Orku,
une jam i mendimit se Qosja nuk mund te shikohet ne prizmen politike. Ju te gjithe qe kundershtoni Qosjen, e shikont te izoluar ne kete kornize. E shkeputni qellimisht, por veprat e tija jane aq te rendesishme per civilizimin shqiptar, sic eshte Bibla per Papen, e Kurani per Hoxhen.
Qosja nuk ka pasur tituj te Jugosllavise, une per tituj te tille nuk kam lexuar kurre. Dhe me hamendje nuk me pelqen te mirrem. Se supozimet sherbejne per denigrim, e nuk ndihmojne per ta treguar te verteten.
Sa i perket popullit qen, mund te bisedojme , por jo ne kete menyre: Te sillet citati dhe te shihen se ku dhe per kend e ka thene. Paushalizimi i tille sherben per ekskomunikim, por jo per vlersim te drejte.
Ne Qosjen e njohim si kurriz te kombit shqiptar jashte kufirit: Per Qosejn gabojne zakonisht njerzit qe nuk kane lexuar ate dhe po te lexohet shihet ne veper se ky eshte rilindesi i fundit.
Qosaj nuk eshte marre me politike, por politika i eshte imponuar per shkak te rrethanave qe sundonin te ne.
Qosja pas demonstaratave te 81 ishte nder te vetmit qe ka bere te njohur diskriminimin shqiptar.
Sa i perket Berishes:
Berisha , dmth. duke sunduar ai , duke drejtuar vendin toleroi piramida, dhe keto piraminda, nen sundimin e tij, e shemben shtetin te quajtur Shqiperi. Per shembjen e shtetit nuk i kane fajet ata qe dolen ne rruge, por ata qe nuk qeverisnin mire e drejte.
Dhe kete Shqiperi e solli Sali Berisha ne spital dhe rrenoi te gjitha strukturat shteterore mu ne castin kur kombit shqiptar nuk i konvenonte dhe kur ndodhi ky lemsh, pergjegjes per politiken shqiptare dhe per plackitjen e kombit ishte Sali Berisha dhe administrata e tij e korruptuar. E korruptuar prej ne Qevieri e deri te pastruesi i Bashkise. Ketu nuk dua te permend policine shqiptare e cila me uniforme plackiste njerez neper rruge, nderkaq Meksi u jipte njerzve kartevizita neper Zvicer dhe u thoshte me telefoni nese ju plackit policia: Po cafre shteti ehste ai shtet ku punohet me interevenime dhe kur njeri nder poltikanet kryesor te vendit duhet te kujdeset per nje polic mafioz. Dhe kjo ndikoi qe shqiptaret ne vend se te kapercejn eneper Shqiperi per te shkruart ne shtepi, u detyruan te kalojne neper Greqi....Dhe mos te harrojme se Shkodare furnizonte me nafte Serbine dhe kete e dinte mire Saloja!!!
Krijoni Kontakt