Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 30
    Your wish Maska e Faik Konitza
    Anëtarësuar
    25-05-2005
    Vendndodhja
    Maqedoni_Gostivar
    Postime
    115
    Lexova nje shkrim qe ma kishte shkruar dikush nje here- ne fakt eshte nje poezi
    Nga poeti im S.C. thote:

Buzeqeshjet e saja jane hyjnore,
    Jane te mbushura me arome lulesh,
    Nita eshte hena e neteve verore
    Prandaj... para saj duhet te perkulesh!

Lexova nje, dy tre here vargun e fundit te poezise qe e ka shkruar Ai me 16.X.2004 dhe u mundova ta gjej veten ne keto vargje..
    Ndoshta ishte i sinqerte kur ma shtroi me aq pasterti kete poezi-ndoshta- atehere mu duk nje pershkrim i qelluar i vetes - tash nuk e njoh kete femer-
    Eshte venitur, eshte mekur, eshte thare- seshte me ajo Nita e dikurshme qe sipas Tij isha - e dashur dhe per bilbilat
    edhe nje srofe e poezise

Edhe ajo di te buzeqesh si fluture,
    Tith nektarin nga shpirt i dashuruar
    Mbi buzet e saj nje varge i bukur
    Zhytet ne dashurine e pashijuar

Veretete cdashuri ishte ajo qe nuk arriti as edhe poeti ta kuptoje, ai thote qe nuk kam shijuar dashuri-
    thote edhe

Mbi koke i rri kurora - mbretereshe
    thurur me vargje dashurie

Per ate S.C. jam kaq shume, jam akoma me shume e per Ty(qe dhash fjalen qe ste permend me - po bej perjashtim) -thua qe jam e vdekur....hm
    Keni degjuar ndonjehere per lojen "rrotull-rrotull kariget"- pra ne jeten time une luaj shpesh kete loje-
    pakesohen kariget- pakesohen njerezit- fatmiresisht dicka ndryshe- ndrohen lojtaret
    "Liria eshte e drejta e ............................... askujt" faik Konitza

Anëtarësuar
    25-05-2005
    Vendndodhja
    Maqedoni_Gostivar
    Postime
    115
    Edhe pak dite me kane ngelur per te filluar jeten e re- jete kjo larg qytetit tim, larg intrigave, larg kukullave te porcelanta, larg thashethemeve.....
    Ndoshta do te ik nga kjo bote, nga kjo jete kaq e izoluar e cila bote punon ne sistemin kimik-fut energji pa dhene mundesi te dal substanca jashte.. Ne jemi substancat e mbyllura ne sistemin e mbyllur dhe tash po bej disa hapa para per te ndryshuar...
    Dikush, dikure me tha: Mos ik, nuk eshte zgjidhja kjo... Po iken fjalet, iku njeriu qe ma tha dhe ngela une per here te pare ne jeten time te mendoj vetem per veten..
    Do te shkoj dhe pak dite- 6 dite ne nje fryme te re, per te arratisur nga kjo qelbesire qe sot me duket me e ndytur se kurre.
    Do te me mungoj loja, argetimi i reme, shoket dhe shoqet qe ma kthyen shpinen, do te me mungoj Hasani por sadopak sot nuk me mungojne...
    Sot jam aq me entuziazem dhe peruroj veten per suksesin e deritanishem....Jeta e re do te filloj me ndihmen e Ati te Madhit qe dinamizmi i keti qyteti dhe Ati me hudhen ne harrese(Perendine dhe Niten)

Sot shfletoj kujtimet dhe pres me cdo kusht te arratisem se jane kujtime qe me djegin sot... Jam e vetedishme se me vete do ta marr Niten e perveluar, Niten e Gostivarit... por kete Nite do ta kultivoj ne nje rreth te ri, ne fillimin e ri
    -Shkup me prit

. Maska e nausika
    Anëtarësuar
    26-03-2005
    Vendndodhja
    .
    Postime
    774
    Thone qe per te hequr nga mendja nje dashuri te deshuar duhet pothuajse 1 vit...qe ne cdo dite te shenuar, ditelindje, pervjetor, Shen-Valentin etc...te mos sjellesh me ne mendje kujtimet para nje viti...Pra, kompletimi i nje cikli te plote pa te.
    Nuk mendoj se eshte shume e vertete, nuk mendoj se ka nje cikel te caktuar, nje perriudhe kohe tragjike/magjike. Fillimi eshte shume i veshtire, por pastaj, kur e gjen veten duke u kenaqur me kenaqesite e vogla te jetes qe e bejne ate aq te bukur, atere po ke filluar te shijosh prape jeten...pa te.
    Nuk e di pse kam nje optimizem te pazakonte keto ditet e fundit, ndoshta ka te beje me fillimin e veres (ketu ku jam une fillon prej verteti ne mes te qershorit)...
    Sot pashe 2 mjellma bore te bardha tek liqeni ne park, kishin nje hijeshi te papare, bore te bardhe nen rezet e diellit dukeshin si 2 margaritare qe lundronin ne uje. Ne nje moment, femra mbeshteti qafen e gjate tek "supi" i tij...nje gjest kaq i brishte, nje cast intimiteti aq i bukur...
    Ndoshta eshte prej ketij cifti margaritaresh lundrues qe ndihem ne kete paqe shpirterore sot, ose ndoshta po mbushet cikli. Tamam 1 vit.
    When in Doubt, Act Stupid!

________
    Anëtarësuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516

Faiku dhe Faikja

Ne nje dhome te erret ne katin e dyte te nje pallati prane ures ballaban pashes ,bie alarmi ores Faikut.Ishte ora 6.30 e mengjesit,levizjet ishin te rralla,rrezet e diellit kishin kapur tek tuk majen e ndonje ndertese te larte.Si gjithnje degjohet perplasja e grilave te hamides,komshia ne krahun e majte.E cilla sebashku me plakun dilte te pinte kafene e mengjesit.Faiku veshtron ngultas akrepat e ores e ben te ngrihet me shpejtesi,fletet qe kishte harruar mbi batanije kur e kishte zene gjumi shperndahen ne dysheme.Murmurin i merzitur, e nis t'i mbedhe ngadale duke i ven simbas radhes.Ditet e fundit kishte nje parandjenje se nuk do ti shkonin punet mire me numrin e pare te revistes "jemi qe jemi" qellimi i te ciles ishte ndergjegjesimi i te rinjve se ajo qe iku,iku dhe duhet te jetojme ate qe na ka mbetur.Pra "jemi qe jemi" i ishte dukur titull teper i goditur si atij ashtu edhe shokeve.U pajtuan njezeri qe materialet te trumpetonin aktualitetin dhe te mos i largohemi aspak realietit qe jetojme.Pra ajo qe iku, iku.Ne jemi ata\ato qe jemi ose "jemi qe jemi".Mbasi i hodhi nje shikim perciptas dhomes te mbushur me libra e fletushka qe ishin shperndare e ngaterruar si mos me keq deshiroi te largohet sa me shpejt nga ajo rremuje,kishte dite qe mendonte t'i rregullonte por s'kishte pasur kohe.Qiraxhesha vjen ne fund te gushtit mendoi me vete deri atehere do keme kohe ti sistemoj.Pasi hodhi ne krahe torben me dispenca student Faiku niset per ne universitet....

(vijon...)
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

Anëtarësuar
    25-05-2005
    Vendndodhja
    Maqedoni_Gostivar
    Postime
    115
    ps nje kohe te gjate dhe plot perjetime serisht me nje liber te ri nder udar liber akoma te bardhe qe psej sot do te nis ta shkruaj
    sot eshte dite m,e rendesi se do te dal te te takoj nje njeri te ri qe ndoshta do te me jep freski te re
    edhe pak ore ndoshra nje jete e re
    ty?!!!!
    ste kam harruar, akoma ste kam ndruar por nuk je me jam une dhe Ai-ky i ri
    nuki dua asnje momentalisht as ate ty me pak se ate

i/e regjistruar Maska e Poeti
    Anëtarësuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovë
    Postime
    4,216
    Mire se u ktheve ne boten e madhe shqiptare me postimet e reja dhe me dashurine e re, uroj qe te jete e sukseseshme.
    Paq fat
    MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ËSHTË SHQIPTARIA

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Te ngjante bluzoni ngjyre roze.
    ...
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

Anëtarësuar
    25-05-2005
    Vendndodhja
    Maqedoni_Gostivar
    Postime
    115
    Citim Postuar më parë nga StormAngel
    Te ngjante bluzoni ngjyre roze.
    ...
    car don te thote posti me keto fjale?!!!
    mire se ju gjeta
    te fala nga nita
    flme Posti

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Citim Postuar më parë nga Faik Konitza
    car don te thote posti me keto fjale?!!!
    mire se ju gjeta
    te fala nga nita
    flme Posti
    Donte te thote se te ka pa ate nate qe ke dal me ate personin e ri.
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

i/e regjistruar Maska e hajla
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553
    motra dhe vellezer te letersis shqiptare "shpirti shqiptar"(albasoul) ku do qe jeni...miq, shok,e shoqe, dashamir, mir se ju gjej ne pergjithesi!. pranoni miqesit e mija ju pershendes perzemersisht"ketu hajla" sado pak qe jo mungoj me vjen mir...
    mir u ndegjofshim..
    moti nuk jemi ndegjur: e ndiej mungesen jashtezakonisht te madhe... por akoma gjindem ne pushime keshtu qe nuk po me premton koha dot!?
    te jam ne mesin e juaj,sikur ndihem fajtore- mos me akuzoni ju lutem!hahaha keshtu jan ditet e pushimit diqka te mbet (jasht rrjetit)ndoshta dhe me (kushton).. po njeriu nuk mund ti arrin te gjitha deshirat sado qet jet e rendesishme keshtu e shof sigurisht dhe ndihem si fajtore,, bashk me emoncione!? keshtu e ka jeta por gjithmon duhet te jemi me te fort gjak shqiptari te shendrit gjaku yn i paster (bashk me guximin dhe durimin)!..
    ditet po i numeroj si vargun e rruzave sa shpejt me shkuan dhe keta muaj sikur nuk i shof fare ku me iken sikur (bryma para diellit) oh, sa isha e gezuar ketu ne vendlindje sa ditet te bukura i kam kaluar me te mirat ditet e pushimit i kam kaluar ne Bjeshken e Lasht Rugovase.. duke mledh boronica, dretha, duke e shijuar aromen e asaj Natyre te Bjeshkes me te bukur po te ishin rregullat dhe mundesija per ti afruar ndihmen per ta investuar e them me gjith mend se do ishte ni nder vendet ma te bukur Ballkanike!.
    keshtu qe kam mbledhur san neper livadhe si dikur ashtu me ate traditen Rugovase te asaj natyre ma te bukur sikur dhe kam marr ngjyren e rrezeve te arta te asaj natyre qe nuk krhasohet e as me nje lloj te Ishujve Bregdetare ku do ne Bot!.
    kam kaluar andej ne Rastorane ke "guri i kuq"! ku gjindet ne "Bjeshken e Rugoves se Lasht" si dhe ne ate te Rstorani Rugova te trofteve ma te preferuara te fresketa te ujit qe buron neper mesin e shkembijve te krijuara nga *vete natyra* ne prani isha me te afermit e mi si dhe me disa shoqeri ishte nje kenaqesi me atmosferen nuk kishte gja me te bukur se ato bjeshke te asaj natyre e zbukuruar me shum ngjyra dhe gjelberime gjitha llojet e luleve qe i ka krijuar natyra me te bukuren token ton pjellore pellamb pellamb kudo ne *RUGOV*SI DHE NE MBAR KOSOVEN KU DO*aq shum qe e dua "Vendlindjen time te dashur aq shuuuuuuuuum"!!!!!!
    ishte dhe tjetra kenaqesi "Tubimi ne Rugov"nga gjitha trojet e Rugovase te ftuar si dhe nga Atdhetar te njohur Politikan nga viset e Kosoves ku organizimi ishte nga vete "KRYETARI I KOMUNES SE PEJES ALI LAJQI NGA RUGOVA"!
    sa shum kam per t'then per te>! si kam guxuar te ja kethej shpinden atedheut tim te dashur edhe pse do jetoj larg nga ky vend mendoj se jo dhe shum koh te jetoj larg Vendlindjes apo ATEDHEUT me duhet ti kthehemi ketij vendi te bekuar se shpejti me (nje mend)! si mund ti perballoj dhe nga malli qe nuk me shuhet kurrrrrren e kurres?!... per kete "Tok Shqiptare"!. Si dhe per ma te dashurit ne permallim e lot qe jam duke jau kethyer shpinden ketu ne Kosov!. Djalit Nuses si dhe Nipes ma te shtrenjt Bukuroshes "Fortesa Rugova" do e premtoj qe e ruaj ne shpirt per gjithmooooon dhe qe i dua shuuum "Nana dhe Gjyshja"!
    si dhe te "Shtrenjten Kosoven".. e si do kem guxim akoma nga vet-vetiu keshtu?!(e pra shqiptari eshte i mesuar ti perballoj sakrificave)!jam sikur nje hije para syve sa ndihem e emoncionuar dhe e( pikelluar)! e luas Zotin qe te me ndigjon dhe qe t'me shliron nga sakrifikicat ne mbrojten e ZOTIT AMIN!.
    keshtu qe ju miq te dashur ju uroj qe te jeni sa me te harmonizuar ne aktivitetet e juaja ne shoqeri dhe ne jet.. tung tung hajla!!..
    ju pershendes po nga Kosova MA NE FUND!.
    Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 16-12-2008, 19:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •