Close
Faqja 86 prej 119 FillimFillim ... 3676848586878896 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 851 deri 860 prej 1190
    i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    E para, ėshtė qesharake kur t'lexosh kėtė Agimin e Doēėve, i cili tmerrėsisht keq e shkruan gjuhėn shqipe ( " alamet" keq) por i cili si " kokėrr- dhie" varet panderprerė ( tenton) pėr qoket e Rexhep Qoses!
    Tashti, tė jesh edhe spiun i sigurimit edhe tė kesh Villa nė Beograd; edhe tė jesh nė tubimet e Enveristėve; edhe tė jesh me berishėn e babai kundra berishės;edhe tė jesh e tė shkruash pėr 50 euro teste Kėngėsh pėr LPK-ėn edhe tė jesh kundra saj; edhe tė jesh burrė edhe tė jesh grua; duhet patjetėr tė jesh: Agim Doēi ( lexo: dodgi!).

Rexhep Qosja ka shkruar me iks libra, desertacione, punime shkencore, recenzione...
    Do t'i pėrmendė disa nga to:
    Episode letrare botuar nga Rilin dja nė vitin 1967
    Dialogė me shkrimtarė nė vitin 1968
    Kritka letrare nė vitin 1969
    Antologjia e lirikės shqipe, Rilindja nė vitin 1970

Asdreni - jeta dhe vepra e tij, Instituti Albanologjik 1972
    Panteoni i Rralluar, 1973
    Anatomia e kulturės
    Mite tė zhveshura
    Morfologjia e njė fushate
    HISTORIA E LETERSISĖ SHQPE - ROMANTIZMI - Pjesa e parė e dytė dhe e tretė,,,

Instituti Albanologjik ishte halė nė sy pėr serbomdhenjtė dhe kėlyshet e tyre nė Kosovė ngaqė ishte i vetmi qė mirrej me botimin e letersisė sė botuar e nė veēanti atė tė ndaluar pikerishtė nga burokracia Kosovare e kohės.

Por REXHEP QOSJA ishte promotheu qė nuk dorezohej!

Nėse dikujt i ka penguar Botimi Serik i Librit shkencorė me titull " KOSOVA" ėshtė tjetėr gjė! Nėse " Jeta e Re" i ka penguar ndonjerit ėshtė tjetėr gjė!
    Nėse pregaditja pėr botim, e qindra Librave, pėr Kohėn e Rilindjes Kombėtare, Pėr Asdrenin ( O zot bijtė e bushtrave i zėjnė pėr tė madhe se pse " paska doktoruar me Temėn Asdreni - jeta dhe vepra)Naim Frasherin!
    Kapuqėzinjėt dhe Kėmishzinjėt tė thonė: " pse s'beri shkrime pėr Fishtėn ?

Ti profesor ke bėrė edhe pėr tė por spiunet e Jugosllavėve qė kanė vila nė rrugen Dosidej Obradoviq si agimi i d0ēėve nuk e dijnė kėtė gjė ngaqė kanė qenė me detyra partiake qė u kanė mbet si vese edhe sot!

Profesor budalenjtė bėjnė pyetje koti: pse s'je nė parlament?
    Kėta budallenjė do t'i bėnin po tė njetėn pyetje edhe, sartrit, Rowlingut, dan Brownit!
    Kėta budallenjė do tė pyesnin edhe Gynter Grasin; se pse s'je nė Bundestagun Gjrman apo edhe Orhan Pamukun pėr parlamentin Turk!
    Kėta budallenjė do t'pyesin tė njejtėn gjė edhe pėr akademikėt shqiptarė tė Tiranės!
    Por sikur t'i tė kishe bėrė Monografin pėr Fishtėn tė njejtit do t'kishin thėnė: " Pse s'bėre pėr Naimin!

Nė fund tė fundit ca qė pyesin budallaqe nė Tiranė njihen si " halabak" dhe tė cilėt s'ka qejf njeri t'i takoj rrugės!

Profesor tė tillėt janė ( u kam thėnė mė herėt) PORDHA QĖ SILLEN NEPER TIRQI!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Preng Sherri : 29-09-2009 mė 04:55
    KURR' SHQIPERI S'KAM ME T'HARRUE
    EDHE N'VORR ME T'PĖRMENDĖ KAM!

Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Citim Postuar mė parė nga Brari Lexo Postimin
    te lumte penda o Agim !

si mik i madh i kosoves qe je e si atdhetar i madh qe je por dhe si poeti i kombit e si kengetar i se bukures e i se mires te pershendes me nje xhavahir qe bravo i qoft kush e ka vnue ne youtube..

http://www.youtube.com/watch?v=0GtTH...eature=related
    Ishte viti 1994 dhe pasi qė mikeshen time se kisha parė kohė tė gjatė i bėra njė vizit! Ajo vinte ke i vėllai nė Luzern por edhe pėr t'vizituar mbesat, nipin dhe sidomos shpirtin e saj Fletėn!
    Por njė ditė ( viti 1994) mė telefonon vėllai i Nexhit ( pak kohė pasi qė Tariku iku pėr Belgjik) nga Lucerni dhe mė pyet:
    " E njehė t'i njėfarė Agim Doēin"?
    " Kurrė s'kam dėgjuar pėr tė"
    " Po ai ka qenė kėtu dhe po na prezentohet si gazetar dhe thash mos ke ndonjė informacion pėr tė?".
    " Ka shumė tė tillė qė shtiren e sidomos ata qė kanė pėr qėllim mu rras aty e ketu dhe tė cilėt vetėm interesin MATERIAL e njohin si babė e nėnė por gjatė kohės sa jetova nė Tiranė ai emėr s'thoshte gjė!".
    Jo e kishte bė njė artikull nė " Bota Sot"!
    " O e kuptova tani" - i thashė vėllait tė Nexhit nė telefon " Ju duhet tė keni kujdes kėta ngaqė pronaret e kėsaj gazete janė tė njohur qė punonin pėr UDB-en e Deqanit, e ėma e tė cilėve punonte nė njė Kisok prej nga veshtronte levizjet e tė rinjėve sikurse qė njė nga ata ėshtė i martuar me njė ROME nga peja.... Mos i lejoni shumė tė tillėt tė JU afrohen".
    I thashė!
    Mė vonė Shaqir Foniqi botoj monografin pėr nexhin dhe ato qė kisha shkruar i kishte huazuar; jo pėr nexhin Kėngėtare por aktore dhe pėr driten e syve tė saj; Fletėn!
    Nexhi gjithmon ēmonte figuren e profesor rexhep Qoses; Ajo ėshtė mikeshė e mirė - shumė e mirė me Shpresėn bashkėshorten e profesorit!

Pasioni pėr shkencėn Maska e KILI MERTURI
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    BRARI I SHPALLI HAPTAZ DASHURI DOCIT!

brari - docit "Unė ty moj tė kam dasht"
    Sa romantike!

Nė Kosovė ka hy nė fuqi ligji pėr homoseksual dhe nuk do tė ket problem pėr bashkimin e zemrave tuaja!

Sa mir qė vetėm tė kėti lloji jan ata qė jan kundėr kombit tonė!

Kili

SHQIPĖRIA ETNIKE ĖSHTĖ GJAKU IM QĖ NUK FALET!
    Nė dreq tė mallkuar tė gjithė antishqiptarėt dhe tradhtarėt e kombit!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-03-2006
    Postime
    120
    Po me duket se Brari dhe A. Doqi jane nje ,i njejti person dhe nese eshte keshtu atehere vaj halli , se mund ti ndodhe si njanit nga Shkodra ne ate kohe:

Ne ate kohe i kish pase dale nje Shkodranit nje i thate ne prapanice ne vend delikat ku mund ta shikonte vetem ne pasqyre.

Afrohet ky qe vuante nga i thati afer pasqyres e me ndere me thene i leshon pantollanet , u kthye me prapanice nga pysqyra e po e shikon te thatin.

E shikoi duke u perpjekur te hetoje mos i ka mbledhe dhe kur deshi me i ngrite pantollat ,pau se ju kishte ngrite haleti." Mos o hajvan se eshte prapanica jote" e qortoi .

U kerkoj falje stafit te forumit dhe forumisteve por kjo ishte per Agimin se ai kish marak kete lloj barcoletash.Desha ta keshilloj mos te dashurohet ne veteveten
    se eshte me rrezik.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga hasjani 51 : 29-09-2009 mė 07:15

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    preng..

nuk perben asnje argument pro-sherrxhiut qose fakti qe nexhi eshte shoqe me shpresen e qoses..
    ne se nexhi pagarush do te perjetonte sikurse nenat grate e vlores e te beratit atij vlor-berat 97-tit .. "miresine" revolucionare qosiste enveriste-zano causho aldo dardho -baro-iste ruciste gjolek qaf-muzino-iste.. athere flisnim ndryshe or preng qe sikurse qosja dhe ti enverizmin e kini bere sehir si gjat regjimit si gjat 97 tes prej kaucave te bute te titos a te zyrihut..
    preng.. cka po thot dosje-liste-berja?
    marinarin e paske ekspert..
    paska mbarue kurs ne komitet qendror te stalin-enverit..
    lol

preng.. e killera tjere..

nuk eshte agim doci shkak e fajtor pse qosja ben nji parti e populli i kosoves nuk i jep asnji kaush me vota..
    pra shum vite me pare..pra gati 10 vjet me pare se poeti Agim te shkruante dy fjale per tezat e qoses sot per letersine.. e per kadarene.. populli i kosoves e kish formue mendimin per qosen.. dhe ja shprehu me vota..

pra mos u gicilo me docin se doci eshte miku i gjith shqiptareve..

eshte bashk-autor ne krijimin e kengeve brilante qe po nderojne shqiperine ne eurofestivale..
    saper kenget e docit per uck-ne une nuk pres qe ju ta nderoni.. sepse ju shtabet qosiste luftaret e uck-se i kini masakruar pa qyk zori.. e jo ma po ju ha palla per autor kengesh..
    ju as skenderbeun nuk e nderoni ne se skenderbeu nuk del e thot jam kon enverist..

me qarte se e shpreh karakterin e qoses e te juajin .. pra te enveristo-qosistave.. qendrimi i cmendur e i felliqur i qoses per ardhjen e skenderbeut ne prishtin.. ska ku shkon..
    ai ju turr si bish e eger krejt nji populli duke i quajtur shqiptaret e kosoves.. kudra e klysha kudrash.. e kjo fatmiresisht eshte dokument.. dhe bashkatdhetaret nga kosova e kan sjelle dhe ketu ne forum..

i thuaj asaj shpreses se nji far brari po ja qan hallin asaj qe po jeton ne nji ville me nji enveruc mistrec shpirtkatran e hajvan.. me nji regjisor 97 tash e masakrash..
    i thuaj se.. sic ka ajo shpresa deshir me pas fmi mbesa e katandi e ajer me marr frym--ka dhe nana e drinit e fmija e drinit e nana e xhemes e nana e sabahetes me i pas gjall baben e birin e bijen..
    e dije oj shprese se yt shoq ka gisht ne "prodhimin" e asaj fares polpotiste enveriste qe vret shqiptare..e qe ja con mijra e mijra femij te kosoves si llakum ne goje te krokodilave te arkan serbise..

si kujtoni ju se hajgarja juaj sadiste ndaj kosoves e ndaj shqiperise kalon lehte..
    jo or preng jo..

killer mer turri.. po ben thirrje per perjashtimin e brarit..
    brari kur nuk ben thirrje me ju perjashtue juve enveristave..
    per shum arsye por kryesorja qe tju lexojme e te kuptojme sa eshte sahati juaj..

kill.. ti je polpotist or lejfen.. e nuk ta vem re cka llaparqit..

..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Brari : 29-09-2009 mė 07:11

Afer Baba Fajes Maska e Marinari
    Anėtarėsuar
    04-02-2005
    Vendndodhja
    Martanesh
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga Brari Lexo Postimin
    preng..
    marinarin e paske ekspert..
    paska mbarue kurs ne komitet qendror te stalin-enverit..
    lol
    Brari,

Arhiva gjindet ne duar te "guerilasve"! Alarm!
    Jam nga Martaneshi une...
    Lexo per Gerdecin, sa i ka marr parasyshe Sali Berisha sugjerimet, qe te mos ndodhte tragjedia.

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Marinari : 29-09-2009 mė 07:35

Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Kur po t'lexoj Ty brari mė sė miri po e kuptoj Kili merturin qė po t'thot: brari- gomari!
    E pyeta kėtė gomarin tim pėr Ty dhe mė tha qė " njė kusheri i largėt i tij, qė je"!
    Ti s e ke idenė ore zotėri se ēfarė flet dhe si flet!
    Ti merresh me budallaqe sepse si tė tillė tė kanė mėsuar qė tė jesh!

Po ta kujtoj njė margaritar tėndin:
    " Ti ke thėnė qė ata tė cilėt e kanė vrarė Xhemajl Mustafen natėn - e kanė qajtė ditėn dhe kanė shkuar e kanė mbajt fjalim pėr tė"!
    Unė tė kam pyetur:
    " Kush ka shkuar dhe ka mbajtė fjalim pėr Xhemajl Mustafen?
    Sa pėr Agimin ( mė ka dėshperuar shumė me budallaqet e tija) e kam ditur qė pak " budall " ėshtė - Por qė ėshtė krejt AHMAK se kam ditė - kėtė gjė!

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    Preng..

ke thene aty lart mes tjerash dhe kte fraze:

----

Po ta kujtoj njė margaritar tėndin:
    " Ti (brari) ke thėnė qė ata tė cilėt e kanė vrarė Xhemajl Mustafen natėn - e kanė qajtė ditėn dhe kanė shkuar e kanė mbajt fjalim pėr tė"!

---

preng..

te siguroj ty dhe lexuesin se asnjihere nuk eshte thene nga brari nje mendim i tille.

ose me qellim mashtron ose pa dashje.

ceshtja e te qarit e te te kenduarit te fjalimeve ne varrim.. eshte thene nga une vetem me rastin e komandant Drinit.
    E ke ne forum aty te dokumentuar.
    Drinin ju e vrate dhe ju e qate.
    sigurisht e vrate pa thonjza dhe e qate me thonjza.

Xhemajlin e ka varrosur LDK.ja me nderime modeste..(sepse nuk guxonin me madheshti..sepse ju aty vigjelonit prapa gardhit..) dhe e ka qare ldk-ja me dhimbje dhe ja ka kenduar fjalimet po LDK-ja.

Kurse ne rastin Drini ju e vrate e ju ja organizuat varrimin e ju dhe fjalimin.
    trimi Rasim shala na beri me dije se ai duke qene shofer i generallit sali vesel ka pare e degjuar gjera te tmerrshme e sidomos dy ngjarje.

e para.. ai ka pare dhe degjuar se si sali veseli i jep direktive ordinances se vet me ja sjelle ningjen.. nji fare lahperi i cili ishte borxh tek veseli e i thote.. i thuj qati pisit qe ta hjek qafe Drinin e po ja fali qat borxh.

dhe drini ekzekutohet ne der te shpise me mbi 30 plumba kallashi nga njesiti gueril ne opelin e kuq.

e dyta.. rasimi ka qene ne kerr tuj vozit generallin vesel te tmk-se e ka qen prezent kur veseli ka kendue referatin (fjalimin) ne varrim... dhe ne rrug kur ishin tuj shkue per ne pojata me festue vrasjen me sukses te luftarit te uck-se e komandantit ekrem DRIN rexha.. sali veseli i ka than..
    cka mendojn mileti o rasim..
    e ju a merr mendja halkkut qe qyky gjuks..edhe te vret edhe ta knon referatin..

kjo eshte e verteta..
    Preng mos deformo shkrimet..
    une askujt sja bej kte.

hasjan thx per vicat apo barsaletat..

trego sa te mundesh humore e hajgare se na ben mire.

por te siguroj se brari e agimi jan dy persna te ndryshem.
    tash qe po shkruaj brari eshte ne putgarden mes danmarkes e dojclandit ose ne hamburg mbas 8 oresh a 10 kurse agimi me siguri ne tirane duke pare tv klan apo top kanal ose duke shkrue ndonji poezi me porosi te mikut e bashk krijuesit zhulal.
    dhe mire ben.
    ai fjalet e zhulali muziken e nji vajz shqiptare zerin.. dhe na shtohen kenget e bukura qe fale youtubes i degjojm shpesh.

hajt naten e mire shok vero-qosista e nuk ju a uroj qe te kini probleme ledi-makbethoiste .. ne gjume..

..

Pasioni pėr shkencėn Maska e KILI MERTURI
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    na ka nis mu bo nervoz brari=gomari.

Po e pėrseris , jo vetėm tek ne nė kėt forum , por ėshtė njė , ta quaj rregull , nė cdo vend ,shtet , komb qė tradhtarėt sė paku tė mos rrespektohen , e nė shum vende denohen besa edhe vritn radhtarėt.

Jo qė po apeloi tė pėrjashtohet ky brai=gomatri=tradhtari , por sė paku mos t`i vėm veshin fare se nuk e meriton.

Kėta persona tė "kalitur" nga komunizmi dhe antishqiptarizmi , janė mjaft te qėndushėm , por ne qė e mbrojmė tė drejten dhe kombin jami tė pathyshėm ndaj kėtyre krijesave cnjėrzore.

Kili

Nė dreq tė mallkuar tė gjithė antishqiptarėt dhe tradhtarėt e kombit!

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anėtarėsuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar mė parė nga KILI MERTURI Lexo Postimin
    na ka nis mu bo nervoz brari=gomari.

Po e pėrseris , jo vetėm tek ne nė kėt forum , por ėshtė njė , ta quaj rregull , nė cdo vend ,shtet , komb qė tradhtarėt sė paku tė mos rrespektohen , e nė shum vende denohen besa edhe vritn radhtarėt.

Jo qė po apeloi tė pėrjashtohet ky brai=gomatri=tradhtari , por sė paku mos t`i vėm veshin fare se nuk e meriton.

Kėta persona tė "kalitur" nga komunizmi dhe antishqiptarizmi , janė mjaft te qėndushėm , por ne qė e mbrojmė tė drejten dhe kombin jami tė pathyshėm ndaj kėtyre krijesave cnjėrzore.

Kili

Une do kisha sume deshire te ishja komunist?Sepse,do ishja ne pushtet kam spiunuar te tjeret,dhe sot jam demokrat.E nderroj fleten,se dje me mberthifte suma(fitoja pike me thashetheme).
    Per te tjeret:neni 55,agjitacion dhe propagande kundra pushtetit populesh.
    Dhe per te ndjeshmet: me keta felliqesira Brari,mburreni juve?
    Ky shet nonen e vet,apo u ofenduat?
    lg
    Kush nuk mendon sipas menyres se tij,nuk ka llogjike!

Faqja 86 prej 119 FillimFillim ... 3676848586878896 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Rexhep Mitrovica
    Nga PORTI_05 nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 06-04-2011, 08:15
  2. Pėrgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 24-01-2010, 21:51
  3. Akademik REXHEP ISMAJLI:Zhvillimet...e gjuhės standarde
    Nga Harudi nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 13-05-2005, 19:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •