Close
Faqja 7 prej 119 FillimFillim ... 567891757107 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 1190
    i/e regjistruar Maska e pelin
    Anėtarėsuar
    15-08-2002
    Postime
    214
    Alvi,ty mund te te quaja kryeanarshistin e forumit,megjithese per dreq shume here ke te drejte,ashtu si dhe kete rradhe. Por ,duhet te kete nje kufi,te pakten ndaj vulgaritetit.Po te jap nje shembell : Para disa ditesh Kallmeti ka postuar nje artikull (te huazuar nga nje fare b.sina apo eshte vete b.sina dreqi e di) me titull perafersisht-Nje simoter e PS shqiptare andej nga Filipinet (apo Indonezia) shpallet organizate terroriste nga departamenti shtetit...Te lutem me thuaj si e ndjen veten kur lexon te tilla banalitete!Kallmeti harron se simoter e PS eshte e dhe PK e Kines qe pritet me tam-tam-e po nga ai departament.
    Tani te presim qe ndonjeri te na sjelle ndonje lajm kunderpeshues si : PD e ishullit te Pashkeve bojkotoi dhe dogji parlamentin prej kashte...
    Secili ka te drejten e tij te sjelle e te lexoje apo mos lexoje materiale ne forum,po a nuk do ishte ne dobine e perbashket t'ju shmangemi ekstremeve,banaliteteve e vulgariteteve ?Le te kemi pak me teper respekt per veten.
    E bukura eshte ne syte qe e shikojne _Wilde

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Si cdo individ, Rrexhep Qosja ne jeten e tij ka ndjekur disa karriera dhe ka mbajtur disa qendrime. Mbi karrieren e tij si akademik dhe shkrimtar nuk me takon mua ta gjykoj por ua le ta gjykojne bashkekohesve dhe kolegeve te tij. Nuk ka dyshim ne kete pike qe ai ka bere emer ne boten shqiptare me vepren e tij letrare dhe kerkimore.

Ndryshe nga Ismail Kadare qe i qendroi larg pushtetit politik, Qose u mundua qe te kapitalizonte reputacionin e tij si akademik ne kapital politik ne nje Kosove ne ndertim e siper. Por historia e Qoses me pushtetin nuk e ka fillesen ne Kosove por e ka qe heret ne 1990 ne Shqiperi.

Gjithmone per mua per nje fare kohe kishte ngelur disi mister fakti se si Qosja shprehte hapur nje pakenaqesi te thelle karshi lidershipit te pare demokratik pas 50 vjetesh ne 1992. Jane te njohura deklaratat publike te kohes kunder ish-presidentit te vendit Prof. Dr. Sali Berisha. Si shume shqiptare edhe une mundohesha te kuptoja se cfare ishte bere shkak per Qosen qe te fliste me histeri, pasi ne kohen qe Shqiperia kish bere hapa ta qarta perpara ai mund te ishte nder te vetmit qe sulmonte pushtetaret e kohes.

Me vone kam mesuar ne nje shkrim ne nje gazet te djathte, qe Qosja na paskerkish qene "pasardhesi i dezinjuar i rradhes" nga Rami Alia. Pra Alia i kish lene trashegimi Qoses rregjimin e Hoxhes qe ai vete mbrojti me aq besnikeri. Kjo per mua ishte mese e besueshme pasi perkonte me faktin se ne ato vite Rrexhep Qosja ka dale me dhjetra here ne ekranet e TVSH-se, bile ka dhene edhe intervista te gjata per jeten dhe vepren e tij. Pra antipatia e Qoses per Berishen lindte nga arsye se ky i fundit i kishte "vjedhur" karrigen.

Ambicia e tij per karriere politike do te qe mese e justifikueshme nese ai do te respektonte kundershtaret dhe rregullat e lojes. Por sic do te rridhnin ngjarjet me vone, Qosja jo vetem qe nuk do ti sherbente unitetit kombetar, por ai do ta quante shkaterrimin e shtetit shqiptar ne 1997, "revolucion demokratik te vonuar" ne nje leter te gjate publike publikuar ne shtypin e kohes. Mbase kjo ka qene edhe ajo qe per te cilen Qosja do te mbahet mend ne historine politike te atij vendi.

Me zhvillimet ne Kosove ne 1999, Rrexhep Qosja do te behej zeri i dyte i Adem Demacit me te cilet nuk i lidh vetem mosha por edhe kendveshtrimet politike mbi te ardhmen e Kosoves. Dallimi me i madh midis te dyve eshte se Demaci e denoncoi ne publik takimin e Rambujese kur Qosja e minoi nga brenda ate. Ne Rambuje shkoi nje delegacion shqiptar qe perbehej nga krahu politik i Rugoves i zgjedhur nga populli Kosovar, ashtu edhe nga Thaci qe perbente perfaqesuesin politik te UCK-se. Mirepo ne kete takim merrte pjese edhe Qosja i cili nuk kish as mandat politik dhe as mandat ushtarak. Mendimet dhe idete e tij ishin vetem mendimet dhe idete e akademik Rrexhep Qoses.

Nese ne Shqiperi Qosja e shoqeron veten me te majtet ose ish-komunistet, ne Kosove Qosja u mundua qe se bashku me Demacin te mbushnin vakumin politik te nje UCK-je pa perfaqesim politik. Majtizmi i Qoses eshte i rrezikshem kur merr parasysh faktin se Qosja nuk ben miq por vetem armiq! Ai nuk sulmoi vetem Berishen ne kohen e tij por edhe Rugoven dhe kjo antipati per njeri-tjetrin i shoqeroi edhe ne Rambuje.

Qe Qosja eshte i deshtuar ne politike, kete nuk do shume mend ta kuptosh. Deshtimi i tij me i madh erdhi me zgjedhjet ne Kosove ku ai nuk arriti qe te kapte as 1% e votave te popullit te Kosoves me partine e tij. Kjo e detyroi Qosen qe te terhiqet nga politika, por kjo nuk i dha fund anti-patise dhe urrejtjes qe Qosja ka karshi jo vetem Rugoves por edhe popullit te tij. Jane te njohura tashme ne kete forum deklarimet denigruese te Qoses per popullin e tij pas humbjes ne zgjedhje.

Per ti dhene pergjigje pyetjes se cfare mendoj une per Qosen, une do te thosha qe mua me vjen keq, qe nje akademik me aftesite dhe potencialin e tij nuk arrin te reflektoje mbi qendrimet e tij te pakten ne keto 12 vjetet e fundit. Mbi te gjitha Qosja ben mire te kuptoje se e vetmja menyre per te zene vendin qe i takon ne historine e ketij kombi, duhet qe ti sherbeje BASHKIMIT dhe unifikimit te faktorit shqiptar dhe jo ta FRAGMENTIZOJE dhe KONFRONTOJE ate. Nje akademik dhe nje mendimtar nuk lufton per pushtet politik, por qendron gjithmone mbi politiken dhe gjithmone mbron interesat shqiptare dhe jo interesat personale.

Me vjen mire qe Qosja hoqi dore nga politika por nuk me vjen aspak mire qe Qosja ende nuk ka reflektuar dhe nuk ka ndryshuar tonin e zerit karshi perfaqesuesve te zgjedhur te nje Kosove ne liri.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Ju lutem diskutoni per temen ne fjale.

Ankesat, verejtjet apo sugjerimet mund ti beni tek forumi i caktuar.

Keto shkrimet e fundit ne kete teme do te fshihen pasi nuk i perkasin temes ne fjale.

Ata qe nuk jane dakort me temen, mund te hapin tema te tjera ose te mos diskutojne ketu.

Ka me mijera tema te tjera per te diskutuar e per te shfaqur mendimet tuaja.

Ju faleminderit

alvi
    i/e ftuar
    O Pelin, shume here c'fare duket si anarshi, ka e beje me shikimin e ceshtjeve te ndryshme, me me shume kujdes se bardh e zi. Une gjithmone perpiqem te behem zedhenes i kujtdo pale e cila nuk e ka, per cfaredolloj arsyeje, mundesine e shprehjes ne forum.
    Ne cdo diskutim, bindjet e paragatuara, madje dhe patriotizmi jane pengese per shqyrtimin e fakteve dhe materialeve qe jane hedhur ne tryeze per diskutim. Fakti se une citoj nje gazete serbe, ose amerikane, ose kineze, nuk e perjashton mundesine se ndoshta po thone te verteten ose ndoshta e verteta qendron diku ne mesin e arte. Sidomos per kete teori me ndihmon fakti qe kam filluar te dyshoj gjithshka pothuajse, nga historia jone pasi shume na genjyen gjate komunizmit, dhe eshte pak e hidhur te rishikosh vetveten, por pa u bere kjo, asnjehere nuk do te mund te ecim perpara si komb. Po vazhduan qendrimet paranoike qe na u ngulen ne koke nga Enveri dhe regjimi, e me heret ende gjate gjithe historise tone, ku kushdo qe kundervihej ishte agjent i ketij apo atij, gje qe shkonte dhe kunder gjithshkaje qe perpiqeshin te na mesonin, per besen, fjalen e dhene, atdhedashurine, patriotizmin etj. Pra ne se jemi popull kaq patriot, atehere nga dolen gjithe keta spiune e agjente etj?
    Pra une mendoj se sa me shume te diskutohet, per gjithshka, asgje te mos jete tabu, pasi si nga partizanet apo kundeshtaret e nje ceshtje, sillen argumenta, dhe njeriu mund te vendose te pozicionohet, pro ose kundra nje ceshtjeje si te doje vete, duke i marre faktet parasysh ose jo. Kur Linkolni, po vendoste dhe diskutonte me kabinetin e tij, a te niste luften me Jugun, ai i pyeti te gjithe anetaret e kabinetit se c'mendonin ata per luften. Te gjithe pa perjashtim, u ngriten dhe folen duke dhene arsye se perse medonin se lufta nuk ishte ide e mire. Linkolni, i degjoi te gjithe dhe pastaj tha. Ok, pro-te fituan dhe keshtu vendosi vete si i tha mendja. Te tille do te kete, por shumica, nga argumentat dhe fakte do te mesojne me shume nga historia e shqiperise, dhe me shume te verteta se sa kemi mesuar gjate femijerise dhe ketyre 10 viteve te fundit. Per mua personalisht, ky forum ka qene shume informativ, kam lexuar e mesuar per shume njerez te cileve emri as nuk u permendej gjate diktatures se proletariatit. Per shume prej tyre kam krijuar mendi te ri, per te tjere, kam ruajtur ate qe kam patur(lexo Ballistet) e keshtu me rradhe. Po te krijonim tabu pa asnjefare arsyeje, dhe te flisnim vetem per te mirat dhe te bukurat, le qe do te ishin shume pak tema, po dhe c'u kuptua, kur probleme qe vertete duhen dislutuar, figura mjaft interesante nuk do te dishkutoheshin. Ne se keni ndjekur temen mbi Kadarene, shume te pavertetave u eshte dhene shpjegim dhe korrektim nga njerez te ditur e te mireinformuar. Vertete shume eshte folur kundra ndaj Ismailit, por dhe mbrojtesit dhe akuzuesit me argumenta e llogjike jane munduar te vertetojne saktesine e qendrimeve te tyre. Zoti Doci, hyri dhe me fakte tregoi se Jo, Ismaili nuk i ka quajtur rrefugjatet jashteqitje, gje shume e bukur, qe nese nuk do te ishte diskutuar, une ne varr do shkoja me mendimin se Smajli e ka thene. Pra u be sebep nje nga ato temat "baltehedhese" qe une te mesoj te verteten. Dhe e verteta vellezer dhe motra, eshte, (po marr hua ate reklamen Mastercard) PRICELESS!

E di un, kujtut ju se s'disha me qenis nji nga kto seriozet un.(LOL)

i/e regjistruar Maska e Asteroid
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Vlore
    Postime
    939

Zotit apo Zonjes Idmon

Ne rradhe te pare pa u futur ne debatin e temes,te keshilloj te gjesh identitetin tend seksual.Ne rradhe te dyte te mesosh si shkruhet fjala altoparlant dhe ne rradhe te trete mos e perdor shume CAPSLOCK.

Une nuk e kuptoj problemin tend?Ne ketu jemi te lire te shprehim mendimin tone gjithashtu dhe ti,po nuk te pelqen ky forum, problemi eshte i zgjidhur ik ne ndonje forum tjeter ku lavderohet figuara e marksist-leninistit Rexhep Qosja.

Pershendetje Mondi,Monda,Edi a Eda,ose zgjidh ke emer do ti!

PS. Kosovar ! Emri i Rexhep Qoses nuk e meriton te futet te elita kombetare.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Asteroid : 03-09-2002 mė 15:56
    Reality is wrong, dream is for real

Anėtarėsuar
    15-08-2002
    Postime
    214
    hej Alvi,
    Nuk e pata dhe aq seriozisht ate vleresimin e anarshise.
    Anarshia eshte liri ekstreme,po prape eshte liri; dhe me mire kjo liri e eger se sa skllaveri(mendimi).Te respektoj.
    E bukura eshte ne syte qe e shikojne _Wilde

alvi
    i/e ftuar
    Ej kom nigju i shprehje, I hidhur, ose e hidhur si pelin. Ca osh pelini qafsh mu, se un se di. Un e maj veten dhe si rob qe di i hale me llafe, po pelin nuk e di. Ca osh pelin, frut, a llamarin a, long a?

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    "Kam frikė se po e tradhetoj dinjitetin tim nese mirem mė shume me Qosjen. "

Kosovari kishte shkruar kete fjali qe meriton te riperseritet. Ky tradheton dinjitetin e tij nese mirret me Qosen! Kjo fjali nuk len dyshime se ky njeri e konsideron vetem me te madh se Qosen dhe ky njeri eshte i dashuruar ne vetveten! Kete te drejte e ka, narcizimi nuk eshte saknsionuar me ligj, por urrjetja dhe etiketimet e pabaza, po, si dhe shpeptujet e fjalive ne menyre tendencioze. Une akoma shpresoj se ke dinjitet dhe shpresoj se do t“i sjellish 13 faqet nga jane shkeputur 5 fjali. Une e kerkoj tekstin integral dhe ky hesht sepse e din se fjalite jane nxjerre me nje qellim te caktuar. Dhe ky burre me dinjitet nuk do ta sjelle se para botes do te tregoje fytyren e vete dhe , ajo qe eshte me me rendesi qellimin e vete!

Mendimi i dyte qe eshte vertete mendim skandaloz eshte ky se Qosja urren kombin e vet. Albo pohon:

"por kjo nuk i dha fund anti-patise dhe urrejtjes qe Qosja ka karshi jo vetem Rugoves por edhe popullit te tij..."

Alb prej teje pata lexuar disa shkrime te matura dhe me shume objektivizem, keshtu e kishe nisur edhe shkrimin dhe ne fund iu bashkangjitet Kosovarit. E drejte e jotja!
    Dua me kete rast te perkujtoje se Kadare, Agolli, Zeqo e te tjere e konsiderojne Qosen si njerin me te madh te kombit. Vlersimet e tyre nuk kane vlere, natyrisht, se njerzit qe po numroje une jane me te vegjel se KOSOVARI dhe kuptojne me pak se ju! Antipati ndaj Rugoves ka gati gjysma e Kosoves. Rugova eshte politikan, Qosaj shkrimtar! Shkrimtari ka te drejte morale te shprehet mbi politiken, por politikani nuk e ka kete te drejte sepse LETERSINE nuk e kupton!

Me dy tri fjali nuk mund te rrezohet njeriu qe iu keni hedhur ne qafe. Mun te krijoni antipati dhe pezamtim te shqiptaret, me teper jo. Ariu nuk tremebet me shoshe dhe Qosen nuk mund ta rrezoje Sylejman Aliu, e as dikush nga ky forum. Kosvari shkon aq larg sa Qosen e akuzon per vrasjen ne Shqiperi. Kete e kuptova se kush eshte nga shkrimi qe ka sjellur se ky deshiron te shkeputet nga elita e vjeter , e pavlere dhe t“i bashkangjitet elites se re me ne krye Boten Sot dhe SULJEMAN Aliu.

Ketu shihet se njerzit kane mendim te gabuar ndaj lirise se shprehjes. Cdo njeri ka te drejte te shprehet, por jo cdo njeri ka te drejte te etiketoje, te krijoje armiq te kombit , te ekskomunikoje dhe te percaje shqiptaret sa me shume qe eshte e mundur sepse dikush ia ka dhene per detyre ta shpalle Qosen tadhetare dhe Sylmajn Aliun patriot te padiskutueshem.

Nga disa shkrime qe lexova pash se ketu ka nje disponim dhe nje potencial te madh qe Rexhep Qosja te shpallet armik dhe urrejtes i shqiptareve. Une nuk do te kisha pasur kurre guxim te shpalle ndonje shqiptar te tille. Jo pa e njohur, jo duke u ushqyer nga gazetat bulevardeske dhe jo nje njeri i cili me mbi 30 libra dhe mijera faqe passuron kombin shqiptar , letersine e tij dhe kurdo para dhe gjate okupimit ishte njeri nga zerat qe me dinjitet, dituri dhe respekt fliste per gjendjen tone!

Meqenese jeni bere nje tufe qe keni nje mendim, une i vetmuar nuk mudn te luftoje kunder ideve tuaja, ideve tragjike, por mund te shkruani me miejra faqe dhe mua nuk ma mbushni kurre mendjen se Qosja urren kombin shqiptar dhe se Aliu duhet te jete ideali i ri dhe udherrefyes duhet te jete nje KOSOVAR tejpertej i dyshimte si ne orientim, poashtu edhe ne qendrim kombetar.

Pasi ta keni varrosur Qosen mund t“i merrni lopata se ne topikun tjeter varrmihesit jane duke u marre me varrimin e Kadarese. As aty nuk mund te luftoje vet. Jam kurreshtar se pas ketyre dyve cilin do ta veni ne nishan. Disa ja kane nisur nga maja dhe nga maja rendom rreshqitet me lehte, se sa qe paten ata per t“u ngjitur ne kete maje!

Kam shprese se ka ne kete forum nje adminsitrator i cili e don kombin e vet me te mirat dhe te ligat e tija dhe i cili nuk mirret me teorite seleksionuese eksomunikuese dhe ai administrator TUA TERHEQ VEREJTJEN ATYRE QE NUK DUHET TE MBROJNE POZITA TE TILLA!!!! Pozita qe demtojne emrin e ektij forum, por Qoses e Kadarese nuk mund t“i bejne gje! Duhet te beni se paku te qarte se nuk toleroni qe tradhetia te shpallet mode!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shėn Albani : 03-09-2002 mė 17:26

Anėtarėsuar
    15-08-2002
    Postime
    214
    edhe une s'e di mire : sh.i hidhur dhe me duket nje lloj bari shumevjecar si puna e rigonit.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    Pelini eshte bime dhe me gjethet e saje behet nji si caj por i hidhur shume..
    Populli e perdor per ilac popullor.

Cbehet ktu me Qosen..

Libri i tije..POROSIA.. ka qene interesant dhe me vlere..

Faqja 7 prej 119 FillimFillim ... 567891757107 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Rexhep Mitrovica
    Nga PORTI_05 nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 06-04-2011, 08:15
  2. Pėrgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 24-01-2010, 21:51
  3. Akademik REXHEP ISMAJLI:Zhvillimet...e gjuhės standarde
    Nga Harudi nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 13-05-2005, 19:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •