Close
Faqja 101 prej 119 FillimFillim ... 519199100101102103111 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,001 deri 1,010 prej 1190
    i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Brari le t'jė bėjė si t'ja bėjė por na iku Gimi i doēėve fare dhe akoma s'na e solli " vilen e Beogradit" nėse s'ka ikur me tė vėrtet pėr Beograd personalisht pėr t'bėrė foto tė vilave; vetėm ai e di se tė kujt!

Por sido qė tė jetė ne tė mbetemi nė Temė dhe mė lejoni tė sjellė arsyetimin e Rexhep Qoses pėr kundershtarėt e bashkimit ( pajtimit) Kombėtar.

shkruan: Profesor Rexhep Qosja

KUNDERSHTARĖT E PAJTIMIT KOMBĖTAR!

Rėndėsia e emėrtimit tė shkaqeve e tė shkaktarėve tė fatkeqesisė shqiptare
    Nė shkurt dhe nė mart tė kėtij viti ( 1997) pėr herė tė parė nė Historinė e Shqiperisė shtetėrore, krejt populli u qua nė revoltė kundėr regjimit. Edhe mė parė kanė ndodhė revolta kundėrregjimore, por, nė rastet mė tė shpeshta, kėti ishin revolta nė njė krahinė ose, shumė shumė, nė disa krahina, por kurrė nė krejt shtetin. madje as nė kohėn e sundimit turk kryengritjet popullore nuk kishin karakter gjithėkombėtare si kėsaj radhe, sepse nuk kishin shtrirje nė krejt hapėsirėn etnike shqiptare!

Ēka ngjau kėsaj radhe?
    - Pse, pothuaj tė gjitha krahinat e Shqiperisė shtetėrore u ēuan nė revoltė kundėr regjimit?
    - pse shqiptarėt shprehėn aq shumė pezmė kundėr institucioneve tė regjimit dhe, nė disa krahina kundėr pushtetmbajtėsve kryesorė?
    - Pse shqiptarėt i thyen depot ushtarake dhe i rrėmbyen armėt?
    - Pse shqiptarėt i thyen depot e ushqimit dhe morėn miellin dhe artikujt e tjerė ushqimorė qė ruheshin nė ato?
    - Pse shqiptarėt bėnė aq shumė rrėnime, nė Veri mė shumė se nė JUG, sa qė u habitėn opinioni botėror dhe e habitėn vetveten?
    - pse aq shumė shqiptarė u larguan ose provuan tė largohen nga Atdheu shpesh duke rrezikuar jetėn e vet dhe tė familjarėve tė tyre?
    - Pse edhe pas formimit tė Qeveris sė pajtimit Kombėtar Jugu i Shqiperis nuk pranoi t'i dorėzojė armėt, as tė lėshojė pushtetin vendor qė u krijua pas revoltės popullore?
    - Pse nė kėtė pjesė tė Shqiperisė vazhdoi tė kėrkohet me kėmbėngulje dorėheqja e kryetarit tė Shqiperisė, Sali Berishės?
    - Pse nė Tiranė dhe nė disa krahina tjera nė Veri, u krijuan tė ashtuqujturat komitete tė shpetimit Kombėtar si kundėrvenie komiteteve nė JUg dhe kush e nxiti krijimin e tyre?
    - Pse nė Shqipėri po vazhdon vrasja e ndėrsjellė e grupeve duket tė organizuara paraushtarake partiake?
    - pse Kryetari u rethua nga garda e tij pretoriane?
    - Cila ėshtė ajo politikė dhe cila ajo ideologji qė ia shkaktoi Shqiperisė kėtė fatkeqėsi?
    - Cila ėshtė ajo ajo politikė dhe cila ėshtė ajo ideologji qė popullin shqiptar, pėr herė tė parė nė hitorinė e tij, e solli nė prag tė luftės qytetare?
    Kėto janė disa pyetje qė sot pashmangshėm u shtrohen jo vetėm politikanėve dhe politikologėve, por edhe studjuesve tė Historisė Shqiptare

P.S.
    Nė vazhdim do t'lexojm pėrgjigjet qė u jep Qosja tė gjitha kėtyre dhe do t'shihni mė mirė analizen qė ai u bėri ngjarjeve tė vitit 1997-t!
    Titistėt sikur edhe tani me rastin e ligjeratė s sė tij pėr " kahjet e zhvillimit tė letersisė" qė u munduan tė nxjerrin vetėm thenjen e " letersis atipike" aso kohe nxorėn thenjen " Revolucioni i vonuar demokratik" duke i larguar tė tjerat e qė nuk mund ta bėjnė sepse; ajo qė shkruhet njė herė mbetet!
    Brarit lexim tė kėndshėm por qe do; Mua preng Sherrit mė dha Kolė jakova njė gomar i cili ka ditė qė s'flet me mua ngaqė siē thotė Ay " ia paskam fyer kusherinjtė" nė FSH-e!
    KURR' SHQIPERI S'KAM ME T'HARRUE
    EDHE N'VORR ME T'PĖRMENDĖ KAM!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-07-2009
    Postime
    28
    ka nje merit si shkrimtar dhe historian ...por humbi si politikan

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anėtarėsuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar mė parė nga Agim Doēi Lexo Postimin
    Z. Brari mos u merr me keta.
    Keta e kane krimin natyre te tyren, por harrojne qe une pavarsisht se kam qene ne krahun e djathte gjith jeten, kam mesuar diēka nga shoku Mehill qe ishte sekretar i Pare me kriminelet e Enver Hoxhes!
    Ua di skemat ketyre une. Do ti shkatrroj vete. Une e di se kush asht preng Sherri, marinari hasjani51 e te gjith te tjeret se me ndihmoj A. Duka me shkoket e vet.
    Poshte PS dhe deputet e saj a/shqiptar qe mbrame uruan grekun. ata grek qe zorret tona duan ti bejne lidhse kepucesh. Tashti futuni ne teme.
    A asht Qosja:
    - intelektual plehre apo pseudointelektual megalloman?
    - a asht Qosja kurvar ose ma mire imoral deri dhe me grate e shokeve?
    - a ka Qosja vile ne Beograd?
    - a urren njerzit me te afte dhe me te famshem sesa ai vete?
    - a e urren Berishen me urdhen te se majtes a/shqiptare?
    - a e urren Kadarene me urdher te beogradit dhe athines?...
    - a vuan nga narcizimi ky fare akademyku?
    Per te gjitha do ju sjell fakte madje dhe vilen nw fotografi do ua botoj ketu.
    agimo ne po presum
    silli faktet ose te propozova qe te fitosh qmimin nobel per rrenacakun ma te madh
    e nese ky shperblim nuk ekziston
    do te propozoi qe tani e tutje te jet edhe ky shperblim per qiftat tu qe rreni ne pik te dites e nuk skuqen fare bile.
    Do t“i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    preng..

do ta diskutojme pak me vone ..dhe kte "dekalogun" e qoses qe ke sjelle ti lart e ku rreket te justifikoje ai pis enverizmen e tij dhe angazhimin e tij ne revolucionin gjakatar qosisto causho enveroist.. per te ri-sjelle ne pushtet nomenklaturen enveroiste ..

qe thua ti.. preng polpotisti.. meqe ke huazuar nje personazh te kol jakoves po bej nje llogari te thjeshte por te dhimbshme qe sigurisht ty vec do ta shtoj kenaqsine kanibaleske sadiste- envero-qosiste qe e ke ne gen e bark e tru e ne shpirtin katran..

kola ka pas ca vllazen..
    ata vllazen kan pas femije..
    po bej nje rrumbullakosje te viteve internim gulagezim e syrgjynim qe kan bere nipat e mbesat e kol jakoves prej viteve 1950 e ca deri sa erdhi dhjetori studentor i lavdishem e u dha fund vuajtjeve te tyre..
    pra do bej nji llogari te viteve sketerre qe provuan djemte e mbesat e stermbesat e kol jakoves ne dekadat e erreta te diktatures enveroiste-ramizoiste..e nexho vampiroiste..

4 femij kish nje nga vllezerit.. ( ai qe e helmuan ne biruce xhelatet enveriste..pra heroi i luftes antifashiste tuk jakova) e koles.. e ata te 4 me gjith nenen e tyre antifashisten e oreve te para dhimitren.. e bashk me motren e nenes.. antifashisten veterane e muzikanten e talentuar.. dhora leka.. autore e shumices se kengeve partizane.. kane bere sejcili nga 40 e ca vite internime e gulagezime e persekutim te eger cnjerzor..
    pra i bie 6 persona x 40 e ca vjet internim = pra rreth 250 vjet internim..
    vellai tjeter kishte 6 femije.. e plus vellai me gruan.. bashkluftaren e qemal stafes.. i bie qe keta 8 persona x 40 e ca vjet internime.. = ose afersisht 350 vjet..
    po te llogarisim dhe nipa mbesa i bie dhe nja 100 vjet tjera per ata femij te vegjel.. dhe del.. se te afermit e kol jakoves kane bere gjat regjimit enverist nazist stalinist polpotist.. rreth.. 250+350+100= gati 700 vjet internime.. te egra te pashoqe..

kte rregjim desh te ktheje qosja zan caushi zabiti e krejt kush u angazhua ne ate revolucionin gjakatar.. bashk me ju kodoshet enveroiste te diaspores e kosoves..

nji her tjeter diskutojme dhe dhekallogun .. e atij qe e di mire se cfar krimi ka bere e qe stermundohet ta rreje vehten e lejfenet e tije..

,,

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-06-2009
    Postime
    116
    P.S.
    "Nė vazhdim do t'lexojm pėrgjigjet qė u jep Qosja tė gjitha kėtyre dhe do t'shihni mė mirė analizen qė ai u bėri ngjarjeve tė vitit 1997-t!
    Titistėt sikur edhe tani me rastin e ligjeratė s sė tij pėr " kahjet e zhvillimit tė letersisė" qė u munduan tė nxjerrin vetėm thenjen e " letersis atipike" aso kohe nxorėn thenjen " Revolucioni i vonuar demokratik" duke i larguar tė tjerat e qė nuk mund ta bėjnė sepse; ajo qė shkruhet njė herė mbetet!
    Brarit lexim tė kėndshėm por qe do; Mua preng Sherrit mė dha Kolė jakova njė gomar i cili ka ditė qė s'flet me mua ngaqė siē thotė Ay " ia paskam fyer kusherinjtė" nė FSH-e!"

Me beri pershtypje ky cinizem i Prengut!
    Koles ju rrite nera qe ta ka dhene ate gomar po ju nuk guxoni me u idhnu e mos me fole ne mes veti se vllezer jeni .Ne, nje these jemi te gjithe ,ne daq ne fund e ne daq ne kryet veq kastraveca ka mrena .Mun me qillu ndonje me i madh e me i menqur po kastraves hesapi!

Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Asha zotin ( kėshtu thonė andej nga Deēani) s'e ke n'to hiq more djalė. Se Kur Kola ma dha gomarin e tė cilin e ndau nga fisi i tij, mua mė bėri padron e atė t'mė shėrbej por dorėn nė zemėr gjerė sa nuk pėrfundoj Lufta nė Kosovė edhe mė mbeti besnik! Pas lufte, si gomar mė, iu mbush mendja qė tė bėhej President; po po president!
    Po t'i gomar je!,- i thashė dhe ēfarė kėrkon.
    " PO valla se ai qė hėngri fiq e diq me Millosheviq ma i mirė pot duket a'" - ma ktheu.
    Se ngava mė.
    E dėgjoja ngaqė gjatė luftės ishte treguar mė trim: Po po trim i madh bile; edhe mė i madh se LDK-ja e Rugova, trim sa t'thuesh por edhe ma trim se unė Prengė Sherri!
    Mua edhe Rugovės s'na i mbante shumė; herė herė e leshonim nga frika ujin qė lante qorapet tona nga era!
    Por gomari im nuk frikohej; mbante armė pėrtej Kufirit; edhe ushqime andej e sillte tė plagosurit kėndej!
    Kur mė shihte mua Prengėn qė e prisja tek kthehej mė hingėllinte ngadal e nė vesh: Je ba ma qyqan se Ibrahim Rugova!
    Por kur nuk prisheshim nė mes veti!
    pasi qė ishte dhurat e Kolė jakovės - ai e lunte rolin e tij qė i dhanė shtazėt sipas dėnimit qė mori kur ato i gjeti e keqja dhe nuk hanin ushqimet; U mblodhen pėr tė gjetur fajtorin dhe pasi qė Uku u aryetua qė kishte ngrėnė njė lopė ngaqė kishte uri teksa Luani njė bari me kopen e tij, u lajmerua Gomari me kusherirėt e tij ( brari dhe tė ngjashėm si ai) dhe tha:
    " Unė jam fajtor qė kafshėt i ka gjetė kjo e ligė ngaqė njė her"kam kaluar pėrskaj njė livadhi dhe meqenese kisha uri, nė atė livadh tė huaj kam nduk dy fije bari dhe pėr kėtė e ndjejė veten fajtor!
    Kur degjuan shtazėt e tjera i dhanė denimin qė tėrė jetėn e tij tė heqė tė zitė e ullirit!
    Dhe hoqi!
    Por meqė hiqte dhe vuante asnjėherė s'mu idhnua!
    Por kur fillova kusherinjtė etij t'i trazoj ngaqė flsinin budallaqe pėr " dy fije bari" mė mori nat dhe mė tha:
    " Unė Ty po tė duroj qė kaq vite dhe t'i pėrhatėr timin s'po ua bė rrafshė kusherinjėve tė mij me " hingellimat e tyre brarike dhe dinakerit " poetike"!

( MOs e merni pėr ters kėtė gjė; do tė sjellim " poko-poko" tė gjitha shkrimet qė bėri krenaria Kombėtare e tė qenit shqiptarė Rexhep Qosja!)

Pasioni pėr shkencėn Maska e KILI MERTURI
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    A sa per me tu dhimt kta tipa tė kuq.

Unė nuk po fyej kėnd kėtu.

Nuk e di si mund tė respektohen ata qė janė kundėr kombit tim.
    Cili popull rrespekton tradhtarėt dhe dashakeqėt ?!!!

SI mun dė rrespektoi dikė qė shanė QOSJEN , DEMACIN ,HOTIN,KADAREN,... ADEM JASHARIN ,... SKENDERBEUN ...
    Ju lutem!

Pėrshėndes tė gjith ata qė jan shqiptarė !

Kili

SHQIPERIA ETNIKE ĖSHTĖ GJAKU IM QĖ NUK FALET!
    Nė dreq tė mallkuar tė gjithė antishqiptarėt dhe tradhtarėt e kombit!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-06-2009
    Postime
    116
    Citim Postuar mė parė nga Preng Sherri Lexo Postimin
    Asha zotin ( kėshtu thonė andej nga Deēani) s'e ke n'to hiq more djalė. Se Kur Kola ma dha gomarin e tė cilin e ndau nga fisi i tij, mua mė bėri padron e atė t'mė shėrbej por dorėn nė zemėr gjerė sa nuk pėrfundoj Lufta nė Kosovė edhe mė mbeti besnik! Pas lufte, si gomar mė, iu mbush mendja qė tė bėhej President; po po president!
    Po t'i gomar je!,- i thashė dhe ēfarė kėrkon.
    " PO valla se ai qė hėngri fiq e diq me Millosheviq ma i mirė pot duket a'" - ma ktheu.
    Se ngava mė.
    E dėgjoja ngaqė gjatė luftės ishte treguar mė trim: Po po trim i madh bile; edhe mė i madh se LDK-ja e Rugova, trim sa t'thuesh por edhe ma trim se unė Prengė Sherri!
    Mua edhe Rugovės s'na i mbante shumė; herė herė e leshonim nga frika ujin qė lante qorapet tona nga era!
    Por gomari im nuk frikohej; mbante armė pėrtej Kufirit; edhe ushqime andej e sillte tė plagosurit kėndej!
    Kur mė shihte mua Prengėn qė e prisja tek kthehej mė hingėllinte ngadal e nė vesh: Je ba ma qyqan se Ibrahim Rugova!
    Por kur nuk prisheshim nė mes veti!
    pasi qė ishte dhurat e Kolė jakovės - ai e lunte rolin e tij qė i dhanė shtazėt sipas dėnimit qė mori kur ato i gjeti e keqja dhe nuk hanin ushqimet; U mblodhen pėr tė gjetur fajtorin dhe pasi qė Uku u aryetua qė kishte ngrėnė njė lopė ngaqė kishte uri teksa Luani njė bari me kopen e tij, u lajmerua Gomari me kusherirėt e tij ( brari dhe tė ngjashėm si ai) dhe tha:
    " Unė jam fajtor qė kafshėt i ka gjetė kjo e ligė ngaqė njė her"kam kaluar pėrskaj njė livadhi dhe meqenese kisha uri, nė atė livadh tė huaj kam nduk dy fije bari dhe pėr kėtė e ndjejė veten fajtor!
    Kur degjuan shtazėt e tjera i dhanė denimin qė tėrė jetėn e tij tė heqė tė zitė e ullirit!
    Dhe hoqi!
    Por meqė hiqte dhe vuante asnjėherė s'mu idhnua!
    Por kur fillova kusherinjtė etij t'i trazoj ngaqė flsinin budallaqe pėr " dy fije bari" mė mori nat dhe mė tha:
    " Unė Ty po tė duroj qė kaq vite dhe t'i pėrhatėr timin s'po ua bė rrafshė kusherinjėve tė mij me " hingellimat e tyre brarike dhe dinakerit " poetike"!

( MOs e merni pėr ters kėtė gjė; do tė sjellim " poko-poko" tė gjitha shkrimet qė bėri krenaria Kombėtare e tė qenit shqiptarė Rexhep Qosja!)

Dhe ti nuk e kuptove as atehere e as sot pse ai deshironte dhe duhej te behej President!?
    Pse Kola ta dha ??
    Sepse Kola e dinte qe ti mund te mirreshe vesh me te!
    Po ti ,jo njehere , e mashtrove! E ngarkoje armatim dhe e leje vetem te kaloj kufirin .Edhe nese bije ne prite ,nje gomare me pak ,mendoje . Harroje qe ishit vllezer dhe se luftonit per lirine e te dyve!
    Nje gjak ,nje gjuhe e nje kulture ,ne daq perqafohuni e ne daq gjuajuni me gure!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga CURRIELI : 07-10-2009 mė 17:05

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-06-2009
    Postime
    116
    Citim Postuar mė parė nga KILI MERTURI Lexo Postimin
    A sa per me tu dhimt kta tipa tė kuq.

Unė nuk po fyej kėnd kėtu.

Nuk e di si mund tė respektohen ata qė janė kundėr kombit tim.
    Cili popull rrespekton tradhtarėt dhe dashakeqėt ?!!!

SI mun dė rrespektoi dikė qė shanė QOSJEN , DEMACIN ,HOTIN,KADAREN,... ADEM JASHARIN ,... SKENDERBEUN ...
    Ju lutem!

Pėrshėndes tė gjith ata qė jan shqiptarė !

Kili

SHQIPERIA ETNIKE ĖSHTĖ GJAKU IM QĖ NUK FALET!
    Pajtohem plotesisht me juve ,i nderuar , por nuk po e shihni se ju ,me qellim apo pa qellim jeni edhe kunde Qoses!
    Dhe ja pse?
    Sepse ai nuk len kend pa e sha!!

Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Citim Postuar mė parė nga CURRIELI Lexo Postimin
    Dhe ti nuk e kuptove as atehere e as sot pse ai deshironte dhe duhej te behej President!?
    Pse Kola ta dha ??
    Sepse Kola e dinte qe ti mund te mirreshe vesh me te!
    Po ti ,jo njehere , e mashtrove! E ngarkoje armatim dhe e leje vetem te kaloj kufirin .Edhe nese bije ne prite ,nje gomare me pak ,mendoje . Harroje qe ishit vllezer dhe se luftonit per lirine e te dyve!
    Nje gjak ,nje gjuhe e nje kulture ,ne daq perqafohuni e ne daq gjuajuni me gure!
    Jo morė jo Kola e dinte qė me gomarėt s'mirret vesh njeri pėr kėtė arsye mė dha ta kem atė; qė ta dergoja nė bisedime me balkomin e me llomin!
    Unė se mashtrova asnjėherė sepse gjithmon i dhashė me ngrėnė e me pirė sa herė kėrkonte!
    Por ai m'u idhnua qė " kusherinjtė e tij" nė njė vend tjetėr qė njiheshin si " magarac" fillova t'i trazoj dhe mos t'i lė tė hingellisin vend e pa vend: orar e pa orar!
    Bile Ky gomari im kėto ditė u bė edhe mė nervoz!
    Tha: e kam inat fatmir sejdiun qė i dha njė medale atij qė furnizonte tė tjerėt me naftė kundra lirisė dhe merreni me mend i dha medale tė lirisė2!
    " jam xheloz" tha gomari im " se unė e kam merituar kėtė gjė shumė ma pėrpara se ai " dashi i brazilit"!
    " Kujt i thua ti " dashi i brazilit"? e pyeta?
    A s'guxoj tha ta them haptas se pastaj mė idhnohet Sllobodanka alias Liria e Milicės!
    - S'ka milic mė nė Kosovė po Polic" - i thashė!
    " O njeri" ma ktheu " Jo Milic demek Polic por Milica emėr femre!
    " Emėr magarice" i thashė unė!
    Curriele pjerrtė teposhtė i ikė.... demek s'po e thom, qy!
    Po kėtė Punėn e Kolė jakovės nuk e dini ju demek sepse ky bėri edhe " heronjtė eVIgut" e qė s'janė mė; i hoqėn nga Shkodra!
    Jo nė vitin 1997-t por dhjetė plus njė vit mė vonė!

Tema tė Ngjashme

1. Rexhep Mitrovica
    Nga PORTI_05 nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 06-04-2011, 08:15
  2. Pėrgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 24-01-2010, 21:51
  3. Akademik REXHEP ISMAJLI:Zhvillimet...e gjuhės standarde
    Nga Harudi nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 13-05-2005, 19:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •