Nje nga heronjte e "Revolucionit te Vonuar Demokratik"te 97 ne Shqiperi.
Kush te jete valle kjo fytyre e derdhur? A nuk ngjan pak si Cerciz Topulli?
.
Nje nga heronjte e "Revolucionit te Vonuar Demokratik"te 97 ne Shqiperi.
Kush te jete valle kjo fytyre e derdhur? A nuk ngjan pak si Cerciz Topulli?
.
Si ky rengalla ka dhe te tjere.Por sa bukur e ka thene Enveri ishte "demokrat liberal"Ka inate me Berishen se mbajti anen e Kadarese. Ai duket si Neroni por ne t vertte eshte vegel e islamikeve, dhe luan lojene tyre.Ja kur te shprehet dhe per futjen e islamit e shkolla si lende mesimore.Ky ngjane me shume me gruan e nastradinit qe dhe e mbytur shkonte kunder rrymes.
Ketij kori te mrekullueshem zhabash nuk mund t`i mungonin dy kryemargaritaret. Njeri andej nga mesi dhe tjetri siper ketij postimi.
Recitalet e ketyre koreve jane me te embla se simfonia e nente e Bet`hovenit.
Me vjen mire qe kakofonise se ketij kori ju shtua edhe nje ze brilant hellenistik. Keshtuqe jeni ngritur ne nje shkalle me lart: greko-kako-foni (ose kako-greko-foni si t`ju tingelloje me mire).
-
I paqarte? Une kam pershtypjen qe ti psh je me i paqarte se une. Ke vene nje alamet emri nacionalist dhe na shan Qosjen? Dhe pse?
I gjithe kori i siperpermendur na thekson pjesen e pare qe i drejtohet Enverit dhe jo pjesen e dyte. Po lexoni ndonjehere edhe pas presjes.
Sa per "heronjte" e te ashtuquajturit Revolucionit te vonuar demokratik.....me kujton nja dy vargje te Sh.Petefit qe thoshte:
Dhe une mund te shkruaj
gjithnje mire
po per meshir` e shkel
kete deshire.
Sikur te shkruaja gjithnje
vec bukur une
c`do benin valle
kritiket e mij fatlume?
Ata, sic dihet me mbeturina
vetem jetojne
E le t`i marrin pra ato
qe enderrojne.
Arsyeja pse `97 iu vu ai emer nga R.Q. eshte se hodhi nga froni nje kryepsikopat me mentalitet feudal esadist te tipit "Ja une ne fron, ja Shqiperia prapa diellit".
Fakti qe ne kete sallate greku perfitoi sa mundi eshte ceshtje tjeter qe me vone i doli tymi.
Por ajo merita kryesore e ketij kori zhaballesk nuk eshte pse denon kete thenie te R.Q. por pse kjo thenie eshte klecka, "rrofte sebepi". Arsyeja e vertete eshte se R.Q. nuk eshte salihisto-titisto-slloboisto-esadist (sic do thoshte nje pjesetar i korit i cili ka fame edhe si solist). Pra krimi i vertete i R.Q. nuk eshte kjo thenie dhe as theniet e tjera. Krimi eshte pse nuk puth ne mendere Baba Dovletin, Haxhi Qamilin II, Abdyl Hamitin III, Salih Bej Berishen.
Dhe pse i jep vendin qe i takon.
Jam me i qarte tani o djale i Epirit?
-
Si Qosja ka shume tipa ne Shqiperi fatkeqesisht. Prandaj edhe Shqiperia nuk ecen kurre. Une kam vene re edhe ke shqiptaret ktu ne Amerike qe kane ide marksiste. Krejt e kunderta ndodh ne Kosove per fatin e mire te tyre me sa kom vu re. Rexhep qosja ben pjese tek ajo pakice kosovare antishqiptare.
Eh..sikur fillove te qartesohesh pakez o Kavir. Sic edhe e sheh une sjam marre aspak me Qosen dhe Kadarene. Ata i dine mire punet e tyre dhe besoj qe te dy e kane lexuar Pushkinin se cfare i keshillon rivalet e ketij soji.
Nderhyrja ime ishte vetem per te ilustruar shprehjen "Revolucion i vonuar demoktarik" . Besoj se edhe ti e ke te qarte si edhe une se ai sqe as "Revolucion" as "i Vonuar"as "Demokratik". Te gjithe futen duarte ne te dhe u be ēorbe e prishur qe nuk e hengri dot as greku.
Mos te shqeteson emri im? Apo frikesh nga termi nacionalizem? Hahahahah Sa per dijeni vij nga familja mbreterore e Epirit dhe jam Epirotas, jam Shqiptar dhe firmen e kam te tille.
Heeej
Shqipėria ėshtė e Bukur
Shqipėria ėshtė mė e Madhe.....
Jo mor mik, nuk me shqeteson aspak emri yt. Perkundrazi me pelqen.
Per R. e V. D. besoj se u morem vesh. Nje pjese moren armet se ua dha Partia, nje pjese per te marre paret qe u treten si kripa ne uje, nje pjese per "bjeri se u be deti kos" dhe kuptohet qe orkestrimet i benin Athina me shoqe.
Une thjesht shpjegova arsyen PSE R.Q. i vuri ate emer.
-
Krijoni Kontakt