Close
Faqja 93 prej 119 FillimFillim ... 43839192939495103 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 921 deri 930 prej 1190
    i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    po ku rreh pushka e qoses ne kto intervistat e fundit qe i jep ne shtypin enverist..

??

brari ju a thote se cfar po don te thote kryeenveristi qose..

kjo eshte pak a shum mesazhi i tij po te perkthesh sakte permbajtjen e intervistave te fundit te ketij perbindeshi.. :

ku jeni e ku sjeni o caushe e zabite o altin dardha e evgjitė.. o arape e eriona.. o shker.. ..a e p soma.. o kelishe enveriste.. o zagare staliniste.. o rucista gjinushiste e polpota milo-edviniste.. behi gati e shpertheni.. gur mbi tulle te mos leni.. shkrumb e hi ta percelloni ..shqiperine qe nga valoni.. der ne shkoder e tirane.. der sa t'hypi partia nane.. ne pushtet edhe njihere.. qe te fle dhe un si shqerre.. e te coj ne vend premtimin qe kam ber me sigurimin.. qe ne 100 vjetor te dulles.. tja rrezojme themelet kulles..

kulla-shqiperia..

--

kjo eshte..

..

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anėtarėsuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    Preng Sherri a i ke pa edhe keto foto ???

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga busavata : 02-10-2009 mė 19:18

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Preng Sherri Lexo Postimin
    Nė fakt shikova atė nga youtube qė solli brari por Rexhep Qosjen nuk e pashė asgjėkundi!
    pastaj shikova njė fotografi dhe pėr ēudi pash kėta " burra" vėllezėr tė cilėt i shisnin naftė njeri tjetrit dhe mbronin njėri tjetrin:

medias.lemonde.fr
    cka do te thuash me kete fotografi?
    po me ate nafte cka deshe te thuash?
    I kane shitur njeri tjetrit nafte?!

Interesant, -e me cfare 'llogjike' blen ti naften qe ma ke shitur mua?!!

Po me ate "mbronin njeri-tjetrin" cka deshte me thane? Sepse sic e di e gjithe bota, ky qe po shkund doren me kete tjetrin eshte vrare, sa di une mizorisht. Sipas teje nga mbrojtja e tepruar!??

Apo mos do te thuash se eshte vrare me urdher te thaqit? Apo mos ndoshta te qoses apo te nanos a ndonje shqiptari tjeter?

Do te thuash se me urdherin e dikujte si thaqi, apo qosja ta zeme, policia cetnike serbe, bashke me paramilitaret tjere e zbuloi kete 'mikun e tyre' dhe e nxori nga treni i refugjateve per ta vrare, edhe perkunder diturise se ai eshte mik i sllobos se tyre kryekomandantit dhe ne kundershtim te urdherit te per ta mbrojtur mikun e tij?!!

Mos do te thuash se njerez nga keto struktura politike te sotme paskan pasur kompetenca me te larta ne ushtrine e sllobes se slloba vete?!!

Ka gjase qe te ka zene gjumi me corape te palara mbathe dhe ne vend te shputave tu paska enjtur truri, se s'ka si spjegohet ky defekt ne tru.

pash nderen a di cka po flet?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anėtarėsuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    .....................
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga busavata : 02-10-2009 mė 21:01

i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Zoti Busavata unė shikovA NĖ youtube dhe i gjeta edhe kėto gjėra pėr " Rexhep Qosjen"

KURR' SHQIPERI S'KAM ME T'HARRUE
    EDHE N'VORR ME T'PĖRMENDĖ KAM!

i/e regjistruar Maska e mondishall
    Anėtarėsuar
    28-11-2006
    Vendndodhja
    Ne Selanik te Greqise
    Postime
    2,690
    Preng, nje gje dua te shtoj ketu, pa hyre labirintheve te krijuara kot se koti per inerci idhullimi figurash te politikes dhe te penes. Cfare pikerisht? Po ndiqja gjithcka ketu dhe m'u shfaq vertet loja e shahut, qe ndersa filloi me levizjet e njohura te celjes, u ngaterrua keqazi me tej, aq sa dhe diletantet me filestare s'do benin te tilla levizje absurde. Pse? Sepse u ngaterruan keqazi figurat e akoma me keq levizje t e tyre dhe shikuesi me i paditur arrin te kuptoje qe mat-i anon nga ana tende. Mos ma merr per keq, por dije qe une vetem lexoja ketu per te njohur me thelle anet, qendrimet dhe gjithcka vete nuk dija e akoma nuk di. Por ajo qe di ama vence dhe s'ka Zot nene te ma ndroje mendjen ne kete e ate bote, eshte ajo e mallkuara 1997-te, qe cdo gje mund te ishte, por kurren e kurres as revolucion demokratik, as revolucion i vonuar demokratik, as grimce e padukshme perberese e konceptit revolucion.
    E kam jetuar vence, e kam pare, degjuar, ndjere, provuar balle perballe ate cmenduri njerezish shamikokelidhurish, qe pa kurfare ideali elementar revolte veshen me te zeza qindra nena shqiptare etj, etj etj. Mos kerko i dashur arsyen e arsyes te arsyes, pasi bota ka pare e njohur me keq se keto lloj arsyesh, por kurre ama cmendurine e njerezve te tille. C'me duhet mua se c'tha nje gazete britanike, apo shkaravitje xhungelbanuesish, para prekjes vete te realitetit? Pse o Preng kjo lloj perulesie para idhujve te krijuar jo vetem aty ku dicka meritojne, po edhe aty ku futin hundet pa kurfare nuhatje politike? Pse xhanem kjo mani absolutizimi kokash te politikes dhe letrave, kur dihet sot qe dhe ata hane e pertypen si cdo njeri, asimilojne e disimilojne njelloj ne kete jete? E nese ne nje fushe te dijes ja thone me shume, kush tha o Preng, qe nuk e dreqosin ne nje fushe tjeter te dijes? Une e di, jam i sigurt qe si per Qosen, ashtu dhe per Kadarene, nese pak ndryshojne qendrimet e tyre, do shikoj ketu tjeter loje shahu, tjeter Preng e tjeter, tjeter e tjeter me rradhe. Pak kondra te shkoje njeri, peshtyhet menjehere edhe ajo qe me pare eshte shijuar e vleresuar prej tij. Nejse se u zgjata. Dhe te lutem mos kujto se jam aty ne vendin ku jam larguar 12 vite me pare, apo se ketu ku jam kam gjetur parajsen e enderruar. JO, Preng. Kam lene si relike te shkuar gjithcka te dashur e fituar, qofte dhe ate cope diplome, duke provuar cka provon cdo emigrant neper bote. Pra mos kerko kurkund te gjesh ndonje privilegj te fituar nga ndonje krah politik, per te me frontizuar dhe mua kaheve absurde te politikes.
    Thjesht, ne keto komente ketu, mesova si mund te cmesohet e verteta. Deri kur???
    Miqesisht mondishall(Edmond Shallvari)
    -Pasja e shpirtit ėshtė privilegj pėr trupin. (E SH)

i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    I dashuri Mondi,
    Sipas konceptit tė tė lashtėve Urtėsia kishte tre sy: Pėr tė parė tė kaluarėn, tė sotmėn dhe tė ardhmen. Tė tre sytė kanė bebėza shqetėsimi. Kjo ėshtė e qartė pėr ata qė duan Shqiperinė dhe kombin dhe nė tė kundėrtėn pėr ata, qė s'e duan ekziston urrejtja dhe shkatėrrimi total pėr ēdo gjė shqiptare dhe njerzore!
    Shahun dhe dramaticitetin e kėsaj loje mė sė miri e kishte " hymnitizuar" Cvajgu tek Novela e " Shahut" kėshtu qė fundit asnjėherė nuk i dihet! Personalisht nuk e dua kėtė lojė dhe nuk e luaj kėtė lojė ngaqė tė fut nė labirinte kurthe!
    Unė luaj lojėn e Shpatave!
    Po njėsoj sikur qė nuk mund tė paramendohet Europianizmi pa penelin e Da vinēit dhe Shpatėn e Skėnderbeut po ashtu personalishtė s'mund t'luaj lojėn e " cic-micit"!
    Nė shumė nga ato qė kam shkruar e kam thėnė dhe po e them edhe njė herė: Ajo qė ndodhi nė vitin 1997-t ishte e vonshme - mjerisht shumė e vonshme dhe pėr kėtė arsye pasojat ishin tė tmershme! Ai " Revolucion do tė duhej tė ndodhte shumė mė herėt". Sipas pikpamjeve tė mia qė nė zanafill kur filluan hekurishtat e Shqiperisė t'i shiten Malit tė Zi gjegjesisht Serbisė apo edhe shitja e naftės pėr Millosheviqin nė kohėn kur Europa dhe Bota kishin vė embargo!
    Pra, kur edhe miqtė e Serbėve si Rusia respektonin kėtė gjė tė vetmit qė e thyenin ishin: B
    Berisha dhe Sadam Huseini!
    Po ta ilustroj pak mė ndryshe:
    " Nėse njė femėr Zbulon kancerin e gjirit me kohė dhe i nėnshtrohet intervenimit mė herėt gjasat qė ta mund dhe tė ketė pasoja mė tė vogėla ekzistojnė megjithėse pasojat do t'i ndien; por nėse intervenimi fillon nė fazat e lulzimit mė pjellor tė tij - pasojat janė mė katastrofike!

I nderuari Mondi,
    largimin e Berishės nė vitin 1997 e pėrshendeten tė gjitha vendet e Europės dhe madje edhe SHBA-t!
    Tentimin e marrjes sė Pushtetit me dhunė tė Berishės nė vitin 1998 e denuan qė tė gjithė; vet Berisha pohon qė mori njė Telefonat nga njė qender e Vendosjes ku ju tha Decidivisht " ne s'do t'ju njohim dhe Berisha u terhoq!
    Njė Fjalė e njohur thotė:" Mė mirė njė fund i tmerrshėm se sa njė Tmerr i pafund!
    Tmerrin e pushtetit tė Berishės ( 1992 - 1997) e kisha ndjerė nė lėkurėn time; jetohej nė ankth; nė pasiguri; mashtrimet, vjedhjet, plaēkitjet dhunimet, kidnapimet ndodhnin pėr ēdo ditė!
    Posa binte terri nė Tiranė asnjeri s'ndihej i sigurt, mė; e merreni me mendė nė vende jashtė kryeqytetit! Vet kryeministri i athershėm ALEKS MEKSI pohon qė i kam terhequr vėrejtjen Berishės qė sistemi piramidal do t'na shkatėrron dhe do t'jetė me pasoja tė paparashikueshme por berisha nuk dėgjonte!

Zoteri Mondi,
    Shqiperia sistemin Piramidal e importoj sė pari nga Serbia, nė Serbi ishte njė sistem i tillė i Piramidave ku nga mė tė njohurat ishte njė Dafina; Ajo dafina erdhi nė Shqiperi aso kohe dhe u prit nga kreu i shtetit! E njejta erdhi serish nė Shqiperi me Kryeministrin e at'hershėm biznismenin Amerikan Millan Paniq dhe tė cilėt u pritėn si hero!
    Pas kėsaj nė Shqiperi filloj Instalimi i Piramidave ku u shqua sė mari JEVGJA () magjupja) SUDJA!
    Fjala e lirė shtypej; ata qė vinin nga Kosova e qė nuk i takonin politikes sė LDK-ės ndjekeshin. rasti mė i mirė burgosja e Zahir pajazitit!
    Mua personalisht mė kishin thėnė ( PDK-ja):
    " Po t'kerkon UDB-a pėr 50 dollar do tė tė vrasim!
    E vranė Remzi Hoxhėn!

Nė vitin 1997-t Gebelsi shqiptar Bashkim gazidede qė kishte pasur takimin sekret me Arkanin nė Shqipėri, iku nga vendi; Safet ZThulali iku nga vendi; ministri i Punėve tė Mbrendshme iku nga vendi: ikėn me fajin e pėrgjegjesisė dhe tė fajesis!
    Me t'u bė serish aktual rasti i Remzi Hoxhės - duke u folur shumė pėr tė nė shtypin ditor - nuk e di se si ndodhi por Gebelsi shqiptar Gazidede papritmas vdiq: ai vdiq nga vdekja natyrore por tek unė personalisht akoma ka njė dozė dyshimi!
    Zoteri Mondi,
    Viti 1997 ishte fillimi i fundit tė njė diktature tė vazhdueshme! ngjarjet nuk mė brengosnin sa mė brengosnin humbjet e jetėve sikurse imazhi i vendit tim Shqiperisė!
    Por e dija edhe kėtė gjė:
    " Populli shqiptar kishte treguar vitalitet nė " struggle for life" ( luftėn pėr jetėn").

Ne kemi apo patėm nė Shqipėri, pas viteve tė 90-ta ( fillimin e 90-tave) disa ndodhi tė popullit:
    E para shkatrrimi i Shqiperis, shkatrrimi i pak atyre gjėrave qė isin bėrė nėn Enver Hoxhėn; uzina, plantazhe, Koperativa, fabrika!

Shqiperia njė herė u dogjė nė vitin 1992!
    Ky ishte njė " Revolucion i ēoroditur kohor".
    KJo i bjente sikur unė si kosovar, fill nė qershor tė vitit 1999 - posa ikėn forcat Serbe dhe hynė ato tė UĒK-ės sė bashku me Naton - tė filloja tė shkatrroja; fabrikat, uzinat, ta rrenoja Hotel Grandin se aty kishin qendruar serbėt; me njė fjalė tė shkatrroja ēdo gjė qė ishte ndertuar nga e kaluara si shenjė e njė hakmarrje: Jo se bėra ( se bėmė) kėtė gjė ngaqė hakmarrja mė e madhe ishte largimi i tyre dhe Fitorja e jonė!
    Ato qė ishin ndertuar gjatė viteve 1945-1999 do t'mundohemi jo t'i shkatrrojmė por t'i bėjmė mė tė bukura: Gjimnazin nuk e rrezuam se mbante emrin e njė farė " Ivo Llola Ribarit" por e kthyem serish bustin e Sami Frasherit; Normalen qė mbante emrin e njė malazezi nuk e shkatrruam por e emeruam me emrin e GJin gazulit!

E dyta, nė vitin 1997 ndodhi Revolucioni tepėr i vonuar demokratik, i domosdoshėm por qė pati pasoja; pėr kėtė arsye quhet i vonuar ngaqė po tė mos vonohej s'do tė ngjanin ato qė ngjanė!
    Dhe treta Revolucioni i hershėm Kundrademokratik i vitit 1998 me Berishėn ngaqė pa u bė akoma njė vit Bota demokratike s'mund tė lejonte njė " afganistan tė dytė nė Europė"!
    Nė vitin 1997 Shqiperia iu nėnshtrua njė Operacioni tė Kirurgjisė Politike; Viti 1997 shenoj daljen Publike tė UĒK-ės nė LLaush tė Drenicės fill pas revolucionit tė vonuar dhe tė domosdoshėm; viti 1997 shenoj Luftėn pėr lIRI DHE pavarsi tė pjesės sė robėruar tė Shqiperisė!
    Aty ku u nderprenė ushtrimet ushtarake tė shqiptarėve tė Kosovės ( fundi i vitit 1991 dhe fillimi i vitit 1992) serish u aktivizuan nė vitin 1997-t e sidomos nė vitin 1998-t.
    Pas revolucionit tė vonuar demokratik - filloj Vetflijimi pėr Liri dhe pavarsi dhe kjo ndodhi dy vite mė vonė; pra dy vite pas 1997-es!
    Nė botėn tonė mendojmė qė " rastsia ėshtė mbreti i botės" por mendoj qė asgjė nė kėtė botė nuk ėshtė e rastėsishme!
    Pėrshendetje shoqerore z. Mondi
    Nga unė Prenga i Kolė jakovės
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Preng Sherri : 03-10-2009 mė 05:53
    KURR' SHQIPERI S'KAM ME T'HARRUE
    EDHE N'VORR ME T'PĖRMENDĖ KAM!

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anėtarėsuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar mė parė nga Preng Sherri Lexo Postimin
    Zoti Busavata unė shikovA NĖ youtube dhe i gjeta edhe kėto gjėra pėr " Rexhep Qosjen"

http://www.youtube.com/watch?v=_NBZB...eature=related
    Valla more Preng hulumto kah te duesh se foto ma e mire se kjo per keta qyqanat e nates nuk ka
    shifne bre i dashuri i tyre se si i qaraveshet kasapit te shqiptarve
    ani ai matufi plak si ju ka perkul e i ka ra deri te k.oqet mikut te ti
    po mire eshte shkuen si qeni ne rrush te tri coftinat
    Do t“i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anėtarėsuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Qosja eshte njeri shume i rrezikeshem,fati eshte qe kete e kan par me koh shqiptaret dhe tani perveq shtypit te partis se punes askush nuk merret me te.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Vendndodhja
    Oslo , Norway
    Postime
    472
    Citim Postuar mė parė nga drenicaku Lexo Postimin
    Qosja eshte njeri shume i rrezikeshem,fati eshte qe kete e kan par me koh shqiptaret dhe tani perveq shtypit te partis se punes askush nuk merret me te.
    Pėr antikombėtaret, sarhoshet politikė dhe analfabetet e sojit tėnd Qosja ėshtė shumė i rrezikshėm.

Shko prej therra e thure gardhin e shtėpisė sate e mos u merr me cka s'ta mbėrrinė.

I mjeri unė pėr tu, o "drenicaku"!

Tema tė Ngjashme

1. Rexhep Mitrovica
    Nga PORTI_05 nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 06-04-2011, 08:15
  2. Pėrgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 24-01-2010, 21:51
  3. Akademik REXHEP ISMAJLI:Zhvillimet...e gjuhės standarde
    Nga Harudi nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 13-05-2005, 19:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •