e clidhje ka tifozeria me fitoren
pse a thu i ban dinamo nej here 10 mije tifoza?????
per fitoren hallall ju qofte
e clidhje ka tifozeria me fitoren
pse a thu i ban dinamo nej here 10 mije tifoza?????
per fitoren hallall ju qofte
JO SEKS PARA MARTESE
Asnje ekip ne kryeqytet, nuk i ka bere pas 1990-es, 10 mije tifoza.
Eshte semundje e kampionatit shqiptar dhe sidomos e kryeqytetit. Shkaqet per numrin e ulet te shikuesve, krahasuar me periudhen e meparshme, jane vertet shume:
- dobesi organizative e promocionale e ndeshjeve, nga ana e klubeve e FSHF-se;
- mungese besueshmerie e publikut, sa i perket ndershmerise se gares dhe ekzistenca e dyshimeve per trukime te mundshme;
- renia e cilesise se futbollit te luajtur;
- keqmenaxhimi i kampionatit nga ana e FSHF-se;
- gjykim i dobet nga arbitrat;
- mungesa e rivalitetit te vertete mes ekipeve (sidomos ne vitet 90-00);
- mungesa e futbollisteve me te mire shqiptare, qe kryesisht luajne jashte;
- dhenia e ndeshjeve nga TV, si te atyre te vendit, e sidomos te nje futbolli shume me cilesor, qe luhet ne kampionatet perendimore;
- lira e levizjes, ekonomike dhe rritja e individualizmit, qe ka sjelle perqendrimin e njerezve ne hallet, ceshtjet dhe bizneset e tyre;
- perqendrimi i medias sportive, mbase me shume se c'duhet, ne anen e erret te futbollit, etj, etj.
DINAMO KAMPIONE
Te Dinamo, pas Elis Bakajt dhe argjentinasit Ruben Oskar Ēekos, tashmė ka mbėrritur dhe shqiptari nga Maqedonia, Armend Nexhipi. 22- vjeēari, qė luan nė rolin e mesfushorit, ka nisur zyrtarisht provėn e tij me blutė, tė cilėn do ta kurorėzojė nė Antalia tė Turqisė. Ėndrra e Nexhipit ėshtė jo vetėm luajtja nė Tiranė me Dinamon, por edhe marrja e pasaportės shqiptare dhe aktivizimi me fanellėn kuqezi. Sepse, sipas futbollistit, ai do tė mund tė pėrfaqėsojė tė gjithė shqiptarėt e Maqedonisė, tė cilėt ndjejnė diskriminim nė shtetinfqinj. Dhe Nexhipi e ka provuar vetė, kur e kanė thirrur nė U-21 tė Maqedonisė, sepse luante me Sllavian e Pragės, ndėrsa tani qė luan nė Maqedoni e kanė harruar qė ekziston. Ndjek kampionatin shqiptar rregullisht pėrmes kanaleve televizive, di se ēfarė pėrfaqėson Dinamo. Armend Nexhipi pranon qė ka edhe oferta tė tjera, por vetėm kjo me Dinamon i leverdis.
Cili ėshtė Armend Nexhipi?
Jam 22 vjeē dhe luaj nė rolin e mesfushorit. E kam nisur karrierėn time me skuadrat e moshave tė Hertės sė Berlinit nė Gjermani. Nė moshėn 18-vjeēare kam kaluar te skuadra tjetėr gjermane Volfsburg, por me tė rinjtė. Nė Maqedoni kam luajtur me Sllogėn e Jugomagnatit dhe Bashkimin e Kumanovės, por mė pas shkova te Sllavia e Pragės. Jam
rikthyer te Slloga e Jugomagnatit dhe tani jam kėtu.
Kėtu jeni pėr provė, apo mund tiu quajmė lojtar tė Dinamos?
Jo, jam pėr provė, e cila do tė vazhdojė nė Antalia tė Turqisė. Atje mė pas do tė vendosin dinamovitėt, tė cilėt janė lidhur me menaxherin tim.
Ekzistojnė tė tjera oferta pėr ju?
Sigurisht qė po, por pėr momentin ėshtė kjo e Dinamos, qė siē ju thashė, mė intereson tė dalė pozitive pėr tė pėrfaqėsuar tė gjithė shqiptarėt e Maqedonisė.
Sa e njihni futbollin shqiptar dhe nė veēanti Dinamon?
Kampionatin shqiptar e ndjekim pėrmes kanaleve televizive, tė cilat shihen edhe nė Maqedoni. Sigurisht, qė si kampionat ėshtė nė njė nivel me tė shpejtė, pėrsa i pėrket asaj qė uhet nė fushė, nė krahasim me kampionatin maqedonas. Sa pėr Dinamon, di qė ėshtė kampione nė fuqi dhe tani renditet nė vendin e tretė.
Mė parė ka luajtur edhe Artim Pollozhani me blutė. Keni marrė ndonjė informacion
prej tij?
E njoh pėr sė largu dhe nuk kam kontaktuar me tė pėr tė mėsuar diēka rreth Dinamos.
Gjithsesi, tė luash nė Shqipėri ėshtė nder pėr ēdo shqiptar, ndėrsa unė e kam pėr herė tė parė aktivizimin nė kampionatin tuaj.
Pse kėmbėngulni kaq shumė pėr tė qenė pjesė e Dinamos?
Sepse dua qė tė jem edhe pjesė e Kombėtares shqiptare. Besoj se do ta realizoj pėr tė qenė jo vetėm pjesėtar i bluve, por edhe i Kombėtares shqiptare.
Mė parė keni luajtur me pėrfaqėsueset e Maqedonisė?
Vetėm kur isha te Sllavia e Pragės mė kanė thirrur te U-21. Mė pas, kur u ktheva nė Maqedoni, duke qenė shqiptar mė harruan. Dihen diskriminimet qė bėhen ndaj nesh atje.
"Panorama Sport"
DINAMO KAMPIONE
Per te gjithe tifozat Dinamovit qe jane anetar te Facebook-ut te mbeshtesin ekipin e Dinamos duke u bere fan te S.K. Dinamos
Klikoni tek linku i meposhtem:
http://www.facebook.com/topic.php?to...MO/60551141120
Shyqyr qe filo-greket nuk administrojne dhe kete nen-forum te Forumit Shqiptar!
me keqardhje pobesoj jeni dakord tashme se sjeni per titull
JO SEKS PARA MARTESE
hahahhaha se pari ndrroni emrin kesaj teme ne "Dinamo Vogel" sepse nuk i shkon ashtu sic e keni vene.
gjitha keto postime na i keni bo me foto lojtaresh qe duken si p3d..... thu se ca keni ble. ja pra 2 humbje direkt pas atyre blerjeve qe juve ju duket si me pas ble noj franceso totti.
E pat Sukaj e vllaznise 3 gola :P jo si keta ceko e bakaj qe skan buk me hanger.
shnet tani dhe suksese me tej.
I Dont Care If Im Hated On The Net.
Because I Have A Real Life.
Ne perfundim te stervitjes, trajneri Zllatko Dalic eshte paraqitur ne kompleksin Dinamo ku ka deklaruar perfundimisht largimin, qe sipas tij ishte nje detyrim moral pas ketyre dy humbjeve.
Menjehere pas humbjes se derbit te dyte radhazi, kete herre me Partizanin 1-0, trajneri i Dinamos dha doreheqjen. Nje dite me pas skuadra ka zhvilluar stervitjen vetem pasi pritej ende vendimi i presidences per te mbajtur apo lene te lire trajnerin.
Ne perfundim te stervitjes, trajneri Dalic eshte paraqitur ne kompleksin Dinamo ku ka deklaruar perfundimisht largimin, qe sipas tij ishte nje detyrim moral pas ketyre dy humbjeve. Me pas si rralle ndonjehere ne largimet e trajnereve nga klubet shqiptare, Dalic ka kerkuar grumbullimin e te gjithe lojtareve per t’i falenderuar per bashkepunimin dhe nga ana tjeter per t’i kerkuar falje per kete menyre ndarjeje pas kesaj aventure 6 mujore nen drejtimin e Dinamos.
Aktualisht skuadra kryqytetase, pas 19 javesh te Superliges ndodhet ne vendin e trete pas 7 fitoresh, 8 barazimesh dhe 4 humbjesh. Dalic do te jete i grumbulluar me perfaqesuesen kroate U-21, e cila po pergatitet per ndeshjen me Maqedonine. Me pas do te qendroje per nje periudhe pushim per t’u rikthyer ndoshta ne krye te perfaqesueses kroate U-21.
DINAMO KAMPIONE
Krijoni Kontakt