Brari, si shkruan keshtu ore burri dheut?Po askush nuk po pretendon se Shqiperia e kohes se Enver Hoxhes dhe regjimi i asaj kohe ishte demokraci suedeze e kohes sone.
Po edhe sot po te ndodhte ne Shqiperi qe dy mjeke te marrin nje ilaq te pa licensuar dhe pa etikete e udhezime nga nje X Y mjeku jashte dhe ta sjellin per te shpetuar Sali Berishen i cili dergjet ne shtratin e vdekjes nga nje semundje qe as sot e kesaj dite nuk ka sherim(mos ia plase vajit ) se vetem mora shembull. Cila do te jete logjika e drejte . te provohet ilaqi e te dale ku te dale apo jo.
Po te ndodhte qe menjehere pas ilaqit ose disa dite pas te jepte shpirte i semuari,qfare do te thonin gazetaret,braret . ti i pari do ti akuzoje per enveriste ata mjeket qe sollen ilaqet,madje edhe Saliu po te mund fliste do te akuzonte Edwin Ramen per komplot. Rri shtremte e fole drejte ore Brari.Nuk testohen ilaqet ne kryetare shtetsh por ne minje e majmuna.
Tash per punte e Hasit shkurte se nuk kam shum kohe.
Ketu tregohet me se miri ndryshimi mes nesh (mes meje dhe teje).Ti ke baze ideologjine e barkut.Kush ta fryne barkun mish atij i sherben. Mire qe pohove vete se une e kam dite tere kohen se titistet tere kete zhurme kunder UĒK-se,Qoses,Demaqit,enveristave e kane nga shkaku se humben postet dhe privilegjite qe i kishin ne ate regjim.Privilegji te ideologjise " se barkut koder" apo "bukes se bardhe dhe faqes se zeze" si thote populli.
Ju nuk mund ta merrni me mend se shum shqiptare ju perkushtuan vlerave shum me te larta dhe me te shenjta se fryrejes se barkut . Atdhetaret e vertete me bark.boshe ne bore e ne shi,ne qeli te errta burgjesh,neper fusha te pergjakshme betejashnuk u ndalen dite as nate ne lufte per ideale shum me te larta e me te shenjta se "barkut koder". Ishin keta pra qe mbajten gjalle flaken dhe gjakimin per lirine e atdheut pra edhe nene Kosoves dhe e tyre eshte lavdia e perjetesia.
Nga ata qe shiten per nje mulle buke nuk mund te pritesh asgje pos faqes se zeze .
Mendo more burre pak para se te shkruash se dole lakuriq i teri.
Krijoni Kontakt