ne radhe te pare kam pak problem me fjalet "propotent e ithare" ...nuk i njohe.
une nuk mbeshtetem tek thomopulo sepse Zoti me ka dhene drite te lexoj -te korigjoj-te kontrolloj...pastaj te shprehem.
Asnjeher nuk kam qene 100% ndakort me thomopulon edhe me askend tjeter.
Nuk kame ndonje mani te madhe per tu bere flamurtare i nje teme-ceshtje a nje forumi edhe as jame munduar ndonjeher te "dhunoj" mendimin edhe njohurit e bashkbiseduesve duke perdorur mjete te ndryeshme politike a psikologjike.Nuk jam i lajthitur qe te hyje ne trurin e c do kujt ne forum edhe ti mbush mendjen per c ka njohe une.
teoria indoevropiane
Po rilexoja disa postime te vjetra mbreme edhe vura re manin tuaj per kete ceshtje ..te cilen te theme te drejten nuk e pata kuptuar ashtu sic duhet edhe asnjeher nuk te jam pergjigjur ashtu sic e ke kerkuar me ngulem kaq kohe.Po te pergjigjem sote ne menyre qe ti japim funde nje debati koti.
Une asnjeher nuk e kam mbrojtur teorin i e per vete faktin e thjesht qe une jam marre e mbishkrimet edhe nuk me ka pelqyer kurre ajo qe ju quani i e edhe une e quaj "shkenca e krahesimit te fjalve" sepse duke mos u njohur mbishkrimet e lashta nuk munde te kemi krahesim fjalesh...nuk munde te themi me saktesi se kjo fjale rrjeth nga kjo fjale.
Ndersa ju ngulni kembe ne menyre joshkencore edhe krejt te pabaze duke na thene ne menyre te riperseritur se "nuk jemi te ardhur nga azia"" nuk jemi indian" gje qe edhe une e kam kundershtuar duke ju sjelle matrial qe verteton autoktonin tone edhe jo ardhjen tone,ndersa ju kembngulni te luftoni me mullinjet e don kishotit pasi askund nuk kam lexuar ndonje shkrime te tuajin per ceshtjen.Personalisht as kam folur edhe as kam besuar ndonjeher se jemi te ardhur nga azia edhe as kam treguar ndonje perralle me greke ne dodone fillimisht e pastaj ne athine.Kam qene gjithmon kundra ides me levizjet njerzore=KU KA PELLAZG JANE AUTOKTON
Ndersa mua me lidhni me teorin i e me faktin qe mbrojta lashtesin e gjuhes shqipe edhe pikerisht tek tema e Petro Zhejit.
Ateher edhe perse te kam shpjeguar qindra here ju serisht cyles me nje vrime i bini...uroj te jete hera e fundit.
1)Nuk munde te flasim per prejardhje indiane te gjuheve evropiane sepse nuk kemi baza shkencore qe te vertetojn perhapjen e gjuhes nga india ne evrope.Bota e sotme nuk i njeh mbishkrimet e vjetra=mbeten te panjohura ,ateher si do krahesokim fjalet??
2)Teoria me shqiptare te ardhur nga Kaukazi eshte nje teori e pabaze sepse ne shqiperi kemi te dhena per lashtesin autoktone Pellazge ,si edhe vertetohet shqipja si gjuha e pallazgeve.Pellazget sipas antikitetit shtrihen nga Etruria edhe zona e Umbrit kryesisht ...ne trieste ..kapin rrjedhen e lumit ISHTRU (Danubit) edhe shkojn perreth detit te zi edhe deri ne Kaspik.Ne lindje shkojn deri ne kufi me Sirin ..ne Qipro - ne Krete..edhe e gjithe pjesa brenda ketij rrethi.Kudo qe ishin ishin autokton.
3) Teoria me Noe skafistin eshte nje perralle nga ato qe te tha xh gashi edhe me baze kete perrall eshte ndertuar historian e"njohur" e botes.
4)Dijetaret kur i drejtohen shkences se krahesimit te fjalve e qaujne ate i e ,por se sa eshte vertet i e askush deri me sote nuk e ka vetetuar.
5)ne se Petro Zhej e vertetoj shqipen me te vjeter se sanskritishten ,kjo mua me mbushe me krenari sepse njohe shume mire edhe qindra punime te tjera qe i duan Pellazget te lindur nga dheu=njerzit e pare.
5)Ne se Petro Zhej merret me levizjet njerzore edhe bashke me to levizjet gjuhesore ..une jame fille e keput KUNDRA.
KESHTU QE ZGJOHU NGA GJUMI JAVAN...TE KUPTOHEMI SE C PO THEMI TE PAKTEN.
Krijoni Kontakt