Nga sa lexova nga Brari m'u lekund pak mendimi pothuajse plotesisht i sigurte se Qosja eshte figure e kompletuar ne shume drejtime.
Rasti i fundit ku akademik Qosja ka shpalos vlerat edhe krahasimisht me shkrimtar te tjere te njohur ka qene rasti i debatit qe pati me Ismail Kadarene.
Sa Leht Gjykohen Tė Drejtėt Ndėr Ne!
Qosja Sipas Disave Kėtu Po Na Del PØerqarės I Kombit , Antiprendimor.
Po Ju Lutem , Kritika Qė Ka Bėrė Dhe I Bėn Vazhdimisht Politikės Kundėr Shqiptarėve , Ju Po E Klasifikoni Si Antikombėtare .
Ju Ka Humb Lidhja Me Kokė O Njerz .
Cili ėshtė Ai Qė E Kritikoj Mė Shum Se Qosja Komunizmin Dhe Pas Tyre Lidhjen E Dikurshme Komuniste (ldk) , Pastaj Kritika E Tijė Ndaj Politikes Udhėheqėse Nė Shqipėri .
Sa Naiv Qe Jeni , Nuk Mund Tė Paramendoni !
Nuk ėshtė Njėsoj Sikur Njė Indiviv I Thjesht Tė Gaboj , Tė Mos Respektoi Kushtetuten Dhe Ligjin , Sikur Se Njė Burrshteti Sikur Qė Ishin Disa Burreca Shteti Nė Kosovė E Shqipėri .
Qosja Nuk Bėnė E Mos Tė Reagoi Kundėr Kėtyre Marifetllėqeve Qė Kanė Bėrė Ata Far Karig-fihurash Antishqiptare . Po Tė Mos Reagonte Qosja Do Tė Ishte Absurditet I Tij .
Kėtu Po Vėrej Ca Ish Komunista Qė End Hyjn Nė Zjarrė Pėr Komunizem E Mbajtje Tė Kosoves Nėn Serbi , Por Kjo Nuk Do Tė Ndodhė O Njerėz Tė Kėqij!
Pėrshendtje
Shqipėria ėshtė Gjaku Im Qė Nuk Falet!
Nė dreq tė mallkuar tė gjithė antishqiptarėt dhe tradhtarėt e kombit!
Qosja - simbol i kombit shqiptarė dhe i rezistencės dhe edukimit kombėtar i shqiptarėve nė Kosovė.
Nės dikush e meriton t`i ipet titull Nderi i Kombit nė Kosoven e Pavarur , atėher duhet tė fillohet nga Rexhap Qosja dhe tė vazhdohet me Adem Demaqin .
ka edhe tė tjerė qė e meritojn kėtė titull , por mendoj se kėta tė dy duhet tė jenė tė parėt .
Kili
SHQIPĖRIA ĖSHTĖ GJAKU IM QĖ NUK FALET!
Sokol i malit.. koke vertet Sokol Mali..
te pergezoj per mendimet e sinqerta qe ke cfaqur..
Kadareja me te drejte tha.. kam neveri per kte person..pra per qosen..
Edhe i here mirnjohje Botes se qyteteruar qe na njohu te drejten e vetvendosjes.. pra shtetin e Kosoves..
Qosja dhe Kadare
Dy kokat mė tė kthjellta tė kombit tonė tė gjallė .
"Kacafytjet" e tyre ishin pak a shumė , mendoj unė , nga xhelozia e Kadares pėr daljen nė dritė tė romaneve tė Qosjaj , tė cilat kanė njė rang shumė tė lartė .
Kadreja sikur ishte rehatuar si romancieri mė i famshėm shqiptarė dhe rivalizimi me Qosjen nė boten e romaneve e ka tronditur .
Polemika ishte dicka tjetėr nga kritikat e romaneve , por inati ishte i dukshėm .
Le tė lexojm tė dy , sepse keshtu edukohemi mė sė miri .
Kėtu ka njerėz qė nuk kan lidhje me koken e vet , e lere mė me vepren e Qosjas, prandaj mendime tė kota , tė ndikuara nga politika (komuniste dhe antikombėtare) vijn kritika qė e bėjnė edhe mė tė vlefshėm vepren e Qosjes pėr ne tė cilėt e njohim atė .
Kili
kili.. nje pyetje per ty..
si mendon per vrasjen e ekrem rexhes(komandant Drinit) a u ba mir a keq?
Edhe pse mendoj se kjo pyetje nuk ka tė bėjė me temėn drejpėrdrejt , po tė pėrgjigjem .
Nuk jam pėr tė vrar asnjė shqiptarė.
Pėr komandant Drinin , sa kam dėgjuar unė , kam dėgjuar fjalė tė mira .
Vrasja e njė njėriut tė mirė shqiptarė pa dydhim ėshtė krim .
Ndoshta dikush din edhe anė negative tė komandant Drinit .
Pra , sidocoftė , unė them se u bė shumė keq .
Kėtu nuk po e zgjas , por nėse ka nevoj do tė shkruaj atė cfarė di pėr komandant Drinin .
Kili
e ata qe bajn krim or kil jan kriminela..
e ata qe nuk denojn krimin jan shok te kriminelave..
e qosja kurr nuk i ka denu kto lloj krimesh..
e kjo tregon se cfar qelbaniku eshte ai dhe ndjeksat e tij..
>MEDET MEDET (turqizem po c me ba,) per Ēėshtja-n kombėtare > Elita-n kombėtare e po deshe e rrjedhimisht edhe per Forumi-n Shqiptar
Si s ka met njoni pa u zhy e perly ka kto pelivonat ton,alita demek? Me apo pa hak?
Kshu na dalin tutti .jo elit po antielit,deficenta,tradhtar,biles po ja kalokan ne Leninit? Se thon se ky ka qen I eger fort
po kto jon llafexhijt .12000 engjuj nmoj gjylpones m koh t Bizantit .i morrcim t keqen a na e morrcin, s nre kanar fare .. puna o se pjaca o fort dobet .shpi pa burr, kalamoj pa bab, familje pa tpar ..
Vec I gjo I mungo,I kokerrgruni,e kush o kjo kokerr gruni?
Krijoni Kontakt