Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 18 prej 18
    linux user Maska e eni_
    Anėtarėsuar
    13-03-2005
    Postime
    67
    Per mendimin tim, ne fillim lere dual-boot linux dhe windows.. domethene ti kesh te dya sistemet e operimit ne kompjuter dhe te zgjedhesh ku do te futesh kur hap kompjuterin pas boot-screen-it. qe ta besh keshtu gjeja me e mire do ishte :
    1. merr partition magic.
    2. krijo nje particion ext2/ext3
    3. fut Cd-ne e linux-it qe shkarkove.
    4. Beje kompjuterin Restart dhe fillo instalimin.

heres tjeter qe do besh reboot [restart] do kesh nje liste me windows dhe linux qe duhet te zgjedhes. Po me degjove mua shkarko ubuntu.
    Phuck windows, Think Linux

Moderator Maska e AdmiraL
    Anėtarėsuar
    25-05-2004
    Vendndodhja
    Rheinfelden - Baden-Württemberg
    Postime
    772
    GjIlAnAsI_cSi: mere provoje kėtė dhe si tė shkarkosh digje(Hudhe) nė CD, dhe bej restart PC dhe ndaje HDD ne dy pjes C: dhe D: dhe nė njėrėn instalo Windows XP nė tjetrėn instalo ''Ubuntu 6.10 (Edgy Eft) Knot 3'' ėshtė shum i thjeshtė pėr instalim tė paskan then dhe mė lart isoj si WinXP.

Ja kėtu e ke links pėr ta bėrė download.

PS: 192MB RAM duhet tė ketė ose mė shumė, mė pak nuk guxon tė jetė sepse nuk tė pranon.

http://ftp.acc.umu.se/mirror/cdimage...sktop-i386.iso

Tung
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga AdmiraL : 18-09-2006 mė 12:21
    Forca MILAN - is Champion and only Champion!

Ricky Maska e EnRiQu3
    Anėtarėsuar
    02-11-2004
    Vendndodhja
    Rumani
    Postime
    81

Kalimi nga Windows ne Linux

Do doja te pyesja expertet ne qofte se ka ndonje gje te keqe po te instalosh 2 OS ne nje kompjuter,ose me mire ne nje partition.Une kam Windows Xp dhe dua te instaloj dhe linux,por nuk para ja kam shume idene Linux dhe dua te mesoj ca.Cili variant i linux eshte me i thjeshte per fillestaret dhe ne qofte ku mund te ta marr (me gjith serial :P) dhe si ta instaloj.
    Faleminderit
    Faqet personale mund ti vendosėsh vetėm nė profilin tuaj dhe jo nė firmė. Stafi i Forumit!

Jo nuk ka asgjė tė keqe.Unė kam 3 SO nė njė PC.
    WinXP, GNU / Linux Debian dhe Ubuntu Linux.
    Instalimi dhe konfigurimi ėshtė i lehtė! Pėr mė shumė mund tė lexosh te Forumi i cili ėshtė kryesisht pėr SO tė GNU / Linux --> kėtu.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2004
    Postime
    674

Kujdes ....

Citim Postuar mė parė nga EnRiQu3
    Do doja te pyesja expertet ne qofte se ka ndonje gje te keqe po te instalosh 2 OS ne nje kompjuter,ose me mire ne nje partition.Une kam Windows Xp dhe dua te instaloj dhe linux,por nuk para ja kam shume idene Linux dhe dua te mesoj ca.Cili variant i linux eshte me i thjeshte per fillestaret dhe ne qofte ku mund te ta marr (me gjith serial :P) dhe si ta instaloj.
    Faleminderit
    Nuk eshte fare e keshillueshme ti instalosh dy sisteme operative ne nje particion. Edhe pse Gnu/Linux mund ti caset NTFS (te cilin winxp e perdor) kjo mund te sjell telashe te medha. Menyra e
    preferuar eshte, me partition magic zvogeloje particionin e Windows duke lene nje pjese te diskut te lire dhe te paformatizuar. Zbrite nga interneti Fedora Core 6, duke zgjedhur arkitekturen adekuate (intel32, intel64, AMD, ose powerpc), fjala eshte per 5 CD ose nje DVD (mirepo do ta kesh edhe desktop edhe server edicionin). Fute diskun e pare dhe nise kompjuterin nga disku optik (CD). Gjat instalimit mund te zgjedhesh se ne cfar pjese te diskut do te instalohet Fedora, zgjedhe pjesen e lire. Gjithashtu gjat instalimit mund te vendosesh se cili sistem operativ do te jet "default" ne GRUB (graphical universal boot loader)

Numri serial nuk te nevojitet pasi qe Gnu/Linux eshte i lire!!!

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    Citim Postuar mė parė nga Uke Topalli
    Nuk eshte fare e keshillueshme ti instalosh dy sisteme operative ne nje particion. Edhe pse Gnu/Linux mund ti caset NTFS (te cilin winxp e perdor) kjo mund te sjell telashe te medha.
    e keshillueshme nuk qenka. mund te na thote dikush nqs eshte e mundshme? lol
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2004
    Postime
    674

????

Citim Postuar mė parė nga Clauss
    e keshillueshme nuk qenka. mund te na thote dikush nqs eshte e mundshme? lol
    Pse pyet nese eshte e mundur dicka qe nuk eshte keshillueshme???? Nese je aq "stuck" qe ti instalosh te dyjat ne nje particion te kisha propozuar me e perdor FAT dhe pastaj instaloj te dyjat ne particionin e njejte.

i/e regjistruar Maska e skipetar
    Anėtarėsuar
    07-12-2006
    Postime
    719
    "Qė t’i ēqitėsh kėta . . . duhet t’u preē jo vetėm duart e kokėn, po edhe kėmbėt e trupin." Fan Noli

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Windows Vista nė shqip
    Nga PcCrack3r nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-11-2006, 14:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •