Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 45
    Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812

A eshte e drejte?!

Kam vene re, kur shkoj per vizite tek ndonje i aferm, qe e zonja e shtepise te shikon nga kembet duke te lene te kuptosh se duhet te heqesh kepucet ne koridor qe te mos i behet dyshemeja pis madje ka patur raste qe edhe me kane thene qe duhej te hiqja kepucet sepse behet tapeti pis por nuk e shoh me vend t'i pergjigjem kesaj kerkese. Mendoj qe ky eshte nje veprim qe duhet permbushur vetem ne xhami dhe jo ne ambjente familjare. Asnjehere nuk i heq kepucet ne te tilla raste dhe asnjehere nuk e kerkoj nga mysafiret nje veprim te tille. Tapeti eshte i destinuar te shkelet, po keshtu edhe dyshemeja.
    A eshte e drejte?
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    hahahahh cfare teme e lezetshme lol

tani ta jap dhe une mendimin tim ne lidhje me kepucet lol

ne fakt njeriu kur shkon ne nje vizite serioze dhe eshte veshur ... me kostum apo dicka tjeter serioze .. imagjinoni si duket pa kepuce lol ...

por nga nje ane ... do ta rekomandoja heqjen e kepuceve vetem ne shqiperi ..pasi ambjenti atje eshte i piset dhe sidomos ne dimer .. balte everywhere ...

nje rast te them une kur isha ne shqiperi dikur ...

na vine disa njerez per vizite ... dhe nuk i heqin kepucet ... gjithe balte ... imagjino kur iken ato .. duhet te lahej tapeti komplet se nuk shihej dot me sy ... ( so ne kete rast si thua ti mos hiqen kepucet ? qe kur te mendosh se do te vije njeri .. te te vije nder mend balta qe do lash sapo te ikin ato lol )

une jetoj ne usa ... dhe zakonisht ketu ske pse i heq kepucet pasi .. njerezit dalin me makina dhe eshte pasterti ...

Pink
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    Varet ku jeton.
    Ne shqiperi ne shtepine time jo te hiqnje kepucet por tu futnje ne shtepi me vertikale prap nena ime nuk ishte e kenaqur.
    Kur dola nga shqiperia edhe une i hiqnja kepucet perhere kur u futnja ne ndonje shtepi. Po do ti te gjithe me kepuce dhe une me corape. E keshtu vitet kalonin dhe mu be ves qe te mos i heq kepucet , por ama kjo varet se ku shkoj. Nese shkoj tek miqte e mi, i heq sepse rri me rehat se sa me kepuce. Kur shkohet pastaj ne party, te njohur nuk i heq, nese i kam pis mundohem ti pastroj para se te futem, pasi nuk eshte e drejte qe te shkelesh ne tapete me kembe te ndryra.

Ja kalofshi sa me mire

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    31-07-2003
    Postime
    726
    dhe une kam shume inat ti heq kepucet... e vetem ne shqiperi kerkohet kjo gje.. gjithmone ja beja mbase o zot sme thon ti heq kepucet.. por kisha maman afer qe me kujtonte gjithmone..e urreja me vertete.. po si than anetaret me lart varet ku jeton.. ne shqiperi duhet ti heqesh nga ambienti jasht..
    Be yourself and you will always be in fashion.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    kete me heqjen e kepucve e kane me teper fshataret u know se ktheheshin nga bacija me kepuce ter balt ( ) dhe ishin te detyruar ti hiqnin kur futeshin ne shtepi. hmmmm kur vinim ne shqiperi tek ndo nje njeriu jon i bickoja doren gjithmon mamas (pak) kur me thoshte te hiqja kepucet dhe i varja turinjt deri ne cimendo....annnyway e kame pas shum inat. Kurse i kame ven re qe edhe ketu ne Ca. kur na vjen ndo nje mik Shqipetar behet gati te heqi kepucet por prindrit e mij nuk e len ti heqi.....kete zakon me heqjen e kepucve dhe ate qe te puthin 50 here ne faqe kur te takojne nuk e di kur do ta ndalojne Shqipetaret por dikur DUHET ta ndalojne.

Tough Cookie Maska e Esperanca
    Anėtarėsuar
    14-08-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    31
    Une kam shume inat ti hep kepucet, po si thane disa anetare ne Shqiperi ka shume balte prandaj dhe duhet ti hepesh ndonje here.

Po jam dakort me ty, zakoni ti heqesh kepucet is outdated.
    "Be careful what you pretend to be because you are what you pretend to be."

e panjohura Maska e *Ema*
    Anėtarėsuar
    17-08-2003
    Vendndodhja
    rruga e pyllit
    Postime
    111
    Une mendoj qe eshte shume normale qe zonja/zoti i/e shtepise te te kerkoje te heqesh kepucet. Nuk eshte fare outdated, kam shoqe/shok te mi amerikane qe kane nje kerkese te tille, dhe mendoj se me besoni kur ju them se ketu kepucet nuk behen pis fare.

Personalisht nuk i kerkoj askujt te heqi kepucet kur vjen tek une sepse une thjesht nuk caj koke, por e respektoj kur dikush me kerkon qe ti heq kur shkoj tek shtepia e tyre. Secili e di vet se si do ta mbaje shtepine e tyre, dhe me duket e kote te besh fjale per nje gje te tille.
    Encompassed in a love so profound,
    incomparable to all he has known.
    Propelled into this wondrous whirlwind,
    his heart understands she is his alone.

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Ketu ku jemi, s'eshte nevoja me heq kepuce, pasi eshte paster siē e dini edhe vete.
    Por ne Shqiperi , sidomos ne kohe dimri , mendoj qe duhet te hiqen, pasi nuk ka kushte per te pastruar tapetet , keshtu qe gjynah per grate e vajzat e shtepise.

E si perfundim, " sipas vendit, kuvendi ".
    Veproni si t'a shihni me te arsyeshme.
    Where does a thought go when it's forgotten?

i/e regjistruar Maska e forever
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    new york
    Postime
    396
    nuk eshte vetem ne shqiperi ajo pune e kepucave....

ne shpine e ish-dy profesorave te mi, amerikane (dhe te bredhur neper vende e ndryshme te botes), plus ato relativisht te rinj late 30s; duhej me i heq kepucet no matter what..pmvrsht paster a te duash ato e kishin rregulluar shpine ne ate menyre qe u donte me u heq..shume cosy po prape...dhimbje ishte kur te dilje ne verande ose ne pishine e duhej me vesh shapkat......

pyejta "a eshte e drejte" thjesht sepse tapetet jane bere per tu shkelur nuku qendron...ka tapete nga persia, debore te abrdha qe nga kepucet sakatohen keq..plus qe njerezit jane me huqe nga me te ndryshmit..me e mira eshte me pyet kur nese nuk je e sigurt si i ka rregullat shpia, ose nuk ta ka qejfi me bo sic ben ai/ajo qe hyri para teje.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga forever : 30-08-2003 mė 17:21
    Liebe! liebe, lass mich los!

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    forever...

Varet edhe nga personi qe do te shkele tapetin...Mua psh s'me lene t'i heq kepucet ne tapetet nga persia...Shkeli me gjithe kepuce me thone...shyqyr qe ia arritem kesaj dite te na i shkelesh ti...thone ATA.
    Where does a thought go when it's forgotten?

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Perkthimi i librit "Jezusi ne Islam"
    Nga Maximus*_NY nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 24-09-2015, 02:49
  2. Veprat dhe cilesite e besimtarit te vertete te Zotit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-07-2012, 10:39
  3. 2 muaj para zgjedhjeve
    Nga Alienated nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 18-02-2009, 07:16
  4. Ēdo kush ka tė drejtė tė jetė i lumtur!
    Nga Davius nė forumin Grupmoshat e komunitetit
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 02-12-2007, 16:43
  5. Ortodoksia dhe Shqipėria
    Nga shendelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •