Close
Faqja 22 prej 119 FillimFillim ... 1220212223243272 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 1190
    Perjashtuar Maska e illiriani
    Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Postime
    655
    aaa vec mbaje qiriun
    i mire tek je per roje ti
    kur te vjen heren tjeter ai ka me te pyet
    tung

Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Postime
    655
    hala s'na tregove
    a je bir i te kuqve a i te zinjve ti?

vazhdoni se keshtu ndihmohet kombi e elita...

Nga kėndi yt jam edhe i dreqit, por nuk jam as ai qė mendon Ti, as ai ndoshta qė mendoj unė! Jam ndoshta i tillė siē mė njohin Shqiptarėt e vėrtetė e kombėtar.
    Ini, bėhuni, pėrhapni dhe jetoni dashuri!

Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Postime
    655
    he i patshim ata shqiptaret e vertete kombetare!

i/e regjistruar Maska e Ari-Intimidator
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    290
    Ilirani01 eshte nje shqiptare i vertete kombetare sa qe para disa muajve hapi nje aksion vullnetaresk per ndertimin e rruges Durres-Prishtine. (note the sarcasam).

Ilirani01:
    Po te pyes, c'ndodhi me ate aksion? a u egzekutua? Iliriani eshte i shkelqyeshem kur vjen puna per te sfiduar dikend duke pretenduar se ne po fshehemi mbrapa nofkave. Eh, na fal Z. Ilirian se ne nuk jemi publicist te njohur te linguistikes sikur ju.

Edhe njehere po them:
    Qosja eshte kritik letrare/shkrimtare i mrekullueshem. Si politikan, ai e tregoi veten. As une, e as mistiku, e as ju z. Ilirian nuk mund ta mohojme ate. Lere kete loje te ofendiimeve qe e ke filluar, e beru burre e shkruaj me nje pjekuri sic te ka hije. Mos i ofendo te tjeret per te treguar se kush je ti ne proces. Kjo veti e juaja tregon nje anomali psiqike nga ana juaj.

Me rrespekt,
    Ari
    An unexperienced life is not worth living. Socrates

Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Postime
    655
    ani ari...'mjeshtria' jote imituese e trasheguar nga fqinjet, per t'i denigruar personalitetet, eshte nje kuantitet i rojes te padronit, qe te shtyen hosteni ta mbashe deren - e nuk ngurroni edhe ne Eliten Kombetare, te gjuani gurin si jevgu pas ferre (qite kryet mbi nje nofke, e gjuaj...)
    ajo 'mjeshtri imitadore' (apo edhe intimitadore), nuk la asnje shqiptar te mire. Kete e din edhe ti ari... cilat jane fjalet e armiqve e cilat jane tuajat, a ka ndonje dallim sado te vogel...? Ty te duket edhe sarkazme udha durres_prishtine, po sikur atyreve...ty te duket edhe ekzekutim, po sikur atyreve, ty te duket se je i detyruar te gjuajsh nen maske (nofke) - mu sikur atyreve...Ty te pelqen te shtiresh si jopublicist (e te hedhesh majepolitike)...mu sikur atyreve, Ty te duket mjeshtri (ta ngritesh persinalitetin e tjetrit ne qiell me sarkazme, e ta gjuajsh pertoke) - bash mu si methoda e atyreve, Ty te duket edhe njohje mbipolitike jotja - edhe je i detyruar te rrijsh fshehur nen nofke, Ty te duket edhe anomali psikike, kur te therre thelle ne tru thumb qe ta merr shpirtin - pse denigron pikerisht fytyren tende kombetare! Po cilen elite kombetare e pelqen ti ari_intimidator? Cila eshte ajo elita jote kombetare e paster? A nuk eshte njeri qen, ai qe pshtyen ne eliten e vet kombetare?
    Mos harro, nuk eshte sakazme as ajo udha durres_prishtine, do vij dita kur neper ate udhe, do te ecin kokeulur shume si ti, e do te perfundojne totalisht ne bishtin e politikes se dites - ashtu sikur perfunduan te gjithe ata me politiken 50 vjecare totalisht edhe me arte e letersi, edhe me arkitekture e skulpture, edhe me muzike e folklor, edhe me shkence e kulture...sepse ishin te lidhur me politiken kurve, po sikur ti me disa te politizuar edhe ketu - dhe do perfundosh absolutikisht tok me politiken! Ti ende nuk e din ari_intimidator!
    Harroji pergdheljet tua me thonj o ari... ndodhta po mbusheni mend pakez! Na thuaj edhe ti, a je bir i te kuqve - apo i te zinjve?
    Mos druaj burre e tregohu trim!

Iliriani01, elita qė i hyjnizon ti janė pseudointelektualė e pseudoelitė! Kemi elitė tė mirėfilltė e kombėtare, nuk janė shumė por janė si Presidenti Rugova, Mark Krasniqi, Teki Dervishi, Ali Podrimja, vėllezėrit Kuzhnini, Mazrekaj (botues) Skender Buēpapaj, Visar Zhiti, Mimoza Ahmeti, Zef Deda, Sejfulla Myftari, at Nikoll Marku, Dioguardi, Kokalari, R. Lukaj, etj. etj.
    P. s. Nofkėn e ke tė bukur por nuk je nė gjurmėt e mirėfillta tė tyre!...

i/e regjistruar Maska e Ari-Intimidator
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    290
    Eh, ilirani, e shoh se shkrimi i im mesiperm te paska lene mbresa shume. nuk kam ndonje papravije politike. Nuk perfaqesoje asnje parti politike. Nuk jam as politikan i pavarur. Nuk jam as i kuq e as i zi. Nuk fshehem mbrapa nofkes sime. Mendo thelle se kush jam se ndoshta do te te kujtohem. Mendo mire e mire se do te te kujtohem.
    Une nuk peshty asnje elite kombetare. Thjeshte, Ilirian, e dhash mendimin tim personal.
    MOs hajde ketu per te shitur testosteron. E din se si shqpitare, ne jemi kokeforte. Nuk mund te intimidosh askend me fjalet e tua me perplot egoism. Dhe, Qosja nuk perfaqeson te gjithe ELiten Kombetare. Qosja nuk eshte moster statistikore, perfaqesuese e Elites Kombetare. Prandaj, kur thua se une e peshtyj Eliten kombetare, je shume gabim. Por e shoh se ke nje simpati te madhe ndaj Qosjes. Nuk e lene askend per ta kritikuar. I ofendon ata qe e kritikojne duke i degraduar duke dhen pershtypjen se ju jeni mbrojtes i Elites Kombetare, e ne nuk jemi asgje me shume se vetem djemte te shtrigave.
    Me cdo rrespekt,
    Ari
    An unexperienced life is not worth living. Socrates

Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Postime
    655
    elite kombetare, njoh (vone nga) De Rada e Naimi, Fishta e Grameno,H. Prishtina e L. Gurakuqi, Kristoforidhi e A. Kolia, Elez Isufi e Myfailet, C.Topulli e B. Curri, Galica e Ulqinaku, Gjecovi e Noli, I. Boletini e I.Qemaili, D.GJ. Luli e Adem Jashari, ... Qosja e Kadare... (edhe sa tjere, qe keta jane vetem disa sish)... E kush mund a vej ne dyshim vepren e tyre? Asnjeri prej ketyreve, nuk mund te jete nje elite kombetare ne vete! Por te gjithe tok! Eliten kombetare e formon Kombi!

ari... rilexo ne teresi, ka u shkrua ketu pikerisht per eliten kombetare...kush jane ata qe shkruan, e kush jane elita? Mua me dhimbsen shqiptaret qe vetvaren ne litar politik dhe e humbin gjithe jeten e tyre (sikur shume tjere te derisotem...), pa asnje vlere shpirterore as intelektuale... Kjo ishte mbresa ime, e kjo eshte ende tragjika jone, qe don me cdo kusht ta lidhi edhe te riun shqiptar, ta futi ne vorbullin e vrerit politik...
    Ti, mund te jeshe edhe i njohur imi (me shkruaj ne privat po deshe), por, nuk do te thote se une nderroj kah fryen era, te jeshe i sigurte! Kete e duan, te gjithe ata qe pretendojne te jene burra! Shqiptari yne duhet te shperthej pezhishkat e kotareve politike dhe ta krijoj imazhin e vet gjithkombetar! E kjo nuk arrihet lehte, don sakrifica e flijime prometheike, eshte nje spartakiade e gjalle - qe lidhe hallkat atdhetare anembane trojeve shqiptare! Mashtrimet politike iu bene edhe te gjithe elites kombetare, po mos e mesyj kot lisin tend me sopate, kujto deget e tij te shkyera e flaken e rrufeve shkrumb mi trupin e tij... se lere me anetaresive te partickave tona qe jane si zogje pa pupla ne acar, pa asnje shtegdalje...Simpatia ime eshte e njejte ndaj secilit ne eliten tone, ndaj vepres se tyre heroike e letrare edhe a nuk eshte detyre e shqiptarit, ta mbroj eliten kombetare shqiptare? Po ti kur nuk e mbrone eliten tende, cilen elite e mbrone ti? Cili ishte profeti, po a edhe vet profetet, nuk i kishin ehe te metat e tyre? E tash, per nje te mete, ta rrexosh pertoke? Jo ari_intimidator, kot e provon - as ta rrexosh, as ta ngritesh tjetrin ne vendin e tij, kur nuk ka vlera kombetare!

ky ishte mesazhi im ne forum e ne jete praktike...!

ILIR. Nuk mė je drejtuar mua, por si sqarim. Ata qė pėrmend janė Elitė e Heronj, por janė tė vdekur, vėrtetė jetojn e ndriēojn veprat e tyre! Tė gjallė janė vetem Qosja e Kadare (nga ata qė pėrmend).
    Neve gati gjithmon na e ka zėnė frymen e mbyllur perspektiven politika jo e mirė, e ish dhe e politikanėve bashkohor. Elita e mirėfilltė angazhohet edhe politikisht pėr tė ndihmuar Atdheun dhe Kombin, kur ka shumė probleme e vėshtirėsi. Pajtohem me Ty qė politikanėt nuk mbahen shumė nė mend sa artistėt qė prodhojn vepra tė mėdha me vlera artistike e shpirtnore. Nga se kemi pak intelektualė e elitė tė mirėfilltė, dhe pėr fajin e tyre jemi nė kėtė gjėndje aspak tė mirė. Duhet angazhim nė tė gjitha fushat dhe nga tė gjithė, por pasi politika po na dėmton nė tė gjitha fushat, atėherė mė sė shumti duhet angazhim politik, qė tė ndėrtohen insitucionet e forta, tė qėndrueshme e demokratike tė shtetit! Edhe aty e tregojn veten intelektualėt si elitė e mirėfilltė!
    Po pėrmendi V Havelin nė Ēeki, shkrimtarin franēez Emil Zola, qė ka rrezikuar duke u prononcuar pėr aferen e atėhershme Drajfus, e disa artistė tė tjerė.

Faqja 22 prej 119 FillimFillim ... 1220212223243272 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Rexhep Mitrovica
    Nga PORTI_05 nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 06-04-2011, 08:15
  2. Pėrgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 24-01-2010, 21:51
  3. Akademik REXHEP ISMAJLI:Zhvillimet...e gjuhės standarde
    Nga Harudi nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 13-05-2005, 19:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •