Close
Faqja 27 prej 119 FillimFillim ... 1725262728293777 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 261 deri 270 prej 1190
    i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Orku,

une jam i mendimit se Qosja nuk mund te shikohet ne prizmen politike. Ju te gjithe qe kundershtoni Qosjen, e shikont te izoluar ne kete kornize. E shkeputni qellimisht, por veprat e tija jane aq te rendesishme per civilizimin shqiptar, sic eshte Bibla per Papen, e Kurani per Hoxhen.

Qosja nuk ka pasur tituj te Jugosllavise, une per tituj te tille nuk kam lexuar kurre. Dhe me hamendje nuk me pelqen te mirrem. Se supozimet sherbejne per denigrim, e nuk ndihmojne per ta treguar te verteten.

Sa i perket popullit qen, mund te bisedojme , por jo ne kete menyre: Te sillet citati dhe te shihen se ku dhe per kend e ka thene. Paushalizimi i tille sherben per ekskomunikim, por jo per vlersim te drejte.

Ne Qosjen e njohim si kurriz te kombit shqiptar jashte kufirit: Per Qosejn gabojne zakonisht njerzit qe nuk kane lexuar ate dhe po te lexohet shihet ne veper se ky eshte rilindesi i fundit.

Qosaj nuk eshte marre me politike, por politika i eshte imponuar per shkak te rrethanave qe sundonin te ne.

Qosja pas demonstaratave te 81 ishte nder te vetmit qe ka bere te njohur diskriminimin shqiptar.

Sa i perket Berishes:

Berisha , dmth. duke sunduar ai , duke drejtuar vendin toleroi piramida, dhe keto piraminda, nen sundimin e tij, e shemben shtetin te quajtur Shqiperi. Per shembjen e shtetit nuk i kane fajet ata qe dolen ne rruge, por ata qe nuk qeverisnin mire e drejte.

Dhe kete Shqiperi e solli Sali Berisha ne spital dhe rrenoi te gjitha strukturat shteterore mu ne castin kur kombit shqiptar nuk i konvenonte dhe kur ndodhi ky lemsh, pergjegjes per politiken shqiptare dhe per plackitjen e kombit ishte Sali Berisha dhe administrata e tij e korruptuar. E korruptuar prej ne Qevieri e deri te pastruesi i Bashkise. Ketu nuk dua te permend policine shqiptare e cila me uniforme plackiste njerez neper rruge, nderkaq Meksi u jipte njerzve kartevizita neper Zvicer dhe u thoshte me telefoni nese ju plackit policia: Po cafre shteti ehste ai shtet ku punohet me interevenime dhe kur njeri nder poltikanet kryesor te vendit duhet te kujdeset per nje polic mafioz. Dhe kjo ndikoi qe shqiptaret ne vend se te kapercejn eneper Shqiperi per te shkruart ne shtepi, u detyruan te kalojne neper Greqi....Dhe mos te harrojme se Shkodare furnizonte me nafte Serbine dhe kete e dinte mire Saloja!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shėn Albani : 09-04-2003 mė 08:03

student Maska e besarti
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    80
    Pershendetje...

Pasi lexova shume shkrime permbi dhe rreth kesaj teme, me ju thane te verteten me erdhi qudi per disa gjera. Mendimi im eshte se secili person e ka meriten e vet. Negativ apo pozitiv, rrota e historise do ta zbulon. Une mendoj qe gabimi ma i madh Qosjes eshte se ka hyre ne boten politike, dhe aty e ka humbur vetveten (nje fjale e urte popullore thot: "Ta besh nje trimri eshte lehte, por ta mbash ate trimeri eshe shum e veshtire") kurse edhe akademiku i yne "Babai i Kombit" ne drejtimin e tij si shkrimtar ka mjaft merita. Por ka edhe mjaft gabime fatale ne drejtime te tjera, te cilat populli nuk ja fal.

Une jam i bindur 100%, nese shkrimtari yne i njohur Ismail Kadare konkuron per nje post politik ne Shqiperi, ai do ta fitoj ate, pasi qe populli e ka besimin tek ai. Por ai merrej vetem me drejtimin e vet, dhe posaqerisht kjo atij ja rrit imazhin e vet si nje intelektual te vertet.

Pasi i lexova disa mesazhe te tjera, dua te flas edhe une pak jo direkt rreth kesaj teme... Kosova ka pasur nje humbje mjaft te madhe me vrasjen Fehmi Aganit, Bajram Kelmenit etj... dhe mendoj se nuk eshte mire qe sot ato figura, si Fehmi Agani te shahen... Kurse Akademiku Mark Krasniqi, per mendimin tim eshte nje njeri shum i menqur dhe jam i bindur se ai ja do te miren Kosoves dhe Shqiperise... Dua te them nuk eshte mire te flasim pa fakte, se ne s'mundem me ja humbur vleren askujt, porpos vetes me shkrime. Por askush se din (edhe per qosjen para 10 viteve e kishim dhene edhe jeten, por sot...?

Ne kete forum ka secili te drejt ta thot mendimin e tij (nje fjale e urte popullore thote "Po te mos ishte e keqja sdo te dallohej e bukura") kurse une po them po te mos ishte kundershtimi, (= mendimet e tjera) sdo ta dinim se cila eshte e verteta...

ju uroj nje dite te mire
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------
    lavdi deshmoreve te kombit... te cilet e dhan jeten... qe ne sot ta shijojm pakez LIRI
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Nese rrezikon mund te humbesh, por nese nuk rrezikon ke humbur gjithsesi!

student Maska e besarti
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    80
    Desha te shtoj....

ne vitet e 70 pothuajse te gjithe ata persona qe kane qene te punesuar, ju ka dasht te jen anetar i partise komuniste, por ta vejme gishtin ne koke dhe ta pyesim veten se a kan qen ata persona edhe me zemer??? Te mos ishin ata ne sot sdo ta kenim asnje Intelektuar te duhur.
    Nese rrezikon mund te humbesh, por nese nuk rrezikon ke humbur gjithsesi!

i/e regjistruar Maska e Drini
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Dukagjin
    Postime
    50
    Shen Albani, ne mes tjerash, shkruan:

"...Per Qosejn gabojne zakonisht njerzit qe nuk kane lexuar ate dhe po te lexohet shihet ne veper se ky eshte rilindesi i fundit."

Shumem e qelluar, Shen Alban "rilindesi i fundit".

Edhe ti po e pranon se Qosja eshte i vonuar, i stervonuar, 100 vjet pas kohe, dmth. demode per kohen e tashme.

Por ai nuk mund te jete as edhe "Rilindas", sepse asgje progresive nuk gjen ne vepren e tij, e aq me pak ne mendimin e tij politiko-kombetar.

Vepra e tij e mirefillt letrare eshte shume e vogel, vetem nje titull, shume pak per t'u quajtur shkrimtar. Edhe ajo e nje nivelit mesatar. E vetmja vlere (e madhe) qe mund te kete vepra e tij eshte se titulli mund te shfrytezohet si epitaf ne rrasen e vorrit te tij, qe ne menyre komplete prezenton personalitetin e Qosjes.

Veprat e tij politiko-publicistike, si revolucioni... morfologjia e nje fushate, populli qen, etj. jane aq antishqiptare sa edhe projektuesit e Nacertanjes serbe dhe Magalliidese greke do te ia kishin zili.

Per Qosjen politikan te mos flasim fare, sepse cdo gje eshte zberthyer tanime.

Ndersa veprat e tij studimore, sidomos ajo mbi Naimin, nuk perbejne asgje te vecante per ta lartesuar aq teper Qosjen, sepse Naimi ka qene i njohur edhe perpara Qosjes. Sikur Qosja te mirrej me ndonje nga personalitetet e medha kombetare qe ishin te persekutuar e te anatemuar nga rregjimet titisto-enveriane, si psh. Fishta, etj., atehere te gjithe ne do ti thonim aferim. Vepra e Qosjes, e pare ne kontekst te kohes dhe ne kuptimin e mirefillte shkencor eshte nje por-dhe e ftofte, qe me se shumti peshon tek analfabetet e shkolluar, tek ata qe gjerat i vleresojne vetem per nga kuantiteti.

Perndryshe, te gjithe e dime se Qosja si personalitet ka qene i pergdheluri i rregjimit titist ne Kosove dhe atij enverist ne Shqiperi. Te mos flasim tani per anet e tij shume te erreta morale.

Qosja kurre nuk ka qene protagonist i kthesave te medha historike, per tu quajtur RILINDAS. Ai eshte nje bizantinist mesjetar qe perdhuneshem i eshte imponuar kohes sone.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Drini : 09-04-2003 mė 09:45
    Komunistet edhe m.... qe e bejne vet mundohen te na e servojne si desert patriotik

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Besarti,

Noli
    ka qene kryeminister i Shqiperise, por pakkush mirret me Nolin si politikan, pasi te kaloje ky mosdurim i ndersjellte edhe politika e Qoses do te harrohet.

Kadare po te kandidohet nuk fiton me shume vota se Qosja. Kur te dalin Saloja, Nano dhe te tjeret do t“i thon elektoratit se ky din te shkruaje romane , ( madje romanet do t“i quajne perralla ) por nuk ka lidhje ne politike. Zakonisht gjenite dhe letraret nuk kane sukses ne politike ; ata votohen prej intelektualeve, por jo prej masave. Havel ka pasur sukses ne Ceki, sepse ky pervec letersise eshte marre intenzivisht me politike.

Vlera e Aganit eshte politike si edhe e Mark Krasniqit, per Letersine dhe historine shqiptare nuk kane rendesi te madhe. Agani ishte humbje e madhe , se ishte i vetmi ne LDK qe kishte guxim dhe mund te ishte kryetar i denje i LDK-s , pas tij, nuk ka kush konkuron per ate vend. Ne kemi humbur edhe Ukshin Hotin, i vetmi politikan i njohur me profesion ne Kosove...dhe kemi humbur qindra femije , gra , meshkuj, pleq e plaka. Cdo njeri ka peshen e vete ne historine e Kosoves...Agani ka qene politikan i madh, por ate e ka ngulfatur Rugova....

Ju qe jeni kunder Qosjes, jeni kunder tij, pse keshtu eshte vija e juaj politike, ky nuk eshte mendimi juaj, por eshte mendim i bajraktareve politike dhe me kete deshmoni se ju nuk keni mendim personal, por mbroni partitet tuaja. Sikur te kishit lexuar te gjitha veprat e e tij , keshtu nuk mund te flitnin.

Qosja nuk eshte njeri politik , por romansier, dramaturg, polemist , historian i letersise dhe nese ju jeni objektiv, atehere mos i besoni bajraktareve poltik per Qosjen ( sepse ata nuk kane kacik per ta vleresuar Qosjen ) por shikoni cka thojne per te Agolli, Kadare, Zeqo e cdo intelektuali i madh shqiptar i cili me respekt te madh flet per R.Qosjen. Mos vlersoni nje njeri si Qosja me mendime bashikbuzukesh e politikanesh. Nje shkrimtar mund te flase pe rnje politikan, por kurre jo nje poltikan mbi nje njeri si Qosja...
    Per Qosjen nuk mund te jape mendim as Sali Berisha as Rugova...qe te dy jane te deshtuar ne profesion e vet dhe nuk kane bere emer, pro emer kane bere duke shkuar prej lagje ne algje duke lutur elektoratin per pozite. Qosja nuk eshte frut i elektoratit sic jane ata dy. Madheshtia e tij del nga vepra e tij e jo nga vrapimi pas votave...R.Qosja ka pasur emer edhe para 30 viteve, por jo Berisha e Rugova....ky eshte mendimi im.....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shėn Albani : 09-04-2003 mė 09:45

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    "Sikur Qosja te mirrej me ndonje nga personalitetet e medha kombetare qe ishin te persekutuar e te anatemuar nga rregjimet titisto-enveriane, si psh. Fishta, etj., atehere te gjithe ne do ti thonim aferim. "

Nese Qosja mirret me nje shkrimtar qe te pelqen ty, atehere aferim. Qosja nuk shkruan ate qe i pelqen dikujt, por ate qe deshiron ai. Dhe kush ka shkruar per Fishten ne kohen komuniste ?

A ke lexuar Historine e Letersise Shqiptare ?

nje roman disa drama dhe romani i tij i perkthyer mbi njezete gjuhe dhe eshte shitur mrekullueshem ne perendim. Dikush i ka shkruar dhjetra romane, por kane vlere vetem brenda...
    Urrejtja kaq e madhe ndaj Qosjes nuk mund te vije nga lexues, por nga anetare te partise : LDK dhe PD. Dhe vlera e Qosjes eshte me e madhe se keto dy parti se bashku!

Rilindas i fundit mirret sepse eshte i vetemi i nivelit te tij qe angazhohet per bashkim kombetar...

Desha te bisedojme per QENIN, amund t“i sjellish citatet apo don te vazhdosh me ato qe i ke degjuar gjate tubimeve partiake...

Cka mendon me kete Drin :

"Te mos flasim tani per anet e tij shume te erreta morale"
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shėn Albani : 09-04-2003 mė 09:59

Survivor Maska e Orku
    Anėtarėsuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Alban

Une sikunder ta thashe nuk i kam lexuar veprat e Qoses ndaj dhe ketu nuk po bej kritikun e artit.
    Por ato qe une di, njoh dhe jam ne gjendje te gjykoj jane veprimet e Qoses te cilat nese jane te verteta ato qe ti thua per vepren e tij...ndryshojne kryekeput prej tyre.

Ti thua qe ai flet per bashkimin kombetar...e di edhe une qe flet por fjala i prin vepres dhe kur ne veper shohim qe ata qe ngriten flamurin grek, qe ngriten tre gishtat, qe vrane shqiptare patriote,qe takuan milloshevicin, qe deklarojne beogradin kryeqytet te kosoves.......mbeshteten nga Qosja atehere a mund ta di se kujt bashkimi i sherben ky njeri ???

Cfare rilindesi eshte ai te cilit i ka humbur gjuha kur sheh vrasjet politike, trafiqet, kontrabanden, drogen....te ulura kembekryq neper trojet shqiptare dhe nuk e gjen nje fjale ti denoje ???

Ai mund te jete shkrimtar i madh por eshte njeri i vogel dhe nuk eshte rilindes por humbes.

Sic e shikon dhe vete une Qosen nuk po e gjykoj pse shante Berishen...per mua kjo eshte e drejta e tij dhe kritika eshte detyre...por mbeshtetja ndaj krimit eshte e pafalshme.

Berisha sigurisht qe ka peshen e tij te fajit persa i perket tolerimit te firmave piramidale si dhe mosmbrojtjes se shtetit por nese fajsojme Berishen pse nuk e mbrojti shtetin atehere ata qe e dogjen dhe shkaterruan dhe qe kane emra konkrete duhet te ishin neper burgje.....por ata sot i ke ne pushtet duke plotesuar qellimet e atyre qe i ndihmuan per te ardhur aty ku jane......ndersa rilindasi i konsideron revolucionare demokrate pikerisht ata qe i vune flaken shtetit nen shenjen e masakres ne Kosove.

Korrupsion ka pasur edhe ne kohe te PD por nuk ka qene kurre ne keto nivele qe eshte sot.
    Per kete mjafton te te kujtoj raportet nderkombetare ku sot kryesojme listen, si dhe faktin qe prokuroria shqiptare nuk ka penalizuar asnje zyrtar demokrat per vjedhje......mund te te sjell plot argumente te tjera si vjedhja e thesarit, apo tenderat e rrugeve por nuk mendoj se eshte tema e duhur.

Thua se Berisha ka qene i pasuksesshem ne profesionin e tij.....nuk e di nese te kane mashtruar apo thjesht nuk e di, por ai ka qene njeri prej 2 kardiokirurgeve me te njohur te vendit dhe sa per dijeni ka qene i pari ne Shqiperi qe ka aplikuar forma bashkohore te nderhyrjes ne zemer.

Berisha nuk ka adresuar kurre asnje sulm ndaj Qoses....por ti kur flet per te dhe thua se nuk ka te drejte te sulmoje Qosen nuk duhet te harrosh se Bushi vijen e kuqe ne Kosove nuk ia komunikoi Qoses por Berishes.

A thua valle qe rilindasit tend gomeret apo motobarkat me nafte ti kene bere me shume pershtypje se thirrjet per te pasur Beogradin si kryeqytet te Kosoves ????

Sa per faktin qe Qosja vlen me shume se LDK e PD te marra se bashku ketu me duket se e ke humbur sensin e realitetit sepse e para ishte interlokutori i atyre qe e cliruan Kosoven, ndersa e dyta ishte forca politike qe rrezoi diktaturen me famekeqe te europes ne 50 vitet e fundit......dhe per mendimin tim keto pas shpalljes se pamvaresise jane dy evenimentet historike me te rendesishme te shekullit te kaluar.

Per te mos e zgjatur pafundesisht dua te te them se citadoqofshin aresyet perse njehesh keq kur sulmohet Qosja dua te te kujtoj se une po te sjell fakte te cilat ti nese do te ishe vertet serioz ose duhet ti rrezoje ose duhet ti merrje ne konsiderate por ti thjesht i anashkalon dhe vazhdon te trumbetosh dafina per ate qe kriminelin e therret demokrat, demokratin e therret sundimtar, tradhetarin e therret patriot ndersa popullin e tij e therret qen.....dhe e gjithe kjo vetem per ambicjet e veta te paplotesuara.

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Orku i nderuar:

Ti thua se nuk i ke lexuar veprat e Qosjes, dhe une verete kam veshtire te bisedoje me njerez qe nuk e njohin veprimatrine e atij per te cilin flasim. Dhe si mund te kerkohet respekt prej dikujt qe nuk njeh veprimatrine e atij per te cilin bisedohet ?
    Po te flisje ti per nje shkrimtar te Shqiperise, qe une nuk e njoh, si ti Qosjen, atehere do t“i kisha lexuar me kenaqesi, dhe kisha mesuar dicka prej teje. Dituria yte per Qosen eshte politike dhe me paragjykime. Paragjykime apo mendime te instaluar nga klane politike. Ti din per Qosjen me pak se sa din nje gjerman apo nje francez qe njeh letersine shqiptare. Informatat tua per Qosjen jane te gazetave dhe ate te nje krahu politik.

Tre gishtat-
    Kur jane ngritur tre gishtat e din mire se ka pasur tendence per shkeputje te jugut, dhe Qosja duke emruar vepren e tyre revolucionare, i kthehu kahjen nga Tirana, per te evituar coptimin e vendit, se e din edhe ti kur shqiptari armatoset, veshtire te bisdeohet me te.

Ti thua Berisha ishte kardiolog i njohur ne Shqiperi, por nuk e tregon krejte te verteten se ky i mirembante dhe kujdesej per zemren e Enever Hoxhes.
    Ndoshta ju e keni njohur, ju ne Shqiperi mendoj, por jasht kufirit ishte nje anonim absolut. Ky rrezoi komunizmin me studentet, por e rrezoi kur i doli shpirti ne tere Evropen dhe pasi Kadare kesaj ngrehine ia kishte dobesuar themelet saqe mund te rrezohej nga vetvetja.

Rugova thua se ishte interleokutori i atyre qe cliruan: edhe kjo nuk eshte krejt e verteta: Rugova i quajti terrorist ata qe kishin dale ne male. Rugova blokoi masovizimin e ushtrise shqiptare, matzerialisht i beri embargo dhe akoma sot nuk njeh rolin e tyre. Askund ne bote nuk ka ndodhur qe nje kryetar te mos pranoje ushtrine e vete. Dhe po te mos ishte UCK akoma ne Beograd do t“ishte Milloshevici dhe akoma Rugova nga baraka do te mbaten konferencat e xhumase.

Ka pasur plot parti ne perendim qe jane zhdukur. Sipas nej ankete Rugova do t“i fitonte sot 36 % PDK 26 dhe AAK 7. Pra 36 % per Rugoven dhe per krahun luftarak 33 %!

Kombi shqiptar si shqiponja me dy koka i ka dy koka te medha sot me te cilet cdo komb do te krenohej: Kadare dhe Qosja. Si te parin si te dytin ka njerez qe me deshire do t“i kishin likfiduar! Ne emer te kujt ? Ne emer te partise!

Mos u brengos , une nuk po deshprohem , por nese ti flet per nje gje qe e din dhjetra here me mire se une, duket irrituese kur une te tregoje se cka flitet neper gazeda bulevardeske apo nga tubimet partiake!

Survivor Maska e Orku
    Anėtarėsuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Alban

Une nuk po e gjykoj Qosen me opinionet e askujt por me deklaratat e vete Qoses te cilat kam pasur rastin ti degjoj me veshet e mi gjate 97. Ato deklarata nuk kane nevoje per komente sepse jane shume te qarta sikunderse nuk kane nevoje per komente as heshtja apo mbeshtetja e mevonshme dhene sherbetoreve te athines.

Nuk e di nese vertet i beson ato qe thua se mbeshtetja qe i dha Qosja, Zani Caushit shpetoi Shqiperine nga percarja !!!!!! dhe e ktheu me drejtim nga Tirana...... deri tani ky eshte versioni i trete i perkrahjes.... dhe sigurisht me fantastiko-komiku sipas te cilit mbeshtetja e dhene krimineleve i paska prishur planet ketyre te fundit..... Jo mor Alban djali se ata qe ngrinin flamurin grek apo tre gishtat nuk i merrnin direktivat nga Qosja por nga te tjere prandaj po deshe mos bej humor me keto ide se me ngjajne me barcaletat e Batonit qe thoshte se Nato cliroi Kosoven pas takimit te Nanos me Milloshevicin.

Ajo mbeshtetje eshte turpi i Qoses i cili mund te denonte ke te deshironte por duhej te distancohej nga krimet sic beri psh Kadareja...por jo Qosja kishte mllefin dhe ecen me parullen armiku i armikut tim eshte miku im.....ne fakt kjo eshte karakteristike makiavelistesh dhe jo rilindasish.

Heshtja per gjera qe nuk dua ta perseris veten eshte po ashtu nje turp tjeter i tij.

Kosoven nuk e cliroi UCK e aq me pak Hashimi qe krijonte qeveri ne vilen 31......Kosoven e cliroi Nato se te ishte per UCK, Milloshevici do ishte sot akoma ne pushtet. Une kam respekt per ata qe kane dhene jeten dhe nuk me interesojne bindjet e tyre perballe sakrifices qe kane bere por eshte e papranueshme te thuash qe Kosoven e cliroi UCK.

Kosova u clirua si pasoje e nje vendimi politik te pjekur prej kohesh dhe sigurisht qe fillimi i konfliktit percaktoi momentin e venies ne jete te ketij vendimi por ky vendim ka qene i farketuar prej kohesh prej SHBA e cila per interlokutor ka pasur Rugoven, si perfaqesues te shumices se Kosoves.
    Nuk ben mire qe komenton deklaratat e Rugoves kur ishte peng, sepse ai te pakten nuk krisi te ikte sic bene Qosja apo Thaci....por qendroi....dhe mbi te gjitha kur gjithe koalicioni qe po bente luften kerkonte lirimin e tij vetem Tirana zyrtare dhe marksistet e Thacit e cilesonin tradhetar...por e moren pergjigjen nga kosovaret me voten qe ata dhane.

Per likuidimet te kam folur njehere se nga vijne dhe ku shkojne dhe cuditerisht Qosja eshte mbeshtetes i atij krahu qe i organizon. Per mua nuk mund te krahasohet Qosja me Kadarene sepse i dyti qofte si letrar qofte si shqiptar qendron me lart se Qosja.

Berisha nuk ka qene kurre mjek i Hoxhes...keto jane thjesht mashtrime te denja per ambjente qe ti edhe mund ti njohesh....sa per faktin qe u ngrit vone...po te them se sipas vete Kadarese, Berisha ishte i vetmi qe ne mbledhjen e Ramiz Alise me intelektualet kishte kerkuar pluralizem politik.....perfshire ketu edhe nje sere artikujsh kritikues ndaj pushtetit dhe te gjitha keto kur Kadare nuk kishte ikur akoma.

Une nuk kam perse te brengosem per thashetheme qe mund te futen ne keto faqe por te pakten per vete mundohem te sjell fakte dhe jo ndjesi.

dEaD rAceR Maska e unreal
    Anėtarėsuar
    02-04-2003
    Postime
    528
    [QUOTE]Postuar mė parė nga Orku
    __________________________________________________ __

sidoqofte une mendoj se shprehje te tilla si Popull Qen na kujtojne disa reminishenca te tjera qe vijne prej akademikeve serbe si psh Popull Barbar....por nuk ka problem se mes kolegesh huazimi nuk eshte kurre vjedhje.

__________________________________________________ __

Orku

Thua se nuk din asgje mbi vepren letrare te Qosjes,por c'do kritike qe ke postuar ketu lidhet me kete "populli qen"!
    Njohuria e juaj mbi Qosjen dhe vepren e tije ka per baze shkarravinat e llojit "bota sot",se po te kishit lexuar se paku 2 libra te tije,ndryshe do mendonit.
    Nese ndonjehere te bie rasti te lexoshe "Populli i Ndaluar" dhe "Historia dhe politika",atehere me te vertete do te kuptoshe se ky njeri ka luftuar me nje akademi te tere,atehere kur disa ende mirreshin me vjersha per "shokun tito",Qosja fliste dhe shkruante per krimin shtetror qe ushtrohej mbi shqiptare mbrenda kufirit jugosllav.

Dhe mu ketyre "kolegeve" qe ky ka "huazuar" dicka nga ta,ne nje seminare te shkrimtarve nga jugosllavia i mbajtur ne Novi Sad (serbi),Qosja ishte shprehur perafersishte keshtu:

"Zonja dhe zoterinje,ne nuk jemi ardhur ketu e te lutemi,sepse kjo nuk eshte shtepi e Zotit,por jemi mbledhur ketu te flasim dhe shprehemi si intelektual...

... demokracia nuk eshte nje buke te cilen mundesh ta ndajshe ne pjese pjese,dikujt ti ipet nje cope me e madhe dikujte nje cope me e vogel"!

Kjo fjalia e fundit ju drejtohej atyre qe thonin se shqiptaret gezojne me shume te drejta se sa ata meritojne.

pershendetje...

Faqja 27 prej 119 FillimFillim ... 1725262728293777 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Rexhep Mitrovica
    Nga PORTI_05 nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 06-04-2011, 08:15
  2. Pėrgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 24-01-2010, 21:51
  3. Akademik REXHEP ISMAJLI:Zhvillimet...e gjuhės standarde
    Nga Harudi nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 13-05-2005, 19:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •