Qosja nuk ka qene ne asnje strukture udheheqese te Levizjes se Kosoves> Nga rinia revulucionare eshte adoptuar dhe pakashume nga vete ngjyra ideologjizuar e kohes eshte emeruar si i tille si "baba i kombit" edhe per rrethanat e viteve 80-=90 kur intelektualet shqiptare ne Ballkan ishin te padukshem ky Qosja kishte guxim intelektual dhe kombetare..pra u emerua pa u pyetur dhe u adoptua pa u pyetur si ideolog i Levizjes...por jo pa merite per rrethanat e asaj kohe, ishte ne anen rinise kur te tjeret nuk na dilnin zot, kur te tjeret bile na etiketonin....
Une personalisht nuk e kam quajtur te tille, as athere as sot. Nuk kam adhuruar kultin e individit .Asnje nga antaret e familjes time nuk ka qene antare i ndonje partie komuniste...nga gjyshi qe ka qene me Ballin dhe ....baba....dhe ne te tjeret.....flas per asnjehere se sot shumica shqiptare jane demokrat, une flas kur shumica shqiptare ishin komunist.
Per Blerim Shalen qe sa e pashe ne shkrimin qe ka sjelle Harudi: Ky Blerimi i shekullit xxI, duhet ta dij se shekulli xxi ka mberrire per ata qe kane arritur atje....dhe rilindja kombetare shqiptare nuk ka perfunduar per ne... Nuk eshte modernizemi vetem me fjale dhe perhere do te kete modernizem dhe romantizem ne nje komb qe ende nuk ka realizuar sovranitet dhe shtetesi te plote-= liri kombetare te plote. Nuk mund kjo te arrihet me asnje spekter vec por me te gjithe kategorite e shoqerise shqiptare pra edhe me romantiket -= rilindasit e perjetshem.
Koha e kultit te individit mire qe ka perenduar , nuk u duhen shqiptareve "baballaret e Kombit", vetem institucionet demokratike te mirefillta ku une Brari dhe te tjeret do te jemi njesoj...ku politikanet do te vijne dhe shkojne por vetem shteti dhe institucionet do te mbesin per cdo gjenerate me te forte.
.................................................. ..............................
Ademi , Qosja dhe Rugova,
Azemi martir dhe Berisha atdhetari.
Si nga Shqiperia dhe Kosova,
I dua me gjithe hujet qe ka shqiptari.
Per mua jane njesoj ,
Keta jane te tjere s'kemi.
As i shaje ,as i levdoj.
Vetem ner hak mos t'u jemi.
................................................
Llapin dhe Brarin shpesh,
Kur njeritjetrin bejne pershesh.
Une perseri i dua njesoj,
Ma beni hallall pse keshtu mendoj.
Keta s'jane pallavra dhe ledhatime,
C'them une del nga zemra ime.
Keshtu une mendoj o zoteri Brari,
O demokrat i flakt , gjak i pastert shqiptari.
me nderime,
bili99
Krijoni Kontakt