Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955

Cilët janë hajnat më të ri të estradës?

Dita-ditës po zbulohen hajna te rinj. Del qe hajna jane edhe grupi i shume famshëm “Marigona”! Duken origjinalë, por disa kënge te tyre zbulohet te jene te kopjuara fund e krye! Sa gjynah qe as kënga e bukur e Zanfina Ismajlit. “Dashnoret e Ferrarit” nuk është një vepër autoktone! Del se është mare nga Kylie Minogue.

Po flitet edhe se kënga superhit e Jehona Sopit, “Thuaje” është e vjedhur! Dreqi e marrte, origjinali i këngës me te mire kosovare merret nga “Volim te”! Sigurisht qe secilit i bie ne mend kënga e Shqipe Abazit, “S’ishte hera e pare...” edhe kjo është e vjedhur nga serbishtja, madje, nga një këngëtare qe e ka kënduar 30-40 vjet me pare.

Sa keq qe edhe Miranda Hashani ke rrene ne kurth. Kënga e saj qe doli ne treg disa dite me pare “Mos me lini vetëm” del se është kopjuar nga Dino Merlin, por nuk ka se çka te mërzitet Miranda, se edhe Valentina Rama këngën “Je katil qe vret” e ka vjedhur fund e krye nga kënga “Supermen”, po ashtu nga një superhit i Dino Merlinit.

Edhe Leonora Bahiti këngën e saj “Perse” e ka vjedhur nga një kënge qe ka qene vëren e kaluar super hit ne Greqi, dmth e ka vjedh nga një kënge greke, e lere me te flasim për Gentiana Ismajlin, Odeten, Lorin, Rovena Stefen, qe mbi 70% te kengeve qe i kane te edituar neper albumet e tyre janë nga serbishtja, bullgarishtja, greqishtja dhe turkja...

Si është e mundur qe këngët me te mira dhe te bukura dhe me te dëgjuara te jene plagjiaturë, te jene te vjedhura pa piken e turpit!? Si është e mundur qe kompozitoret shqiptare nuk po arrijne te bejne dicka origjinale!? Pse hajnia u është bere sëmundje e pashërueshme? Ani, prej ku po i vjedhin se...? Madje i thonë vetes njerëz te artit, offf offf. Art nuk është ky, ky është turp.

PS:
    Kam shkruar dhe kam publikuar materiale te ndryshme shume here për ketë dukuri te shëmtuar qe na ka kap, por do te shkruaj edhe me tej, gjersa dikush kompetent do te merë diçka ne lidhje me ketë. Dhe t’i themi NDAL! Një herë e përgjithmonë shkatrimit te tingullit te ëmbël shqip.

Nga: Davius, producent i një Shtëpie Muzikore Filmike.
    My silence doesn't mean I am gone!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-12-2004
    Postime
    8
    Ne numrin me te ri te Kosovares qe doli pardje ne shitje doli edhe demanti lidhur me kete artikull per "hajnat me te ri te estrades".Aty shkruante se si Zanfines i kerkohej falje pasi qe doli se kenge e saj ishte autentike.
    Sa turp qe gazetaret tane shkruajne pa fakte!

Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Citim Postuar më parë nga gjemla
    Ne numrin me te ri te Kosovares qe doli pardje ne shitje doli edhe demanti lidhur me kete artikull per "hajnat me te ri te estrades".Aty shkruante se si Zanfines i kerkohej falje pasi qe doli se kenge e saj ishte autentike.
    Sa turp qe gazetaret tane shkruajne pa fakte!
    Edhe kjo me poshte eshte e bazuar ne nje numer te Kosovares, por per kengen e Zanfines - Dashnoret e Ferrarit edhe me pare une kam ndegjuar se eshte plagjiature dhe e vjedhur...tash se dije se cka kane bere ato te redaksise por do te pyes disa miq te mije te ngushte qe kane botuar kete artikull qe e kam postuar une dhe t'i pyes eshte e vertete se eshte gabim dhe ne numrin e rije kane bere demant apo eshte bere nga shkaku i presionit ai demant...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-12-2004
    Postime
    8
    Hah! Davius,stop playing Sherlock Holmes.Fundja,kontakto me redaksine

Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Citim Postuar më parë nga gjemla
    Hah! Davius,stop playing Sherlock Holmes.Fundja,kontakto me redaksine
    Jo de, mua as qe me intereson se cka botojne ato, une thjesht te tregova se kam nje mik i cili punon aty dhe mund te me jap me shume detaje per kete demant, por nejse...

MiLaNisT Maska e sLimShady
    Anëtarësuar
    22-04-2004
    Vendndodhja
    Shif ka mrapa m'ke
    Postime
    1,116
    Te them te drejten skam degju per i gje te tille por kenga jehones o tull fare gjynaf te jet e vjedhur
    M&M

Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Citim Postuar më parë nga sLimShady
    Te them te drejten skam degju per i gje te tille por kenga jehones o tull fare gjynaf te jet e vjedhur
    Po de tull fare, sepse te kishte bere ndonje kompozitor shqiptar nuk do ishte aq hit sepse kompozitoret tane nuk lodhen duke bere hite por e kane gjet te lehte i vjedhin dhe aq....

hajt shnet mos u merzit ti tash...

* Yllëza e forumit *
    Anëtarësuar
    02-10-2004
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    454
    Kenga "Perse " E Leonora Bahitit qe ka dale ne skenen tone si kerpudhe pas shiut dhe si shume kerpudha te tilla , eshte degjuar edhe nga nje kengetare , Lumturie Kastrati , dmth nje kenge e vetgme eshte vjedhur dy here . Kam degjuar per kete kengen e Mirandes , njehere nuk e besoja se ajo e flamosura na ka vene emrin e Ilir Beranit si kompozitor po ja qe e verteta doli ne diell !
    ArsGothicë

Tema të Ngjashme

1. Shkruaj një fjalë të bukur për fëmijën e diasporës
    Nga projekti21_dk në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 08-04-2010, 09:17
  2. Në Londër hajnat vjedhin 60 milionë euro
    Nga Davius në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 13-03-2006, 04:33
  3. Gjykata e Lartë dhe Edvin Rama, varrmihës të estradës së Tiranës
    Nga Brari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-02-2005, 00:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •