Close
Faqja 51 prej 119 FillimFillim ... 41495051525361101 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 501 deri 510 prej 1190
    i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Zoti brari lexo sepse ligjeratėn e ke " falas"; nė fund tė fundit mėso diēka sepse uji qė nuk lėvizt vendit qelbet ( mė duket mua Prengės por ndoshta ti mendon ndryshe, ė?).

Prolog
    ( I shkurtėr)

Tė githė Krijuesve, tė cilėt nuk Glorifikonin pushtetin e Hitlerit iu ishte ndaluar Veprimtaria, me kėtė rast Krijimtaria. A pėr Krijuesin, kjo ėshtė mė e rėndė se sa vet Burgimi. Njė piktor qė shquhej me Tabllot e tija dhe punimet , sipas gestapos, kunder Rajhut Tė Tretė,, jo qė i ndalohet pikturimi por i vejnė edhe roje, nė shtepi dhe n'gjetiu pėr ta pėrcjellė 24 orė.
    E para, ata nuk donin ta fusnin nė burgė ngaqė pėr opinionin e mbrendshem deshironin tė krijonin pėrshtypjen e njė Pushteti " Liberal" qė nuk pengon asnjė krijues dhe lėre mė t'i fus nė biruce.
    Roja e kishte pėr detyrė qė; pėr ēdo mbrėmje me shkue dhe me kontrolluar Fletat e Piktorit se mos ka vizatuar ky ndonjė gjė.Piktori ishte i detyruar qė pėr ēdo mbrėmje dhe mėngjez tė ia deftonte Faqet e bardha tė Vizatimeve, si deshmi qė nuk po krijonte...

Pra ishte lėnė i lirė, me kushtė, tė mos punonte.
    Njė ditė Piktori e merr njė Tabllo tė tij, del nė kodėr dhe e vė nė drejtim tė detit... Roja shkonė, ia konfiskon por befasohet ngaqė nė tė nuk shehė asgjė. E pyet piktorin:
    " Po ti asgjė s'paske vizatuar ndersa tanė diten tė kam verejtė qė ke qendruar para kesaj tablloje?
    Piktori ia kthenė:
    " JO unė kam vizatuar por ti nuk je duke e vėrejtė kėtė gjė"!
    Roja i zgurdullon sytė, ia hapė Tabllos , e shikon si i ēmendur me sy tė zgurdulluar, por nuk shihte asgjė.
    E pyet serish Piktorin:
    " Po ēka ke vizatuar, kur asgjė nuk po shihet?"
    Piktori i pėrgjegjet:
    " kam vizatuar njė Tabllo tė padukshme por qė ti se verenė sepse aty nė fletė kam vėrė shumė Figura, po qė nuk duken"...

Roja i alarmaur, i tmerruar nga kjo gjė, ia konfiskon Tablon Piktorit dhe gjithė Letrat e tjera tė bardha. I merr dhe qė tė githa i dergon nė Berlin, qė pastaj Ekspertet t'i kontrollojnė, nė mos me tė vėrtetė Piktori ka ndonjė Teknik me tė cilėn paraqet Pikturen por qė nuk shihet nga tė tjerėt.
    Kur arrijnė letrat nė Berlin( sė pari atje kontrollohen) ata vėrejnė qė megjithatė Piktori kishte luajtur **** me Rojen tė cilen ia kishin caktuar pushtetarėt e kohės,,,,

Rrėfimi i parė qė mund tė jetė edhe i fundit!

Tashti ti kthehemi revolucionit tė vonuar demokratik

Rexhep Qosja, me tė drejtė konstatonte, qė nė Shqiperi, nė vitin 1997 ndodhė Revolucioni i vonuar demokratik, duke aluduar nė elaborimin e tij, nė Revolucionin Demokratik Borgjez tė vitit 1924 me Fan Nolin nė Krye.
    Pra, aso kohe kishte tė bėnte me njė paralelizėm nė mes " revolucioneve" duke konkluduar qė megjithatė, ishte pritur shumė pėr tė ndodhė ajo gjė...
    Nė Shqiperi gjatė vitit 1992 - 1997, sundonte UDBEJA qė kontrollonte ēdo gjė; Nga strukturat e shtetit e gjerė te Sigurimi Kombetar qė njihej me emrin SHIK-u.

Serbia ishte nė Luftė me Kroacinė dhe BOSNJEN. Ndajė saj ishte vėrė eMBARGOJA, pra njė lloj izolimi ku ndalohej ēdo lloj eksportimi apo edhe importimi me tė... Kėtė gjė e respektonin pa dallim qė tė gjitha shtetet; Bullgaria, Rumania, Maqedonia, si shtete Tradicionalisht, mike me Serbinė!
    Pushteti i vetėm qė thyente Embargon ishte Shqiperia dhe pushteti i Salih Berishės. Berisha jo qė thyente Embargon e naftės por ai ishte Furnizuesi Kryesor i makinerisė vrastare tė Millosheviqit ( gjė qė e ka pohuar nė librin e tij edhe Bulatoviqi) dhe jo vetėm kaq: Ai jo qė nuk nderpriste furnizmin por me nderime me tė larta priti Bullatoviqin nė Tiranė nė vitin 1993,,,

Kur fletė Rexhep Qosja nė vitin 1997 pėr REVOLUCIONIN E VONUAR DEMOKRATIK e ka fjalėn qė kjo gjė do tė duhej tė ndodhte shumė mė herėt. Pra jo tė pritej viti 1997 por njė gjė e tillė do tė duhej tė ndodhte, nė kohėn kur Shqiperia e Salih Berishės, ishte bėrė furnizuesja e vetme e Serbisė me naftė dhe me hekur.

Prandaj, ajo qė ngjau nė vitin 1997 nuk mundė tė quhej ndryshe pėrveq si revolucion i Vonuar demokratik ( aludim nė Revolucionin demokratik Borgjez tė vitit 1924, qershor)ngaqė tė gjitha parametrat ekzistonin pėr tė ndodhė mė herėt.
    Por ajo qė kishte ndodhė nė ato vite ndoshta ka qenė e domosdoshme ngaqė mundė tė kthehemi pėr njė shekull mė vonė, pėr tė kujtuar Luftėn nė Mes Veriut dhe Jugut Amerikan.

Fill pas pėrfundimit tė asaj Lufte, shteti i tyre, SHBA-t pra, kishin filluar tė zhvillohen pėr sė mbari.
    Po e njejta gjė, ndodhi edhe me Shqiperinė e cila, fill Pas revolucionit tė vonuar Demokratik tė vitit 1997, filloi tė organizohej pak mė ndryshe; tė zhvillohej dhe tė ndertonte njė demokraci sipas parimeve tė shprehjes sė lirė...

GJERĖ NĖ VITIN 1997 NĖ sHQIPERI SHPREHJA E LIRĖ ISHTE E NDALUAR. Tė mos harrojmė, sa e sa herė i pergjaku Salih Berisha demonstruesit nė sheshin Skenderbe; sa gazetarė u denuan me burgė vetėm e vetėm pse kritikonin pushtetin e tij,,,
    Thenja e Rexhep Qosjes aso kohe, pėr Revolucionin e vonuar demokratik, ishte thenja mė e menēur rreth atyre ngjarjeve...
    Mė mirė njė fundė Tragjik se sa njė Tragjedi e pafundme,,,, Sikur tė vazhdohej edhe mė tutje me Praktiken berishiane ( sikur tė mos ndodhte rebelimi i popullit), pa iu ndalur hovi, Shqiperia akoma do tė jetonte dhe frymonte me jė Tragjedi tė pafundme!!!!

Rrėfimi i Fundit qė mund tė jetė edhe rrėfim i parė!

Delarata e Rexhep Qosjes aso kohe, nė Shqiperi ishte pritur me ovacione ngaqė ai, Rexhep Qosja pra, kishte mbetur zeri i vetėm, shpresa e vetme, shkendija e vetme, qė ngrinte zerin kunder pushtetit policor tė Salih Berishės!
    Deklaraten e tij, u nguten pėr ta sulmuar, nepermjet klysheve tė tyre, ledekecat, tė tmerruar qė po humbnin pozicionet e krijuara karshi me pushtetin Berishian, qė siguronte naften pėr Serbinė dhe me kėtė edhe Benzimen pėr automjetet e Rugoves.

Pra, filluan nė gazeten " Rilindja" pėr Diasporė dhe nė " BOTA SOT" ( pronaret bijė tė udbes dhe udbashes kėtė gjė e dijnė dukagjinasit) tė shpifin pėr Qosjen, tė tmerruar dhe panika e frikes qė mė s'do tė ketė Furnizim dhe naftė pėr Serbinė.

Nė faktė, pas revolucionit tė vonuar demokratik, praktika e furnizmit tė Serbisė dhe ushtrisė sė Millosheviqit, u ndėrpre....

EPILOG

Kisha lexuar shumė kohė mė parė mnjė mendim qė; Rexhep Qosja ėshtė njė Lis i Vjetėr.
    E vėrtetė qė ai ėshtė njė Lis i vjetėr nė krahasim me shumė lisa tjerė qė si tė njomė sa ishin i kerrusi Era dhe i shkuli nga Toka. Ai, si Lis i vjetėr, e forcoj shtatin, deget, trupin; u qendrojė stuhive tė kohės; kallkan e acar pėr tė mos u gjunjezuar. Kishte nga ata qė mėsynin kėtė lis me Uragane; e shtrinin gjerė nė tokė por meqė rrėnjet i kishte thellė nė Tokė shqiptare, posa kalonte ajo Fortunė, ai ngritej e bėhej mė i fortė...

A, lisi i vjetėr nuk shkulet dot dhe nuk prehet me sopatė...
    A, LISAT E VJETER NUK PREHEN ME SOPATĖ NGAQE ME RENJEN E PARĖ TĖ THYHET BISHTI DHE TĖ GODET NĖ KOKĖ.

LIsat e vjetėr paraqesin, lashtesi, autoktoni,mu sikur Rexhep Qosja, si kaloresi i Fundit i Rilindjes Kombetare!

PO E PĖRSERIS O POPULL!
    o MILET!
    REXHEP QOSJA ĖSHTĖ KALORĖSI I FUNDIT I RILINDJES SONĖ KOMBĖTARE!

Romantiku i kohės sonė!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-07-2007
    Postime
    128
    Preng Sherri,
    jeni vertet per t'u pergezuar per mbrojtjen e argumentuar dhe me shume kulture qe i beni akademikut Rexhep Qosja.
    Brari,si i thua ti kesaj?

Pasioni pėr shkencėn Maska e KILI MERTURI
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    Tė pėrgėzoj edhe unė o Preng_Shqerri!

Tradit e qorroditur e disa shqiptarėve (bile qashtu po paraqiten): nuk rrespektohet diturie e i dituri po pėrkundrazi hajduti , dallavergjia , belagjia, intriguesi. i korruptuari e tradhtari.

Qosja ėshtė njė burrim i pashtershėm pėr emancipimin intelektual tė shqiptarėve , e besa edhe shumė mė gjėrė.

Kili

SHQIPĖRIA ETNIKE ĖSHTĖ GJAKU IM QĖ NUK FALET!

Brarin as pėr bari tė gjove, bile as tė thive nuk e kisha angazhuar.

Ėshtė njė titist-rugovist qė krejt shqiptarėt i shfaros vetėm e vetėm se nuk e durojn mė tradhtarin , qė ky far brar-pisi e ka idol.
    Argumente nuk ka ky far pisi!
    Nė dreq tė mallkuar tė gjithė antishqiptarėt dhe tradhtarėt e kombit!

i/e regjistruar Maska e &Mitrovicalia&
    Anėtarėsuar
    19-05-2009
    Postime
    339
    Qka lexova une deri tash per qosjen!, edhe gjysa ne kofte e vertet vaj halli per to.Veqtem ue nje e kisha thon qe ; deri sa Qosja ka fol dhe ka shkru kunndra I.Rugoves e me to bashk masandej ju bashku edhe Adem Demaci , atehere I.Rugova asnjerit nuk ja ka vnu mendjen.PERFUNDIMI eshte se I.Rugova me urtesin e tij dhe me heshtjen e tij i ka shplu keta zotnillaret se kush na qenkan ata ne vertete. Mbasi po verej se shumica neper keto forume e njollosin jeten dhe vepren e Rugoves, atehere une ju boj atyre nje pyetje se perse menjeher mbas lufte ne zgjedhjet e para I.Rugova perseri i fitoi zgjedhjet mos vall ky Popull na konka budall?!.Aj qe mendon qe ky popull Kosovar eshte budall aj s'besoj qe ka gjak shqiptari. FEJA IME ESHTE FEJA ISLAME , KOMBI IM ESHTE KOMBI SHQIPETAR:

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anėtarėsuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar mė parė nga &Mitrovicalia& Lexo Postimin
    Qka lexova une deri tash per qosjen!, edhe gjysa ne kofte e vertet vaj halli per to.Veqtem ue nje e kisha thon qe ; deri sa Qosja ka fol dhe ka shkru kunndra I.Rugoves e me to bashk masandej ju bashku edhe Adem Demaci , atehere I.Rugova asnjerit nuk ja ka vnu mendjen.PERFUNDIMI eshte se I.Rugova me urtesin e tij dhe me heshtjen e tij i ka shplu keta zotnillaret se kush na qenkan ata ne vertete. Mbasi po verej se shumica neper keto forume e njollosin jeten dhe vepren e Rugoves, atehere une ju boj atyre nje pyetje se perse menjeher mbas lufte ne zgjedhjet e para I.Rugova perseri i fitoi zgjedhjet mos vall ky Popull na konka budall?!.Aj qe mendon qe ky popull Kosovar eshte budall aj s'besoj qe ka gjak shqiptari. FEJA IME ESHTE FEJA ISLAME , KOMBI IM ESHTE KOMBI SHQIPETAR:
    Po kerkush nuk te pyeti o i gjor per fen,po shko lexo edhe pak se e kupton se cila eshte feja e jote o kopuk

Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    Tung!

Qosja ka vepren , kjo mjafton pėr tė ditur se kush ėshtė!

Lexoni o shqiptarė , se mėsoni dicka qė na nevojitet!

Kili

Mitrovica i ka kry punt me problemet e veta themelore (qyteti i ndarė) , dhe kan hy nė regjimin e talibanit tash , se osht kultur e mir ajo!

Anėtarėsuar
    19-05-2009
    Postime
    339
    o drenicak , se pari met thon qe kopuk je vet mbasi sje tu dit se qka shkruva , se dyti ti je i gjor mbasi i paske leshuar trut e tua met kullot neper arra te huaja bal. E ti o KILI nje po ta them se , qat dit kur talibanat e mi do te qohen me luftu , vendtakimin me trupat e sajna do ta bojn te molla e kuqe ne difsh ku eshte ajo, se per mitrovice eshte teper te folet.po po qysh mi hi ne ***** amerikes e tash po gjuheni mbi talibanat e mi....vec mos haroni zotnillar diten kur do te palohuni ne vor dhe kur te ndeshkoheni me naten e par te vorit...aty amerika ska me mujt me ju ndihmu.Por ne talibana te kosoves jem mirnjohes popullit amerikan qe e qliroj popullin ton prej robrie dhe do te jem atyre pergjithemon mirenjohes per ate qka ata ben per popullinj dhe kombin shqipetar.Pom dhimbuni ju kataliket shqipetar qe Adem Jashari sju ka qellu katolik, pranoni ngushllimet e mija per ket.

Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    Eu he Mitrovicali bre!

Po duket se je antar i ri , bile paske postu pak deri me tani dhe nuk mund tė tė gjykoj si njė nga ata qė rraseni nė tema qė nuk kan tė bėjn me fen , e duke folur pėr tė mundoheni me ndru kahjen e temes.

Jemi duke folur pėr tė madhin Rexhep Qosja , dhe t`u kisha lut qė tė bisedosh pėr tema fetare nė vendet ku duhet. Ka komunitata fetare kėtu nga tė gjitha fetė , prandaj mos na njellos temėn tė lutem.

Molla te kuqe ka gjithka , e na bofshin mir po na ra rrsti qė t`i hajmė.

Unė nuk jam katolik , jam shqiptarė!(sa pėr info, qe mos tė ja futesh kot!)

Pastaj , nė naten e vorrit nuk i nevojitet kurkujt ndihma as e amerikanve e as e talibanve , se nuk ka njeri tė gjall qe tė ndihmon o njeri.

Unė tė preferova ta lexosh Qosjen , dhe tė emancipohesh si shqiptarė.

Po duket tė paska mbet hatri puna e talibanizmit?!!!
    E pėrmenda se u fute nė kėt temė me fe, qė mu duk palidheje.
    Nuk mė intereson se a shkon nė gjami a kish , bre djal, se une nuk shkoj nė asnjonen.

Kombi ėshtė #1, tė gjitha tė tjerat vijn pas!

Kili

PO E NDERUAM REXHEP QOSJEN , NE SKAMI BĖ GJĖ TJETĖR PĖRVEC SE E KEMI NDERUAR VETVEHTEN DHE KOMBIN TONĖ!

Anėtarėsuar
    19-05-2009
    Postime
    339
    O Kili , une kam respekt per ty dhe po te drejtohem me respekt se...e drejta jote eshte ne qoftese Qosja per ty eshte aqe i madherishem, dhe une e nderoj ket ndjenjen tende , por te lutem mua mos me thuaj te emancipohem si shqiptar te lutem , ne qoftese ti apo dikush tjeter ketu shkruani per Kombin Shqipetar une u jam mirenjohes , vetem kur ketu behen etiketime te disa te tjerve si "talibana" une ateher e ndjeje ket si ofendim fetar, sa e shenjte eshte ndjenja Kombetare aq edhe me teper eshte e shenjte ndjenja Fetare e posaqerisht ajo ndjenja Islame tek Muslimanėt Shqipetare.Une si Shqipetar nuk boj dallime se a eshte aj shqipetari Musliman apo Katolik kjo te une s'pin uje se qe besa mua ymri me shtohet kur rri me shqipetaret katalik se jan njerez te civilizum , te kulturum dhe mbi te gjitha shum shum patriota dhe syt lot me mbushin kur nisin ata te ma tregojn historin , traditen dhe kulturen shqipetare , une me ta shum e ndjeje vehten krenar se jam shqiptar.(Une rexhep qosjen perpara e kam respektu sikurse edhe adem demacin por kur keta te dy i shtinen brinat me I.Rugoven pa pik gajri hak atehere keta te dy per mua kan vdek edhe pike.)

Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    Nė rregull , Mitrovicalia , po mė vjen mirė qė deklaroni kėshtu si that mė lartė.

Pse more burr nuk po shprehesh qe nuk paske lidhje me atė se kush ėshtė Rexhep Qosja , po hatri i ibrahimit , po e shanė. Na tė kuptojmė, ska problem.

Tė gjithė qė e njohin punen e Rexhep Qosjae , emancipohen kombtarisht , kjo jo qė e them unė , por e bėn vepra e Qosjes.

Kėtu ėshtė fjala pėr Qosjen , prandaj mos na njellos ket tem me rugoven e krijesa tė tilla si ai.
    Ka tema nė kėt forum qė flitet edhe pėr ata tipa .

Mė vjen mirė qė jo vetėm ti po edhe tė tjerė qė kan kritikuar Qosjen , nė kėt temė , nuk kan argumente reale pėr ta kritikuar, po ndėr tė tjera e kritikojnė se e ka demaskuar fytyren e vėrtet tė atyre qė punojn kundėr kombit tonė.
    Kjo ėshtė nė ndėr gjėrat qė emancipon kombin tonė , vepra e Rexhep Qosjes.

Vetėme e vėrteta na con pėrpara , se ėndrra na ka pru kėtu ku jemi , e jemi keq!

Kili

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga KILI MERTURI : 24-05-2009 mė 08:12

Tema tė Ngjashme

1. Rexhep Mitrovica
    Nga PORTI_05 nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 06-04-2011, 08:15
  2. Pėrgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 24-01-2010, 21:51
  3. Akademik REXHEP ISMAJLI:Zhvillimet...e gjuhės standarde
    Nga Harudi nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 13-05-2005, 19:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •