Close
Faqja 9 prej 119 FillimFillim ... 78910111959109 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 1190
    i/e regjistruar Maska e pelin
    Anėtarėsuar
    15-08-2002
    Postime
    214
    Shen Alban,Kosovar

nese keni kohe dhe mundesi do te doja te me jepnit nje pergjigje per kete pyetje:

-mbi c'baza thenia e Qoses " revolucion i vonuar demokratik" konsiderohet antikombetare dhe antidemokratike ; perse nuk e marrim ne konsiderate shpjegimin qe ai vete ka dhene ?
    Flm

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    "A nuk eshte censurimi i mendimit te te tjereve dhe kushdo qe nuk eshte dakort me mua atehere eshte armiku im dhe do te luftohet???"

Ai qe sulom kokat e kombit nuk eshte armik i imi , por i kombit. Kombi nuk duhet me seleksion, por ne teresi. Mund njerzit te kritikohet per kete apo ate pune, por jo te leiminohen sic i pelqen Beogradit. Nes emendimet e mia jane ne harmoni me Beogradin, atehre nuk mundte jene mendime shqiptare.

"Stalinizmi verehet tek ty i dashur e jo tek mua. Imponimi i mendimit quhet Stalinizem."

Shihet mire se ngaterroni demokracine me stalinizmin. Imponimi i mendimeve pa dhune dhe me fakte eshte forma me demoktrtike qe ka zbuluar njeriu deri me sot! Nese e konsideron imponimin e mendimeve stalinizem, atehere Evropa dhe Amerika jane staliniste! Staliniste eshte gjykimi i nje personi ne baze te nje mospajtimi, pa marre parasysh vleren e teresishme. Dhe ketu disa veprojne ne menyre staliniste. Menyrat staliniste nuk flaken vetem pse mendojme se jetojme ne nje vend demokratik, ato shihet se jane mbejllur aq shume sa njerzit bashkejtojne me te dhe veprajne ne ate menyre! Madje nuk e verejne s epo veprojne ne ate menyre. Te perkujtoj edhe nje here i nderuar Redi se anatemimi dhe ofenimi i pafakte denohet me ligje, kjo nuk konsiderohet liri e fjales, por ndalese e etiketimeve! Dhe ketu sulomhen njerzit duke shkeputur nje paragraf per ta sulmuar nje jete prej gati 7 dekadave. Nje dite, jo vone do te bindesh se mbrojtjen qe i ke dhene Kosovarit nuk ishte perkrahje drejte dhe ishte bere me teper per shkak te simpatise e aspak per shkak te objektivitetit.

Ti don te ma mbushish akomo mendjen se eshte mire te krijojme tradhetar nga shqiptaret tane te medhenj. Une them se jo , tash e tutje shkruaj vet dhe vini kryqin Qoses. Zoti paste meshire me te dhe me ty! Une nuk do te shkruaj me ne kete teme se mjafton kjo. Mund te kthehet kreatori i idese antishqiptare, Kosovari dhe vazhdoni me ate per tekrijuar varre. Pune te mbare. Krijimi i varreve nuk eshte i mire se zakonisht edhe varremihesi bie nje dite ne grope.

Aq sa me here te distancohesh nga Kosovari, aq me here do ta kuptojsh kombin tend nga te gjitha perspektivat!

Dikush kishte kerkuar shpjegim per " revolucioni ...", le ta sjelle dikush tekstin dhe te flasim per ate se cka shkruar Qosja. Une me perralla nuk dua te mirrem dhe aq mepak me nje fjali qe e kane marre ne perdorim politikanet per qellime e veta!

Qosja eshte teper i madh per tu analizuar vetem me nje fjali, madje supozoj se Qosja eshte me i madh se Kosovari i cili mendon se humb dinjitetitn nese mirret me Qosen. Madje mendoj se Qosja eshte pak i madh se Sylejma Aliu ky anadollak afroaziatik!

Shen Albani, prape nuk ke kuptuar se cfar kam dashur te them.

Ky eshte forum dhe jo parti politike ku njerezit te diskutojne ato qe do ti.

Mos e kap me foruimin pse ka njerez qe e vleresojne Qosen ndryshe nga sa e vlereson ti, por me ata qe ke perreth dhe qe i mendojne gjerat po keshtu si koovari e shume te tjere.
    Mundohu te kupotsh shkaqet.

Nese do une nuk marr pjese me ne kete diskutim dhe ashtu urdheroj te gjithe stafin qe te mos diskutoje, por vetem te beje detyrat qe kane.

Paataj ti diskuto cfare te kesh qejf, ngr e ul ata figura qe do dhe ne fund e shohim konkluzonin se ku do te kesh arritur.

Ti harron qe nese dikush shprehet ketu per dicka, ai shpreh edhe mendimin e shume te tjereve jashte forumit dh perpara se ta kapesh me personat e forumit, kapu me ata qe ke ne jeten reale dhe mundohu te kuptosh se pse ata i mendojne gjerat ashtu ndryshe nga ti.

Per te drejtat e fjales apo shpifjet qe mund te behen, askush nuk eshte marre me ty personalsiht dhe ata persona qe jane prekur le te merren me rruge te tjera, Qosja, Kadareja apo kushdo qofte.

Ti me tregon :
    Menyrat staliniste nuk flaken vetem pse mendojme se jetojme ne nje vend demokratik, ato shihet se jane mbejllur aq shume sa njerzit bashkejtojne me te dhe veprajne ne ate menyre! Madje nuk e verejne s epo veprojne ne ate menyre. Te perkujtoj edhe nje here i nderuar Redi se anatemimi dhe ofenimi i pafakte denohet me ligje, kjo nuk konsiderohet liri e fjales, por ndalese e etiketimeve!

PO akuzat dhe kerrcenmet ndaj Rugoves e Berishes cfare jane???

Jane me fakte ato??

Stalinizmi yt qendron ne faktin qe ti ato qe kundershtojne bindjeve e tua nuk duhet te lejohen qe te shkruajne ne kete forum, pra ata qe kritikojne Qosen, pavaresisht nese ne jeten reale ata mund te perfshijme mbi 50% te popullit shqiptar, por nuk duhet te themi asgje per ata qe ofndojne e kercenojne me vdekje Rugoven apo Berishen, sepse sipas teje Qosja eshte me lart se ata te dy dhe ata te dy meritojne qe te pergojohen e te kerceohen.

POr ti harron qe ai eshte mendimi yt dhe duhet ta mbash per vete dhe se cdo njeri ka mendimin e tij te pavarur.

Ashtu sic ka nerez qe kritikojne Qosen, ashtu ka edhe njerez qe kritikojne Rugoven dhe Berishen.

Forumi prandaj edhe eshte forum, qe njerezit te diskutojne e te ballafaqojne idete dhe faktet.

Jo meqe une jam me Qosen mos te lejoj te kritkat ndaj tij, por duhet te lejoj sulmet dhe ofendimet nda Rugoves.

Une ta kam thene qarte, qe detura e stafit drjtues eshte qe te leoje cfaredo lloj mendim, pasi ato mendime perfaqesojne nje pjese te popullit shqiptar dhe ti je apo nuk je dakort me to nuk i intereson asktuj, pasi ky eshte REALITETI.

E kritikon apo jo Kosovari Qosen nuk ka rendesi, pasi ate e kritikon gjysma e popullit shqiptar.
    Ketu kapu ti dhe mos u merr me individ ete vecante, por me idete dhe bindjet e tua dhe mundohu ti mbrosh ato, ashtu qe gjithkush mundohet te mbroje te tiat.

ke mendim pozitiv per Qosen, urdhero dhe shpreh mendimin tend, si gjithe te tjeret dhe mbroji idete e tua me fakte dhe argumenta, por mos u kap me ata qe kane mendim ndryshe.

Une shkruajta disi gjate ne lidhje me kete teme dhe aty shpreha mendimet e mia. Te njejten gje kane bere edhe shume anetare e tjere
    Me duket disi jo shume e drejte qe te diskutohet per anetaret e forumit apo per persona te vecant duke humbur konceptin e temes.

Fol per temen dhe leri te tjeret te shkruajne c'te duan.

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Redi

perseri po anashkalohemi. Ta sqaroj poziten time. Mua nuk me kenaq as kercnimi me vrasje ndaj Rugoves, e as ndaj Berishes, e as ndaj askujt.
    Mua me pengon shpallja e njerzve tradhetare te kombit. Kupton? Kur dikush shpallet tradhetar kombi, kjo domthene se eshte e preferueshme te likuidohet! Dhe, mendimi im eshte se forumi nuk eshte vend ku qerohet hesapet personale, por vend bashkebisedimi ku kembejme ide, polemizojme, por, pa urrjetje barbare. Kete une e kerkoj nga forumi. Dhe mendoj se forumi duhet tua terheq verejtjen njerzve, paanshem, kur ata dalin me urrejtje kronike. Kryesisht kur eshte fjala per moderatoret. Tau terheq verejtjen , jo me teper!

Qellimi juaj eshte fisnik, te shkeputemi nga mentaliteti ballkanik. Keshtu ju kam kuptuar une juve. Por, Redi nuk shkeputemi ne kete menyre. Po zhytemi akoma me teper. Kalimthi. Qosa kontribuon per kombin shqiptar tash e 50 vite dhe tani del nje njeri i merr 5 fjali dhe citon nje tog fjalesh dhe per keto fjali e shpall njeriun armik te kombit. Redi une nuk mund te shpall armik te kombit nje njeri i cili ka kontribuar, apo i cili kontribon per kombin. Une nuk mund te dale me vlersimet e mia para akademive shqiptare, para universiteteve shqiptare dhe te deklaroje: Zotrinj Qosja eshte tardhetar, armik i kombit ...etj. PSe nuk mund ta beje kete ? Sepse une mendoj se ato akademi dijne me shume se une. Dhe kur akademite tona nuk shpallin Qosen tradhetar, une nuk kam guxim intelektual ta quaje dikend te tille. Jo, jo, sepse une nuk e konsideroj veten me te ditur se ata!

Dhe ti kete natyrisht e perligj me ate se cdo njeri ka te drjete te jape mendimin e vet. Pajtohem plotesisht, por ne shtete ligjore askush nuk guxon ta quaje diken tardhetar ose te perhap te paverteta, sepse denimet jane te renda. Dhe une mendoj se forumi ka per te detyre edhe t“i drejtoje njerzit dhe t“i mesoje te ecin ne nje sistem demokratik e jo te mendojne se demokracia eshte rend bashibuzukesh, ku ngritet analfabeti i " Botes Sot " dhe quan dikend tradhetar dhe ne ketu duartrokasim: " Ja ishte i pari qe goditi Qosen, ashtu si e meriton tadhetari ! " I pari, bajraktari me komplekse per tu bere i pari.

Demokracia sic e din edhe ti eshte vend ku sundon ligji, e jo deshira dhe menyra se si jane shprehur disa ketu bien ndesh me rregullat baze te ketij rendi! Une kam zgjedhur kete forum pasi kam lexuar synimet tuaja dhe orientimin tuaj. Ju, si administrator nuk keni thene askund se doni nje pjese te intelegjences shqiptare dhe nje pjese jo. Ose ndoshta e keni thene, por une akoma nuk kam mundur ta lexoje.
    Sidoqofte nese nuk e keni thene, mendoj se nuk e keni bere, atehere nuk duhet te pozicionoheni edhe kur nje moderator i juaji mbeshtet per muri. Mos merrni rolin patern. Nese ju si administrator anoni , atehere ju tradhetoni deshiren tuaj per ta bere kete forum gjitheshqiptar.

Atehere shkruani emrat e njerzve qe ju i konsideroni si persona non grata dhe ne natyrisht, kur te shohim se ju disa njerez nuk i doni, apo i shpallni te mire per likuidim, natyrisht ne largohemi nga ky forum dhe themi keshtu:

Ky forum eshte i nje partie, i nje klani respektivisht i nje grupi te caktuar. Nese doni qe te jete gjitheshqiptar, atehere intervenimet tuaja per tema delikate si kjo, nese nuk jane per uljen e tensionit, atehere me mire mos t“i beni fare.

Ju e dini si une se Qosja nuk eshte tradhetar, por keni mbrojtur moderatorin ne qendrimin e tij. Gabim qe mund te falet, por nuk eshte mire te perseritet. Nuk u alromava vetem une, por edhe Lumi dhe nje bashkeatdhetar nga Amerika...e ndoshta edhe dikush tjeter....

Kur nje moderator ben nje gabim te tille dhe rrezon nje personalitet per te ngritur nje tjeter, atehere ai gomar le ta nxjerre veten vet nga balta, e mos i dilni ju ne ndihme, sepse ndihma qe ju ofroni e shndrron forumin ne nje forum partiak! Shndrrohen ne forum partiak vetem nese ju deklaroheni per kete apo ate grup, kunder ketij apo atij grupi, por forumi nuk behet i tille nese ne ketu provojme te bindim njeri tjetrin!

Si ne forum edhe ne gazeta nje shkrim shikohet se nga kush vjen. Nese eshte redaksional, ka peshen e vecante, e ketu nese vjen nga administrtori, atehere askush nuk thot se administratori, por forumi shqiptar i takon nje grupi me nje qendrim partiak!

Me shkrimet e mia nuk kam dashur t“ju ofendoje ju, por t“ju hap nje dimension tjeter te te menduarit. T“ju paraqese edhe nje alternative tjeter, pervec asaj personale. Shkrimin e kam bere me qellim permiresimi, jo qortimi. Une mesoj cdo dite dicka te re edhe pse ka kaluar shume kohe nga studimet dhe ndoshta naivisht besoj se dikush ka nevoje edhe per sugjerimet e mia. Parimisht mbeshtes ata qe perpiqen t“i afrojne shqiptaret dhe ata qe nuk kerkojne dallime aty ku nuk ekzistojne, por urrej te kunderten. Urrej edhe krijimin e Kulteve politike. Shqipatri ka nevoje akoma per riedukim, riedukimi nuk behet duke sulmuar Qosen qe thua ti se e dojne vetem gjysma, por edhe nese e dojne vetem 5 % duhet te flitet pak me me shume repskt,- keshtu keshillojne pedagoget bashkekohor. Riedukimi behet duke mesuar edhe nga Qosja, por edhe nga gjenerata e re. Shkurt riedukim evropian nuk do te kemi nese ngritemi dhe i pushkatojme prinderit tane sepse ishin pjese e komunizmit enverian apo titist. Asnje komb nuk mudn t“i lejoje vetes luksin te hedh ne shporte njerez sic provojme ta bejme ne. Me kete vetem deshmojme se jemi popull i papjekur, i paformuar, tejpertej Inferior dhe xheloz ndaj sukseist te huaj!

Fatkeqesisht ose fatmiresisht une di te mendoj keshtu...nuk di te mendoje si moderatori sepse faktet e medha me pengojne dhe me bren ndergjegja...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shėn Albani : 04-09-2002 mė 19:00

I Djathtė
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    713
    Bobo sa e nderlikoni problemin.

Askush nuk thote se Qosja eshte tradhetar apo do gjykuar a ku ta dine se cfare.

Faktet jane aq te thjeshta sa te vjen cudi me kaq shume retorike:

Fakt eshte Qosja Berishen pothuajse enver e quajti.

Nanon as e ka kritikuar kurre.

Fakt eshte mbeshteti gjakpiresen reale.(duke mbeshtetur "revolucionin")

Pse e beri duhet te japi shpjegime vete, por kjo nuk ka shume rendesi.

Nuk ka shqiptar normal qe pranon deputete kete monster perverse:

"Egersirat komuniste e terhoqen zvarre trupin e tij dhe e ēuan tek studentet qe gjoja ishin ne greve urie. Ne sy te studenteve trupi i tij ende pa dhene shpirt eshte coptuar dhe i eshte prere mishi copa-copa. Deputetja e sotme Liza Hoxha i ka pire gjakun dhe e ngazellyer i ka dhene doren dhe ka perqafuar Niko Veizin dhe Neki Dredhen duke i gjakosur edhe ata. Kisha Katolike nderhyri pėr te marre trupin e tij pa jete. Niko Veizi dhe Neki Dredha nuk pranuan duke thene se trupi i tij do te behej copa-copa dhe do te hahej nga komunistet vlonjate!" Ishte vetem 36 vjeē kur e vrane. "

Si nuk guxoi Qosja apo te tjere Elitare te Kombit te thone nje belbezim per kete deputete qe ne fakt eshte fyerje qe ne shqiptaret i kemi bere races njerezore?

Do te thuash ky eshte argument si ai pse nuk e vrave ti enverin,

po, por me ndryshimin qe Qosja kunder Berishes ka bere te pamunduren kundra luizes asgje.

Si nuk shkruajti nje here permbi ndikimin grek ne RSH?

Nje nacionalist qe deri bashkimin me lufte ka per qellim duhet ti dhembi shpirti qe RSH eshte kthyer ne koloni greke.

Nje nga shkaterrimet me te medha shpirterore qe ka lene enveri e sigurimi jane enverisat "nacionalista"

Sa per forumin ca te them:

Une jam supermoderator e albo me quan here ekstrem i djathte here komunist, por ne fakt une jam thjesht nje i djathte shqiptar nga ata me shpirt te lire.

Ne kemi mendime deri te kunderta, por kjo nuk eshte pengese per te bashkepunuar, perkundrazi eshte dicka krejt e natyrshme te kemi mendime te kunderta per tema te vecanta.

Jam kurioz te di mendimin tend permbi Vincenc Prenushin ?

http://www.forumishqiptar.com/showth...&threadid=4309
    Por sot, Shqypni, pa m'thuej si je?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Postime
    273
    Sa herė deshta t'i jap fund kėsaj teme, po aq herė iu ktheva. Duke parė se Shėn Albani po mė kritikon se Rexhes i kam thėnė tradhėtar i kombit, armik, e ēka jo... vendosa ta lexoj dhe rilexoj tėrė topikun nga fillimi.

Veē shumė sharjeve dhe ofendimeve nga mė tė ndyshmet e nga mė tė pėrgaztat qė m'i ka bėrė Shėni mua, unė asnjė fjalė pėr tė cilat ky mė akuzon nuk e gjeta.

Tash unė kėrkoj prej teje, Shėn... tė m'i sjellesh nė njė shkrim te ri paragrafėt ku e kam quajtur Rexhėn armik apo tradhėtar tė kombit shqiptar? Qė ai e quan popullin shqiptar tė Kosovės, popull qen dhe kudra, kjo ėshtė e vėrtetė.
    Libri edne ėshtė nė shitje.

Kėtė shkrim tė shkurtėr po e pėrfundoj me njė thėnje tė Aganit pėr Rexhen.

"Nuk e kam ditur qė pas asaj mkekėrre tė bardhė fshihet gjithė ai dreq i zi"!

Durimi ėshtė mė e madhja trimėri.

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Anton

ti je supermoderator, kjo me ben pershtypje se me duket disi si superman. Ti je luftetare partie, une jo. Edhe Kosoavri eshte Ledekist. Ju cdo gje e vlersoni dhe reduktoni dhe e shikoni me syzat tuaja partiake dhe mendoni sipas modelit partiak. Kjo tregon qarte se ju objetiv nuk mund te jeni. Per ju jane te mire ata shqiptare qe e dojne partite tuaja. Te tjeret nuk kane vlere!

Kur lexoj shkrimet tuaja me duket se po flas me nje hoxhe per Islamin. Fanatizem ektrem partiak, pa mendim te vetin, por me bindje te gelltitura pa i pertypur. Provo ta shikosh edhe partine tende me sy kritik, ne kete menyre i ndihmon, por nga respekti parezerve krijon kulte ne partine tende dhe demton popullin!

I Djathtė
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    713
    O shen alban kurse une kur flas me ty me duket sikur po flas me instruktoret e komitetit qendror.

Ti mire qe nuk ke argumenta, por rri e ben thirrje se ketu ka spiune ky forum eshte antishqiptar e te tjera poshtersi si keto.

Une jam deklaruar me kohe se kush jam e qe nuk kam lidhje me parti.

As te kam quajtur spiun as antishqiptar, por vetem kam argumentuar mendimet e mija qe ty nuk te pelqen apo kujdo qofte mua nuk me intereson hic.

Ne kete forum kemi pasur njerez qe kane dhene dhe denime me vdekje se ashtu ja donte interesi.

Ky eshte forum shqiptar e jo forum i tre gishtave apo i revolucioneve te vonuara.

Dalngadale me duket se ppsh ka nisur porositur propogandistet me te mire per te ardhe ne kete forum qe si duket nuk i pelqen shume.

Sot pashe qe dhe xhevat halitin e kishit fute tek Elita Shqiptare.

Nejse,

ne fakt duhet te them shume keni duruar se ne forume te tjera keni kohe qe keni marre kontrollin.

Tani e ka rradhen ky forum.
    Por sot, Shqypni, pa m'thuej si je?

i/e regjistruar Maska e pelin
    Anėtarėsuar
    15-08-2002
    Postime
    214
    kosovar,

fryma e shkrimeve te tua me kujton nje personazh te Zweig, 'Leporelen'
    sille pra tekstin e Qoses per 'revolucionin e vonuar' qe te diskutojme si njerez ose ndryshe mos e permend me.
    E bukura eshte ne syte qe e shikojne _Wilde

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    ata qe deshirojne te dijne me teper mund t“i konsultojne keto adresa:

Ceshtja shqiptare, botues Fayard

.

http://www.monde-diplomatique.fr/cartes/albanaismdv1999

Sources : Rexhep Qosja, La question albanaise , Fayard, Paris, 1995

Rexhep Qosja
    Anglisht:

The Albanian National Question in the Serb Political Programs during 1937-1944
    http://www.albanian.com/IJAS/vol1/is1/art2.html

Gjermanisht,
    http://www.buero-roehm.de/qosja.htm

Rexhep Qosja

In solchen Augen liegt der Tod

Dreizehn Erzählungen, die auch ein Roman sein können

Haymon Verlag 1995

ISBN 3-85218-200-x

Faqja 9 prej 119 FillimFillim ... 78910111959109 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Rexhep Mitrovica
    Nga PORTI_05 nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 06-04-2011, 08:15
  2. Pėrgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 24-01-2010, 21:51
  3. Akademik REXHEP ISMAJLI:Zhvillimet...e gjuhės standarde
    Nga Harudi nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 13-05-2005, 19:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •