duam gocat tona te bardha o si bora- ke inat :P
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga vampiro : 14-06-2005 mė 03:51

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    ehe Inoti modh mos e pyt edhe ty ta mshtes
    RIPPR

Djale i lehet Maska e Easyboy
    Anėtarėsuar
    10-08-2004
    Vendndodhja
    Ne mes te Alpeve, buze liqenit
    Postime
    11

Wink

Thone dashuria nuk pyet, une them pyete ti dashurine, nese jemi real dhe e shikojme relalitetin e sotem thuajse te gjithe martesat e perziera e kane nje fund et shkurter, eshte bere veshtire te dashurosh e te martohesh me nje shqiptare me nje gjuhe e ngjyre te njejte e lere me me nje te zi, une ndoshta edhe jam racist prandaj edhe jam absolutisht kunder martesave me te zi thjeshte jane te nje niveli shume te ulet, rrofte raca shqiptare.

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    A e dini se :

si ishte kjo?!! "..sa me shume ngjyra perzihen aq me shume i afrohesh te bardhes.." ?!!!!!

Acid (Trip?), SA ME SHUME NGJYRA TE PERZIHEN AQ ME SHUME I AFROHESH TE ZEZES!

pyet c'do lloj piktori, fotografi, grafisti..

qe te qendroje e bardha, nuk duhet te perzihet!

KEEP IT WHITE
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga darwin : 14-06-2005 mė 06:21
    Prektora

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Mbase po largohemi disi nga tema (na falni) po......

Po te marresh nje kove me boj te zeze dhe te hedhesh nje pike boje te bardhe rezultati do jete pothuajse i padukshem! Perseri boje e zeze !!

Ndersa po te marresh nje kove me boj te bardhe dhe te hedhesh nje pike boj te zeze ngjyra pernjehersesh do kthehet ne gri (ngjyre e hirte)
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ē'mendoni pėr Bleona Qeretin?
    Nga blondina nė forumin Muzika shqiptare
    Pėrgjigje: 417
    Postimi i Fundit: 18-07-2011, 19:38
  2. Ē'mendoni mbi akademik Rexhep Qosja?
    Nga kosovar nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 1189
    Postimi i Fundit: 14-10-2009, 17:52
  3. Ē'mendoni pėr flamurin e ri tė Kosovės?
    Nga ~Geri~ nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 346
    Postimi i Fundit: 03-06-2007, 12:31
  4. Cmendoni per shoqerine shqiptare ne krahasim me ate te huajen???
    Nga selina_21 nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 20-01-2005, 07:21

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •