Close
Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 79 prej 79
    Your wish Maska e Faik Konitza
    Anėtarėsuar
    25-05-2005
    Vendndodhja
    Maqedoni_Gostivar
    Postime
    115
    Sot ne mengjes kur u zgjova nga nje gjumi i rened- pash veten ne pasqyre cfare luftetare kisha qene - e kisha mundur gjumin por ai i forti me kishte enjur nga syte me shume se une qe e likudova ate...
    Zbrita poshte shkallet dhe e gjeta veten para maces time----- sa speciale qe eshte.. me mbush diten perplot jete, me ben ta kuptoj dashurine e saje..
    Ajo me reflekton pozitiven ne kembet e mia dhe kjo energji me deperton ne zemer e me ben mua ta dashur.. Sa eshte mire te kesh ne shtepi kafshe aq te njoma, aq te dashura... Lora (macja) ime ka nje te mire: me rrotullohet rreth kembeve dhe eshte me mua ne castet me te mira. Lora ishte sot me mua ne mengjesin e ngrohte dhe afersi e saj me beri te forte mua.. mjaukimat e saja me dhane shprese mengjesi per te filluar edhe nje dite te re...
    Lora tash je jasht dhe per kete te mire qe ma bere sot(me mbushe me pozitivizem) po ta hap deren te hysh brenda....
    te dua sonte me shume se kurre Lora
    "Liria eshte e drejta e ............................... askujt" faik Konitza

Anėtarėsuar
    25-05-2005
    Vendndodhja
    Maqedoni_Gostivar
    Postime
    115
    Citim Postuar mė parė nga nausika
    ahahahaha..Nita, ke dhunti

a thua a ?
    Shpresoj deri na tetor-nentore te behet gati libri qe dua te botoj do ta titulloj
    "Dhe..." e dij qe do jesh larg dhe nese te ipet mundesia me e vogel te vish ne Gostivar ate kohe atehere do te jeshe e mireseardhur ne promovim perndryshe do ta adresoj nje liber per ty ose do ta ruaj per veren e ardhshem kur do te takohemi ne Shqiperi..
    p.s. Nausika- me ne fund e mblodha guximin t'i permbeldh poezite e mija ne nje liber- forumi me ndihmoi per kete - ta humb ate kompleks ( ti posacerisht)

. Maska e nausika
    Anėtarėsuar
    26-03-2005
    Vendndodhja
    .
    Postime
    774
    Citim Postuar mė parė nga Faik Konitza
    a thua a ?
    Shpresoj deri na tetor-nentore te behet gati libri qe dua te botoj do ta titulloj
    "Dhe..." e dij qe do jesh larg dhe nese te ipet mundesia me e vogel te vish ne Gostivar ate kohe atehere do te jeshe e mireseardhur ne promovim perndryshe do ta adresoj nje liber per ty ose do ta ruaj per veren e ardhshem kur do te takohemi ne Shqiperi..
    p.s. Nausika- me ne fund e mblodha guximin t'i permbeldh poezite e mija ne nje liber- forumi me ndihmoi per kete - ta humb ate kompleks ( ti posacerisht)
    Me behet shume shume qejfi qe do botohesh . Je e vecante dhe e mrekullueshme ne poezi poashtu si edhe ne proze. Jam e sigurte qe do gjesh inspirime te reja te bukura ne te ardhmen. Nuk thone kot, nqs. nuk do ekzistonte e shemtuara dhe mondanja, nuk do ta dinim vjeren e te bukures dhe ekstraordinares
    P.S. ndoshta edhe kete vit shifemi, bota eshte e vogel
    When in Doubt, Act Stupid!

Anėtarėsuar
    25-05-2005
    Vendndodhja
    Maqedoni_Gostivar
    Postime
    115
    Jeta dhe Vdekja

Jeta ėshtė vdekja kur
    Vdekja lind mbi jetė.
    Janė tė sė njėjtės natyrė
    Njėra mizore
    Tjetra hynore.
    Kur jeta ushqehet me mbeturinė vdekjeje
    Atėherė ajo ka erė vdekje.
    Kur vdekja ujitet me jetė
    Ajo si lule mėngjesi hapet,frymon, zhvillohet
    Por shkurt, sa njė e mbyllur e qerpikut.
    Vdekja mban timonin ngase jeta nvaret prej saj.
    Njerėzit pėrkulen
    Para mizoret
    Por kush ėshtė ajo?

p.s. poezi e shkruar moti- e shijuar* dje- "tet-a tet me poezine"

i/e regjistruar Maska e Era1
    Anėtarėsuar
    19-12-2004
    Postime
    1,307
    Te bukura poezite dhe meditimet e tua.
    te uroj sa me shpejt dhe librin.
    Firma ime eshte : SHQIPTARE

Anėtarėsuar
    25-05-2005
    Vendndodhja
    Maqedoni_Gostivar
    Postime
    115
    Citim Postuar mė parė nga Era1
    Te bukura poezite dhe meditimet e tua.
    te uroj sa me shpejt dhe librin.
    falemindrit shume e posacerisht te falemindrit qe cileson poezi-nje poete si ti-i kam lexuar dhe disa punime tua dhe dhe pa hamnedje une te vlersoj dhe ndejhem krenare qe pelqen punimet e mija

Anėtarėsuar
    25-05-2005
    Vendndodhja
    Maqedoni_Gostivar
    Postime
    115

Ani shko

Jam nen mjegulla, e humbur krejt, sot dhe gjithe diten sot Asgje nuk prese te them, as nuk prisja nga vetja ndonje levizje te shpejte te mbretereshes ne shah, asgje nuk prita sot dhe nuk pres keto minuta deri sa postoj.. Nuk pres pritjen se vete heshtja fsheh nje pritje qe e then zhurma e kesaj kenge qe po degjoj. Une ne mbrendi pres dicka qe se kam ndermend ta pres qellimisht-ashtu spontanisht pres hapat e fundit tuat t'i ndjej duke shkuar sot me 07.
    Gatita dikur ne nje vend nje eksperiment kimik- ishte te them sinqerisht nje sistem i hapur ku vendosa substanca qe duhet tretur dhe shume pak tretes. Ishte nje perzierje e thjeshte kimike .. U tret nje sasi e caktuar e substances-sistemi kerkonte akoma me shume tretes- shtova dhe ca dhe substancat pak nga pak filluan te zhduken nga sistemi reagues... Arrita te fitoj perzierjen homogjene ne te cilen treta nje substance te dikurshme ne nje tretes te fuqishem- u treten njera ne tjetren per nje kohe te caktuar per te dhene produkt- tretje substancash...
    Nuk dij pse mu kujtua lokacioni ku zhvillova kete proces (PMF- Fakulteti i shkencave natyrore) tani kur postoj..
    Mu kujtua- desha te bej analogji- te praktikoj eksperimentin ne perditshmeri...
    Dikur edhe ne realen gatita eksperimentin e ketille po fatkeqesisht ne realen eshte procesi me i veshtire ngase ka shume substanca (aq shume saqe nuk numerohen) dhe qe eshte me e keqja ky proecs eshte i shoqeruar me zjarr dhe zhvillohet me shpejte se ai qe bera ne kimi-
    Sot do te jem e sinqerte- prita dicka- ndoshta nje telefonate, ndoshta ndonje mail, ndoshta postim... Prisja dicka qe do te shenonte me shkronja te zjarrta fundin e eksperimentit dhe perfundoj me kaq se nuk kam te drejte te pres me..
    ishte dita e fundit kjo-reaksioni perfundoi- u fitua nje perzierje kujtimesh te zbehta qe nuk i ngjyrosem rrafsh dy muaj...

Anėtarėsuar
    25-05-2005
    Vendndodhja
    Maqedoni_Gostivar
    Postime
    115

Dita e fundit e mbreterise

Po- eshte fundi ky qe e shkruaj pa dridhje dhe lot, shkruaj me vetedije duke matur cdo fjale qe them- se keto do te ngelin ne sirtarin qe do ta mbull me sonte, me keto fjale me keto shkronja.
    07.07- qellimisht u kheva me pare nga Shkupi per te qene dy dite para kesaj date te shoh si do te sillem, a do te mund te kordinoj veten, te shoh si ndjehesh ti..
    Erdha ndonese gabova-
    seshte me rendesi kjo
    lexova ne "Dita e bardhe"-Antonio de melo qe te lenduarit e ndjenjave eshte e percjellur me situaten kufitare midis fjaleve qe i nxjer nga truri e qe burim kane zemren- e perzier kjo ashtu?!!!! Nejse - situata ime eshte si vijon:
    Do ta gjej menyren me te lehte per te ikur nga kjo date dhe datat pas kesaj- do te iki nga qyteti te dielen dhe nuk kthehem der sa te shkosh ti. Jo qe nuk do te kthehem per ty por me mire te kthehem pa ty.. Ti do te shkosh pergjithmone nga ajo qe e kemi te perbahket- zemra dhe qyteti gjersa une do te kthehem tek te dyjat shume shpejt. Do te kethehem te vetja pasi ta gjej dhe mbledh copet e vetes. Do ta perfundoj me kaq se mua me mjaftojne kaq shkronja per te pershkruar sasine e dhimbjes qe do te ritej poqese nuk ishte data 07,07 por qe do te behej miniaturale poqese nuk ishe fare as ajo as 01.01...
    Pershendes te lenduarit me kengen e kastriot tushes dhe po e dorezoj mbreterine ne duart e nje anonimes qe do te filloj nga e pare - me shume substanca dhe me shume shume tretes...

Sho edhepse te dua
    shko
    jo asgje mos thuaj shko
    larg prej meje
    ti jeto
    shko
    ler ketu kujtimet
    shko
    mira perqafime
    dhe
    ti po munde me harro
    me zera mbushe diten
    gjithe naten ty te prita
    por , ti je larg
    ani shko dhe po mundet ti
    me harro
    do te jesh e mire
    e kuptoj
    endrat
    pa ty jane
    te kerkoj, kerkoj
    ani shko
    do te behesh shejte
    ani shko
    cdo gje qe ke ndjere
    ti harro
    endrat pa ty jane
    te kerkoj , kerkoj
    ani shko
    jo jo kaq lehte nuk treten
    ditet edhe netet
    jo
    kur nuk deshem ne te dy

Anėtarėsuar
    25-05-2005
    Vendndodhja
    Maqedoni_Gostivar
    Postime
    115
    Citim Postuar mė parė nga StormAngel
    26-01-2005

Njė pikė loti ra mbi kėmishėn time,si paralajmėrim pėr breshėrin qė po pėrgatiseshte tė zaptoj edhe atė pak diell qė kisha.Si njė letėr e bardhė qė isha,ti shkrove mbi mua dėshirat tuaja,shkrove ėndėrat tuaja,e mua nė ēdo sekond qė po kalonte mė dhembte fakti qė tė kam aq larg.Mirėpo kisha diellin afėr,diellin qė mė mbante me mendje e me zemėr tek ty,aq larg...mirėpo edhe aq pranė.
    Nėqoftėse vetėm pėr sonte ndjej kėtė dhimbje dhe me kėtė i jap fund mallkimit tim 22 vjeēar le tė mė dhemb,le tė mė dhemb se dua tė ndjej ēdo pikė emocioni qė kam nė trup,sepse e di qė nga sot do ndjej mė ndryshe,do shof mė ndryshe.
    Sytė e tu nuk do jenė mė sytė e mi,zemra yte do i takoj dikujt tjetėr,dikujt qė e meriton atė.Le tė mė dhemb aq shumė sa njė ditė edhe ti ta kuptosh kėtė dhimbjen time dhe tė ndalesh edhe pėr 5 sekonda tė mendosh pėr mua.
    Fjalėt janė tė tepėrta,mirėpo janė e vetmja armė qė kam tani pėr tani dhe mundohem me fjalė tė pėrmbys dhimbjen qė mė kaplon kėtė trup qė kam.
    Unė ky jam e ky do ngelem,shumė i afėrt me sendet qė duhet mbajtur larg...gjithmonė contra mendimeve qė kam.Gjithmonė vetėm.
    Ja edhe dimri i ftohtė sė fundi tregoi dhėmbėt e tij,mė mbuloi me njė ftohtėsi qė rallė herė kam ndjerė,me njė lumenj fjalėsh qė shpresoja se asnjėherė nuk do i ndėgjoj,por jam i sigurtė qė dimri nuk e ka fajin.E kam fajin unė dhe vetėm unė.
    Nuk e di se si tė tė them lamtumirė,nuk kam forcė pėr kėtė,dhe pėr atė shkak do iki i qetė,hap pas hapi...duke i shėndruar dimri nė kocka akulli lotėt qė mė pikojnė ndėr sy.Lot tė ftohta tė lamtumirės.
    Nuk di mė,humba...si njė lojė e gjatė shahu.Duke bė njė gabim tė vogėl humba lojėn e madhe.Do vazhdoj tė jetoj...i thyer.Sot,neseėr e ēdo mėngjes qė do zgjohem pa duart tua qė do mė pėrqafojnė.
    Si sot ditė e muaj mė parė flisnim pėr dashuri e lumturi,e si sot e ditė mė vonė do flasim pėr urrejtje e pikėllim.
    Bardhė e zi,si tablla e shahut.
    Nė mendje gjithmonė afėr,ndėrsa me trup,shumė shumė larg.
    Mė theve! Si copė akulli...i pėrmbysur mbi borėn e bardhė.
    Sec gjeta nje te perbashket me jeten time ne kete shkrim?!!! Thone bota eshte rreth ku te gjitha te kthehen. Tash ndodhem une ne kete situate dhe ndoshta eshte pasoje e formes se botes po shtroj pyetjen sa here pershkohet ky rreth- do te perfundoj dhimbja ime dhe jotja me nje qark rrethor apo do t'i bime me shume se nje here?!!!
    Kush din pergjigjen e kesaj ceshtje nuk ben keq poqese shkruan......

Citim Postuar mė parė nga StormAngel
    Mė theve! Si copė akulli...i pėrmbysur mbi borėn e bardhė.

Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678

Tema tė Ngjashme

1. Lajmet nga Superliga 2006/2007
    Nga OO7 nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 1035
    Postimi i Fundit: 26-08-2007, 16:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •