Miq , mblidhuni rreth temes , merruni me biftekun dhe jo me sallaten !
Bera shaka ! Por per ne qe nuk kemi njohuri te shkencave linguistike , diskutimet qe keni ju mundesine te kontribuoni , i filtrojme me ato njohuri apo me llogjiken keshtu qe jemi te interesuar t'i njohim !
Asnjegje nuk eshte pa vlere dhe jo me nje mendim !
Lidhur me temen . Para kater ose disa ditesh po degjoja tek TOP Chanel , prezantimin dhe disa krijime te vjetra te folklorit ēam, fatkeqsisht te prezantuar nga ēamet e Shqiperise .
Ne nje kenge te vjeter ēame , i kendohej gruas (femres) ku ajo citohej me simboliken (emrin pergjithsues) PELLA . Pas pyetjes qe Alban Dudushi i beri kengetarit (ne moshe te vjeter) ai e spjegoi etimologjine e kesaj fjale si me poshte (me sa mbaj mend) :
-Ne Cameri i thone gruas apo femres ne pergjithesi , e cila ka gushen te bardhe dhe llėrė te bardha , femres bardhoshe si mermeri !
Ishte dicka e tille se konkretisht nuk e kam fiksuar te sakte ! Por ajo qe me shkoi menjehere ndermend ishte fjala "PELLAZG" . Une po e shkruaj sic e kam gjetur neper libra se si ka qene shkruajtur ne lashtesi nuk e di !
Dhe nisur nga kjo , a mos valle PELLAZG quante vehten popullsia me ngjyre te bardhe ??? Kete e mendoj sepse emri PELLAZG , me sa njoh une eshte shume pergjithsues , shume permbledhes .
Shkunda pemen , hodha nje molle ! Njutoni le ta shikoje !
Pershendetje shume miqesore dhe pune te mbare
Krijoni Kontakt