Sheqyr që lexova diçka të jahrit nga një tifoz i Tironës.Postuar më parë nga Zombie
lool j/k
Problemi është shumë i thellë dhe i gjatë për tu diskutuar.Mua më vjen çudi si kujtohemi 2-3 para ndonjë ndeshje të rëndësishme të fillojmë të diskutojmë rreth problemeve të Kombëtares.Hajde hapim një temë të hajrit edhe diskutojmë pa emocione e pa gënjyer veten.
Problemi i futbollit tonë,nga këndvështrimi im nuk qëndron vetem tek inexistenca e infrastrukturës moderne sportive,e cila nuk ndikon vetëm në formimin e talenteve të reja por edhe në nxitjen e rinisë për të praktikuar sport performant.Mosorganizimi serioz,angazhimi i dobët i Federatës,dhe mentaliteti humbës janë vetëm disa pika që më vijnë ndër mend.Duhet,që të shpresojmë në kualifikim të fillojë punë konkrete nga ata që kanë në dorë sportin shqiptar siç tha dhe Kolombi që nga çiliminjtë që luajnë me top nëpër shkolla e deri tek lojtarët "profesionistë".Pra nuk është kaq i thjeshtë problemi sa të gjykojmë vetëm nga një rezultat pozitiv a negativ Kombëtaren.Rezultatet e lëkundura të Kombëtares vijnë si rezultat i realitetit të futbollit shqiptar.
Na thuani një ndeshje ku të mos kemi ngel me zemrën në dorë mer minutat e fundit.Nuk luhet kështu futboll.Luaj një pjesë si ekip fantastik dhe pjesën tjetër gjuaje topin nga të jetë vetëm të largohet....
Nuk e di nqs ka për tu realizuar ndonjë herë ajo ëndrra jonë për të shkuar në ndonjë Kampionat Botëror a Europian,ishim çiliminj e besonim se çdo gjë mund të bëhej...vitet kalojnë e shikojmë që nuk ndryshon asgjë në Kombëtaren.Kemi ngelur në vend numëro.Fitojmë një ndeshje edhe e mbajmë si "trofe"...
Duhet të mësojmë që ekipi i madh e suksekshëm është ai që ka vazhdimësi rezultatesh...
Ne bazohemi akoma në fitoret e 1963 (në rastin e Danimarkës),ku vemi kështu mor aman...
Le të shpresojmë për një rezultat pozitiv sot....
Gjithë të mirat
Krijoni Kontakt