Close
Faqja 102 prej 119 FillimFillim ... 25292100101102103104112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,011 deri 1,020 prej 1190
    Pasioni pėr shkencėn Maska e KILI MERTURI
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    CURRIELI ,mė lejo tė lutem tė shkruj edhe kėtė.

Shembull:
    Nė luft , ciliakt ėshtė mė i rrėnd :kur tradhton njė ushtar i thjesht , apo komandanti i ushtrisė?

Kush duhet mar timonin tė udhėheq me luften , komandanti apo secili nga ushtarėt e thjeshtė?

Pra duhet tė dihen rolet.

Nuk ėshtė e njėjėt tė shaj Qosja dhe unė ! (po nisem nga veti)

Pra , Ka tė bėj me ndėrgjegje dhe respekt.

Unė po shava psh brarin (edhe pse mendoj se nuk po e shaj , por po e vlersoi sic po deklarohet ai vet, sepse nuk e njoh) sikur se qė brari tė shajė Qosjen.

Nės nuk je nė gjendje tė dallosh kėtė, atėher , nuk kam komente tė tjera pėr kėtė qėshtje me ty.

Qe njė shembull konkret:
    him gova kėrkoi voten e popullit dhe pranoi kushtetuten e Kacanikut.
    A e respektoi popullin e kushtetuten e vet?!!!
    Jo, jo dhe miliona jo!
    Nuk ja zė pėr tė madhe brarit qe nuk e ka respektuar at kushtetut tė kryetarit tė vet.
    Dami ėshtė i madh sepse vet i ashtuquajturi kryetar i "shtetit" nuk e rrespektoi atė.
    Nė cdo vend , sado demokratik tė jet nė botė , ka njerėz qė nuk e rrespektojn kushtetuten e atij vendi. Po po doli qė kryetari i shtetit nuk e respekton kushtetuten e vendit , ai shpallet tradhtar , korruptiv dhe automatikisht vendi nuk quhet demokratik por dicka tjetėr.

Shpresoj se do tė kuptosh atė cfar desha tė them.
    Tė pėrshėndes

Kili

SHQIPĖRIA ETNIKE ĖSHTĖ GJAKU IM QĖ NUK FALET!
    Nė dreq tė mallkuar tė gjithė antishqiptarėt dhe tradhtarėt e kombit!

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    po shkruan prenga ..

--

E dėgjoja ngaqė gjatė luftės ishte treguar mė trim: Po po trim i madh bile; edhe mė i madh se LDK-ja e Rugova,...

..

prengush..

kur Lima u gjind keq ne hage.. se i doli boja se ne vend te luftes me serbi ish marre i ngrati me hetuesi.. atje ne llapushniki.. sikur rrem mustafa ne llapaqeni a si e ka ai vendi.. me praktikue pak vishinsko-izme e enverizme.. pra me shtru ne hu e tortura katundaret shqiptare ledekasha te terrenit.. edhe i ngrati lim tha ne hag.. uck ish ldk...

sigurisht juve ju ra si bomb kjo .. deklarat e limes..e vetmja akt burrnor qe beri n hag se krejt tjerat ishin aktorllyk i keq.. dhe si duket prandaj dhe e mbajtet at nat qe u kthye ne nji far hetuesie e instruktazhi special..sepse kish than nji te vertete..qe luftari i uck sikurse ai i farkut..ishin bij te ldk-se se rugoves.. prandaj dhe juve nuk ju jan dhimb shum ata qyqara e i kini cu ne mitraloz te arkanit sikurse kallamoqin ne mulli..

preng.. ledekashat ishin ne terren dhe e provuan forcen e egersine e makines serbe te luftes ne shpinen e tyre apo ne ballin e tyre te ndershem.. ne fmijet e tyre e grat e nanat e babat e tyre.. kurse ju envero qosistat u fshehet rognerave e hamburg-erave..
    ashtu 700 lufta bahen lehte..

e dija se kisha me ta shtue kenaqsine si sadist qe je.. kur tregova per 700 vitet internime gulagezime envero staliniste qe pesoj fisi i kol jakoves..

dhe ashtu ndodhi..

shkrimi yt pas atij timit e tregon qarte se ma shum hajgarexhi u bane e ma shum alegri cfaqe ne shkrimin tjeter ..

pikerisht kjo te bashkon me enver e qose.. sadizmii..

jeni knaq kur kini pa popullin vlonjat tuj u perpelit nen kallashat e caushve..
    jeni knaq kur kini pa ushtarn e policin e shtetit shqiptar tuj u masakrue e percellue prej falangave enveriste..
    jeni knaq kur kini pa jasharet e masakrum ne oborr te shppise e mijra tjere an e kend kosoves..

hajt se pak stervitje ju ban mir ..tha ahmaku tjeter shoku uaj athere.. dem demushi..

..

turp..

I larguar Maska e Enkeleu
    Anėtarėsuar
    07-12-2005
    Vendndodhja
    Prane detit i pa lare, prane drites i pa pare, prane sofres i pa ngrene, prane dijes i pa nxene...
    Postime
    4,298
    Citim Postuar mė parė nga Preng Sherri Lexo Postimin
    Asha zotin ( kėshtu thonė andej nga Deēani) s'e ke n'to hiq more djalė. Se Kur Kola ma dha gomarin e tė cilin e ndau nga fisi i tij, mua mė bėri padron e atė t'mė shėrbej por dorėn nė zemėr gjerė sa nuk pėrfundoj Lufta nė Kosovė edhe mė mbeti besnik! Pas lufte, si gomar mė, iu mbush mendja qė tė bėhej President; po po president!
    Po t'i gomar je!,- i thashė dhe ēfarė kėrkon.
    " PO valla se ai qė hėngri fiq e diq me Millosheviq ma i mirė pot duket a'" - ma ktheu.
    Se ngava mė.
    E dėgjoja ngaqė gjatė luftės ishte treguar mė trim: Po po trim i madh bile; edhe mė i madh se LDK-ja e Rugova, trim sa t'thuesh por edhe ma trim se unė Prengė Sherri!
    Mua edhe Rugovės s'na i mbante shumė; herė herė e leshonim nga frika ujin qė lante qorapet tona nga era!
    Por gomari im nuk frikohej; mbante armė pėrtej Kufirit; edhe ushqime andej e sillte tė plagosurit kėndej!
    Kur mė shihte mua Prengėn qė e prisja tek kthehej mė hingėllinte ngadal e nė vesh: Je ba ma qyqan se Ibrahim Rugova!
    Por kur nuk prisheshim nė mes veti!
    pasi qė ishte dhurat e Kolė jakovės - ai e lunte rolin e tij qė i dhanė shtazėt sipas dėnimit qė mori kur ato i gjeti e keqja dhe nuk hanin ushqimet; U mblodhen pėr tė gjetur fajtorin dhe pasi qė Uku u aryetua qė kishte ngrėnė njė lopė ngaqė kishte uri teksa Luani njė bari me kopen e tij, u lajmerua Gomari me kusherirėt e tij ( brari dhe tė ngjashėm si ai) dhe tha:
    " Unė jam fajtor qė kafshėt i ka gjetė kjo e ligė ngaqė njė her"kam kaluar pėrskaj njė livadhi dhe meqenese kisha uri, nė atė livadh tė huaj kam nduk dy fije bari dhe pėr kėtė e ndjejė veten fajtor!
    Kur degjuan shtazėt e tjera i dhanė denimin qė tėrė jetėn e tij tė heqė tė zitė e ullirit!
    Dhe hoqi!
    Por meqė hiqte dhe vuante asnjėherė s'mu idhnua!
    Por kur fillova kusherinjtė etij t'i trazoj ngaqė flsinin budallaqe pėr " dy fije bari" mė mori nat dhe mė tha:
    " Unė Ty po tė duroj qė kaq vite dhe t'i pėrhatėr timin s'po ua bė rrafshė kusherinjėve tė mij me " hingellimat e tyre brarike dhe dinakerit " poetike"!

( MOs e merni pėr ters kėtė gjė; do tė sjellim " poko-poko" tė gjitha shkrimet qė bėri krenaria Kombėtare e tė qenit shqiptarė Rexhep Qosja!)

O Preng , kot qė merresh mė tė tillėt ( Agimat e Brarat ...), por jepu nga njė guruzhdė dhe le tė shkojne e tė kėrkojnė " thesarin " nėpėr gropa se nuk meritojnė mė shumė.

Si duket po shtohen Don Kichotėt ketu ne F.Sh...vetėm me njė dallim nga ai i Servantes-it , keta duke mendu se po sulmojne mullirin e erės kan hasė me njė VIGAN tė vėrtetė ( Qosjen)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Enkeleu : 07-10-2009 mė 17:45
    I lumtur ėshtė ai qė nuk shpreson nė asgjė, sepse nuk zhgėnjehet asnjėherė...!

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    pak nga corba qe perpiqet ne dekalog ta zbukuroje mjeshtri qose dhe qoset e tije--

----

Banda e Cėrrikut, pėrplasje nė gjyq
    » Dėrguar mė: 07/10/2009 - 13:08

Sėrish tension dhe debate nė procesin gjyqėsor ndaj tė akuzuarve si autorė tė masakrės sė 23 majit 1997, nė Cėrrik, ku grupe tė armatosura qėlluan mbi forcat e Gardės sė Republikės duke vrarė gjashtė gardistė. Shkak pėr debatin u bėnė pyetjet e prokurorit tė ēėshtjes drejtuar tė pandehurit Llazar Bicja. Prokurori ishte duke pyetur tė pandehurin Bicja pėr vitin 1997, nėse kishte qenė ai gjatė trazirave nė qytetin e Vlorė nė njė mbledhje tė zhvilluar nga Komiteti i Shpėtimit tė qytetit bregdetar. Teksa i pandehuri ka kėmbėngulur se ka qenė nė Vlorė pėr arsye familjare dhe jo pėr mbledhjen tė cilės i referohej prokurori, mbrojtėsit e kanė kundėrshtuar kėtė pyetje dhe i kanė kėrkuar gjykatės tė mos e pranojė. Kaq ka mjaftuar qė tė shpėrthejė konflikti mes palėve. Pasi ka boshatisur sallėn nga mediat e pranishme, trupi gjykues ėshtė munduar tė vėrė rregull nė seancė, ēka nuk ka mundur ta bėjė dot. Njė prej avokatėve ka braktisur sallėn e gjyqit, duke detyruar gjykatėn ta shtyjė seancėn pėr njė datė tjetėr. Ngjarja pėr tė cilėn akuzohen Meti Bozi, Llazar Bicja, Arjan Toska, Roland Sota (Xhepexhiu), Alban Toska, Skėnder Cani, Tomorr Buzani, Bujar Buzani dhe Entel Gashi, ndodhi me 23 maj 1997, nė hyrje tė qytezės sė Cėrrikut. Forcat e Gardės sė Republikės qė kishin vajtur nė qytezė pėr tė vėnė rendin dhe qetėsinė u sulmuan nga grupe tė armatosura dhe pėr pasojė pesė prej tyre gjetėn vdekjen, ndėrsa disa tė tjerė mbetėn tė plagosur.

gazeta shqiptare

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Mendoj se te gjithe jeni futur ne nje qorrsokak dhe nuk po dilni dot.Nese tema eshte reth Rexhep Qoses ju jeni share aq shume me njeri-tjetrin saqe sikur te takoheni ne realitet keni per ta vrare njeri-tjetrin.Dikush e shan Qosen se paska shtepi ne Beograd, por cte keqe ka ketu,ne kemi pushtetare qe kane vila qe nga Athina,Qiproja e deri ne ishujt e Spanjes dhe nuk flasim,apo nuk i quajme tradhetare.Qe te kesh shtepi ne Beograd nuk eshte deshmi se je "tradhetar", duhet dicka me e forte.
    Nje tjeter kapet tek Qosja dhe e quan "patriot" dhe "Intelektual" se Qosja e identifikoi *97 si nje "revolucion i vonuar demokratik".Po a mund te quhet patriot dhe intelektual nje njer qe nxjer nga goja kete fraze? Sesa patriotik ishte kjo levizje ne e pame mire,bile jemi deshmitare te lojes se kanaleve televizive Greke ne Shqiperi, i pame dhe sesi u dogjen bibliotekat,gjykatat dhe prokurorite e rretheve, sesi ne emer te patriotizmit u vodhen bankat, sesi ne emer te patriotizmit u dogjen bazat ushtarake te Sarandes dhe Pasha Limanit.I pame sesi uzurpuan Shqiperine kriminelet e liruar nga burgjet greke, sesi Greqia kerkoi te ndertynte ushtarakisht ne Shqiperi, sesi ish zevendesministri i Jashtem i Greqise erdhi ne Gjrokaster pa lajeruar Tiranen zyrtare dhe zhvilloi biseda private me Albert Kasin e Aleances Demokratike apo me Omonian.Pra Qosja ketu gabon, sepse nje revolucion i vonuar demokratik ne Shqiperi, kurre nuk do ta kishte magjen e mbryjtjes ne Athine.
    Qe Qosja eshte nje njeri mepikepamje te majta, bile ndonjehere ekstremiste, ketu nuk e mohon askush, te pakten ata qe e kane lexuar Qosen e kuptojne kete gje.Po ta quash Qosen tradhetar se nuk na dashka Saliun ,kjo eshte e tepert.Qosja i ka thene Sali Berishes nje te vertete aty nga viti 93, kur i pa afti Minister i yni Alfred Sereqi deklaroi se e ardhmja e Kosoves eshte nden Serbine demokratike.Qosja deklaroi se kjo zgjedhje i takon Kosovareve te vendosin dhe jo Shqiperise, nese ata do te jetojn ne Serbi apo do te kerkojne shkeputje prej saj.Deri ketu Qosja nuk gabon dhe shtepise se tij qe ka ne Beograd i bie vlera.
    Pas vitit 95 Qosjamer nje fushate me te vertete anti demokratike ne Shqiperi.Botoi "Fjalorin demokratik"qeishte si ato traktet e kmunisteve n vitet 1944 kur nxinin figurat e Ballt apo Legalitetit.Qosja, nje akademik i degjuar ra ne nivele inatcore dhe mjaft te ulta pe fguren e tij.
    Se fundi Qosja mori disa fushata qesharake.E para kisht te bente me identitetin e Shqiptareve, ku Qosja deshmoi se ai vete ishte ne krize identiteti.Ndersa fushata e dyte kishte te bente me Letersine Shqipe.Kjo ishte akoma me e pa falshme.Nje studiues si Qosja gabon duke bere disa gabime qe as nje student i dobet i Letersise nuk duhet ti bente.Mbase deshtimin e Tij ne Letersi Qosja ja veshi te gjithe Letersise Shqipe, cka eshte e pa kuptimte.
    Sa i perket rafshit akademik, une kam lexuar nga Qosja Romantizmin , te 3 vellimet.Kam konstatuar qe atehere ( dhe ja kam thene pedagogut tim) qe Qosja ka ndikime te forta nga studiues Serbo-Kroat ,bile shpesh here ai i ka kopjuar ata ne mase shum te madhe.Megjithate vepra e tij mbi Romantizmin mbetet si studimi me i mire per ate periudhe te Letersise.
    Perfundimisht le ti japim Qoses ate qe i takon dhe ms ta shikojme ae as si mulli ere dhe as si Prometeu, sepse nuk eshte i tille.
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-06-2009
    Postime
    116
    Citim Postuar mė parė nga KILI MERTURI Lexo Postimin

Shembull:
    Nė luft , ciliakt ėshtė mė i rrėnd :kur tradhton njė ushtar i thjesht , apo komandanti i ushtrisė?

Kush duhet mar timonin tė udhėheq me luften , komandanti apo secili nga ushtarėt e thjeshtė?

Unė po shava psh brarin (edhe pse mendoj se nuk po e shaj , por po e vlersoi sic po deklarohet ai vet, sepse nuk e njoh) sikur se qė brari tė shajė Qosjen.

Nės nuk je nė gjendje tė dallosh kėtė, atėher , nuk kam komente tė tjera pėr kėtė qėshtje me ty.

Qe njė shembull konkret:
    Jo, jo dhe miliona jo!
    Nuk ja zė pėr tė madhe brarit qe nuk e ka respektuar at kushtetut tė kryetarit tė vet.
    Dami ėshtė i madh sepse vet i ashtuquajturi kryetar i "shtetit" nuk e rrespektoi atė.
    Nė cdo vend , sado demokratik tė jet nė botė , ka njerėz qė nuk e rrespektojn kushtetuten e atij vendi. Po po doli qė kryetari i shtetit nuk e respekton kushtetuten e vendit , ai shpallet tradhtar , korruptiv dhe automatikisht vendi nuk quhet demokratik por dicka tjetėr.

Tė pėrshėndes

Kili

Jo,une jam i vogel me hy ne mes jush por kerkesa ime eshte qe ju te bini ne rrafsh e te shihni se jeni vllezer!
    Me te mira!!
    P.s
    Edhe per Presidentin Ibrahim Rugova (me sa di une keshtu e ka emrin dhe mbiemrin) e edhe per Rexhep Qosen ,populli e ka thene fjalen e vet !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga CURRIELI : 08-10-2009 mė 02:23

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-06-2009
    Postime
    116
    Citim Postuar mė parė nga KILI MERTURI Lexo Postimin

Shembull:

Qe njė shembull konkret:
    Jo, jo dhe miliona jo!

Tė pėrshėndes

Kili

Gjithesesi !
    Mos mendo se tek une mungon rrespekti per Qosen!
    Kam pase nderin te shkoj ne ligjeratat e tij ne Estetike edhe pse nuk kam qen student i tij!
    Por ama kur "komandanti" (qe asnjehere nuk pranoj te behet komandant) i shan e i fyne ushtaret dhe eproret per rreth cfar te themi!??
    Mos i akuzo fmite pse shahen por ata qe i kan mesu me u sha!
    Kete menyre te debatit ,une pa hezitim , do e emertoj "Virus Qosian" e qe ka marr hav ne tere Trojet Shqiptare,secili kunder secilit!!
    E te gjithe se bashku kunder vetevetes!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga CURRIELI : 08-10-2009 mė 02:25

i/e regjistruar Maska e Agim Doēi
    Anėtarėsuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranė, Ministria e Mbrojtjes
    Postime
    2,799
    Kosovaret nuk jane "normal". Ne vend qe te quajne Qosen - Lider i Kombit, kete nder ja bane dr.Prof. Berishes, qe e priten me madheshti keto 2 dite ne Kosove. Foton e villės se Qoses, ia dorzova Muzeut te Prishtines. Kush asht kurioz, le te shkoj e ta vizitoj. Hyrja asht gratis. Megjithate, pse Qosja asht sherraxhi (kushri me Prengen e Deēanit - pra Preng Sherraxhiun) kjo nuk asht pergjegjsi e "qeverise se forumit".
    Debati per Qosen dhe mosmarreveshjet e tija me Kadarene, edhe nje here po i hedh ne kete temė.
    Ndersa ishministri llambi Gegeprifti - nje personalitet tejet i ndershem ne kohen e sh. Enver me shpetoi prej burgut me 5 maj 1989 - sepse une "hangra ***" kundra Ramiz Alise. Me shpetoi sepse isha personalitet ne Sistemin Energjetik te Shqiperise dhe per nje fjale goje isha i rrezikuar te arrestohesha. Perfundimisht regjimi i Enverit gaboi, se arrestimi im kishte te bante me ndalimin e te gjitha kangeve qe kisha shkrue per kosoven prej vitit 1971!!!!!!! Aq ma teper qe te gjitha u kushtoheshin deshmoreve te Atdheut. ndersa per Qosen, ne vitin 1990 dhjetor - organizova shperndarjne e 2.000 fotografive te Akademik R. Qoses. Ky soj akademiku vertet asht i Madh si studjues, por ma i madh si sherraxhi. Une jam 18 vjet ma i ri se Qosja. "Luften" ndaj tij do ta vazhdoj dhe post mortum te akademikut te Madh. Kjo sepse nuk i kam borxh jo atij, por askujt ne Shqypni.
    Ndrroni ilaēet zotri akadem(y)k!...

Nė kapėrxyell tė viteve ’70-tė, u dha porosi nga Fronti Demokratik tė hiqen antenat!...
    Pullazet dhe taracat mbetėn vendstrehim vibratorėsh qė kapnin vetėm stacionin televiziv tė Tiranės. Pra me kontinentin asnjė lidhje. Antenat u hoqėn, madje nismėn e morri njė militant dibran qė nuk kishte as televizor…Mė dukej se quhej Rexhep, madje ishte dhe qose…(!)
    Pikėrisht izolimi ndaj Europės i interesonte partisė dhe levės sė saj Frontit. Realisht atdheu i shqiponjave kishte vetėm dy “ambasadorė” qė pa Letėr Kredenciale, ishin atashuar hijshėm nė continent: Ansambli Shtetėror i Kėngeve dhe Valleve Popullore dhe veprat e Kadaresė.
    Mos tė harrojmė se De Rada, Dara, Chajupi, At Fishta, Dom V. Prendushi, At, Koliqi, Fan Noli, F. Konica, Migjeni, Chri Chri, , e plot e plot tė tjerė shkruanin e botonin nė Europė, madje disa prej tyre ishin dhe anėtarė tė akademive europiane.
    Mbaj mend qė u pėrkthyen nė frėngjisht edhe F. Arapi, N.Lako, A.Varfi, I.Kadare, D. Agolli, F. Kongoli etj.etj. si krijues me vlera. Sa mirė!
    Lexoj me shumė ėndje letėrsi, por sinqerisht atė “nivelin europian” si nocion nuk e kuptoj dot.
    Thjesht nuk e di a ia kemi mbrrijtė “nivelit” tė shkrimtarėve tė tjerė tė kontinentit, apo europianėt dhe shtėpitė botuese tė tyre, na pėrkthejnė e na botojnė, se jemi gjynah!?...
    Ngucakeqi, kur luan “kompetentin’ bahet edhe I bezdisshėm edhe sherraxhi. Mbaj mend se “dikur” Kadare dhe Qose pėr arsye qė ata i dinė, nuk kruheshin me njėri tjetrin. Tashti kanė filluar prej kohėsh jo vetėm tė “kruhen” por edhe tė fyhen.
    Kadare mbahes si perėndimor, Qosje deklarohet si oriental. Harrojnė qė tė dy i kanė emrat Ismail dhe Rexhep. Ismaili po tė ndrronte emrin nga kuranorė nė ungjillorė do tė quhej Frrok(!). Ndėrsa Rexhepi, mund edhe tė quhet Regjepagiq. Pėrsa i pėket “nivelit europian” pra prej kėtu duhet tė marrė cak debati midis Frrokut dhe Regjepagiqit. Kėta dy gjeni tė gjysėmkombeve shqiptare, pandehin se ne intelektualėve mediokėr, na bėhet qejfi kur ia nisin debateve shterpė dhe gjithė fodullėk.
    Tė krahasosh Europėn me Shqipėrinė, pra Londrėn me Librazhdin, ėshtė gomarllėk. Ama, letėrsia nuk ka tė bėjė aspak me autostradat europiane, me nivelin e mirėqenies europiane, me arrogancėn europiane apo indiferencėn europiane…
    Nuk ma do mėndja qė pėrkthehen dhe botohen krijuesit shqiptarė se janė gjynah. Kur pėrkthehen shkrimet e disa shkrimtarėve tė Afrikės me emra komikė si Urrumbu Surrumbu, apo kur Qosja pėrmend dhe njė farė Selman Ruzhdije qė na qenka i nivelit europian, vaj halli…
    Mesaduket vėrtetė zotri Regjepagiq nuk paske lexuar letėrsi shqiptare kėto kohėt e fundit …
    20 vjeēari i fundit pasuroi bibliotekat dhe libraritė europiane edhe me krijues tė tjerė, qė besoj se nuk u botuan pėr “inat” tėndin apo jo Gjepagiq?!...
    Mua mė tremb pozicioni keqdashės, mohues, xheloz dhe nervoz i yti zotri akadem(yk).
    Lexova tek GAZETA SHQIPTARE e datės 3 shtator 2009 njė shkrim analizė tuajin dhe mė bėri pėrshtypje qė ju nuk heqni dorė nga mania e madhėshtisė (vetmitare) qė ju ka kapluar kohėt e fundit. A mos duhet tė ndrroni ilaēet z. akadem(y)k!?.
    Konkretisht po citoj njė paragraf tuajin ku shkruani tė zezėn mbi tė bardhė: qė ju paskeni bėrė mė shumė se patriotėt e kafeneve, shkrimtarėt e tjerė, se tė gjithė tė marrė sėbashku, madje edhe se fare e fisi i tyre dhe ēuditėrisht edhe nga paraardhėsit e tyre(!)…
    Modesti ėshtė kjo mo Z. Qose?!...Po pse i fyen kolegėt bre Gjepagiq?!...
    Ua kam shkruar dhe ua kam thėnė thėnė publikisht, ty edhe Kadaresw, qė ju tw dy jeni llastuar gjatė, shumė gjatė. Sedra e juaj ėshtė e sėmurė, ndaj dhe po e pėrsėris: duhet tė ndrroni ilaēet.
    Pathollogjikisht rasti i juaj ngjan me rastin e Shaban Qoses (ndjestė pastė). Besoj se keni dėgjuar pėr tė?...Shabani kur nuk e ngacmonte njeri, ia niste vetė tė “kruhej” me hokatarėt. Nuk besoj qė mbiemri juaj ėshtė mallkim. Druaj qė edukimi juaj ėshtė difektoz. Po merre vesht njėherė e mirė, nuk kemi kohė tė merremi me ju zotri akadem(y)k. ne kemi halle tė tjera kombėtare. Nėse nuk tė rrihet dot pa u kruar, sepse kėshtu dhe vetėm kėshtu merr ndonji honorar apo tė del emri nė gazetė, unė kam njė kėshillė dashamirėse: kam dėgjuar qė dispononi njė vilė nė Beograd. Vilė e blerė apo e dhuruar nga akademia e atjeshme. Shko mė mirė atje tek ajo vila nė Beograd dhe shkruaj, shkruaj pafundėsisht, shaj pafundėsisht dhe madje mund tė pėshtysh pafundėsisht mbi vlerat tona shqiptare. Atje po! Atje tė ka lezet dhe tė ka kuptim kur shan bashkėatdhetarėt, kur shan shkrimtarėt, kur shan shqiptarėt. Duke qenė i pashaportizuar nė Beograd, madje dhe gjuha e huaj e vetme qė zotėroni ėshtė vetėm serbishtia, keni dhe goxha vilė, prandaj shkoni bre Xhepi atje dhe prej andej nisja e pėshtyj mbi kėdo dhe kurdoherė. Atje mandej ka dhe ilaēe tė efektshme pėr tė hedhur baltė mbi Europėn, mbi shqiptarėt, mbi gjithshka qė tė shqetson. Por sakaq, dua sinqerisht tė tė them edhe njė here: Qetsoju bre Xhepi! Ndrro ilaēet se mandej bahet vonė. Unė ju uroj shėrim tė shpejtė.

Agim Doēi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-03-2006
    Postime
    120
    Citim Postuar mė parė nga Agim Doēi Lexo Postimin
    Kosovaret nuk jane "normal". Ne vend qe te quajne Qosen - Lider i Kombit, kete nder ja bane dr.Prof. Berishes, qe e priten me madheshti keto 2 dite ne Kosove. Foton e villės se Qoses, ia dorzova Muzeut te Prishtines. Kush asht kurioz, le te shkoj e ta vizitoj. Hyrja asht gratis. Megjithate, pse Qosja asht sherraxhi (kushri me Prengen e Deēanit - pra Preng Sherraxhiun) kjo nuk asht pergjegjsi e "qeverise se forumit".
    Debati per Qosen dhe mosmarreveshjet e tija me Kadarene, edhe nje here po i hedh ne kete temė.
    Ndersa ishministri llambi Gegeprifti - nje personalitet tejet i ndershem ne kohen e sh. Enver me shpetoi prej burgut me 5 maj 1989 - sepse une "hangra ***" kundra Ramiz Alise. Me shpetoi sepse isha personalitet ne Sistemin Energjetik te Shqiperise dhe per nje fjale goje isha i rrezikuar te arrestohesha. Perfundimisht regjimi i Enverit gaboi, se arrestimi im kishte te bante me ndalimin e te gjitha kangeve qe kisha shkrue per kosoven prej vitit 1971!!!!!!! Aq ma teper qe te gjitha u kushtoheshin deshmoreve te Atdheut. ndersa per Qosen, ne vitin 1990 dhjetor - organizova shperndarjne e 2.000 fotografive te Akademik R. Qoses. Ky soj akademiku vertet asht i Madh si studjues, por ma i madh si sherraxhi. Une jam 18 vjet ma i ri se Qosja. "Luften" ndaj tij do ta vazhdoj dhe post mortum te akademikut te Madh. Kjo sepse nuk i kam borxh jo atij, por askujt ne Shqypni.
    Ndrroni ilaēet zotri akadem(y)k!...

Nė kapėrxyell tė viteve ’70-tė, u dha porosi nga Fronti Demokratik tė hiqen antenat!...
    Pullazet dhe taracat mbetėn vendstrehim vibratorėsh qė kapnin vetėm stacionin televiziv tė Tiranės. Pra me kontinentin asnjė lidhje. Antenat u hoqėn, madje nismėn e morri njė militant dibran qė nuk kishte as televizor…Mė dukej se quhej Rexhep, madje ishte dhe qose…(!)
    Pikėrisht izolimi ndaj Europės i interesonte partisė dhe levės sė saj Frontit. Realisht atdheu i shqiponjave kishte vetėm dy “ambasadorė” qė pa Letėr Kredenciale, ishin atashuar hijshėm nė continent: Ansambli Shtetėror i Kėngeve dhe Valleve Popullore dhe veprat e Kadaresė.
    Mos tė harrojmė se De Rada, Dara, Chajupi, At Fishta, Dom V. Prendushi, At, Koliqi, Fan Noli, F. Konica, Migjeni, Chri Chri, , e plot e plot tė tjerė shkruanin e botonin nė Europė, madje disa prej tyre ishin dhe anėtarė tė akademive europiane.
    Mbaj mend qė u pėrkthyen nė frėngjisht edhe F. Arapi, N.Lako, A.Varfi, I.Kadare, D. Agolli, F. Kongoli etj.etj. si krijues me vlera. Sa mirė!
    Lexoj me shumė ėndje letėrsi, por sinqerisht atė “nivelin europian” si nocion nuk e kuptoj dot.
    Thjesht nuk e di a ia kemi mbrrijtė “nivelit” tė shkrimtarėve tė tjerė tė kontinentit, apo europianėt dhe shtėpitė botuese tė tyre, na pėrkthejnė e na botojnė, se jemi gjynah!?...
    Ngucakeqi, kur luan “kompetentin’ bahet edhe I bezdisshėm edhe sherraxhi. Mbaj mend se “dikur” Kadare dhe Qose pėr arsye qė ata i dinė, nuk kruheshin me njėri tjetrin. Tashti kanė filluar prej kohėsh jo vetėm tė “kruhen” por edhe tė fyhen.
    Kadare mbahes si perėndimor, Qosje deklarohet si oriental. Harrojnė qė tė dy i kanė emrat Ismail dhe Rexhep. Ismaili po tė ndrronte emrin nga kuranorė nė ungjillorė do tė quhej Frrok(!). Ndėrsa Rexhepi, mund edhe tė quhet Regjepagiq. Pėrsa i pėket “nivelit europian” pra prej kėtu duhet tė marrė cak debati midis Frrokut dhe Regjepagiqit. Kėta dy gjeni tė gjysėmkombeve shqiptare, pandehin se ne intelektualėve mediokėr, na bėhet qejfi kur ia nisin debateve shterpė dhe gjithė fodullėk.
    Tė krahasosh Europėn me Shqipėrinė, pra Londrėn me Librazhdin, ėshtė gomarllėk. Ama, letėrsia nuk ka tė bėjė aspak me autostradat europiane, me nivelin e mirėqenies europiane, me arrogancėn europiane apo indiferencėn europiane…
    Nuk ma do mėndja qė pėrkthehen dhe botohen krijuesit shqiptarė se janė gjynah. Kur pėrkthehen shkrimet e disa shkrimtarėve tė Afrikės me emra komikė si Urrumbu Surrumbu, apo kur Qosja pėrmend dhe njė farė Selman Ruzhdije qė na qenka i nivelit europian, vaj halli…
    Mesaduket vėrtetė zotri Regjepagiq nuk paske lexuar letėrsi shqiptare kėto kohėt e fundit …
    20 vjeēari i fundit pasuroi bibliotekat dhe libraritė europiane edhe me krijues tė tjerė, qė besoj se nuk u botuan pėr “inat” tėndin apo jo Gjepagiq?!...
    Mua mė tremb pozicioni keqdashės, mohues, xheloz dhe nervoz i yti zotri akadem(yk).
    Lexova tek GAZETA SHQIPTARE e datės 3 shtator 2009 njė shkrim analizė tuajin dhe mė bėri pėrshtypje qė ju nuk heqni dorė nga mania e madhėshtisė (vetmitare) qė ju ka kapluar kohėt e fundit. A mos duhet tė ndrroni ilaēet z. akadem(y)k!?.
    Konkretisht po citoj njė paragraf tuajin ku shkruani tė zezėn mbi tė bardhė: qė ju paskeni bėrė mė shumė se patriotėt e kafeneve, shkrimtarėt e tjerė, se tė gjithė tė marrė sėbashku, madje edhe se fare e fisi i tyre dhe ēuditėrisht edhe nga paraardhėsit e tyre(!)…
    Modesti ėshtė kjo mo Z. Qose?!...Po pse i fyen kolegėt bre Gjepagiq?!...
    Ua kam shkruar dhe ua kam thėnė thėnė publikisht, ty edhe Kadaresw, qė ju tw dy jeni llastuar gjatė, shumė gjatė. Sedra e juaj ėshtė e sėmurė, ndaj dhe po e pėrsėris: duhet tė ndrroni ilaēet.
    Pathollogjikisht rasti i juaj ngjan me rastin e Shaban Qoses (ndjestė pastė). Besoj se keni dėgjuar pėr tė?...Shabani kur nuk e ngacmonte njeri, ia niste vetė tė “kruhej” me hokatarėt. Nuk besoj qė mbiemri juaj ėshtė mallkim. Druaj qė edukimi juaj ėshtė difektoz. Po merre vesht njėherė e mirė, nuk kemi kohė tė merremi me ju zotri akadem(y)k. ne kemi halle tė tjera kombėtare. Nėse nuk tė rrihet dot pa u kruar, sepse kėshtu dhe vetėm kėshtu merr ndonji honorar apo tė del emri nė gazetė, unė kam njė kėshillė dashamirėse: kam dėgjuar qė dispononi njė vilė nė Beograd. Vilė e blerė apo e dhuruar nga akademia e atjeshme. Shko mė mirė atje tek ajo vila nė Beograd dhe shkruaj, shkruaj pafundėsisht, shaj pafundėsisht dhe madje mund tė pėshtysh pafundėsisht mbi vlerat tona shqiptare. Atje po! Atje tė ka lezet dhe tė ka kuptim kur shan bashkėatdhetarėt, kur shan shkrimtarėt, kur shan shqiptarėt. Duke qenė i pashaportizuar nė Beograd, madje dhe gjuha e huaj e vetme qė zotėroni ėshtė vetėm serbishtia, keni dhe goxha vilė, prandaj shkoni bre Xhepi atje dhe prej andej nisja e pėshtyj mbi kėdo dhe kurdoherė. Atje mandej ka dhe ilaēe tė efektshme pėr tė hedhur baltė mbi Europėn, mbi shqiptarėt, mbi gjithshka qė tė shqetson. Por sakaq, dua sinqerisht tė tė them edhe njė here: Qetsoju bre Xhepi! Ndrro ilaēet se mandej bahet vonė. Unė ju uroj shėrim tė shpejtė.

Agim Doēi
    E shihni "i madhi" Agim Doci i drejtohet Rexhep Qoses ,per ti dhene leksione.
    Heu ore doci i doceve po i vockel je ti te merret Qosja me ty! Nje mistrec ma ,nje bretkoce qe shtrine kemben te mbathet si atllaret. Jo ore dilinxhi leri genjeshtrat se nuk je femije .Prej kur kane filluar te vendosin fotografi vilash ne muzeun e Kosoves?. Mos perzi kesi qulli. Sa per pritjen qe i beri Kosova Berishes ,mos u befaso se shqiptaret e Kosoves nuk e kane prite Saliun por kryeministrin e Shqiperise,pra kryeministrin e shtetit ame.
    Merre me mend si do te pritej Enver Hoxha po te vinte ne Kosove ne vitet e shtatedhjeta!!! Shqiptaret e Kosoves e kane dashte dhe e duan me shpirte nenen Shqiperi . Mijera prej tyre u kalben neper burgje serbosllave fale kesaj dashurie e perkushtimi,vdiqen me emrin e saje ne goje.
    Vllezerit kosovare e deshen dhe i kenduan dje Enverit sot e presin dhe e nderojne Saliun , Topin . Jo si Enver, Sali a Bamir por si Shqiperi pjese e se ciles ndjehen sepse ata konsiderojne se u shkeputen pa te drejte dhe atje duhet te kthehen.
    Per fat te mire ne Shqiperi dhe Kosove shqiptarte si Ti e Brari qe sulmojne vlerat e shejta te Kosoves martire ,simbolet e krenarise kombetare vetem per teke e inate te politikes ditore, ka pak.
    Me kujtohet thenja jote ne m i l i o n e r po parafrazoj: " Nuk jam aq budalle sa te perpiqem te behem i menqur e te humb 3.000 Euro".Une vertete te kam kam besuar se nuk je aq i marre per te rene kaq poshte sa te genjeshe e intrigoshe me qellim qe te gervishtesh qofte edhe ne ***** Rexhep Qosen.
    Ai eshte shum i madh sa goditjet e mitreceve nuk i levizin as kimen e mjekrres se bardhe si debora e maleve te Sharrit.
    Une nuk jam gazetar si shum forumiste ketu , as autor kengesh si ti,nuk jam profesionist i pendes,por kam qendrimin tim te palekundeshem kombetar e atdhetar ,jam ne radhe te pare shqiptar ore.Kam edhe une qendrimet dhe vleresimet e mija per polemiken Qose-Kadare. Perplasje kjo e dy koloseve me te medhej te gjalle te letrave ne shqipet te cilen e konsideroj te panevojshme.
    Por pa marre parasysh shkallen e simpatise per njerin apo tjetrin ,nuk me shkon as ne mend te fabrikoj intriga e genjeshtra te ulta per Kadaren. Nuk sherbehem me intriga rrugaqesh sepse secili nga keta te dy jane vlera me te cilat krenohen miliona shqiptare. Secili nga keta jane kolos dhe kala te pakapshme per bubrrecet si ti e une.Lartesite nuk nuk mund te rrexohen ato vetem mund te admirohen nga bubrrecat si ti e une ore Agim Doqi. Mos hyne me thelle ne keto rrena e intriga se turprove veten tende dhe po me bijne sterpike edhe mua si nje mireditor.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga hasjani 51 : 08-10-2009 mė 03:43

i/e regjistruar Maska e Agim Doēi
    Anėtarėsuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranė, Ministria e Mbrojtjes
    Postime
    2,799
    bel ami!!!!!!!!!!!
    Plotesisht dakord me mendimet tuaja.
    hasjani51 - kur e bashkove Hasin me Merditen or sharov?!........

Tema tė Ngjashme

1. Rexhep Mitrovica
    Nga PORTI_05 nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 06-04-2011, 08:15
  2. Pėrgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 24-01-2010, 21:51
  3. Akademik REXHEP ISMAJLI:Zhvillimet...e gjuhės standarde
    Nga Harudi nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 13-05-2005, 19:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •